Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Restuilah



Selamat Hari Ibu kepada semua. Lagu ini diciptakan khas untuk insan-insan yang bergelar IBU... Tanpa anda, dunia ini akan sunyi dan kosong tanpa penghuni... Special dedication to my mom, Hajah Rose. I love you so much...



Lagu lama yang tak pernah keluar radio...

Title : Restuilah
Lyric : Naz
Melody : Naz

Disaat aku keresahan
Kau hadir bawa penawar
Dengan sepenuh keikhlasan
Terpancar sinar nuranimu

Tiada tandingan kasihmu
Kasih yang amat ku perlu
Laksana sinar rembulan
Menyuluh malam kegelapan

*
Tiada cinta
Seluhur cinta sepertimu
Tiada wanita
Yang paling kusanjung selainmu
Oooo...hooo..ooo

Betapa murninya jiwamu
Sanggup berkorban untukku
Adamu lahirlah aku
Tanpamu tiadalah aku

Kupohon restu mu ibu
Agar berkat langkahku
Meniti titian di dunia
Untuk kuseberang ke sana

*
Tiada cinta
Seluhur cinta sepertimu
Tiada wanita
Yang paling kusanjung selainmu
Ibuku... ibuku....

Kupohon restu mu ibu
Agar berkat langkahku
Meniti titian di dunia
Untuk kuseberang ke sana

Restuilah...

138 comments:

Lili Puteh said...

wah.
rindu pada ibuku jua.

buat sabariah ali,
i love u, mom!!

Naz said...

Lili Puteh..
rindu pada mak ya? balik la sana kejap. jenguk2 dan tanya kabar.. :)

Sulela said...

Mak ko penah dengar tak lagu indah ni Naz? Terharu aku mendengar suara ko mendayu2...(confirm suara ko ok. tidak syak lagi) ;)

Semua lagu untuk seseorang yang bernama ibu amat menyentuh jiwa aku. Ni yang tak sbar nak jumpa mak aku neh.

Lirik ko lengkap menggambarkan sejauh mana pengorbanan seorang ibu terhadap diri ko dan betapa ko perlukan kasih ibu itu... Huuuuuu...den rindu kek omak den...

hysMan.. said...

mesej yg ko nak disampaikan pada kitorang aku boleh rasa..
betapa dasatnya pengorbanan dan kepentingan seorang ibu utk setiap individu yg dinamakn manusia..
aku juga boleh rasa dengan dengo suara ko je da mengambarkan full pakage utk seorang ibu..

bagus n aku njoy lagu nih..aku bagi 5bintang..

selamat hari ibu utk mak aku,pada makcik rose dan ibu seantero dunia yg fana ini..

restuilah perjalan hidup kami yg alpa nih..

hysMan.. said...

Lupa plak geng..
Tahniah Naz..
brani bikin lagu sendiri utk halwa telinga kitorang..
den pon sependapat dgn aunty lela..
hehe..
:p

Idalara said...

salam naz...terimaksih tujukan lagu istimewa ni buat semua ibu termasuklah kak ida..hati meronta2 nak balik jumpa mak tapi ada tugas yg mengikat langkahku..sedihnya..

Naz said...

Lela..
masa aku mula2 habis buat lagu ni, aku terus unplugged dpn mak aku. time tu hari ibu. aku punyalah nyanyi sampai tutup2 mata. lepas lagu habis, aku bukak mata, aku tengok mak aku menangis... ish, aku pulak yg teruja. aku tanya kenapa? dia diam saja. time tu, aku pulak rasa mcm nak nangis. :)

rindu kat mak ker? apa kata ko call dia. kalo ko slalu call, bagus sngt la tu. td mak aku call, nak compom esok jd balik Melaka. so, sok sampai ahad atau senin aku x online. mesti aku rindu dng blog kawan2...

lirik ni lengkap ker ko rasa? actually ada 1 rangkap yg aku dah x ingat. aku try nak ingat balik sampai aku rasa mcm nak hentak2 jer kepala aku ni kat meja. aduhai... dah nyanyuk rupanya pokcik ni...

rindu kek omak, baliklah kolumpo Lela oii...

Naz said...

ko buleh rasa Man? aku punyalah dng sepenuh perasaan mengunplugedkan diri seblum g semayang jumaat td. tq3x... aku amat2 menghargainya... :)

tu aku x tau lg. dengo sorer aku buleh menggambarkan full package seorang ibu? paradigma baru utk aku.. hehehe...

memang itu tujuan aku. utk menghiburkan sahabat2 di alam maya ini... 5 bintang? markah penuh brapa Man??

aku juga ucapkan Selamat Hari Ibu untuk mak ko dan semua insan bergelar ibu seantero dunia juga. sok aku g tahu kat mak aku, ko kirim wish kat dia. aku dah convert lagu ni versi mp3. aku cadang hari ahad ni, aku nak bluetooth ke hp dia... hehehe... nak blanja dia best2, aku tngh sengkek... kasi lagu jer la hehehe...

ya... semoga ibu2 di luar sana merestui perkara2 baik yg dilakukan oleh anak2... amin...

>Man, aku x online barang sehari dua. masa aku dah time nak balik kg... kalo aku dah balik kl balik, kita goreng kerepek lg yer... ;p

Naz said...

Man...
Sama2 bro. aku juga sependapat dng mokcik Lela kita ni...

Naz said...

Kak Ida..
Sama2 kak.. Kak Ida x boleh balik kg ker? mungkin hari lain yg Kak Ida x sibuk, boleh balik jengok2 mak. atau call saja, mungkin boleh mengubat kerinduan tu. Akak sibuk dng kedai ker?

Lili Puteh said...

dengar lagi.
rindu kat ibu.
jauhnya nak balik.
bgn pagi je dah nangis.
sedihnya...............

Sulela said...

Kekadang sesuatu yang indah begitu sukar untuk diucapkan dengan kata2...
Mak ko terharu tu...Aku yang tak sangkut pape ni pun terharu, ni kan pula mak ko.

Lama ko takde, sunyi laaaa...huuuuu...hehehehe. Enjoy your time dengan family ye. Blog ko ni nanti suruh Man jaga. Aku monitor dari jauh je...hahahaha

Dari ko hentak kepala ko kat meja tu, ada baiknya ko hentak kat atas bantal, pastu tido...hehehe. Bagi aku, lirik tu dah memadai untuk menggambarkan jasa seorang mak kepada anaknya.

Kalau ko penah dengar lagu dari kumpulan Meditasi, tajuk aku lupa la. Sama gak, dia gambarkan pengorbanan seorang ibu kepada anaknya...Aku menangis memula dengar lagu tu...

Den nak balik 1hb Jun ni...hehehe...

sweetsuraya said...

lagu yg menusuk kalbu..
shingga diriku trpaku..
mndgr suaramu yg merdu..
mmbuatku trkenang memori brsama ibu..

~~selamat hari ibu~~

=)

hysMan.. said...

waaaa..mak ekow pon tau bluetooth yo!!hahaa..bagus3x mengikut perkembangan..
sunyi la blog ko nih nnt..
sepi woo..

full mark 5bintang laa..
lengkap woo..hehe..
hang jgn lupo kem salam kat mokcik rose tau..ekeke..

lela,hang nak soh den jago camno blog nih..
nak soh aku unpluge ke juga ke??hehe..
no hal..kasi pecah ini blog..
hang jgn repot kat brader Naz yo!!
cakap monitor dr jauh,tp klu nak join no hal..haha..

sunyi la lela Naz takde..huhu..

Sulela said...

Man, ekau reti unplugged ko? Ekau buek la...den donga nanti. Ekau ganti Naz ni...hehehe

Apa main report2, jom kasi pecah la blog ni...ahahaha. Aku dah sedia nak join...kekekeke

Huuuuuu...akupun dah terasa sunyi dah neh...:(

Dj Epoi said...

Salam
Walawei!!!!!!!!!!!
Clap x 3

Hebat & Puitis hasil penulisan Lu......
Gua sker!!!!
Enjoy macam kekwawan semua.....

Last sekali bikin Gua touching cikit!!!
IBU RESTUILAH!!!!!!!

Harus kita dapat RESTU atas apa jua perbuatan kita kat muka Bumi Allah ini.....

Shabas!!! Bro!!!

Nanti kita jamming skali Bro!!!

Zaman skank bley ker kita jamming sama2 dalam internet nih!!!
HysMan kat JB
Gua kat Sunway
Amirul kat Sg Buluh....
dan bla2 bla.....bley ker eik?

Naz said...

Lili Puteh...
Rumah mak jauh sngt ker? kalo rindu, call la dia. terima kasih sudi dengar ya Lili :)...

Naz said...

Lela.. mungkin juga. ko apa ada sngkut apa. ko juga seorang ibu. so, ini utk ko jugak..

mana ada lama. skrg dah balik dah. hehehe

aku dah hentak kepala aku ni kat bantal.. best gak tido dikala kepanasan global melanda ni... so, ok la ek lirik tu? tq3x..

aku ada dngr dulu2. sempoi... ko ada mp3nya x Lela?

Naz said...

sweetsuraya..
wah, puitisnya... ada talent awak ni. Selamat Hari Ibu juga... :)

Naz said...

Man..
dia lagi canggih dr aku. smalam aku dah b.tooth kat hp dia. hehehehe...

aku dah balik kolumpo dah... ;)

pergh.. full mark.. toceh3x. aku sungguh terharu dng pengiktirafan mcm tu. ni yg aku makin bersemangat ni...

woit.. naper pasu bunga kat blog aku ni pecah ha?? ko ngan Lela maen bola ker kat sini...? ;P

Naz said...

Lela..
Man ni kalo unplugged boleh bikin cewek2 cair mendengarnya....

nak pecah ya? aku dah pasang grill keliling blog ni. hahahaha...

i'm coming.. dah x sunyi dah... kalo ko balik 1 jun ni, kitorang pulak sunyi...

Naz said...

Dj Epoi...
Waalaikumsalam wbt.
Wallaweeii...!!
Tq..tq..tq...

Enjoy ker? gwa turut enjoy bila kawan2 enjoy. seronok rasanya dpt buat kawan2 happy... :)

touching ker bro? memang semua perkara yg kita nak wat, kena dpt restu dr parents, trutama dr mak. x kira la, nak kawen, buat biz atau nak kawen lg satu (ops.. terlebih suda)... hahahaha...

nak jamming? boleh gak. nnti kita jamming secara maya. eloklah tu. ko pun ada set amplifiernya... hehehe...

eRRuL "BuLaNsYnDrOM" said...

naz. ni lagu ko mintak restu kat mak ko sbb nak kawen ke? haha

Sulela said...

Aikkkk...aku ingat ko balik sampai Rabu...ahahaha. Yeayyyy...aku dah tak sunyi...kakaka.

Lagu ni untuk aku jugak? Huuuuuu...time kasih wahai anakku...ahahaha

Aku tengah carik mp3 dia. Kat Youtube takde lak. Kaset dalam simpanan aku dah hilang ke mana ntah...huhuhu. Kalo ko ada, ko roger aku ek...hehehe

Kalo nak lagi best, ko hentak kepala ko atas bantal, di bawah terik cahaya matahari. Gerenti rentung...ahahaha

Aku tak sangkut pape pon ngan pasu bunga tu... Ko tanya Man (sambil sepak serpihan pasu dalam longkang)...

Sulela said...

Betul ke suara Man boleh bagi cewek cair? Aku nak ajak dia buat show la. Lepas cewek2 semua dah cair, matahari akan serap cecair tu dan lelama hujan akan turun...ekekeke

Aku masuk ikut pintu belakang...lubang rahsia...ahahaha

Hmmmm...aku tengah cari jalan nak bertenet masa aku balik KL nanti...huhuhuuuuuu. Ada suggestion? hehehe

Naz said...

Errul..
Err... tu salah 1 yang aku nak mintak. kalo nak kawen, family x restu... anak derhaka namanyer... ;)

Naz said...

Lela..
aku kalo boleh nak lepak lama2 kat sana, pesal dah lama x balik. tp kerja aku x leh tinggal dan aku rindu nak online...

ya khas buat ko dan ibu2 di seluruh dunia. ko andaikan anak2 ko yg nyanyi utk ko. :)

hmm.. apa ya tajuk lagu Meditasi tu. aku minat gak kumpulan tu 1 masa dulu...

kalo bwh terik matahari, aku x mau la Lela. skrg ni kul 5 pun rasa mcm thari...

ooo.. x nak mengaku ya... aku ada pasang cctv. nnti korang. ;p

Yup.. sorer Man ni mengalahkan buluh perindu. kalo x caya ko boleh panggil dia nyanyi kat majlis kawen adik ko nnti. seyes gua cakap lu, sis...

semua lubang aku dah tutup. kalo ko boleh acess, maknanya ko dah jadi tikus... hahaha...

ala, ko boleh pakai dail up. ko boleh guna 1315 sbgai internat dail. tp biasalah, lembab tahap siput sakit kaki...

Sulela said...

Pengakuan jujur tu...hehehe

Time kasih Naz. Nak d/load leh? hehehe

Akupun tak ingat. Selalu dengar lagu je. Tajuk dia aku tak amek port langsung. Nanti aku try cari. Dah dapat nanti aku roger ye...

Itulah, sekarang ni panas terik betul. Selipar aku kat luar tu dah rasa macam terbakar bila aku sarung ke kaki...huhuhu. Bila la nak hujan neh...

CCTV takkan kuar gambar aku. Aku invisible. Tapi ko buleh nampak Man. Ko tengok apa dia buat..hahaha

Iyeke niiii...ada bukti tak? hehehe...

Tikus? Tak hensem langsung. Bagi la aku jadi mentadak mentadu ke, belalang ke, rerama ke...ekekeke

Aku penah guna dial up tu sebelum aku guna streamyx yang ni tapi cemana lak aku nak dial up kat kl tu kalau takde line? Komputer adik aku ada...hehehe

Naz said...

memang jujur... aku akan lepak lama kat kg kalo aku dpt modem usb utk celcom broadband. sehari dlm 6 hengget. speed bergantung pd coverage 3g kat tmpat tu... aku tersalah beli modem la. aku terbeli utk maxis broadband punyer. aku beli kat mudah.com... ish, aku dlm proses nak jual balik...

sama2. ko donload la kat utube aku tu. pastu convert mp3. mudah sajer Lela... :)

ok, roger2 aku nnti yer...

skrg kesan pemanasan global. x boleh nak wat aper, slain teruskan kempen 'earth hour'...

dia pun invisible. aku cuma boleh nampak pintu dan barang2 bergerak sendiri...

bukti aku x der, kena tanya tuan punya diri. Mana Man ni... x muncul2 lg ni...

ok la, ko jd peri2 la.. mcm dlm criter thinkerbell tu...

ooo.. kalo x der line tel, kena guna cyber cafe la jawabnya... :)

Sulela said...

Maxis broadband punya adik aku kata tak elok gak. Dia dah guna untuk laptop dia haritu. Lepas tu dia terus tanak pakai. Dia kata macam siput. Tatau la betul ke tak...huhuhu... Apa masalah ko ngan broadband tu?

Ok, nanti aku buat. Aku nak mintak izin je...hehehe

Nanti aku roger;)

Aku tengok kat tv arituh, dia kata dalam bulan Mei sampai September akan panas...Monsun apa dia cakap hari tu ntah...huhuhu

Itu bukan aku dan Man. Itu Poltergeist punya keje tu...hehehe.

Mannnn...mana ko neh...hehehe(aku tolong ko panggilkan dia)

Pari2 cun ye...ahahahaha

Cyber cafe...hmmmm...nape la kau tak hengat idea tu. Nanti aku ajak adik aku bertenet...hihihihi

Naz said...

Maxis broadband memang x best. yg aku tau depa pun bayo sewa kat Celcom. tp tu bukan kenyataan sahih. yg paling best utk wireless ialah Celcom. speed bergantung pd liputan 3G kat tmpat tu. kalo kurang line 3G, akan kuranglah speed tenet.

x payah mintak izin... donlod jer. semua lagu2 aku tu memang aku halalkan utk donlod, asalkan jng ciplak... :)

sampai Sept ni ya?? lamanya... kepanasan kita nampaknya. pagi2 aku mandi x rasa sejuk langsung...

pari2 tu bukan saja cun, tp mantop... hehehe...

ko x trpikir ker Lela? maklumlah org slalu tenet kat ghumah jer. mana layan cyber cafe ni... ;)

Sulela said...

Naz, broadband Celcom tu kawan aku kata harga dia mahal ye? RM500? Bia betul neh...huhuhu. Jadi ko nak wat cemana ngan Maxis punya tu? Adik2 aku tunggu line TM. Bila dah ada, dorang nak apply streamyx je. Tahun2 depan bila aku balik, boleh la aku pinjam komputer dorang...kekeke

Betul tu...hapuskan cetak rompak...hehehe

Harini best gile. Hujan sekerat2 kat tempat aku. Ngam2 dari depan rumah aku sampai ke Batu 3 sana. Tempat lain kering kontang. Tapi kejap je hujannya. Tempat aku kene tempias dia je kot...huhuhu. Kipas no.4 pon tak rasa sejuk...huwaaaaaa

Itu dah jadi macam Sailormoon...hahaha

Terus terang kata, aku tak penah masuk cyber cafe tu. Tapikan Naz, aku ada baca...kalau kita bertenet kat cyber cafe, dorang buleh detect password kita. Iyeke ni?

Naz said...

memang mahal. modem jer dah beratus. sewa bulanan dlm 130rm. modem maxis tu aku nak jual balik kat internet. bijak ko ni... yaaa... tunggu tahun dpn.. :)

yup.. dan hapuskan skali plagiat.

samalah.. kat kl hujan. aku g kl naik moto pesal nak elak jem. x sangka hujan pulak. redah sajalah... kalo kipas ko x cukup sejuk, ko wat la iceblender mangga... nikmat x terkata... hehehe...

slama ni kalo aku g cc, x pernah org curik p.word aku. stakat p.word email, org x kisah sngt. laenlah kalo p.word bank..

Sulela said...

Errrkkk...tak sanggup la aku kalau camtu. Modem untuk streamyx baru rm60. Line rm77, sewa tepon rm26...lebih jimat. Tapi yelah, ko kata apa benda yang sangkut ngan 3G tu...kat tempat aku tak dapat...huhuhu

Nak kene ko neh. Saje je bagi aku terliur...hehehe. Nanti bila dah buat, aku tayang kat ko...kekeke. Bukan nak bagi ko terliur, cuma nak ko approvekan...bejaya tak aku jadi anak murid ko buat iceblender...hehehe

Aku guna password e-mail aku untuk semua password yang bersangkut paut ngan tenet. Alasan aku, senang nak ingat...errrr...camno tu...hehehe

a.b geldofg said...

bro mana lagu dari lirik aku buat?

penat aku buat tau

Naz said...

ya, streamyx lg jimat. yg celcom broadband x semua tmpat ada 3G...

boleh. aku nak juga tengk rupa bentuk ice blender yg bakal ko buat tu. kalo rasa sedap, maknanya menjadi la tu Lela...

betul, seragamkan semua password utk mudah ingat. ada pro dan kontranya. asalkan jng ko terdedahkan password ko tu kat publik dah ler. utk lebih secure, password jng taip, tapi copy paste. caranya, create 1 doc word. kemudian tulis p.word ko kat situ dan save. bila nak log in copy dr fail tu dan paste. pesal spyware atau virus hanya bolh baca benda2 yg bertaip saja. kalo copy paste, depa blurr..

Naz said...

Ab..
lirik ko tu ada dlm simpanan aku. hari tu aku cuba adjust pesal ayat2 ko tu ada panjang dan ada pendek. tp still x boleh match dng melody. so, aku simpan dulu smentara aku dpt idea mcm mana nak modify lirik ko tu. mencabar sungguh lirik ko tu Ab.. kalo da siap baru aku roger2 ko..

Sulela said...

Wah! Aku baru tahu. Thanks Naz sebab share info neh kat aku. Selalu aku taip password aku...huhuhu.

Lagu Ab mencabar ye? hehehe. Akupun tak sabar nak dengar. Unik lirik Ab tu...

Naz said...

Lela..
tu tips yg aku reka sendiri. spyware ada di mana2, walaupun kat pc sendiri. ko percaya x, virus tu akan copy setiap apa yg kita salin kemudian akan menghantar file tu kat tuan dia... biasanya hacker. tujuannya nak menceroboh website yg berkaitan dng kewangan supaya si hacker dpt sedut duit menerusi website tersebut.

memang mencabar tahap 8 petala lirik Ab tu. seyes, smpai skrg aku belum berjaya utk memecahkan lirik tu utk disadur dng melody.

Sulela said...

Macam2 lak dalam dunia internet ni ye Naz. Ni main aci cilok hak orang la ye. Untuk satu2 website yang ada potensi untuk kene ngan hacker neh, takde protection ke? Contohnya macam ko lindung planet Zargus tu daripada kene attack ngan aku. Haaaa...camtu la lebih kurang. Takde ye?

Hihihi...lirik Ab ada panjang ada pendek. Ko buat lagu rap la Naz...ahahaha

Naz said...

kebanyakan website ada protection. tp kena ingat, hackers semakin hari semakin bijak. kita sbgai user kena cuba meminimakan risiko spt masukkan anti virus, p.word protection, elakkan masuk website pishing, dan sbgainya.

aku kat zargus sbgai pelancong jer. siap ada visa lg tu. pas boring kat sana aku beralih pulak ke planet2 lain. so, utk melindungi zargus tu tugas krajaan depa. hehehe...

Rap? hmmm, mcm mnarik jer. nnti2 aku try masukkan elemen rap...

hysMan.. said...

hellowwww Malaysiaaaa...
dpt juga akhirnya menembusi..
blog ni kdg2 tak dapat bukak..
trus jem..itu yg aku jarang menjengah..
klu jengah pon kat opis..
kat umah slow giler intenet aku..
nak tau aku guna Maxis Broadband..
ceh..
genap setahun bln 8 ni aku nak jual balik..hehe

Lelaaaaaaa....
Nazzzzzzz.....
im comminggggg!!!!
:p

bukak2 je Lela ranking top comnmenter..fuiyoooo..
hahaaaa..

pasal possword tu aku pon baru tahu..iye ke Naz??thanx 4 da info..

ko nak nyanyi rap panggil aku..aku universal suma boleh..
wakakakakkaaaaa...

Naz said...

ko wat opening mcm tu mcm la 1 Malaysia baca. hehehe...

ko pekai Maxis b.band? amacam liputan kat sana? kalo ko nak jual, maknanya x best la yer?

pesal p.word tu cuma tips rekaan sendiri. cuma langkah berjaga jer, mana lah tau dlm hdisk ada spyware..

nnti kalo dah siap, aku panggil ko utk featuring dng aku. ;)

Sulela said...

Penerangan ko tu dah buat aku fening lalat...hehehe. Harap2 semua ok la. Gerun wooo baca benda yang aku tatau tu...huhuhu

Aku tergelak baca komen Man. Ko nehhhh...ahahahaha. Jangan jeles sebab aku pengkomen yang termaju di abad ini...kekekeke

Bunga Binti Nordin said...

uwaaa sedih..
nasib baik dh balik utk cuti..

Naz said...

Lela, fening ker? kalo fening just ignore je lah. tp kena ingat, jng terpengaruh dng email2 yg x diundang spt menang loteri dll. kat email aku berlambak depa2 tu spam. aku baca, gelak dan terus delete... hehehe...

betoi, ko adalah pengomen yg termaju dan tercanggih pd adab ini. hehehe... Man pun sedang ikut jejak langkah ko tu...

Naz said...

Bunga Binti Nordin...
mana 1 yg sedih Bunga? Lirik atau melodinya?

Sulela said...

InsyaAllah aku ikut nasihat ko...time kasih Naz...;)

Kekadang aku terfikir, apa pandangan orang lain yang singgah kat blog ko dan tengok aku berceloteh tak habis2? ahahahaha...

Nursuzry said...

ko tu mmg sis. klu dpt berceloteh ngan naz... aku kat tepi pun ko x nampak --> sepak batu.

naz, tima kasihla sbb cipta lagu tu... hehehehe

Naz said...

Lela.. sama2. mana aku tau, aku gtahu. sama2 lah kita berkongsi ilmu yg ada manafaat..

aku pun pikir benda yg sama masa aku berceloteh kat blog ko. tp aku wat slamber badak jer. kalo sapa2 nak join, kecik tapak tngn.. stadium putra ditadahkan... :)

Naz said...

Sama2 Su.. aku cukup respek kpd manusia2 yg bergelar ibu ni. sanggup tahan sakit masa melahirkan. sanggup bersabar dng ragam anak... pendek kata seorang ibu tu tanggungjawab dia amat besar. kalo lelaki pikul tugas tu... tak tau lah Su..

Nursuzry said...

uhuhuhu... lg la aku terharu --> kesat ingus kat baju lela

Naz said...

kesat jng x kesat Su. biar basah baju Lela dng hingus ko tu...

Sulela said...

Woit woit woit...apsal baju aku lak yang jadi mangsa neh? => simbah air kat Su...kekeke

Aku simbah ko la sekali, Naz...hahahakahkahkah lalalalala

Naz said...

Hehehe... ingatkan ko x sedar. bukan ko pakai baju hujan ker? ;p

Sulela said...

Baju hujan aku bagi pinjam kat cicak aku...kekekeke

Naz said...

kalo ko bagi cicak ko tu pakai, terus dia buat rumah. beso baju hujan tu... siap bawak seisi keluarga dan pak menakan sekali...

Sulela said...

Aku dah jahit ikut bentuk badan dia...cuba ko bayangkan...ahahahaha

Naz said...

hmmm(garu dagu)... x dapat aku bayangkan. kan cicak slalu berbogel. nak ke dia pakai baju hujan?

Sulela said...

Ni cicak dah alim...harharharhar


=>awat semalam takleh masuk blog hang? huhuhu

Naz said...

Alim2 cicak yer Lela? bagus punya peribahasa. boleh hantar kat cik karam sing ni...

>ntah, aku pun x masuk blog aku. aku x tau.

Sulela said...

Kalo ko nak bagi kat dia, ko kene sertakan sekali dengan maksud peribahasa tu... Tapi mengikut tafsiran aku, alim2 cicak tu maknanya cicak yang suka mengacau orang beribadat. Sekian terima kasih...

Naz said...

ooo.. mcm tu yer? aku ingat alim2 cicak ni, alim2 lidah terjelir2... eh, amender la aku mrepek ni... Lela, aku ada wat lagu baru. kul 9 steng aku setkan utk schedule publish. komen, jng x komen tau...

Sulela said...

Dah komen...kekekeke. Good combination la korang... aku suke...hehehe

Naz said...

dah komen? nnti aku baca komen ko tu. sis Lili Puteh tu pandai dlm bab2 sastera ni mcm ko juga. aku tertarik dng poem Dalam Sujud Terakhirku yg dia publishkan dlm blog dia. so, idea nak buat lagu tiba2 dtg dng lancarnya.

ko bila nak wat poem baru. nnti buat best2 mcm poem Cinta Menggamit Aku Kemari tau. aku time idea dtg, slalu stuck kat lirik. kalo lirik dah ada, lebih senang nak wat lagu...

Sulela said...

Errrr...aku tak sehebat Lili Puteh la. Aku main-main jek...kekekeke. Tapi lirik tu memang bagus. Cara ko nyanyi...ko ada dengar tak cara ko nyanyi? Ada emosi kat situ...

Aku, hehehehe...takde la kot. Tengah sibuk sekarang neh. Banyak benda kat kepala...kekeke...

Naz said...

ko ada gaya penulisan tersendiri dan unik. bakat terpendam tu...
bila aku dngr balik cara aku menyanyi, aku malu sendiri. hehehe... mngkin ada emosi tp kureng menusuk dan flet sana sini...

ooo... biasalah, mana nak uruskan family, buat crochet, buat itu ini. tp kalo ada time free, cubalah wat 1 yer Lela...

Sulela said...

Naz, maksud aku tu, ko ada feel masa bawak lagu tu. Itu yang perlu masa kita bawak lagu, kan? But then, aku lebih suka rangkap pertama sampai 3 masa ko bawak lagu neh. Melodi dia lembut, menusuk terus ke jiwa. Tambah suara mendayu ko. Dengar tengah2 malam boleh bagi orang insaf la. Lepas tu ko lajukan tempo dia ek? (betul ke aku cakap neh). Kat situ penghayatan aku dah kureng sikit sebab kaki aku ikut rentak tu sama. Lepas tu dua rangkap terakhir tu tangkap syahdu balik... Altogether, lagu ni boleh tahan. Bagi telinga aku, takde salahnya. Jangan marah ye. Aku ikhlas komen neh. Tapi aku masih suka dengar suara ko nyanyi.

InsyaAllah, Naz...;)

Naz said...

ooo... paham. terima kasih kerana sudi 'mendengar' suara aku dr dlm...

yg rangkap ke 4,5,6 aku strum gitar pesal nak kasi lain dng rangkap2 yg slow tu. tu pesal kedengaran mcm laju. tp temponya sebenarnya sama jer..

aku pun tngh mencari keinsafan dlm diri ni time buat lagu hari tu smpai hari ni. huhuhu... rasa sungguh berdosa aku ni...

komen yg ikhlas mcm ni aku perlukan utk improve apa2 yg patut. tq skali lg pesal suka sorer aku ni. kalo org lain x tau lah mcm mana pendapat depa.

Man ada komen kat n3 tu. nnti ko sambung la apa2 yg patut kat sana yer...

:)

Sulela said...

Oh, aku dah baca komen Man...huhuhu...

Aku sambung kat entry sana la ek. Silap entry daaaa...kekeke

Tapi, keep up the good work...hehehe

Naz said...

ok, aku tunggu ko kat sana. bagi kritik kaw2... utk persediaan di masa hadapan... hehehe...

Lela, ko rasa patut ker aku masuk kelas vokal?

Sulela said...

Pendapat aku kalau ko siyes nak jadi penyanyi, tak salah masuk kelas vokal. Bagi aku suara ko memang sedap. Tapi, kalau tak serius nak jadi penyanyi pun, saje2 nak masuk kelas vokal...takde masalah jugak. Mungkin ko dapat discover kelemahan suara sendiri bila masuk kelas tu nanti.

Naz said...

aik.. x der pun ko kat sana?

aku trpikir gak nak masuk kelas vokal, walaupun aku bukannya srius sngt. tngklah nnti... dan kena tngk budget dan masa... tq puji sorer aku.. aku hargainya... :)

Redynne™ said...

aisey..redynne t'tinggal ketapi lagi daaa.. :P

Redynne pon sependapat ngn sulela..
mmg suara naz bole tahan..

*tepuk dada tnye selera.. :)

Naz said...

Redynne...
tak per... keretapi ni boleh stop2 mcm bus rapid kl...

terima kasih. tp kalo masuk audition compom kena reject awal2 kan? hehehe...

jom main tepuk2... :)

Sulela said...

Aku...malu sebenarnya...hehehe.
Rasanya cukup la apa yang aku komen tu. Aku baca komen kawan2 yang lain...hehehe

Aku puji sebab benda tu benar...hehehe

Naz said...

nak malu apa? bukan ko x der hidung... hehehe

kalo benar apa yg ko kata, aku amat2 terharu... toceh2x.. :)

Sulela said...

Mmmmm...hidung aku ada tapi tak mancung...ahahahahaha

Aku penah bagi Ijam dan isteri dia dengar lagu ko. Dorang puji suara ko, sedap dorang kata...hehehe.

Naz said...

x per, jnji ada hidung utk menjalankan proses respirasi... :)

wuih.. lagu yg mana 1 ko kasi Ijam dan bini dia dngr? kombang idong pokcik nih... hehehe...

Sulela said...

Ko nak tengok hidung aku, sila ke blog aku ye. Carik avatar aku yang aku baru letak tadi. Tapi aku dah tukar balik la...kang ada lak yang muntah hijo tengok muka aku...kakakakaka

Lagu kita la...masa tu aku takleh masuk tenet. Line tak clear. Aku bagi dengar yang aku dah save dalam komputer. Dua2 kata suara ko sedap. Trust me, kalau Ijam kata sedap tu, memang sedap la. Susah aku nak dengar dia kata suara orang sedap... Jadi, jangan kata suara ko ada masalah ke hape...hehehe

Naz said...

aku dah g blog ko dan dah siap komen lg. sweet smile... i'm love it.. :)
tak muntah pun... aku juga turut tersenyum riang mcm avatar ko td tu..

ooo... lagu Cinta Menggamit Aku Ke Mari... hehehe...
Ijam nak jaga hati ko jer tu. kalo ko x ckp lirik tu ko yg buat, compom dia akan fire performance aku tu..

Sulela said...

Kat sini pun kata sweet ye...=>sambil hulur gula2 kapas...huhuhu
Nanti aku mintak pendapat kaum bloggers lak lepas ni...kekeke

Takde la...aku tak cakap pun. Lepas dia dengar baru aku bagitau...huhuhu

Naz said...

dpt lagi gula2 kapas... konyang pokcik mkn gula2 kapas hari ni... apa kata ko wat survey...

iyer ker? ohh... lg lah aku terharu tahap 8 petala. selain tu, apa lg komennya?

Sulela said...

Dia cakap camtu je...dia dengar sampai 2,3 kali...hehehe. Mungkin menghayati lirik kot...

Naz said...

2,3 kali dengar? mungkin kita kena buat projek baru Lela. kasi lirik lg... ;)

Sulela said...

Adehhhhh...hehehehe. Aku takde idea la Naz. Kepala otak aku dah penuh...huhuhu

Naz said...

kalo ko bagi skrg, bukannya aku boleh buat skrg. take time... bulan depan ker... :)

Sulela said...

InsyaAllah aku cuba...hehehe

Naz, cite Jangan Pandang Belakang yang aku cakap tu TV2, setiap Selasa jam 10.00 malam... Malam tadi ada kuar lagi gazet tu...kekeke

Naz said...

aku suka ko tulis pesal alam semula jadi... mendamaikan jiwa...

ooo.. esok la kan? akan aku tunggu dpn tv... tq..

Sulela said...

Huuuu...daku sungguh terharu...huhuhu

Aku takut la nak tengok...hahahaha

Naz said...

nah amek tisu ni... kesat air mata ko tu. hehehehe....

ye..ye... mlm ni crita hantu...

Sulela said...

Bawak sekotak tisu balik rumah...hehehe

Esok ko cite la kat aku. Takut la aku nak tengok. Ko tak takut ke?

Naz said...

1 katon pun buleh...

aku tngh tengok crita tu skrg... x seram lah. bnyk cakap jer. hantu pun sekali sekala memunculkan dirinya...

Sulela said...

Wooooo...stok sampai tua tuuuu...kakakaka

Aik, sambil tengok tv pon ko buleh jawab komen?hehehe...aku tak tengok la semalam. Aku layan tengok video kat Youtube...crochet mania...muahahaha

Naz, video2 kat Youtube tu boleh ke d/load? Maksud aku...yang ada tulis Ads tu...

Naz said...

stok sminggu jer kot. baru 12 kotak jer... hehehehe....

aku lepak2 atas katil smbil layan crita tu... loh... ko yg promote criter tu, ko x tengk. last2 aku yg tngk sorang2.hahahaha...

vid dlm utube boleh donlod. yg ada ads tu mcm mana? x paham..?

Sulela said...

Sekarang pun aku dah tua...harharhar

Aku takut...kang aku termimpi2 kang...hehehe. Seram siot wajah hantu tu taw...kekeke. Ko citekan la kat aku...takleh ke? ahahahaha

Setiap Selasa gak pukul 12.00 tengah malam ada cite vampire. Siaran yang sama. Yang tu aku suka tengok tapi tak penah habis. Aku dapat tengok separuh je. Lagi separuh, vampire tu yang tengok aku tengah tido...muahahahaha

Yang kat bawah dia tu ada tulis macam iklan...ada letak pekataan Ads...ko penah tengok tak?

Naz said...

usia bukan penghalang utk kita kekal muda... mcm aku ni... hahahaha... :p

aku dah x ingat dah criter tu. mcm boring jer... tp next week nak tngk lg. mana tau ada kejutan... hehehe

ooo.. yg tu aku ada tngk. tp aku x follow sngt...

hmmm... aku x perasan. iklan la tu? naper ko nak donlod kat iklan?

Sulela said...

Apsal ko kata camtu lak? Ko memang muda apa...hehehe

Nanti cite ye...hehehe

Kenapa? Tak best ke?

Aku rasa dia guna Ads tu untuk dapat income cam yang ko cakap tu. Income from the internet. Aku nak d/load video tu...cara buat crochet. Nanti dah ada laptop, aku nak masukkan semua video tu kat dalam laptop aku. Boleh la aku tengok 24 jam...kekeke. Tapi aku takut salah di sisi undang2. Tu yang aku tanya tu...

~ieDa~ said...

Best lirik lagu nieh..Naz,sora OK
naper x jd hartis.. ;)

Naz said...

muda ker? nnti aku ubah tahun lahir aku jd tahun 2000. jadi kanak2 balik. hahahaha

hmmm... kalo best aku criter yer...

best jugak, tp aku slalu time tu tngh balas komen2 ko. mana nak fokus tngk tv.

mungkin.... ko dload ajer. manada salah. ko buleh buat koleksi vid2 tutorial tu. pastu convert kpd format 'avi'. pastu ko buleh guna dvd or vcd player utk tngk kat tv. :)

Naz said...

~ieDa~...
terima kasih...
saya suka wat lagu jer. x suka jd artis... dtg2 la lagi yer...

Sulela said...

Secara otomatik la ko kene panggil aku nenek...hihihi

Ko neh...dari tadi la aku dok gelak baca komen2 ko. Ni ko buat lawak lagi ye...kekeke

Aku sudah mend/loadkannya...dah banyak dah dalam koleksi aku...muahahaha

=> walaupun ko tak suka jadi artis, namun soremu tetap menjadi pojaan hatiku (menyampuk lak...kekeke)

Naz said...

x payah la. umo kita lebih kurang jer... nnti aku kena gelarkan diri aku atok la pulak... hahahaha...

aku sentiasa berlawak. cuma ko prasan atau x jer... ;)

wow... ko dah digital library sendiri dlm pc. canggih...

>aku tengah terharu ni... ni yg buat aku semangat berkobar2 ni... tq3x..

Sulela said...

Atok Naz...sesuai...sesuai...ahahaha

Selalupun aku tahu ko melawak tapi penuh misteriiiii...kekeke

Canggih lagi orang yang teror main gitar dan menyanyi ittew...takde entry baru ye...busy tahap gaban ye? hahahaha

=> welcome ;)... selalu aku dengar suara ko nyanyi dalam hp aku sambil buat crochet. Kekadang aku ikut nyanyi sama...kekeke

Naz said...

baik nenek Lela.... hahaha

tu lawak misteri namanyer... muahahahaha

nak puji2 aku la tu... hehehehe...

n3 baru ada, nnti2 aku hapdet... mungkin bunyinyer lain sikit...

>mesti crochet ko herot kan... ikut lagu tu juger... hahaha

Sulela said...

Oit oit oit...nenek Lela tu tak releven...kekeke

Selubungi diri anda dengan lawak...misteriiii...ahahaha

Takde pujilah...manader... tader...tader...lalalala

Aku dah komen...

=> takkk...hasilnya macam lagu yang aku dengar tu jugak...kekeke

Naz said...

x releven yer?? hmmm... apa nak taruk ni? mlm ni x der idea la...

hahahaha... betul2x... smbil tengok crita Keliwon bersama2 Keliman dan Keliwomen... ;)

eleh... x nak ngaku konon... tengok lobang hidung aku ni... dah kembang mcm serombong kapal arang batu dah ni... hahahaha

aku dah balas komen ko balik... ;)

>jadi kaktus yer... hahahaa... lagu koboi rupanyer...

Sulela said...

Aku menangggggg...yiiihhhaaaaaa...
hahaha

Eh, sedondon lak nama tu ye...Keliwon, Keliman, Keliwomen...hehehe

Hahahaha...lawak tol la ko neh. Sakit perut aku gelak. Aku tetap tak ngaku sambil kelip2 mata...muahaha

=> bukan kaktus je...siap ngan beg sekali...kekekeke. Eh, bila ko buat lagu koboi?

Naz said...

ok la ko menang.. aku kasi can ajer tu. :p

tu la pasal... amat2 sesuai. hehehehe... mcm 3 musketeers pulak...

aku pulak paksa ko ngaku smbil kasik ubat mata kat ko...

>masa jatuhkan pokok kaktus ko hari tu... ops... terlepas cakap la pulak... lariiiii

Sulela said...

Ceh...tak ada maknanya...kekeke

Tapi yang ni...3 Kelis...ahahaha

Aku larikkk...kekeke

=> woohhhh...ko la puna keje ye. Meh sini ko...aku kejar...

Naz said...

naper? aku nak kasi pree ni.. ameklah... hehehehe :p

ya3x... amat2 kheelas gituh...

ko lari aku kejo... kejo yob kejo...

>alamak. dia dah tau la.... lari....
aku lari ko pulak kejo... kejo yob kejo... muahahaha...

Sulela said...

Nak cover lagi ye...kekeke

Ko kejo, aku lari. Ko lari aku kejo. Bila nak habis daaaaa...

Naz said...

cover? x der lah... saja nak gurau2 ngan ko...

crita ni akan habis bila salah sorang dah pancit...

Sulela said...

Gurau2 memang best tapi gurau kasar lagi best...wakakakaka

Aku la tu...tak lama lagi...hehehe

Naz said...

jom kita gurau kasar pulak... nah amek ni... debush (bunyi penumbuk)

jap2... aku amek pam tayar...

Sulela said...

Aku balas dengan tendangan summer sault berpusing...zuinnnggggg....

Nak buat apo lak?

Anonymous said...

haaa...idea yg bgs..khas utk ibu2...soft je...(mazni)

Naz said...

hahaha.... geli jer aku raser. x ganas pun... muahahaha....

ntah... :p

Naz said...

mazni...
soft yer. tq...
:)

Sulela said...

Apsal geli lak? Hmmmmm....(tukar kasut bola lak)...kekekeke

Naz said...

sebab tendangan ko tu x kena aku, sekadar anginnya jer terkena keti aku.. tu pesal geli.. muahahaha...

jom main futsal... hehehe

Sulela said...

Aisehhh...kene praktis lagi la tendangan aku tu.

"Jika dengar guna telinga, akan kesan kesumbangan dalam nyanyianku...
Jika dengar guna hati, akan dengar suara dari dasar hatiku yang paling dalam..."
Naz, bestnya ayat ko tu...makcik suko...kekeke

Ko nak tengok kaki bangku cam aku main futsal? Silap2 aku yang kene tendang masuk dalam jaring gol...hihihahaha

Naz said...

praktis... jng x praktis... dah terer nnti tunggu aku kat simpang...

ohh... ayat kat atas tu yer? aku main taip spontan jer bila aku dengo balik unplugged aku yg sumbang mambang tu... ayat cover malu namanya tu hehehe...

belum try belum tau... hehehehe....

Sulela said...

Aku tengah praktis kat depan tv...kekekeke

Mmmmm...nape nak malu? Meh aku bagi ceramah motivasi kat ko...;P

Dah try dan aku dah tahu...hehehe. Main badminton nak la...kekeke

Naz said...

ooo.. praktis mcm omputeh selalu buat tu.. letak anak2 kat tepi, smbil2 eksersaiz dpn tp... hehehe

malu ler, bila aku dengo balik.. tp aku buat2 tebal muka jer... hehehe

best gak main badminton ni Lela.. jom.. aku tunggu kat stadium darul ridzuan.. majulah sukan untuk negara.. wallah...

Sulela said...

Itu erobik...kekeke. Aku tak buat camtu. Aku hanya baring kat atas tikar sambil naikkan kedua2 kaki sandar ke dinding dan mata aku tengok tv....harharharhar. Tu kalau ada kacang ke apa tu, sedap gak mengunyah...wakakakakaka

Aku dah baca banyak komen yang kata suara ko sedap. Maknanya bukan aku sorang je yang suka dengar sore ko nyanyi, kan? Jadi kenapa nak malu? Sila nyanyi lagi ye...kekekeke

Jap, aku pegi carik kasut dan raket aku. Mana ntah la aku letak neh...heh heh heh

Naz said...

haaa.. baru aku nak sebut. erobik...
tu erobik jenis apa Lela? omputeh ada wat senaman lagu tu erk? siap mkn2 kacang la pulak... ish, mcm mana ko nak teruskan program yg ko nak wat hari tu kalo ko asyik nak mengunyah jer??

suka juga aku membaca komen2 tu. syukur kerana mereka tu bukan juri profesional. kalo x... compom.... hahahaha.... Insyaallah akan aku hapdet selagi ada masa dan daya... tq support aku. aku hargainya... :)

ni mesti kali terakhir ko pakai 15 tahun yg lepas... hahahaha....

Sulela said...

Erobik tu aku yang cipta...harharharhar. Program tu kene stop dulu. Ada yang tak kene. Nanti aku cuba balik...hehehe

Takyahlah tq tq...akukan peminat ko...hehehe

Cissss...cemana lak ko buleh tahu ni...kahkahkah

Naz said...

pesal sakit prut hari tu yer??

hehehehe.... terasa diriku dihargai... ni yg aku lg sayang kat ko ni...

aku taulah... aku intip ko pakai satelit mesat... hua3x...

Sulela said...

Yup...aku fobia lak...kekekeke

Hehehe...I'm blushing...

Uik??? Aku nak pegi carik bom la. Jatuhkan satelit tu...ekekeke

Naz said...

mungkin herba tu x sesuai dng ko kot?

elelele... malu2 la pulak.. cak...

satelit aku bleh elak2... muahahaha

Sulela said...

Mungkin juga. Tunggu bulan puasa nanti. Bulan depan dah pose, kan Naz? Tak lama lagi raya. Kejap betul la masa ni berjalan...huhuhu

(aku gelak macam baby...hehehe)

Boleh elak ye. Ni yang hancur ni satelit apo lak? muahahaha

Naz said...

naper nak tunggu bulan poser? yup bulan dpn nak stat poser. aku dulu ada buat lagu pasal Ramadhan. tp Lela... dah hilang la... ni yg nak kena buat baru nih... ko kasi lirik Lela...

amacakkkk... :p

ni lah satelit puaka namanya... muahahaha....

Sulela said...

Aku bab lirik sangkut paut agama ni, risau rasanya nak buat. Silap kanggg...ko tak try tanya Lili Puteh?

Mana ko dapat satelit puaka tu? Aku nak pegi carik untuk skodeng ko lak...muahaha

Naz said...

buat lirik sederhana saja. aku punya lirik lama hilang bersama buku lagu aku tu... aku pulak x rekod... huhuhu...

tu lagu kumpulan Wings da... album yg ada lagu 'bernafas dalam lumpur' tu... hehehe...

Sulela said...

Sikitpun ko tak ingat ke lirik dia, Naz? Rugi betul la...huhuhu

Aku tak berapa tahu lagu2 dia, Naz. Hanya yang fofular tahap gaban je yang aku tahu...kekeke. Cuba nyanyi sket...hehehe

Naz said...

sungguh... aku dah lupa lirik lagu Ramadhan aku tu. melodynya pun aku dah lupa. mungkin sikit2 bunyinya mcm ni...
Setahun sekali kau menjengah,
Walaupun cuma sepurnama,
bla..bla... lupa dah...

ok lirik lagu satelit puaka pulak mcm ni...
Gantung sampai mati
Puaka semalam lu
Itu saja jawapannya
Atau dilontarkan

Mana nak kulontarkan
Puaka durjana ini
Gantungkan di langit pertama
Bagaikan satelit

Satelit puaka
Lu patut diibaratkan
Tergantung di angkasa
Bersaksikan desa

Satelit puaka lu diibaratkan
Lu saksikanlah lu punya dosa
Lu renung ke bumi sedar diri sendiri
Ku taburi pasir batu di rongga
Apakah salah dosa
Adakah terlalu berkuasa
Terlalok lupa
Lu terlupa

Lu taburi janji temberang
Janji hancing dan kotor
Adakah terlalu berkuasa terlalik lupa
Lu terlupa
(aku cedok dr tenet jer)

Anonymous said...

I'm really enjoying the design and layout of your blog. It's a
very easy on the eyes which makes it much more pleasant for
me to come here and visit more often. Did you hire
out a designer to create your theme? Exceptional work!
Also see my web site: free iphone

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?