Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Dalam Sujud Terakhirku




Lagu baru yang tak pernah keluar radio...
Hayatilah dengan sepenuh jiwa. Mungkin sujud kita kali ini adalah sujud yang terakhir...

Title : Dalam Sujud Terakhirku
Lyric : Puteh & Naz
Melody : Naz

Dalam sujud terakhirku Ya Allah...
Kuteriakkan Asma-Mu
Agar runtuh dinding kesombongan
Dalam hatiku

Dalam sujud terakhirku Ya Rabbi...
Kumenangis sepuasnya
Biar kering mata ini
Namun basah ladang hati yang gersang
Huhuhuhuhu....

*
Dalam sujud terakhirku
Biarkan kupatah dalam cahayaMu
Biarkan kumusnahkan titik-titik kemunafikanku
Agar ku kembali dalam pelukan hidayahMu

Dalam sujud terakhirku Ya Rahim...
Kupanjatkan syukur padaMU
Selangkah demi selangkah
Merasa anugerahMu

Dalam sujud terakhirku Ya Rahman...
Terbayang semua dosa
Yang membayangi diriku
Kelam mencengkram jiwaku yang lusuh
Huhuhuhuhu....

*
Dalam sujud terakhirku
Biarkan aku hirup nafasku sekali lagi
Untuk menyebut namaMu dan kekasihMu tercinta
Agar basah hati dan jiwaku mengingatiMu

Dalam sujud terakhirku Ya Allah...
Kuteriakkan Asma-Mu
Agar runtuh dinding kesombongan
Dalam hatiku

Dalam sujud terakhirku Ya Rabbi...
Kumenangis sepuasnya
Biar kering mata ini
Namun basah ladang hati yang gersang
Huhuhuhuhu....
Haa...

106 comments:

Lili Puteh said...

ku terharu.
sangat terharu.
huu~

hadiah paling menyentuh jiwa.
trimas.

lili ada wat satu blog.
dalam blog ni,
segala yg lili tulis berbentuk puitis.
baru sangat buat,
jadi karya tak banyak lagi.
pada web .puteh.itu.aku.
sidebar bawah sekali ada label
'antologi lili puteh'
situ kira tempat meluahkan segalanya dalam puisi.
jenguklah.
komen tinggal dalam .puteh.itu.aku.

mekacih naz.
terharu hampir menangis.
huu~

Lili Puteh said...

http://liliputeh.blogspot.com

ni link terus.
klo tak,
di .puteh.itu.aku. ada linknya.

Encik Mimpi said...

lagu yg berbentuk rohaniah! best!
nnti en.mimpi pon nak wat lagu
jenis camni! skang tgh bz~~! huhu

Sulela said...

Lirik yang sangat baik...two thumbs up for you guys!

Permulaan melodi ko betul2 menyentuh jiwa...sayu je rasa hati masa dengar. Tahniah bro...lepas ni buleh wat lagi lagu camni...

hysMan.. said...

Aku termanggu bercampor dgn terkesima dgn lirik yg amazing pada aku..
nice Naz.. n congrat to Puteh..

klu baca liriknya terlalu mendalam dan terungkai segala tersirat..
baguih lorr...direct tak banyak pusing2..all da best to u..

aku sokong dgn Lela klu boleh lepas ni buat lagu camni okeisss??

~aku takleh dengo,youtube takleh bukak..nnt kat umah..oraitt

Naz said...

Lili Puteh...
Poem awak sangat bagus dan bermesej. so, dpt hadiah apa sempena besday smalam? naper tukar nick. dulu bukan nick awek clunk ker? kita sekampung nampaknya... hehehe...

saya dah masuk blog awak yg 1 lg tu. dan dah linkkan dlm blog ni. semoga terus menghasilkan karya2 yg bermutu...

Naz said...

Encik Mimpi...
masa mula2 nak wat melody lagu ni, agak was2 juga. mana la tau x kena dng lirik. last2 teruskan juga smpai habis. x sabar nak tunggu Encik Mimpi buat lagu tu... :)

Hidup Penggitar!!!

Naz said...

Lela...
wow, 1 penghargaan yang membuatkan aku semakin bersemangat utk bikin lagu. permulaan lagu ni dah 3,4 kali aku ubah, sampai aku rasa sesuai. aku ada 2 masalah utk performance..
1. skill gitar aku biasa2 jer
2. vokal aku biasa2 jer
so, aku rasa lagu aku lebih sedap kalo individu atau group muzik yg bawakan.
oleh kerana 2 sebab tu, lagu2 aku nampak hampir sama jer. hehehe...

apa kata ko contribute lirik lg? poem ko pun boleh tahan. nnti aku edit la apa2 yg patut...

Naz said...

Man...
lirik dan idea asal dr cik Puteh kita ni. masa mula2 aku baca poem ni, aku pun termanggu bercampor dgn terkesima mcm ko jugak. dng x semena2 aku dpt idea nak wat melodinya. so, aku fokus selama 2 jam dan inilah hasilnya.

aku suka dng genre mcm ni, cuma aku x brani nak buat lirik berunsur ketuhanan. manalah tau, salah... x pesal2 jd isu sensitif.

kalo tenet ko dah ok, boleh la dngr dan komen apa2 yg patut yer.

>tngh tunggu email pesal lirik ko tu... :)

sweetsuraya said...

ciptaan trbaru nampak...
best...

lirik pn menusuk kalbu..
byk mansud2 yg trsirat..
insaf bile dgr lagu ni..

tahniah utk pencipta lagu ni..
pasni cipta byk lagu lagi ye...
=)

Naz said...

sweetsuraya...
Lirik, cik Lili Puteh yg buat. saya tokok tambah sikit2 jer...
Alhamdulillah, mesej lagu ni sampai juga...
terima kasih.. kalo diberikan ilham, saya akan cuba buat lagu bnyk2, Insyaallah... :)

Lili Puteh said...

nick tuka sbb umo dah bertmbah.
upps!
tapi ati tetap klang.
hehe..

lili sbb akhir2 ni kegilaan bunga skit.
ghee~
nnt cuti ni akan mengupdate d&s.
skrg otak kering.
fokus tanda kertas exam.
hiks~

Naz said...

Lili Puteh...
bagus2x.. ada kematangan.
Hidup Klang...
dah jd awek bunga la skrg ni yer? naper suka bunga Lily? bunga orkid x suka ker?
so, skrg mngajar ker?

hysMan.. said...

ok aku da dengar daa..
oraitt aku nak komen skit..
1. melody sedap,lirik mantop..tapi ade sikit lirik dgn melody tak bape nak syncronise (betul ke aku eja ni hehe) masa ko nyanyi @ tak bape telly dgn irama..
2. aku rasa masa ko nyanyi ko tak bukak mulut betul2,ade half of ur mouth rite??so dengar mcm flat je bunyinya..tak naik turun,naik turun..
3. part chorus tak bape nak strong..melodynya aku pikir ko kena push lg skit biar jd trademark for dis song yg org takkn lupa..

byk plak aku komen..hehe..
aku cuma kritik ape yg aku dengar kat tlinga aku je..sory bro..

all da best to u bro..
:p

~susahkan bila diri kta ni kena kritik.hehe..btw,jgn amek kisah,aku memain je (main ke)
hahaa

Naz said...

Man...
wow... ada komen. ni yg aku nak baca ni..
1. tq pesal ckp melody sedap dan lirik mantop.. :)
aku x sedarpun lirik dan melody tak synchronize. part yg intro, tengah atau part last?
2. yg tu memang betul. aku susah nak nyanyi smbil maen gitar, terutama masa fast strumming tu. part flet sana sini tu memang aku x leh nak elak. aku dah rekod bnyk kali, nak kasi bunyi tepat. tp still flet jugak. i'm not a good singer... susah woo nyanyi ni... kalo wat lagu, bolehlah sikit2...
3. sebenarnya masa aku buat melody utk korus, aku dpt buat beberapa version. tp aku rasa melody yg skrg aku guna ni paling sesuai... dan aku boleh bawak dng suara aku. yg lain tu, aku rasa boleh mencacatkan lagu kalo aku pakai. high note smpai sumbang masa aku nyanyi... hehehe...
aku kena cari penyanyi yg sudi nak nyanyi lagu aku tu la. kalo nak harap sorer aku... jawabnya... hehehe... ko dah dengar kan... hehehe... tahap tu jer la...

komen ikhlas mcm ni buat aku ada guide line utk aku perbaiki kelemahan. x lah kata org, syok sendiri...

terima kasih bro... ;)

FreD Vs Didie said...

nice song..hope pas nie leh hasilkan lagi lagu2 yg berbntuk mcm nie lagi..

Naz said...

FreD Vs Didie...
Insyaallah kalo dpt ilham dan ada yg sudi sumbangkan lirik. terima kasih sudi melawat2 studio buruk hamba ni... :)

hysMan.. said...

aku lupa part tang mane..la ni aku takde speaker nak dengo balik..nnt aku dengar semula..
tapi aku rasa part ko dari chorus nak ke low note time nak end of ur melody...

oo iye ke??klu mcm tu ape kate ko record dulu sound gitar tu,pastu ko dubing/rekod smula masukkn suare ko..mmd dlm studio bebetul..tak pon ko bagi je melodynye kat aku nnt aku nyanyi..wawawaaa....

chorusnye mmg sedap tapi mcm tak strong dgn tone suara ko..suara ko sedap la bro..cuma aku rasa time ko chorus klu ko tekan high kan skit je tone ko da ok da kot..

aku rasa beter ko divide 2 klu mane ade lirik yg panjang..bcoz itu mcm menyekat sebutan ko..little terkejo2..

wahh!!klu ko masuk akademi mane ko boleh beta cakap pengkrikik wooo..
heheeee....pengkritik adalah betol..
cheewahhh!!!
ini pandangan aku je bro,org lain kate sedap,sedap laa bro..oraittt..
utk kebangkitan ukhwah!!

kasihmu ku trima beb..
kehkehkeh...

julietANNA said...

nice lyrics.
tersentuh betul!
keep it up :)

dah lama xdtg lepak blog ni.hehe.

ZHA said...

salam singgah Naz. Melodi yg syahdu dan lirik yg menginsafkn... suara pun boleh tahan sedap. kalau ada program 'Akademi Composer', awak mesti masuk tau. nnti saya afundi Naz bnyk2...

Naz said...

ooo... kalo aku ada masa dan idea, mungkin aku akan modify.

aku terpikir jugak mcm yg ko taip tu. tp, aku x reti nak wat la. mungkin kalo aku ada mini studio, boleh buat kot?? ko nak nyanyi? buleh sesangat tu. mana tau masyukkk...

ok, nnti aku praktis utk kasi korus lebih strong dan jd trademark bila org dengo...

ooo, yg tu boleh dibuat, tp melody kena arrange baru utk divide lirik. yg buat sebutan aku terkejo2 pesal aku maen gitar smbil nyanyi dng lirik yg panjang. sebenarnya kalo aku buat dng tempo yg lebih perlahan, x jadi mcm tu. nak rekod balik, tengok nnti...

hehehe... aku ni peserta yg suka dikritik dan suka juga kritik balik. baru ada win2 situation... ;)
utk kebangkitan ukhwah sesama seagama memang sangat2 bagus... demi agama yang tercinta...

oleh itu marilah kita berkasih sayang kerana Allah SWT... :)

Naz said...

julietANNA...
terima kasih.

pas2 ni slalu2 lah dtg studio buruk pokcik ni yer... :)

Naz said...

ZHA...
terima kasih... ntah bilalah akan ada akademi yg awak taipkan tu? hehehe... tq 4 u'r support :)

hysMan.. said...

gwe taknak ler comment lelebih..
nanti ade org marah..
hehee..
kaum hawa kate suma sedap..
sedap la bro..tak payah ubah pape lagi..
nanti klu ko masuk akademi komposer,yg vote ko pon mesti ramai pompuan..jd abaikan ape yg aku komen kat atas nih..
hehee..
gwe saje je bikin gempak..

so now, win loose laa..
bukan win win situation..hehee..
aku mengalah beb..
:)

Bunga Binti Nordin said...

nice wording..
aku rasa lagu nih patut di record la

Annies said...

En Naz pandai buat lagu rupanya. Selama ini saya kenal En Naz sebagai cikgu Adsense saja. Rupa2nya ada bakat terpendam... :)

Naz said...

Man..
saper nak marah? x der pun. kaum hawa punya telinga x sama mcm kaum adam punya telinga. kalo ko nak komen bnyk2 pun x kisah. aku lg suka baca demi mempertingkatkan ilmu di dada. chewahhh...

aik, x kan mengalah bro. x best la cam ni...

Naz said...

Bunga Binti Nordin...
wording by cik Puteh kita. aku tambah2 sajer...
saper la yg sudi nak rekod? rekod kat utube ajer la... :)

Naz said...

Annies...
bakat sikit2 jer. kegiatan utk mengisi masa lapang... :)

Nazra~ said...

akademi komposer gitar..mungkinkah akan wujud?

^_^

Naz said...

Nazra...
hmmm.. rasanya susah sikit kot. kalau x, dah lama akademi tu tumbuh bak cendawan selepas hujan... :)

LavENDer Wind said...

Dalam sujud terakhirku Ya Allah...
Kuteriakkan Asma-Mu
Agar runtuh dinding kesombongan
Dalam hatiku

(elok lagunya dan bait2 katanya)
...


manusia ini begitu lah hakikatnya, selalu mengukir dosa,sombong dan alpa...tersedar seketika,kembali salah esoknya...
maafkan aku Tuhan...

Sulela said...

Naz, ni petama kali aku baca komen kengkawan yang panjang...lebih2 lagi dari Man...kekekeke...

Teruskan komen, akupun teruja gak membacanya...harharhar

Uik...dah dekat 100 orang pengikut ko, Naz...ahahaha...tahniah, tahniah...

hysMan.. said...

ala..tak de maknanye beb..
aku mengalah atas dasar masih lg bermaruah..haha..
telinga aku ade somthing error kot..
tapi aku blum dengo lg dr pengkritik tetap saudari Lela..
cepat la sis kasi gempak forum nih..
hahahaa..kasi pedas skit mcm Adibah Noor..huhuuu...

~Sis Lela,Naz kan Noctural Amorous Zillionaire mestilah ramai pengikut..majoriti 90% suma pompuan..cayalah..
chaiyokk!!! meh pilih sapa yg kenaaa...
hahahahaaa....

Naz said...

LavENDer Wind...
terima kasih...

kita akan mendapat keampunan selagi meminta kpdNya... Insyaallah...
:)

Naz said...

Lela..
aku amat terharu dan dpt belajar something dr komen2 ni. walaupun panjang, penuh galakan dan luahan ikhlas... tq2x...

ya, teruskan komen. trutama dr pengunjung setia studio buruk ni... aku amat mengalu2kannya... :)

tp x sehebat followers abg Ab kita tu... hehehe...

Naz said...

Man...
tu bukan mengalah. tu memenang... apa da aku taip ni...

telinga ko ok. aku cuba mempertingkat usaha dng ulasan2 ko tu. tq sahabat :)

Lela tengah mengumpul data2 terkini utk di komen kat sini. kita tunggu...

ada ker yg ko berkenan? cakap kat aku, nnti aku jd wakil ko utk meminang. hehehe...

hysMan.. said...

memenang??waaaaa....
meleleh cikgu hang baca..hehe..

lela masih dengo bebudak men tekan lonceng kot..trauma..hehe..

bukan aku la bro,aku watpe..
jauh lg perjalananku..
aku ckp org tu,org tu plak nk kenakn aku..
aparaaaa...
:)

Naz said...

cikgu BM kalo baca akan terpegun dng kecanggihan bahasa itew. hahaha...

tu la pasal Man. ada pulak 'budak' main tekan2 loceng di mlm hari.

oh, org lain ker? aku ingat ko ni dah tersangkut dng mana2 avatar. hehehe... jng ckp jauh lg, ntah2 minggu dpn aku dpt kad kawen ko. jodoh susah nak diramal... ;)

Sulela said...

Uhuk huk huk...macam terdengar2 je namaku disebut2...patut la aku tersedak tulang ikan sardin tadi...hahaha

Man, aku dah komen la tapi silap tempat. Suruh Naz transfer balik ke tempat asal...kekekeke

Dalam lagu ni yang paling aku takleh lupa adalah...perkataan 'Haa...' kat hujung lagu. Meremang bulu roma beb...ahahahaha

noorlara said...

tak siapa bisa meneka bilakah sujud terakhir, justeru teruslah kita bersujud sebelum sampai saat itu..agar tiada penyesalan

Naz said...

Lela, dialog ko tu mcm dialog Ab. nasib dia dah lama x mai sini. kalo x, compom dia nak mintak royalti kat ko... hahaha...

ala, komen la yg baru. komen ko yg lama tu aku dah sematkan dlm jiwaku ini... chewah...

ooo... yg 'ha..' tu yer? ada bau petai x? hahaha...
naper meremang Lela?

Naz said...

noorlara...
ya.. betul tu..
entahkan sempat atau tidak kita akan bersujud utk lain waktu? jadi waktu2 yg ada ni, kita kena bnykkan amal, ibadat dan jauhi perkara yg ditegah agama... ajal x kira tempat dan masa...
>terima kasih di atas kunjungan pertama ini :)

Sulela said...

Lama tak nampak dia kat alam maya neh. Jadi aku cilok la dialog dia. Bukan dia tahu pun...ahahaha

Nak komen yang baru pun, komen aku tetap sama. Still adore your voice...kekeke. Aku dah masuk link blog yang ko bagi aritu. Rasanya aku lebih suka ko nyanyi...hehehe

Yang 'Haa...' tu ye...hehehehe...Biarlah rahsia... hahaha

Naz said...

Lela, dia tu dah jadi org halimunan la... jaga2, mungkin dia ada kat sebelah ko...

sekali lagi aku sungguh terharu... tq3x... :)
mamat tu ada mini studio. so, bunyinya lebih sedap... bestla lagu2 dia. followers dia dah beratus2 dah...

ala... jng la nak rahsia2.. ckp la...

Sulela said...

Kalau dia ada kat sebelah aku, aku back hand je dia sebab ngengada jadi halimunan...hehehe

Kalau ko ada macam yang dia ada, aku rasa ko punya lebih sedap...huhuhu

Nanti ko gelakkan aku...

Atan said...

teruskan bakat naz..semoga kejayaan di hadapan menanti naz..

Naz said...

jnglah backhand dia. cian dia tau. dah la dia kena tikam dr belakang... bertambah2 sakit mamat tu...

aku cdng nak wat mcm mamat tu. aku ada tanya dia budget nak wat mini studio. boleh tahan gak rm nyer.. nnti2 kalo aku dah ada fulus lebih, baru aku set up...

dok aih... buat apa aku nak gelak pulak? ala, cakap la Lela...

Naz said...

Atan...
terima kasih kerana memberikan sokongan. :)

Sulela said...

Itu belum complete full package lagi tu. Baru kene tikam dan back hand je. Smack down pun aku belum buat lagi neh...hehehe (mampos aku kalau Ab baca...harharhar)

Wahhhh...ini sudah bagus. Mesti suara ko akan bertambah sedap tahap gaban la lepas neh. Ni yang tak sabar ni...hehehe...caiyok caiyok!

Iyolah...bagi aku 'Haa...' tu seolah2 ko mengeluh...menyesali segala dosa yang telah ko buat. Ok tak pendapat aku tu? Dannnn...mmmmm...cukup la satu sebab tu. Sebab yang lagi satu ni aku simpan sorang je la...hehehe

Naz said...

nnti2 aku suruh dia baca komen2 kat sini... hahahaha....

so, ko doakan2lah supaya aku berjaya mendapatkan mini studio.... :)

memang tu la keluahan dr seorang yg terlalu menyesal dng dosa2nya... pandainyer...
yg 1 lg tu apa dia ha??? jng simpan sorang2...

Bunga Binti Nordin said...

naz...
no phone aku.
122...


:P
miscall cpt

Naz said...

Bunga...
dah miss call... tp naper operator yg jawab ha?? :p

Sulela said...

Ko nak tikam aku dari belakang pulak ye... (back hand ko dulu) hehehe

InsyaAllah, aku doakan ko berjaya dalam apa jua lapangan yang ko ceburi...Dan ko akan dapat mini studio dalam tahun ni jugak...amin.

Takleh, takleh...yang ni aku simpan sorang...kakakaka

Masy said...

kirenye ini blog lagu ye? tp cipta sendiri ye? wah.. berbakat ni :)

Naz said...

hahahaha... gurau jer Lela. cuak ko ni yer? hahahaha...

wow... tahun ni? kalolah masin jari jemari ko menaip tu... Alhamdulillah... lebih ligat la aku rakam merakam pas2 ni...

ooo... simpan sorang2 yer? apalah agaknya yer?

Naz said...

Masy...
betul cik Masy.. lagu buat sendiri rakam sendiri dan dengar sendiri... hehehehe...
terima kasih sudi melawat studio buruk saya ni ya...

Sulela said...

Mau tak cuak...tanak kawan kang...kekekeke

Nanti aku lumur jari jemari aku ngan garam...hehehe. InsyaAllah Naz. Nanti buleh buat satu album lagu. Kasi kat aku free tau dalam bentuk cd...muahaha

=>zip mulut...kekeke

Naz said...

ok. no hal punyer. jngkan cd, dvd karoke pun aku boleh kasik kat ko. jnji ada mini studio. aku tngh terbayang2 set tu kat dlm bilik aku... best2x...

>bukak zip... ops, bukak zip mulut ko tu... hahaha....

Sulela said...

Takpe, angan2 tu bagus untuk kita mendapatkan apa yang dicita. Cuma jangan angan2 macam Mat Jenin ye...hehehe. Eh, terbayang ngan angan2 tu sama kan? hehehe

=> Kepala zip dah hilang la...mana buleh bukak...kekeke

Naz said...

aku memang suka berangan. tp berpada2 jng smpai hanyut... bagus berangan2 ni, pesal boleh buat kita bersemangat nak capai cita2... chewah...

>mana gunting ni...

Sulela said...

Betul tu...selalu aku sangkal dakwaan orang yang marah aku berangan2. Baik untuk minda apa...hahaha

=>gunting ada kat tangan aku...lalalalalala

babymasInDaHouse said...

Naz... sedapnya lagu tu..menginsafkan diri ku

Naz said...

Lela, org yg x tau berangan adalah org yg x reti berangan... hahahaha... amender la yg aku tulis ni...

>tu bukan gunting, tu pam tandas...

Naz said...

babymasInDaHouse...
awak ni buat saya malu la...
bukan saya sorang yg buat, cik Puteh penyumbang utama lirik. terima kasih kerana sudi dengar dan komen... :)

Sulela said...

Naz, jom la berangan...hahaha

=>baling pam tandas kat ko...muahaha...caboootttt...

Naz said...

jom.. ko nak brangan jadi aper?

>aku elak, pam tu terpelanting baek punyer kat hidung ko... hahahaha

Sulela said...

Aku nak berangan jadi orang kaya tahap gile babas punya. Apa aku akan buat...hmmmmm....start berangan...hehehe

=> cuba ko ceritakan tindakan refleks yang berlaku menyebabkan pam tandas tu kene kat batang hidung aku lak. Habis la kemek lagi hidung aku...waaaawowowowoooo

Naz said...

bagus2x... teruskan sambung berangan tu. ko buleh bayangkan ko jd jutawan tahap gila babas tu hasil usaha ko mengeksport hasil ternakan ko tu ke luar negara. time tu kolam2 ko dah banyak smpai kena beli tanah yg sungguh luas. selain tu ko ada buat r&d utk hasilkan ikan2 yg boleh cepat membiak dan besar.

>pam tandas tu terkena kat dinding dan melantun kat ko balik... :p

Sulela said...

Aku berangan nak jadi orang bijak pandai lak. Jadi orang kaya tahap gaban tak best la Naz. Tido tak lena...kekeke

=> aku patahkan pam tandas tu dan lempar ala-ala melontar lembing kat ko...

Naz said...

betul2x.. kalo kita ada harta, kita kena jaga harta tu. kalo kita ada ilmu, ilmu yg akan jaga kita...

>perghh... aku guna perisai mcm dlm crita trojan tu.. x kena.. hahahaha...
eh, cuba bau jari ko tu... snif..snif...

Sulela said...

Hehehe...bijak sungguh pokcik...

=> wei wei wei... Mana aci guna peisai. Camni nak pegi amek pedang la...kekeke

Jari aku wangi apa...bau haruman shower creme oren...muahahaha

Naz said...

aku cedok dr mutiara kata da... hehehehe

ko pakai pedang, aku guna pistol...

cuba kalo x letak cream tu. compom ada bau bucuk... hahaha

Sulela said...

Takat pistol menan tu...takde maknenye aku nak takut. Thunder, thunder, thundercats... Hooooooooo!!!!...ahahaha

Takde la...bau minyak safi je ni...ahahaha

Naz said...

thundercat??? waa.. gwa minat wooo... bila nak tayang balik kat tv hah? dulu2 belah2 petang aku tunggu criter tu. aku dulu ada buat pedang lion-o pakai batang ais kerim...

naper bau minyak safi?? naper x minyak laen ha?? hehehe

Sulela said...

Ahahahahahaha...ada lagi tak pedang tu? Cemana ko buat? Kretip sungguh ko neh. Aku suka gile babas gak ngan katun tu. Dialog mamera tupun aku ingat lagik...kekeke. Calit lagi sekali...

Errrr...sebab aku pakai minyak tu je? Halal dan suci. Wangi apa...hehehe

Naz said...

manada lg pedang tu. aku wat pedang kecik jer, tp boleh slot utk kasik dia panjang sikit. mcm dng lion-o tu la... hehehehe

naper ko x pakai minyak nur zaitun. kan Halal dan suci.... boleh digunakan tanpa was2 lg tu...

Sulela said...

Canggihhhhhh...hehehe. Kalau ada, aku nak mintak ko e-mail la kat aku. Nak tengok...ahahahaha

Errrr...safi tak halal ye Naz?

Naz said...

canggih? ala... untuk mainan budak2 boleh lah. pedang comel tu dah lenyap dr muka bumi ni. skrg dah tahun 2009. dah berpuluh tahun dah... hehehehe

hahal... cuma tanya jer pesal sajer nak kasi ko fening.. hahahaa

Sulela said...

Saje je...ingat ko ada dapat info yang Safi tu tak halal...(sambil urut telinga)

Naz said...

mana der. jenama Safi suci dan halal lg. kan dulu2 ada jenama Zaitun. smpai sponsor ada 1 filem zaman Badul dulu... klakar la...

Sulela said...

Ha'ah...aku ingat cite tu...kekeke. Aku pakai je mana yang ada jual kat kedai kat rumah aku neh. Kawasan kampung, bukan banyak pilihan macam kat bandar. Tapi kalau aku balik KL, aku borong la pape yang takde kat sini...hehehe.


p/s: borong kat Maiden...muahahaha

Naz said...

bijak2x... kat Maiden barang2 dia banyak dan mrah2... hari tu aku beli sikat 1 plastik. murah giler...

Sulela said...

Kekekeke...memula pegi kat situ dulu, aku terkejut ngan harga sabun badan. Kat sini RM9.90...kat sana baru RM6.90...haigzzzz...jauh lari harga dia. Aku borong sampai senget badan nak bawak naik teksi. Adik aku yang nama Faez tu tukang angkut sama...ahahaha. Lepas tu aku jumpa tong sampah. Kecik dan comey. Yang tu pun aku rembat gak. Mak aku geleng kepala tengok aku...muahahaha

Kalau nak beli barang goodie bag macam coklat ke, biskut ke...carik je kat situ. Macam2 adaaaaa...hehehe

Anonymous said...

good..semakin tawadduk..hihih

Naz said...

bijak ko ni. brong barang banyak2 buat stock. aku ada gak sekali2 g maiden usj. kalo hari sabtu dan ahad, jng harap nak dpt parking kat depan pintu masuk. ramai giler org time tu. giant kat sebelah mcm x laku jer aku tengok... kat lumut ada maiden ker?

Naz said...

mazni...
Alhamdulillah... ucapkan tahniah dan terima kasih kpd penulis liriknya, miss Lili Puteh pesal buat karya yg bersifat ketuhanan dan menginsafkan... :)

Sulela said...

Kat Lumut takde Maiden. Giant je yang ada tapi harganya kalau nak compare ngan kat KL, agak mahal la. Adik aku terkejut gak tengok harga2 barang dia...huhuhu. Sebab tu aku borong kat KL. Orang kata hidup kat kampung lebih murah kos dia tapi sebenarnya aku rasa kat KL lebih murah...

Naz said...

aku pun fikir sama mcm ko. hrga brg2 kat kolumpo mcm kat maiden, tesco dan giant lebih murah. tp kos sara hidup kl still tinggi pesal harga rumah mahal...

Sulela said...

Hmmmm...secara tak langsung aku setuju ngan ko. Kos pembelian barang2 murah tapi kos yang lain lak naik. Jadi, sama2 ada pro dan contranya la. Tapi kalau diberi pilihan, aku selesa tinggal kat kampung je, bro. Aku cepat runsing dengan kesibukan orang dan kenderaan. Aku risau...kalau-kalau nanti...aku tak tahan tekanan...dan terus menjadi...Hulk...harharharhar

Naz said...

aku pikir la Lela, aku nak tinggal kat kg tp kerojer kat kolumpo. tp dng syarat jarak rumah kg dan tmpat kerojer x jauh. hehehe... agak2 boleh tak?

hulk? ish, nanti Keliman mintak fasakh... muahahaha...

Sulela said...

Dekat cemana ko maksudkan tu? Kami kat sini kene pegi keje berkilo2 meter jauhnya. Sebab utama, takde peluang pekerjaan. Kami tinggal kat kampung tapi keje kat bandar Seri Manjung...hehehe. (Bukan aku taw...orang laen...hehehe)

Hakakakakaka...buat lawak antarabangsa ye... bila dah fasakh takleh rujuk, kan? muahahaha...
(pegi carik hero lain lak)

Naz said...

Lela...
stakat berkilo2 meter mana der jauh. kalo berpuluh2 kilometer tu jauh la jugak. aku terpikir nak duk kg jer. pastu buat farm cendawan atau bela ikan dlm tangki. tp situasi skrg membetaskan pergerakan aku la.. mungkin 1 hari nnti... aku nak join ko ternak ikan puyuh dan keli..

Bndr Sri Manjung tu mcm kolumpo eh? bnyk com besar2 kat sana??

ooo... gatai ni nak tukar laki... hahahaha... ada sorang superhero tngh kesunyian... Cicakman...

Sulela said...

Aik, kalau jalan kaki tak ke kira jauh tu? Berpeluh la pokcik...ahahahaha.

Ko suka suasana kampung ye? Jiwa ko memang lembut. Kalau ada tempat sesuai, tak mustahil ko buleh tinggal kat tempat idaman ko tu. Tak silap aku kat Kl sendiri ada tempat camtu, kan? Bandar dalam kampung...

Tak macam KL cuma kat situ banyak company besar2. Kemudahan lengkap la kiranya. Kereta yang lalu lalang pun besar2 dan jalanrayanya juga besar2...hehehe. Baru naik taraf bandar...sekali ngan Lumut. Kalau ada masa, jenjalan la kat sini...hehehe...

Habis tu dah kene fasakh. Carik ganti la...muahahaha. Cicakman tu hensem tak? ahahaha

Naz said...

kalo jln kaki memanglah berpeluh cik Lela oii... naikla moto, baru best dpt rasa angin sepoi2 bahasa...

berjiwa lembut? hmmm, jap aku pikir. mungkin ya kot? mungkin.. harap2 ia akan kekal. kalo jiwa keras, asyik nak memberontak jer kan Lela?? hehehe... Kg Baru la tu...kg dlm bandar. tp aku ada tengok 1 kaw perumahan berkonsep dusun. lebih kurang rumah dlm dusun la.. pemaju tanam pokok buah2an kat sana. tp still x dpt tandingi kedamaian desa...

ooo... kalo ada masa akan aku zoom in Lumut dan jelajah segenap ceruk rantau tmpt ko tu... nnti ko jd tourist guide aku buleh Lela...? hehehe

perghhh... dasat lar lu... cicakman tu hensem... dia sndiri yg cakap kat aku... hehehehe

Sulela said...

Kalau aku naik moto, aku rasa ribut yang datang menerpa aku...harharharhar

Ha'ah...aku setuju. Memang tak sama. Desa lain...bandar lain. Tapi tempat aku ni dah semakin tak tenang. Kat depan rumah aku ni jalanraya. Dulu tak banyak kete lalu lalang. Sekarang dah semakin banyak. Laju2 lak tu. Tak lama lagi akan diperbesarkan pulak. Bila compare balik, tenang lagi rumah mak aku kat KL tu...huhuhu...

Kalau aku jadi tourist guide ko, nanti ko jangan salahkan aku kalau kita sesat ye...ahahahahaha

Kalau hensem, kensel la. Kang dia pun bagi fasakh kat aku...hehehe

Naz said...

naper? ko bawak mcm ribut ker Lela?

ooo... dah jd mcm tu erk? kiranya rumah ko depannya jln besarlah yer? rasanya ko ada gtahu hari tu... dah jd bising ker skrg? jln depan rumah ko tu dr mana ke mana Lela? mcm sibuk jer...

sesat? oh ya...lupa plak, ko ni jarang kuar... x perla nnti aku beli map perak kat petronas... nnti aku bawak ko jln2 round Lumut tu....

dia yg kata dia hensem... ko tengok sendiri la baru tau...

Sulela said...

Aku pemegang rekod kat Jalan David Sung...Nama aku sampai masuk dalam buku pak guard...hehehe

Ha'ah...dah bising sangat. Kiranya kalau nak ke utara tu, lalu depan rumah aku. Lori kontena pun banyak yang lalu-lalang. Kekadang aku rasa macam nak pindah je dari sini sebab takut kete2 kat jalanraya tu terbabas ke halaman rumah sebab bawak laju...huhuhu.

Kekekeke...gelak aku baca komen ko yang ni...;D

Sape dia tu? Aku penah tengok ke? hehehe

Naz said...

hahahaha... tu jalan kat tmpat kerja lama ko kan?? agak2 pak gad tu ada hantar nama ko ke JPJ x??

ooo... mungkin aku pernah lalu. jln dalam dr utara kan?

hehehehe... aku kemas kereta smalam. jmpa pulak map Perak. hahaha... x payah beli la kalo camtu...

ntah... ko kenal Lela??

Sulela said...

Ada kes sebenarnya. Sorang awek bawak moto laju sampai langgar tong pembahagi jalan. Teruk gak la dia kene. Sejak tu nama2 orang yang bawak moto laju akan diambil. Tujuannya, nak tunjuk orang yang namanya tercatit dalam senarai tu jenis yang tak sayang nyawa...hehehe. Tapi takleh salahkan aku gak. Aku kejar masa. Tanya la sesapa pompuan yang bekerja. Semua setuju ngan aku...kekeke. Kalo pak gad tu hantar ke JPJ pun tak guna sebab tak lama lepas tu aku benti keje...muahahaha.

Errrr...ada jalan dalam dan luar ke? Aku ingatkan pakaian je yang ada guna dalam luar...hehehe

Ahahahaha...lagi sekali aku gelak kuat2 kat sini. Ko ni la...hahahaha

Ni apsal aku tanya ko, ko tanya aku balik neh? Nak kene ye...

Naz said...

ooo... kiranya awek yg langgar tong divider jln tu ko lah yer Lela?? x dpt aku bayangkan insiden tu... ramai ker org tengok? ko laju pesal lambat bangun tido ker?

kalo ikut jln luar, ikut plus highway. kalo ikut jln dlm, lalu dpn rumah ko... ko ni buat aku gelak jer mlm2 ni... hahahaha....

seyes Lela.. aku ada peta Perak... hahahaha.... nnti kalo aku g Lumut, aku roger ko erk... hehehehe

saja nak buat sesi soal jawab... hahahaha

Sulela said...

Eh, bukan aku la. Betul2 sorang awek cantik langgar divider tu. Kelajuan dia melebihi aku tuuuu... Masa dia kene tu, aku dah balik keje. Budak pompuan tu keje shift. Aku laju sebab nak settlekan tanggungjawab kat rumah dulu. Masak, kemas rumah, basuh kain. Aku pegi keje bawak bekal taw...kekeke. Nak jirus pokok lagi. Tengok2 dah pukul 8.45 pagi. Aku perambat la bawak lelaju. Dari Batu 8 ke Batu 3...masuk jalan ke tempat keje aku kira2 dalam 3 batu kot...aku amek masa 10 minit...huhuhu.

Wohhh...ahahaha. Silap lak. Aku selalu cakap, jalan h'way ngan jalan kampung/jalan lama. Dalam luar tu hanya untuk pakaian je...kekeke

Wokesss...jangan lupa buah tangan untuk aku...harharharhar

Ni sessi soal menyoal...takde sapa yang jawab. Sekarang ko jawab, sape dia tu? hehehe

SYAFIQASALIM said...

LAgu ni best
yang ni saya suka

Naz said...

Lela, bukan ko erk? awek cun yg langgar? huhuhu....
ooo... bnyknya tanggung jawab ko. rajin sungguh... aku tabik spring ngan ko Lela...

mcm2 la... tp maksudnya sama. x terpikir aku smpai pakaian dalam... hahahaha...

ko nak buah aper? nnti aku singgah tepi jalan belikan... hehehehe

dia adalah... ehem2.. ntah... :p

Naz said...

SYAFIQASALIM...
terima kasih kerana sudi dengar. mana yang baik, kita jadikan panduan. yg x elok tu dtg dr diri saya sendiri...

Sulela said...

Toing toing toingggg...kekeke

Aku nak banglo sebijik. Boleh? ahahahaha

Sekarang ni aku rasa macam nak smack down ko je...huhuhu

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?