Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Ramadhan Datang Menjelma


Salam Ramadhan buat semua. Semoga Ramadhan tahun ini lebih baik dari Ramadhan yang sebelumnya. Aku nak mintak maaf banyak2 kat korang semua dari hujung rambut sampai hujung kaki, kalau2 aku ada buat salah dan silap. Aku dedicate kan lagu ni untuk semua followers, visitors, dan sahabat2 yang yang beragama Islam. Poser, jangan tak poser taw... ;)



Aku baru kebah dari demam. So, kalo unplugged aku ni kureng memuaskan... jangan mare yer...

Ramadhan Datang Menjelma
Lyric : Naz
Melody : Naz

Dalam setahun hanya satu purnama
Penuh rahmat di dalamnya
Saat ditunggu telah menjelang tiba
Ramadhan datang menjelma

*
Lapar dan dahaga
Menguji iman dan taqwa
Seluruh pancaindera
Turut menahan dari melakukan dosa

**
Ketika fajar melimpahkan cahaya
Bertebaran bani adam di sini sana
Ketika rembulan menghiasi langit
Tasbih, selawat dan tahmid membasahi bibir
Hati jiwa yang suci
**
Ramadhan penghulu segala purnama
KurniaanMu kepada seisi alam
Malam Lailatulqadar yang Engkau ciptakan
KurniaanMu kepada insan yang miliki
Hati jiwa yang suci

*
Lapar dan dahaga
Menguji iman dan taqwa
Seluruh pancaindera
Turut menahan dari melakukan dosa

**
Ampunilah dosa diri yang kerdil ini
Walaupun cuma sekelumit pengampunan-Mu
Terimalah penyerahan zahir dan batin
Sucikanlah jiwa hambaMu yang penuh dengan
Dosa noda yang hina
**
Ramadhan penghulu segala purnama
KurniaanMu kepada seisi alam
Malam Lailatulqadar yang Engkau ciptakan
KurniaanMu kepada insan yang miliki
Hati jiwa yang suci

Dalam setahun hanya satu purnama
Penuh rahmat di dalamnya
Saat ditunggu telah menjelang tiba
Ramadhan datang menjelma

Naz : Semoga Ramadhan kali ini, aku lebih kenal dengan diri aku sendiri dan Pencipta diri aku ni... :)

109 comments:

hysMan.. said...

aku da 1st kaa??
hehe..

bro,most n almost perfect!!
keep it up dude..
liriknya juga sempoi n sedap didengo..
walupon ade crack skit hehe tapi takde hal..yg pntg melody n masej sampai..
congrat 4 u beb..

Salam Ramadhan utk ko gak..
peace yaoww!!!

~seisi alammmmmm...

Sulela said...

Baru kebah demam pun sore ko tetap sedap didengar...hehehe....

Bulu roma aku tegak masa dengar ko tarik suara. Keep it up...paling best masa dengar "Bertebaran bani adam di sini sana"... aku bukan kipas ko ye... pendapat aku je...

Ada keserasian antara melodi dan lirik lagu. Rileks juga menginsafkan...

Redynne™ said...

Salam incik naz..

comment? hehe..no comment... sy suka..itu je.. :)

Selamat menyambut Ramadhan AlMubarak utk anda juga..

hysMan.. said...

kan gwa da habak!!!
mu dak cayaa..
100% org suker gaban..
betul dak kanda Lela n Red..
ehee..

Annies said...

Assalamualaikum Naz... baru baik demam yer? kesian kat Naz. betul kata Kak Lela... baru baik demam pun masih sedap suaranya. mendayu2 dan tetap macho seperti selalu. langsung tak ada cacat celanya. Saya suka masa Naz nyanyi 'Ramadhan penghulu segala purnama, Kurniaan-Mu kepada seisi Alam'. Part intro sungguh sedap. ada ala2 lagu Wings... mcm jer, tapi x sama. Naz ada style sendiri yg komposer lain tak der. Naz boleh tulis lirik yang baik, hasilkan melody yang sedap, menyanyi sambil main gitar dan ehem..ehem.. ;) Semoga Naz dapat hasilkan lagu2 berunsur begini lagi. bagus untuk santapan rohani. selamat berjaya dalam apa juga Naz lakukan. I know you are genius... Take care Naz...

rockmetaller said...

suare yg asyik...
gua try wat rock ek..sedap ni melody nie..lu mrh ke klu gua ciplak naz?huhu..gua minat gile lagu ni...serius..=)

SW33T said...

Selalu kita dngr bnyk lagu pasal raya. Pasal bulan Ramadhan jarang2 kita dengar. Lagu ni menambah lagi himpunan lagu2 mengenai bulan Ramadhan. Tahniah buat En. Naz pasal buat lagu yang berkualiti. Kalau masuk studio lagu ni, mungkin ramai yg akan suka... Salam Ramadhan...

Dr Zek said...

aku suka lagu ni...melodi masa chorus cun beb...

ameeza77 said...

nak akak komen eks ....
akak nih klu tang music pekak sikit
but to tell u the truth, if nak compare ngan lagu lain, this is the best song, inclusive of its lyric as well as melody!
:thumbsup:

Sore pon makin matang n sedap, bak kata kawan2 yang lain, hikmah baik demam kot :)

suke2! sebab dengar guna hati lebih dari guna tinga lah ni :)

Nursuzry said...

salam bro! sori la lama x singgah teratak ko.

cam biasa aarr, aku bz.

lor... baru baik demam ke? sian ko. tapi dah baikkan. klu lum rajin2 la makan ubat ye. jgn ko blur lagi cam ari tu udah la ye. mujur ko jauh dr aku berribu2 batu. klu dekat mau kena seligi ngan aku hahahaha

Tukang cerita said...

Salam ramadhan buat naz...
:)

rockmetaller said...

ok.anda di tagged...sila usya blog gua ehhehe...lagu ni dlm proses jadi metal...urm..rock kot...tgk le dl jd cmne..hehe

Dj Epoi said...

Gua suker dengaw suara Lu selepas baik dari Demam.....sedap!!!

WAlauponk ada sangkut2 sikit......nih 1st time Gua dengaw very2 cler suara Lu waktu Korussss!!

Shabas weih!!!

P/s Tolong buatkan lagu....untuk waktu Gua berniaga Air Buah Gua...boley heheheheh

{lumut} said...

1st time dgr aku dah addict ngan sore n lagu ko..

tibe2 rase admire en.naz..

sori dah teradmire even xkenal..

=)

best~

ellyza said...

komen nyer ialah...NO KOMEN..
hehe

xde la guro jerk...
ur re creative mr Naz..
teruskan usaha anda demi masa depan sy...ops...muzik la...

take care,
salam ramadhan dr +ellyzaMOI+

Kish said...

he he he.. tersipu2 kish dengar abg naz sing ni.. he he. not bad gak d lyric ye. ni copy cat ke? or dtg dari dalam hati yg sememmangnya dalam tu ye? chewaaa~ he he.. suke suke suke... (^_~)

p/s : demam nak pose ke abg naz? or demam..... ngeh

Naz said...

Man...
yer ko da 1st person... sila amek hadiah misteri kat kaunter pertanyaan yer.. hahahaha...

bukan crack sikit, tp banyak. terima kasih pesal suka lagu ni. aku hargainya bro...

suka ko dng 'seisi alam' tu yer? naper erk?

Naz said...

Lela..
alahai Lela, malu pokcik baca. :)

naper bulu roma ko tegak? part tu best ke? kalo aku unplugged balik utk tahun depan, aku kasik lg feel part tu. hehehehe...

terima kasih atas komen ikhlas ko tu... ni yg buat aku bersemangat ni...

Naz said...

Redynne..
Waalaikumsalam wbt.. no komen. baik punya komen tu... hehehehe... terima kasih kerana suka...

Salam Ramadhan buat awak... :)

Naz said...

Man...
yg kasi komen mungki la suka.. yg silent reader tu... x taw lagi... hehehehe

Naz said...

Anis...
Waalaikumsalam wbt... perghh... panjangnya komen. saya hargainya.. Insyaallah saya cuba buat lagu2 seumpama ini lagi. jng terlalu puji, nnti saya lupa diri pulak... Salam Ramadhan dr saya...

Naz said...

rockmetaller...
asyik ker sorer gua...?
x sabo aku nak dengo lagu ni version rock tu... buat power2, gitar tu kasik goreng maut punyer kasi org dengar leleh. part drum jng bising2 sngt, nnti x sesuai dng topik lagu. terima kasih pasal minat lagu ni... aku hargainya... :)

Naz said...

SWEET...
lama x dtg sini? sibuk ker? terima kasih pasal prihatin.. kalo saya ada studio, dah lama saya bawak masuk studio.. masalahnya, x der... hehehe...

Salam Ramadhan kembali... :)

Naz said...

Dr Zek..
sebenarnya versi asal ada 1 lagi high chorus. tp terpaksa aku gugurkan pesal aku x leh nak tarik tinggi sangat. pecah anak tekak aku kalo nak bawak jugak.. hehehehe...
terima kasih pasal komen yg membina ni ya... aku hargainya... :)

Naz said...

Kak Meeza..
maksud Akak, dlm bnyk2 lagu Naz, lagu ni yg paling best? terima kasih atas komen membina... ni yg buat makin bersemangat nak berkarya...

demam rahmat kot... mula2 ingatkan nak kena demam 'tut' tu. bila bngun sok harinya dah sembuh. Alhamdulillah... cuma demam biasa jer.

betul tu Kak... dengar guna hati lagi tepat... hehehehe...

Naz said...

Su...
tu la... aku tunggu gak ko lepak2 sini... but, thanks a lot pesal dtg jugak akhirnya... :)

jauh amendenya... kalo merempit, rasanya 30 minit jer smpai tmpat ko tu... hahahahaha....

Naz said...

Tukang cerita...
Terima kasih kerana sudi memeriahkan studio burok ni...

Salam Ramadhan kembali... :)

Naz said...

rockmetaller...
tag? aku cukup phobia dng perkataan tu... hehehehe.... bro, agak2 bila boleh siap lagu ni?

Naz said...

Dj Epoi...
Terima kasih pesal suker dengo suara gua yg baru kebah demam ni. hehehehe... kombang pokcik ni...

gua time korus, selalu ada masalah. x leh nak bawak high note. tu pasal slalunya x berapa clear... hehehe...

lu meniaga bazar Ramadhan ker skrg? makin masyuk haa... gua doakan semoga ko dpt banyak untung, termasuk dng projek2 ko yg laen... aminn...

Naz said...

{lumut}...
secret admire ke ni... hehehehe...
saper la pokcik ni org nak admire... terima kasih pesal addict dng lagu aku. kalo bosan2 tu, klik jer button play kat utube (tiub awak) tu. hehehehehe....

salam kenal ya :)

Naz said...

ellyza..
no komen? hahahaha...

statement tu... huh... :p

Salam Ramadhan kembali... :)

Naz said...

Kish...
naper Kish tersipu2. patutnya pokcik la tersipu2... ni bukan copy erk.. ni sendiri tulis taw. suker yer dr hati yg dalam tu.. hehehehe... apa2 pun terima kasih pasal sudi dengar dan komen kat sini. pokcik hargainya... :)

>ni demam pesal panas sngt la Kish... ada2 ajer.. :p

hysMan.. said...

amek ko maunyer sejam ko perabes dok balas komen2 fan2 ko..ehee..
mcm tu la bru nk jd artis..kena layan karenah peminat..hahaa..

bkn aku sorg jer suka,berjuta beb..
cuma dorg takde blog nk attach..
jap lg ko jd 'Yuna' laki pnya line plak.hohoho..

bkn part 'seisi alam' saje aku suka,da whole lyrics beb aku suker gak..tanya peminat2 ko..hahaa..

Naz said...

Man.. walaupun aku lambat balas.. aku tetap akan balas. harap2 x der yang marah yer...

kalo mcm tu aku jadi 'Yuno'? ok tak nick aku tu? hehehehe gurau jer. manada berjuta2. memandai ko jer buat kira2 sendiri...

Alhamdulillah... semoga semua part tu memberikan keinsafan kepada semua termasuk diri aku sendiri... :)

IxoR@ said...

bila dengar kan...tetiba syahdu rasa dengan kedatangan Ramadhan...

suara, lagu....perfect.

Naz said...

IxoR@...
saya cuba sesuaikan lirik, melody dan mood suasana bulan puasa... dlm lagu ni.. jika terkesan pada cik IxoR@, terima kasih...

terima kasih di atas pujian tersebut... saya hargainya... :)

jemarisepi said...

1st : SORE AWK KER TUH...?
YA ALLAHHHH..MERDUNYA..HIHII..LIRIK OK MELODI SAYU JER..
BEST2.....

miss GAZA said...

salam buatmu bro..

huh!
terketaq lak rasa nak komen kat sini..
huu


eh,
1st tym saya dengar suara kamu bro..
merdu dan sedap ye rupa2nya..
hehe

well donela bro!
prsembahan yg cukup indah..
lunak je telingaku mendengarnya..
sukala lagu2 camni!
sdikit melankolik..
sdikit menginsafkan..
keep it up yah bro!


bro,
truskan usaha kamu berkarya ni ya..
besar sungguhla bakat yg Allah bagi pada kamu..
dimanfaatkan lak oleh org yg bijak mcm bro..
wish u best of luck yah!
=)


still sedeyh lagi trdengar lagu ni..
baca liriknya pon dah ckup mengharukan..
so touchingla!!


ohw,
lupa nak ucap..
selamat menunaikan ibadah puasa ya..
moga ramadhan kali ni lebih bermakna bwat kita..
=)

Naz said...

jemarisepi...
ya itu suara saya... dan unplugged tu pun saya juger.. :)

ingatkan awk pernah masuk dan dengar.. hehehehe...

apa2 pun terima kasih kerana sudi kasi komen yang membina tu... saya amat hargainya.... sila datang lagi utk dengar lagu2 yg lain yer... :) Salam Ramadhan...

Naz said...

miss GAZA...
Waalaikumsalam buat mu juga cik Gaza... panjangnya komen kamu ni.. tp pokcik suker... suker sngt... kata2 awk tu saya simpan dlm jiwa dan sanubari saya... :) dengar lalagu2 yg lain dan kasi komen sikit. saya fikir cik Gaza seorang penulis poem keagamaan yg baik. cuba hasilkan 1. saya nak tengok boleh? mungkin pasal keadaan di Palestine...

Salam Ramadhan buat cik Gaza... semoga Ramadhan kali ini cik Gaza beroleh Lailatulqadar... amin...

terima kasih sudi dengar unplugged sy yg x seberapa saya ni... ada masa dtg lg yer... :)

~ h a n i m h u s i n ~ said...

two thumbs up!
congratz pokcik naz..
=]

Naz said...

Cik Anem...
terima kasih.. saya amat hargai komen cik Anem tu.. ada masa dtg lagi erkk.. :)

Salam Ramadhan...

ZARA 札拉 said...

Oh kanda~

walaupun baru kebah dari demam~

kanda masih hebat~

Naz said...

ZARA...
Hebat? apa yg hebatnyer wahai dinda?? tp yg nyatanya bulan Ramadhan adalah bulan yg hebatkan?? Salam Ramadhan buat dinda... :)

Along Arman said...

along sihat.. naz sihat ker?
mana gi lama menghilang?
mungkin along yang menghilang.. hahah..
pe pe pun.. selamat berpuasa yer naz.. ;)

Naz said...

Along Arman...
Pokcik ada jer kat sini. tak menghilang pun. slalu ke blog Along, tp tak tinggalkan jejak... Selamat berpuasa juga utk Along.. Lagu Ramadhan ni sy tujukan buat Along... so, enjoy it.. :)

rockmetaller said...

tktau bl nk jd metal lgu nie..bz kemain.,..wagh!!!hehe,,,...

ade 3 blog?mana blog yg plg utama?

Naz said...

rockmetaller..
kalo ada masa buatlah. terngiang2 ko bawak lagu ni dlm metal version... masyuuuk tu... hehehe

2 blog teratas adalah blog utama... pilih saja mana yg berkenan... :)

Along Arman said...

yer.. tau baru kebah dari demam..
tapi da ok ker blom ;)

Naz said...

Along...
dah ok dah... Alhamdulillah... :)

Along Arman said...

huhuh.. kalo risau kene gie check la..
kalo rasa ada symtom symtom elok sangat la gie check up..
lagipun virus tu kan dah menular skang nie.. kalo kuar tu better pakai topeng.. tapi ada plak yang perli.. deki ke apa..

Naz said...

Along Karman...
dah sihat tahap maksima dah ni. simptom2 pun dah x der. terima kasih pasal prihatin. :)

FiNa said...

naz..
aku tak pandai komen sangat..
yg aku tau, lagu tu best, tak best... tu je..
so,to be frank, aku jarang masuk blog ko yg ni.. tapi arini aku masuk, aku suke..
lagu ni best. serious.
lg 1 naz, aku mmg suke lagu jenis2 ni, ade msj tersendiri, berunsur islamik.mcm lagu dalam sujud terakhirku tu..islamik.. soru naz, sblm ni aku jarang dgr camni..

erm.. 1 more thing, nape ko tak anta lagu2 ko ni ke recording compeny? myb ko da gtau kat followers ko. tapi aku tak bace kot. aku jarang on9 la naz.

erm.. pakcik? tak patut panggil pakcik kot.. sbb suare ko best..

pe lagi aku nak ckp erk? banyak benda, tapi tak terluah la naz.. time is running out..

btw, gud luck...

Naz said...

Fina...
aku tau ko jarang masuk sini... pasal tu aku paksa ko masuk gak.. hahahaha.....
best ker Fina? aku sungguh berbesar hati membacanya... ;)
lagu ni sealiran mcm lagu 'dlm sujud terakhirku'. berunsurkan ketuhanan...

aku masa muda2 dulu ada hantar ke beberapa tmpat. tp, x der feedback yg positif selepas tu. so, aku maleh la nak hantar lagi. aku teruskan buat lagu sebagai hobi. mcm ko minat buat novel tu...

kan sesuai pokcik tu. anak sedara aku pun dah semakin ramai... hahahahar.... sedap erk sorer aku? hehehehe....

bnyk lg nak ckp? sok lusa dtg sini lagi komen... ko kasi all out kan nya kat sini yer Fina.. hehehehe.... aku suka mendengarnyer... hehehe...

tq sudi komen.. Salam Ramadhan... :)

Nursuzry said...

huhuhu... terharunya aku. sori la bro. aku x sengaja. masa sedang meninggalkan aku huhuhu...--> sambil hembus ingus kat baju naz

Naz said...

Su...
x per... baju aku diperbuat dpd plastik. so, hingus ko tu x melekat. aku jirus pakai air jer... sabau yer... jgn nangis2 lg... huhuhu (aku pun nak nanges ikut ko lah...)

Sulela said...

Muahahaha...bangun sahur tadi aku ternyanyi lagu neh lak...tapi liriknya lintang pukang la...takleh ingat semua...huhuhuuuu

Naz...nak convert masuk hp, leh tak? (sambil kelip2 mata)...

FiNa said...

naz..
slam ramadhan gak...

aah la naz.. kite same.. 'novel' aku tu, maleh nak anta.. jadikan hobi je... kasi kwn2 bace dahla..

ko anak sedare da makin ramai, ank sendiri bile nak muncul???

psssssssst: ko anak bongsu ke naz? paksu??

zaira fitrah said...

wah.. lm xdgr lgu karya pok cik.. ari ni bru berkesempatan.. huhu.. anyway, lagunya bagus bangat deh.. truskn lg usaha hasilkn lagu2 baru.. maju sukan untuk negara!

Naz said...

Lela..
aku ada email kat ko fprmat mp3 lagu ni... so, ko x yah susah2 nak haplod kat utube... :)

ko dah boleh nyanyi dah? wow... buat aku berasa sungguh terharu... toceh2...

Naz said...

Fina...
bila ko nak publishkan novel ko tu... hari tukan ko iya2 nak kasi watak kat watak2 novel tu...

huhuhu... tu soklan maut tu Fina... :p

aku ni paklong... garang taw... hahahaha....

Naz said...

zaira fitrah...
cik Zaira, terima kasih sudi singgah, dengo lagu dan kasi komen. pokcik amat2 hargainya... skrg tengh bersemangat nak wat lagu2 baru.. pasal galakan dr sahabat2 spt cik Zaira... :)

yeahh... majulah sukan utk negara... ;)

Sulela said...

Terime kasih Naz. Ko memang baik hati. Aku tengah ulang2 dengar sambil bertenet. Suara ko memang power la. Ni nak kene mintak otograph kalau terjumpa ko kat memana neh...ahahaha (siyes)

Naz said...

Lela...
sama2... bulan poser ni kita kena selalu baik hati... hehehehe...

terima kasih pasal puji... aku tngh malu tersipu2...

hahahaha... tu lagilah aku malu sis... ko ingat aku ni artis ker..

bazar ramadhan kat sana macam mana? meriah x??

nonna manis said...

sedap2 lagu ni..
leh ganti ustaz asri ni

Naz said...

nonna manis...
terima kasih...

ustaz Asri x leh lawan.. Arwah tu punya suara terlalu merdu.... saya pun admire kat arwah dulu smpai sekarang... :)

ada masa dtg lagi yer cik Nona... :)

Sulela said...

Bukan bulan pose je...bulan2 lain pun ko memang dah baik hati... (cheh! gaya aci promote ko je neh...ahahaha)

I'm your no.1 fan...kehkehkeh

Bazar Ramadhan...hmmmm...aku pegi sekali je masa first pose. Lepas tu aku main masak kat rumah je...huhuhu. Tapi memang happening la bro. Jalan pun main langgar2 bahu dan badan orang. Jangan cite la banyak mana aku tertendang kaki orang depan masa bejalan tu...ekekeke. Punyalah ramainya orang. Tempat ko cemana? Ada camtu tak?

Redynne™ said...

Hysman,
betul dah tu...mmg x disangkal lg.. :)

Naz,
Selamat hari raya gak.. :)

Annies said...

Saya puji encik Naz ikhlas dari dasar hati yang paling dalam...

Salam 5 Ramadhan... :)

Naz said...

aku baik hati erk?? kalolah mcm tu, aku harap dpt kekal mcm ni smpai bila2.. insyaallah...

hehehe.. tu memang aku dah tau sejak aku mula2 bukak blog ni... kalo ko x der dan bagi support, aku x kan smpai ke tahap ni.. :)

samalah keadaan kat sini Lela.. kalo dtg awal sebelum manusia balik kerja, mungkin boleh membeli smbil berlari2 anak. kalo dah nak senja baru dtg... alamatnya terpaksa membeli belah smbil menyenget2kan badan pesal sesak dng org... hahahaha...

Naz said...

Redynne...
apa yang betulnya cik Red??

aikk... dah nak rayer ker?? hahahaha...

Naz said...

Annies...
terima kasih cik Anis... mcm pernah dngr jer ayat hati yg dalam tu... hehehe...

Salam 5 Ramadhan kembali... :)

Annies said...

saya amek ayat2 awak la encik Naz. saja jer Naz ni... baru lepas bersahur ker? saya baru jer sahur.

Salam Sahur pula...

:)

sufy said...

waa...sedap sore...hehe...tp nape tak letak pic skali baru best..hehe..apepown, slmt menyambut ramadhan..

Naz said...

Annies...
terkejut bila ada org balas komen time2 sahur... wah, lepas sahur terus layan tenet ker??

Salam selepas sahur... hehehehe

Naz said...

sufy...
nak letak pic apa cik sufy?? saya letak pic cik sufy boleh...? hehehe... terima kasih sudi dengar karya saya yang x seberapa ni... ada masa dtg la sini lagi...

Selamat berpuasa juga.. :)

Sulela said...

InsyaAllah...;)

Errrr...tatau nak jawab ape lak...ahahaha

Paling takleh tahan kan Naz...bila terlanggar orang yang pakai minyak wangi. Lekat kat baju wooooo...ahahaha. Pasar Ramadhan aku terlalu jauh dengan tempat tinggal aku. First time pegi, lesap RM50. Kesudahan yang sungguh parah...huhuhuuuu

Naz said...

Lela...
:)

naper x tau nak ckp apa?? aku ada salah taip ker?

langgar org mcm tu x per la.. wangi jer. kalo langga org yg baunyer mcm longkang... hehehehehe... x dapek den nak nolong....
naper? ko punyer duit tu jatuh atau kena songlap??
kat kaw rumah aku ada mini bazar ramadhan. ada la dlm 6 gerai jual juadah berbuka... kalo nak happening sikit, aku g kat kaw rumah mak aku... kat sana org ramai giler... tu yg aku maleh sikit tu...

FiNa said...

pak long???
wa..
paklong da brape org ank sedare?
nape paklong takde anak lagi??
huhuu

Annies said...

saja jer masuk blog Naz pagi tadi. sedap sungguh suara dan alunan lagu Ramadhan Datang Menjelma ni. kalau dibawa ke tengah bakat Naz, boleh pergi jauh. semua lagu2 Naz mesra pendengar. dengar sekali dah dapat tangkap. tapi Naz ni suka sederhana kan? tak suka glamer2 kan? bagus la Naz ada sikap low profile mcm tu...

Naz said...

FiNa...
kalo nak kira ngan anak2 kazen aku... boleh buat aku garu kepala time rayer... hahahahaha...
:p

Naz said...

Annies...
thanks.. saya hargai pendapat awk. bakat sy kecik jer. cukup utk menghibur rakan2 jer. tq... :)

hysMan.. said...

lagi..lagi..lagi..
lai..lai..lai..
rapat2 kan saff..jgn renggang nnt ade setan..uikk,bulan pose mane ade setan kan da kena balik kampung..huishh..

weih,lagu ni aku boleh afal beb..charerr ar lu..sempoii..
nmpk sgt lagu ko nih da jd lagu berantu.. chayallahh...

~pas ni jgn lupa bikin lagu "terima kaseh peminatku" ehe..

Naz said...

Man...
Ni rapat saf utk semayang terawih ker? setan balik kg mana? hehehehe...

ko dh hafal? aku terharu dan suker... hehehehe... ni mana boleh jd lagu berhantu. hantu dah kena hanto kg... wakakaka.. gurau sajer..

Insyaallah kalau ada kesempatan, aku akan buat khas utk semua pendengar setia studio buruk ni... :)

Salam 7 Ramadhan bro... :)

Sulela said...

Ko takde salah taip...cuma aku nak jadi pendiam kejappppp saje...ahahaha

Uissshhhh...kalau yang aku langgar tu orang pompuan, aku tak kisah gak la. Perfume dia perfume pompuan. Ni dah bau perfume lelaki daaaaa...huhuhuuuuu

Duit aku tu telah diberi kepada para penjual...ekekeke. Aku buat beli makanan la Naz. Bila balik dan letak atas meja, rasa terkilan jek. Barangnya sikit tapi duitnya banyak yang keluar. Sampai harini aku tak pegi ke pasar Ramadhan...hehehe.

Kat sana hujan tak? Seronok la pose tahun neh. Tiap2 hari hujan kat sini...wakakakaka

Naz said...

aik.. nak jadi pendiam kejap ker Lela... kalo mcm tu aku pun nak jadi mcm tu kejap la... :p

hahahaha... nasib baik la ada perfume walaupun bau perfume lelaki... tetap wangi tu...

bnyknya... ko beli bnyk juadah atau harga juadah kat sana mahal banget... takut aku dengo smpai habis sebanyak tu... lagi elok berbuka kat rumah kan Lela.. masak la lebih kurang, jnji mengenyangkan...

sini hujan... sewaktu aku taip ni, baru lepas hujan lebat... sejuk jer pagi ni. rasa mcm kat genting la pulak...

Sulela said...

Kalo ko jadi pendiam gak, aku back hand ko...muahahaha. Brutal neh...hehehe

Tak ada maknanya. Kang ada lak yang jeles ngan aku kang...wakakaka

Harga makanan tu yang mahal. Kuehteow sesenduk kecik sampai RM2.00. Rencah dia hanya togeh je. Sebab tu aku malas nak pegi dah. Baik aku masak sendiri kat rumah. RM50 tu 5 hari duit lauk aku...huhuhuuu.

Betul tu...erkkk...Genting? Aku tak penah pegi tapi kawan aku ada tunjuk gambar kat sana...berkabus je. Ko penah pegi ye?

Annies said...

menghiburkan... saya sungguh terhibur. rasanya kawan2 kat sini pun sependapat dng saya... :)
namun Naz tetap selitkan mesej2 yang bagus dlm setiap lagu..

azzaliena suziantie said...

selamat berpuasa...jgn ponteng..haha

hysMan.. said...

depa da balik ke kg pasir jarak berdengung..ehee..

wokeh,gwa n da geng tunggu lagu tu lopeh pose nih..jgn buat2 lupa..
hargai peminat ko ni haaa..
semakin hari semakin meningkat..
cheewahh..bangga tak bunyiknyer..
ehehee..

Kak Lela,saye jugak tak penah gi Genting..moh kita gerak ke sana..bawak rombongan ceq kiah ke Genting..hahahaa..pasti runtuh Genting tu.. ehehehe

Naz said...

Lela..
ish.. biar betik.. x kan back hand jer.. kasik la smack down sekali... hahahaha...

oooo... paham... si dia akan jeles tahap 8 petala... hehehehe

kalo mcm tu lagi elok masak kat rumah jer. x der maknanya hari2 perabih limaploh hengget kat bazar Ramadhan tu... layan megi waktu berbuka pun best gak... hahahaha...

bnyk kali. masa aku kecik2 dulu, family aku slalu berpiknik kat atas tu. kitorang slalu bawak bekal nasik lemak masak sendiri dr rumah. pastu carik port cantek kat tepi2 jalan dan open tikar... tp skrg x buat dah. naik atas perabis duit main game jer.. mahal sungguh... tp aku lebih suka g Cameron Highland. boleh g bnyk tmpat... cuba la ko ajak family ko ke sana. mesti pueh hati...

Naz said...

Annies...
pokcik segan la... jng ler puji2 lagi.. saya suka kalau unplugged saya ni menghiburkan semua org. 1 kepuasan tu. hehehehe... tngk lagu gak, kalo ada yg sesuai saya masukkan mesej2 yg baik. so, x lah dengar kosong jer...

Naz said...

azzaliena suziantie...
sedapnya nama... awk pun sama... jng x poser taw... :)
Selamat berpuasa...

Naz said...

Man..
perghh.. kg tu punya nama mcm dlm criter P.Ramlee da... aku ingat depa balik kg pinang sebatang... hahahaha..

aku akan buat, tp bukan la lepas poser ni. x dan tu. kalo ada idea yg best nanti aku cuba buat. dah siap aku hapdet... ;)

ko nak hasut Lela g genting? siap bawak rombongan cik kiah tu... hahahaha... bila ko nak naik sana? ;)

Sulela said...

Owhhhh...eksyen ye. Ko tak penah kena lagi. Macam dalam cite P.Ramlee...sekali ketik, 10 yang datang. Tapi back hand aku neh, sekali ko kene, 10 batang gigi ko berterabur...hahahaha

Betul...itu yang aku tak rela...ahahaha

Pagi tadi aku sahur makan megi. Teringin tuuuu. Sedap sampai menjilat pinggan...wakaka... Sebab tu seboleh mungkin aku masak je kat rumah. Hati aku pun tak sakit...ekekeke

Aku memang teringin nak pegi Cameron tapi tak terlaksana lagi. Aku ada sorang mak sedara kat sana. Aku buleh dapatkan bilik dengan diskaun kalau ke sana. Teringin bebeno nak pegi. Aku nak beli kaktus bebanyak harharhar...pastu nak makan buah stroberi...perggghhh!!!

Seronok betul la ko masa tu ek. Berpiknik ngan kuarga...

Annies said...

betul2.. sambil2 dengr Naz unplugged, smbil2 ambil mesej2 yg tersirat...

Selamat berpuasa hari ke 8... :)

Sulela said...

Man, kalau nak bagi genting tu runtuh...takmo la. Kang cemana lak nak turun...ahahaha.

Redynne™ said...

lela...
aku nk itut... heh..heh..:D

Puteri Nazirah said...

terasa kedatangan bulan ramadan bila dengar lagu ini. rasa mcm nak raya pun ada... mungkin boleh jadi lagu wajib tiap2 kali bulan puasa... thumbup to abg naz utk hasil karya yg bermutu ini....

Putra Al-Maliki said...

Buat sendiri ek..bagus2..eruskan usaha..

Naz said...

Lela..
Mak sedara ko tinggal kat Cameron Highland erk? raya nnti boleh la ko g braya kat rumah dia. mintak dia bawak ko dan family jln2 seluruh tmpat tu. jln sehari x puas. mcm2 ada kat sana. kaktus tu, berlambak2 dng mcm2 jenis... comey sungguh...

aku rasa nak wat mcm dolu2 lar. berpiknik kat tepi jln smbil makan nasik lemak... hehehehe...

Naz said...

Anis...
apa yg baik dari Allah dan yg sebaliknya dari diri sy sendiri...

Selamat berpuasa hari ke 12... :)

Naz said...

Redynne..
Cik Red nak ikut erk?? jom la kita sewa bas ramai2... hehehehe...

Naz said...

Puteri Nazirah...
terima kasih cik Puteri.. eh, nama kita nak dekat sama lah...

kata2 awk buat sy lebih brsemangat nak berkarya... :)

Naz said...

Putra Al-Maliki...
terima kasih atas galakan awak tu.. Insyaallah sy cuba buat yg terbaik... :)

ellyza said...

lapo lapo lapo...mamak mee goreng 1...air kasi itu teh o limau panas ya...sempat lg ni tuk sahur....hehe....anto kt gmail chat... :p

Naz said...

ellyza...
lawaknyer... nah.. smpai ker tak tu.. hahahahaha....

Annies said...

dengar lagi lagu Ramadhan Datang Menjelma pagi ni. walaupun mood raya dah datang, saya suka sangt dengar lagu ni. saya ni peminat setia dikalang beratus2 peminat setia pokcik tau. nak sign boleh ;)

Naz said...

Annies...
pokcik terharu... terima kasih daun keladi... ada pree dengar la lagi... :)

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?