Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Berani Hidup Berani Mati




Ni lagu tempo paling laju dlm koleksi peribadi aku. Aku wat lagu nie masa aku rasa mcm dah nak drop dgn mcm2 masalah yg melanda... Setelah sekian lama aku peram, aku nak share dgn kawan2 yg setia dengan Studio Buruk nie. Semoga apa yang baik2 dlm lirik tu dijadikan pedoman dalam menjalani kehidupan seharian... Aku ni kasi nasihat pandai, tp diri sendiri pun senget... hahahaha...

Lagu lama yang x pernah kuar radio... layanss... ;)

Berani Hidup Berani Mati

Lyric/Melody : Naz

(1)
Dalam meredah dunia ini
Pasti rintangan kan menghalangi
Percaya dan yakin pada diri
IzinNya pasti semua jadi

(2)
Ingatlah oleh mu wahai teman
Jangan diikutkan perasaan
Hidup ini perlukan pedoman
Agar tak sesat dipelayaran

(3)
*
Tekad, azam dan cita
Sematkanlah di dada
Usaha teruskanlah berusaha
Bertawakal dan berdoa
*
Apa ditunggu lagi
Usah asyik bermimpi
Marilah, mari, marilah berlari
Mengejar apa diimpi

-Repeat (1),(2) & (3)-

*
Usahlah dipeduli
Kutukan di sana sini

Berani hidup berani mati
Demi perjuangan suci 3x

Berani Hidup Berani Mati 4x

YouTube


Naz ~ Berani kerana benar... :D

15 comments:

FarhanaDr said...

Bapak!!!! Lain benor lagu ni dari kebiasaan.. Teringat lagu gadis impianku.. Heehee.. Suare bapak pon sangat berlainan, suare muda sangatttt laa.. Ahaks.. Dah lama saye tak bagi rating2 kanzzzz.. Heee.. Saye bagi 8/10.. Boleh tak? Dua lagi tu bapak tambah sndiri.. Hik hik.. ;p

azwad said...

Rock!!!!!!

Cuba beri kat May ke atau Amuk.

Naz said...

cik Hana...
lain erk?? lain mcm mana yg kamu kesan tu?? ahaks...
ni sorer lepas makan siput sedut taw... hehehehehe...
8/10 erk? mekaceh... kalo dlm peratus jd 80%... tinggi gak tu...

Naz said...

Azwad...
ROCK yeahhhh!!!!!!!!!
nak ke depa amek lagu ni?? x per, kita biarkan saja lagu ni berkubang kat sini...
thanks bro... :D

Sulela said...

Melodi intro dan akhirnya tu masyukkk beb. Lagu ko neh bagi semangat dalam dada aku membara la Naz...membuatkan aku berlari2 neh...wakaka. Suara penuh semangat! Suara akhir tu remind kan aku pada Gun & Roses...lagu...mmmmm...ko cariklah sendiri...hahaha

Afzainizam said...

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/

sorry agak lambat sikit...
aku dah mendengarnya.... betultu ada banyak peningkatan kali ini....

Berani hidup brani mati...demi perjuangan suci...wah caya sama lu...

Starting intro aje mmg dah best... lirik dan melody mmg banyak kejutan.. kali ni nampak ayat lirik tersebut mmg berfalsafah... melody mmg bersemangat juang..rentak rancak plak kali ini...

dan paling best last song tu mmg ade gimik... lain dan luar biasa dari kebiasaan... aku percaya lagu ni bakal meletup kat facebook dan you tube nanti...

lagu ko ni mengingatkan aku satu kata-kata

"ada yang hidup bererti ada mati,
mereka yang berani hidup harus berani mati,
kematian disebabkan adanya kehidupan ,
adanya kematian menyebabkan kehidupan "

"membiarkan diri mati memberikan kesempatan yang lain hidup,......."

" aku bisa hidup karena yang lain "rela" mati, maka akupun akan mati untuk memberi kesempatan kehidupan baru."

itulah nama sebuah perjuangan bukan aje untuk diri kita malah orang lain...

kita hidup untuk kehidupan orang lain juga... sama-sama hidup aman damai..

mari kita fikirkan kekata dalam lirik bro naz ni ... banyak kebenarannya...

Naz said...

Lela..
memang lagu semangat nieh... gitar intro dan ending aku wat last2 minit... sorer akhir tu langsung x sama la dgn GNR. ko sebut baru aku tertanya2... lagu DC ker?? tidak sama skalie... huhuhu...
jauh ke ko dah berlari? hehehehe... :p

Naz said...

Azly..
x per bro.. aku tau ko sibuk dgn bengkel. entry2 ko kat blog pun best. bnyk ko wat research... sungguh berinfo bro :D
dulu2 aku ada wat beberapa lagu ala2 fast rock mcm nie. yg aku still ingat dgn baik ialah lagu ni. lagu2 yg laen dah lupa2 ingat lah...
lirik tu aku wat masa tngh sedey dan tertekan... bak kata omputeh... stress... biasalah hidup ni mcm2 dugaan..:)
lirik lagu apa tu bro.. mcm best jer bunyinyer... ada persamaan lah.. hidup..dan mati...
anyway tanks pesal sudi komen panjang lebar... ada masa, aku unplugged lagu laen pulak. InsyaAllah..

Afzainizam said...

aku datang lagi ni.... aku baru nak komen tapi bila terbaca

"Jika dengar guna telinga, akan kesan kesumbangan dalam nyanyianku...
Jika dengar guna hati, akan dengar suara dari dasar hatiku yang paling dalam..."

foohhhh yooooo.... dahsyat beb....

patutlah kalau aku dengar berkali-kali mmg datang efect meruntun dalam jiwa... dahsyat beb...

ape yang aku nak komen kat ko terus hilang.... ape ye tadi yang aku nak tulis ni... dah lupa plak

Naz said...

Azly..
hahahaha... meruntun jiwa erk?? aku tulis quote tu pesal sorer aku kurenglah... ayat kaver sebenarnya.. hahaha... apa yg ko nak tulis td erk? :D

Afzainizam said...

Salam dari kami…
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

emmmmm aku dah lupa lah nak tanya ape hari tu... ayat tergantung plak....

Afzainizam said...

Salam ziarah salam muhibbah dari
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

saje datang ziarah coz lama tak ziarah....

terperanjat skejap pasal aku nampak imej ko..... gambar face ko di sebalik belahan daun hijau....saje mendengar alunan muzik ko di pagi hari... skrg pukul 3.00 pg tak leh tidor plak...

Naz said...

Azly...
aku pun sejak akhir2 nie sibuk gaban.. blog ko pun aku x smpat nak baca.
avatar tu erk?? hahahaha.... saja jer buat kelainan. tu daun pokok buloh... :D

ALRIS said...

Assalamualaikum ww,
Salam silaturahim dari Jakarta.
ALRIS

bUdAk kEnTaNg said...

most perfect.... aku kasi up sikit sama itu cik Hana 10/10 perghh!!!! mmg bebetul mantop weihh.. hahhaa..
papepon aku dah komen.. so keep it up bro.. ehe

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?