Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

One More Time


My 1st English song... Lama dah aku nak buat lagu omputeh, baru skrg dpt peluang. Semoga terhibur dgn lagu nie yer..



Terima kasih kepada bro Jawa yang memberikan sentuhan ajaib beliau dalam memperindahkan lagi lagu nie. Juga buat sis Lily Puteh yang sudi kasi aku guna poem dia nie untuk dijadikan lirik...

Lagu baru yang x pernah kuar radio... pronunciation aku tu sila abaikan yer.. hahahaha....

One More Time

Lyric : Lily Puteh (edited by Jawa)
Melody/Rhythm guitar : Naz
Background music : Jawa

(1)
One more time
Like the fiery sun in the sky
I'll love all of you
Only you, forever..

And again
I'm telling myself
One more time....
One more time....

(2)
The day's moving slow and it's hard
Because when I tried to show you all my heart
You just can't see...

Blaming the time that passing by
Even though the season changed once again
Sadness remains...

(3)
One more time
Although it's so hurts
I should have loved
Just a little more
I will smile just for you
And so do my cries too..

Repeat (1), (2), (1)

39 comments:

FarhanaDr said...

Ahaks.. Comel jekkkkkk.. Okey laa tu bapak.. Takde laa burok mane.. Lidah melayu maa.. Makan belacan.. Hehehehe.. Apa-apa pon, layanzzzzz..

Iera said...

lirik yg menyentuh hati..
good job, naz..

Jawa a.k.a USERMODE said...

sangat pantas Hana mengkomen. agak² memang dah terpacak kat sini dan klik F5 aje ke sentiase pagi tadi? hu hu hu~!! :P

Sulela said...

Wooooo...apsal aku dengar macam ko malas nak nyanyi jek huhuhuuuu... Hmmmm... mungkin ke sebab ko nak sesuaikan dengan melodi dia?

Lirik dan melodi...the slower the better, I think...heheh

All the best guys...

FarhanaDr said...

BRO JAWA!!!! Hampeh tol anda.. Nak kene niiiii.. ;p

Lili Puteh said...

hehe~

azwad said...

Feel tu dah ada cuma nyanyian agak tertahan-tahan. Kasi lepas suara atau setengah orang kata lontar suara.

Aku tak berapa pandai menyanyi tapi itulah tips penyanyi2 yang bagus beri kat aku.

Lagu memang sedap. Aku suka.

Keep it up.

Naz said...

cik Hana...
hmmm... bila dengo balik, memang betul... pokcik memang suka mkn smbal blacan... hehehehe... yer..yer.. layanzz ajer.... ;)

Naz said...

Iera...
lirik ni ditulis oleh cik Lily Puteh dan telah di adjust oleh bro Jawa... memang menyentuh prasaan sungguh lirik nie... :)

Naz said...

Jawa...
hehehehe... dia kan salah seorang ahli club kita... mestilah selalu kena amek tau perkembangan terkini...

Naz said...

Lela...
aku rindu dgn ko lah sis... :D
aku bukan malas masa nyanyi, tp ntahlah... maybe cuba nak lembutkan lidah kot.. pasal tu sorer jd lagu mcm tu... hehehehe....

mungkin juga... lebih slow lebih ok... tp aku rasa tempo tu dah slow...

Naz said...

Lili Puteh...
hehehe ajer... memang mahai sungguh nak dengo komen dr penulis lirik nie... ahaksss... ;)

Naz said...

azwad...
aku akan cuba pas2 nie bro... almaklumlah rekod diy kat rumah jer... segan nak lontar sorer, nnti jiran2 kata apa pula.. hehehehe

mekaseh bro... kalo ada tips2 lagi kasi tau aku yer. aku nie nyanyi suker2 tu bolehlah... pesal aku lebih cenderung kepada compose lagu. cuma x der org yg sudi nak nyanyikan jer.. so, terpaksalah aku nyanyi sendiri...

lagu nie jd sedap pesal ada contribute dr bro Jawa. kalo x, kosong jer... :)

Jawa a.k.a USERMODE said...

@lili
erm. setuju juge. mahal sungguh komen cik lili nih :) biaselah.. org hebat mengarang. bak kata Joker dalam citer Batman "If you're good at something, dont do it for free" :P (ape kaitan?)

Jawa a.k.a USERMODE said...

@naz bro
isk, aku contribute camner pun kalo lagu tak sedap (cam lagu2 aku), tetap tak sedap juge. yang penting asas lagu ader then sentiase bole dipolish :)

bUdAk kEnTaNg said...

salam Naz & Jawa,
aku rase pon sependapat dgn Azwad..
ko tak fully lontar suara la bro..
nape beb?? malu ye??hahaa..
terlalu berjaga2 sebutan ko..
bunyik mcm takut2 je nak sebut..
no hal bro..ko dah mcuba,betul..wlpun nmpak tak natural tp segala2nya perfect!!
melody bunyik like evergreen best,iras2 waliband pon ade.. hehee..sempoi la korang..
2 thumb up fe u guys...

good job utk kalian bertiga..
bykkn lagi pmbikinan lagu..
korg berdua pon Naz-Jawa buleh berduet,mane taw satu hari nnt..
bikin gempaq ini dunia blog..
tahniah utk korg.. chaiyokk!!

pakcik kordi said...

bapak bestnye!!!syok habis!aii love you forever!!aku nk ckp cmtu kt awek aku nt!(skrg single lg...)hehuhuhu...

naz dan brother jawa mmg super!!!!

Jawa a.k.a USERMODE said...

@budak kentang
aku tak boleh berduet. aku tak bole nyanyi. hahahaha XD ader org pernah kutuk sore aku gile tak best. hahaha... so aku fokus kat equipments aje lah :p mic? serahkan pada yang pakar XD

Jawa a.k.a USERMODE said...

@pakcik kordi
thanks :D sile sile cakap kat awek kamu ye... good luck :P credit to cik lili for the nice lyric :)

Naz said...

Jawa...
tu la kan... hehehehe... org yg hebat nie suka low profile jer... :D

lagu ko sedap woo.. aku sudah jatuh chienta sama itu lagu MIG, Transhumanism, LSK, Magic Pail (hehehe).... walaupun kebanyakannya lagu2 instrumental... tp masyuk... ;)

Naz said...

Man...
waalaikumsalam wbt. pesal lontaran sorer tu yer... hehehe, malu? x lah sngt... tp malu kat jiran jer... hahahaha... sebutan tu kalo aku x berjaga2, sure x kan paham apa yg aku nyanyi... maklumlah selalu makan smbal belacan.. bak kata cik Hana... hehehehe... ni lah eksperimen aku yg pertama utk lagu bahasa omputeh... utk next song, aku cuba yg lebih baik... insya Allah...
waliband?? tang mana yg sama tu agaknya??

berduet dgn bro Jawa?? molek tu, akan dipertimbangkan... maybe utk lagu2 yg jenis happy2 dan bersahaja... berduet jarak jauh taw... ;)

mekaceh pesal kasik komen yg membina... segala saranan ko akan aku ambil dan cuba perbaiki... bro, baru tahu aku nie indie (independent). itupun lepas bro Jawa khabaq mai kat aku... hehehehe...

Naz said...

Pakcik Kordi...
bapak?? aderkah??? hahahahaha....
syiok erk? sesungguhnya guitarist memang peka terhadap seni. ko buleh unplugged lagu ni kat bakal aweks ko.. pastu boleh ajak dia g memancing ikan patin sekali.. hehehehe... aii love u poreber... :))
jgn lupa jugak kredit utk sis Lili, bro Jawa dan aku kat bakal aweks yer... kim salam kat dia taw...

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Halamak..... Nape selalunya aku terlewat datang dengar lagu ko.... Sorry lambat datang blog ko... orang dah berduyun datang beli album ko.... aku baru tau...

Aku agak sibuk tu yang tak menyempat dengar.... sekarang aku dah dengar.... Bro jawa bagi sentuhan lagi.... mmg lah menjadi....

ape pun aku memang kagum ngan ko.... yup.... ramai plak kali ni juri profesional ko.... bagi aku percubaan yang amat baik... kalau aku lah suruh nyanyi lagu orang putih jawabnya tak ade bunyi suara pun yang kluar.....

bro jawa ... gua selute kat ko....

bro Naz... gua tetap tabik kat ko gak.....

Lepas ni aku akan dengar plak pakai ear phone plak dapat dengar lagu ni ngan jelas.mana plak ear phone aku letak ni.... aku cari tak jumpa plak..... selamat menyambut Maulidur Rasul..... kat warga blog ini semuanya.....

Afzainizam said...

Muhammad
Muhammad
Muhammad Musthofa

Ibunya bernama Aminah
Ayahnya bernama Abdullah
Dilahirkan di Mekkah Mukaromah
Ibu susunya Halimatus Sa`diah

Ayahnya meninggal dunia
Ketika Nabi di dalam kandungan
Alangkah sedih pilunya
Ibunya menjaga bayinya

Semasa di dalam perjalanan
Pulang dari makam suaminya
Aminah jatuh sakit di 'Abwa
Kembali ke alam baka

Tinggallah Nabi seorang diri
Hilang insan yang dikasihi
Tinggallah Nabi seorang dari
Mengajarnya hidup berdikari

Anak yatim anak yang mulia
Dilindungi Allah setiap masa

Terpadam api biara majusi
Runtuhlah istana Kisra Parsi
Mekkah diterangi cahya putih
Tanda lahir Nabi anak yatim

Shalallahu 'alaa Muhammad
Shalallahu 'alaaihi wassalam

Hidupnya yatim, yatim piatu
Tiada ayah tiada ibu
Hidupnya yatim, yatim piatu
Namun dialah manusia agung

Salam Maulidul Rasul dari Kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Jawa a.k.a USERMODE said...

@bro azly

*offtopic:
bos bos, sile online secepat mungkin do FB atau dimana2 sahaja untuk bercakap secara live ngan aku... hu hu hu .. urgent juge. nak bagi ko duit nih. hahaha :)) aku nak serahkan baby aku pada kepakaran ko :P so sile online secepat mungkin (malas nak tepon ko..kredit abis dah).

*ontopic
salut la sangat. ceh... sile jamming ngan aku ye :P damn... tak mau jamming ngan aku. sedey .. (T_T)

Naz said...

Azly...
mekaceh bro... x kisah la cepat ke lambat ker, jnji ko salah seorang VVIP kat sini... segala saranan dan kritikan membina amat2 diperlukan.. :)

bizman mcm ko memang selalu sibuk, aku paham ler tu. pesal aku pun kalo sibuk, blog pun x smpat nak jenguk. yup, ni adalah percubaan pertama aku utk lagu bukan Melayu. sebutan memang agak keMelayuan banyak... hehehehehe...

kasi penghormatan kat bro Jawa di atas kekreatifan beliau. dan juga kepada sis Lili Puteh pesal idea dlm lirik dia tu. aku memang suka kerja dlm pasukan.. walaupun x pernah ada band... maksud aku, kalo kerja lebih dr 1 kepala lebih baik... asalkan sepakat...

Salam Maulud Nabi juga kat ko, family dan seluruh warga kerja kat bengkel ya... :)

bro Jawa nak make over 'baby' dia tu... kalo jadi nnti, ko hapdet prosesnya dlm blog yer... mcm biasa.. hehehehe...

pakcik kordi said...

ahaha...naz rules!

{lumut} said...

music gune ape bro?hehe..swwweett music die...

Afzainizam said...

………..@@@@.....................
Kawan hidup ini umpama langit yang tidak selalu cerah
Kawan hidup ini umpama awan yang tidak selalu putih
Ingatlah bintang-bintang di langit Takkan terus berkelipan
Ingatlah pelangi yang indah Pasti akan hilang
Kawan jangan biarkan dirimu
Seperti rama-rama
Cantik namun akhirnya menjadi perhiasan di dinding
Kawan jangan biarkan dirimu
Umpama lipan dan kala
Berbisa namun akhirnya menjadi perhiasan di meja tulis
Oh! Kawan jadilah seperti si matahari
Membakar diri demi insan sejagat
Oh! Kawan jadilah seperti bulan purnama
Menerangi malam yang gelap gelita
............... @@@@......................
Meski pun tetap bertegur sapa
Namun dimensi yang memisahkan kita
Salam Ziarah kami pada kalian semua
Moga sejahtera hendaknya jua.......

http://firestartingautomobil.blogspot.com

Bro Naz aku datang dengar lagu ko ni..... eeeehhhh aku jadi pengunjung VVIP kat blog ko isssshhhh terharu beb.... yup rasanya kalau aku di berikan peluang menyumbangkan lagu bahasa Eanglish tu raso pincanglah irama dan lagu.... aku lagi teruk dari ko ni....

Naz said...

pakcik kordi...
woittt... aperkah??? hahahaha...

Naz said...

{lumut}...
music?? maksud kamu instrument ker? ada drum dan gitar jer... :D

Naz said...

Azly...
hahahaha... x per bro. nnti kita duet lagu joget versi omputeh.... :p

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

emmmmm rasanya elok gak kalau kita memartabatkan lagu melayu klasik ... aku suka gak rentak retro cam tu .... kalau lah ko boleh membuat lagu versi zapin ke gazal ke.... best gak ye nak dengar gak suara ko dalam versi tradisional ni ye.....

bro pakcik kordi yup dia pun handal gak main gitar ni... aku ada tengok dia main gitar dalam blog dia.... bertambah lah meriahnya blog ko ni nampaknya....

ape pun aku dah lama tak gi jamming ni.... adohhh sibuk lah sekarang ni....

Redynne™ said...

Tahniah! ;)

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~@@@@~~~~~
“Dari Daik pulang ke Daik
Sehari-hari berkebun pisang
Budi baik dibalas baik
Dalam hati dikenang orang”

“Tingkap papan kayu bersegi
Sampan sakat di Pulau Angsa
Indah tampan kerana budi
Tinggi darjat kerana bahasa”
~~~~~@@@@~~~~
Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

Terima kasih kerana prihatin terhadap entry Honda Civic tu.... rasa ko aje yang amat teliti tentang entry sejarah yang aku buat... Jarang ade orang sangat teliti dalam membaca entry ni....

eeeemmmm aku singgah le dengar lagu kat blog ko... dan aku singgah gak kat blog bro jawa wahhhh lagu ni mmg mendapat liputan yang meluas kat kedua dua blog... hebat sekali percubaan ni....

Afzainizam said...

~~@@@@@@~~~~~@@@@@@~~
Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~@@@@@@~~~~~@@@@@@~~

”Selintas camar yang lalu
membawa sarat harapan
nun di puncak awan biru
sana sayapnya meluas membuka
ruang pandangan manusia
agar mengheret dukanya pergi”

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

Naz said...

cik Red...
mekaceh cik Red... selalu2lah lepak2 kat sini yer.. ;)

Naz said...

Azly...
aku rindu la nak tengok vid ko jamming... kalo ko jamming nnti, ko rekod yo... :D

miss nina said...

nice song, try la join hotfm kita punya (segmen lagu2 local)

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?