Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Lagu Tiga Kupang-Mr. Naz



Lagu popular di era 60-an. Layan lagu2 mcm ni srunut gaks..

Lagu Tiga Kupang
OA : A. Romzi

Lagu Tiga Kupang

C
Lagu tiga kupang
C
Saku penuh padi
G
Enam ekor burung
C
Masuk dalam kuali
C
Bila sudah masak
C
Burung nyanyi saja
G
Tentu sedap makan
C
Beri pada raja

( korus )
F
Raja dalam rumah
C
Buat kira-kira
F
Suri dalam dapur
G
Makan roti gula hey !
C
Dayang tepi kolam
C
Mahu jemur tepung
G
Datang burung hitam
C
Pagut batang hidung

33 comments:

Sulela said...

Aduyaiii...aku tak dapat dengar la. Pesal ek? Puas aku godek sana sini, tetap tak dapat dengar gak...huhuhu

Sulela said...

Ok...aku dah dapat dengar dah...ekekekek. Tak sangka ek, best gak lagu lama ni bila diiringi dengan bunyi gitar... ;)

Naz said...

tak silap aku lagu asal ni pun background nya strum gitar jer. aku memang suka lagu2 camtu. lagu ala2 lagu rakyat. aku cadang nak unplugged lagu geylang, air pasang dan can mali can pas2 ni.

Sulela said...

Camtu ke? Aku tak berapa tahu la pasal muzik latar lagu2 camni sebab aku nyanyi tanpa muzik. Aku hanya membuat lontaran vokal yang sumbang dengan kawan2 masa kekecik...hahaha

Anonymous said...

kord dia pun senang jek...leh nyanyi ngan bebudak nih....


hadfina

Naz said...

Lela..kiranya ko pun suka nyanyi lah sejak kecik. Bestkan time kenang2 zaman kanak2.. :)

Fina.. awak pun tau main gitar?

Sulela said...

Sekarang pon aku minat nyanyi gak tapi untuk jadi halwa telinga sendiri. Kadang2 aku suka humming je, waktu boring2. Zaman kanak2...kalau boleh nak balik semula ke zaman tu...hehehe

Naz said...

menyanyi ni sebenarnya baik untuk kesihatan luaran dan dalaman. aku ada baca article pakar kesihatan jepun. dlm artikel tu dia kata menyanyi dapat menguatkan paru2, melancarkan sistem circulation badan, merendahkan gelombang otak dari tahap gelombang beta kepada gelombang alfa, menenangkan stress, membuatkan seeorang semakin kreatif, dan banyak lagi... aku da x ingat.

aku ingatkan nak unplugged hari ni. tapi suara aku x mengizinkan. pasalnya, dah 2 minggu aku kena batuk. hari ni suara x keluar langsung. terpaksalah aku jadi org bisu. nak cakap pun x bleh. tekak ayik2 gatal. gula2 hacks dah 2 biji aku makan pg ni...

Sulela said...

Hmmm...ko baca artikel motivasi ke niii. Jadi, tak hairanlah ramai orang yang suka menyanyi, kan Naz kannnn...hehehe. Banyak kelebihannya tu. Tersangatlah betulnya apa yang dinyatakan oleh artikel yang ko baca tu.

Ko batuk? Huhuhuhu...ko batuk sebab asyik nyanyi ke ni? Minum la ayaq asam jawa gak. Aku nak e-mail air asam jawa tu, ko lak kata tak pernah orang buat...hahaha. Panas dalam kot tu...

Naz said...

baca sikit2 jer. lagipun kat internet mcm2 ada. aku memang nak beli air asam jawa. last2 sedar2 aku da smpai rumah. lupa plaks. hai, aku hari2 cek email... x sampai2 lg air asam jawa ko tu...

Sulela said...

Aku carik alamat e-mail ko takdek...hahahaha. Cemana nak e-mail...

Naz said...

ala.. ko kirim jer kat komen nih. boleh ramai2 share. hahahaa...

ab geldofg said...

bst ko main bro

Naz said...

>ab geldofg
tq... best gak n3 kat blog ko tu :)

ab geldofg said...

ala blog aku biasa2 je

Naz said...

kalo biasa2, takkan followers sampai beratus. aku jd yg ke 111. no cantek tu. hehehee...

ab geldofg said...

ala follow2 tu saja2 je tu....bukan follow pun...

apa2 lu memang bst main gtar...boleh gig sama ;)

Naz said...

aku tak pernah gig. sekadar layan sengsorang jer. jimat, pasal x payah klua rumah, isi minyak keter dan bayo tol :D

ab geldofg said...

btul juga ko ckp tu...kuar kena duit

Naz said...

perghhh... banyaknya komen kat blog ko. ko ni saper ye sebenarnya?

ab geldofg said...

syyyyyyyyyyyyyyyyyyyy

Naz said...

hmmm... maybe ko ni seorang... jeng..jeng..jeng...

Sulela said...

Naz, aku dah letak tapi blog ko tanak accept. So, the deal is off...lalalala


p/s: Ab pun puji ko main. Jadi, ko buat la bebanyak lagik ek...hahaha

Naz said...

>Sulela
Iyolah cik lela oiii... aku sat lg nak wat air asam jawa sendri. payah bebeno nak carik yg da siap. carik kat petronas langsung x der. kat mapley dan kedai runcit pun x der.

oleh kerana sokongan yg kuat dpd ko dan member2 laen, aku akan try the best. AKU SAYANG KAMU !!! DAN KAMU SEMUA !!! MUAHH...

ab geldofg said...

puji utk smgat...utk insan seni

Naz said...

>ab geldofg
terima kasih. insan seni?... hmmm seni itu indah tetapi tidak semestinya indah itu berseni. aku akan ingat ungkapan ko tu sampai bila2. ia memberikan 1 anjakan paradigma buat aku... :)

Sulela said...

Naz, cayalah! Aku tengah bayangkan tengok konsert unplugged ko neh...ekkekeke.

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

aku paling suka lagu ni...

Naz said...

>Sulela
perghh... tinggi sngt imaginasi ko tu. bukan konsert, tp pemuzik jalanan yang bukan mengemis... tetapi cuba menghiburkan kengkawan padahal diri sendiri x terhibur langsung dng persembahan sendiri. hahahahaa...

>ZARA 札拉 [사랑해~]
ramai kan yg suka lagu ni. melodinya sedap dan liriknya sempoi.

CikYana(",) said...

sy bese pegi kL jer..
cz abg sy duk wangsa maJu..
xpela..de rezeki kte jmpe la eK..
insyaALLAH..awk umo bpe eK?
kte sebaYa ke?

p/s:cik yana komen kt cni jela eh

Naz said...

>CikYana(",)
teka lar...

Sulela said...

Naz, ko tak terhibur ke masa menghiburkan kitorang neh? heh heh heh

Naz said...

>Sulela
Tengok lagu gak. kalo senang, aku terhibur dan kalo susah, aku cuba2 lah terhibur. lalalaa...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?