Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Resah


Lagu berkisar tentang keinsafan... Sila dengar guna hati yer... :)
Lagu baru yang tak pernah keluar radio...



Resah
Lyric : R
Melody : Naz

Resah menanti hukuman beribu tahun
Resah menanti balasan api kemurkaan

Merintih aku di sini
Gelap pekat malam yang sunyi
Resah berdosa aku sendiri
Bersimpuh hina dalam tangisan

*
Segalanya..tiada satu milikku
Terpedaya aku godaan dunia
Angkuh melangkah
Dengan sifat sifat pinjaman dariMu

**
Tuhanku.. kupohon belas sayangMu
Kuharap belas kasihMu
Ampunilah dosa dosaku
Bagai pasir dan buih di lautan
**
Tuhanku.. tak mungkinku undur masa
Sesat aku dalam RahmatMu
Namun tiada kuingin Kau menjauh
Membiarku terlontar di penghujung dunia
Mengharap secebis kasih sayangMu..

Resah menanti hukuman beribu tahun
Resah menanti balasan api kemurkaan

Merintih aku di sini
Gelap pekat malam yang sunyi
Resah berdosa aku sendiri
Bersimpuh hina dalam tangisan

*
Segalanya..tiada satu milikku
Terpedaya aku godaan dunia
Angkuh melangkah
Dengan sifat sifat pinjaman dariMu

**
Tuhanku.. kupohon belas sayangMu
Kuharap belas kasihMu
Ampunilah dosa dosaku
Bagai pasir dan buih di lautan
**
Tuhanku.. tak mungkinku undur masa
Sesat aku dalam RahmatMu
Namun tiada kuingin Kau menjauh
Membiarku terlontar di penghujung dunia
Mengharap secebis kasih sayangMu..

Semoga Kau sentiasa memandangku
Dengan kasih seperti dulu..

Naz : Semoga aku beroleh keinsafan di bulan mulia ini...

129 comments:

Idalara said...

Resah mengenang dosa silam..
resah jika tak sempat memohon kemapunan dariNYa.
Mudah2an kita semua diberi keampunan dan doa kita diterima...

{lumut} said...

gugur airmata...
aku suke...thanx naz...

Luth Textile said...

salam, hai, selamat berpuasa!
Minta perhatian kepada tuan tanah, blog Luth telah bertukar url dari www.luthtextile.com ke http://luthtextile.com/blog/ So, kalu baik hati leh la update link blog luth diblog anda ek! Bye2

azzaliena suziantie said...
This comment has been removed by the author.
azzaliena suziantie said...

huahua..best best :)
thx :)

ZARA 札拉 said...

Oh kanda~

memang mengundang keinsafan diri~

farah said...

lirik yang menusuk jiwa,
melodi juga tersusun indah.

congrats Naz.

:)

abang besi said...

intro nye..macam...lagu still loving you-scorpion?
hehhe..
sedapnye suara...
sape yg buat lirik tu? R?
pandai tol ek...
oo..lumut...selalu ade kt sini ye..oo..suka kt abg naz ye...
anak ketua kt abg besi dh cop dl dh naz nie..hehehrgh!!!
sedap tk al zahiidun naz?bl nk berkolaborasi? \m/

Dr Zek said...

Nice song bro...

Naz said...

Kak Ida...
Semoga kita diberikan keampunan dan doa2 yg kita panjatkan dimakbulkan olehNya... Amin... :)

Naz said...

{lumut}...
betul? terima kasih kerana mendengar guna hati... aku juga sebak masa unplugged hari tu...

Naz said...

Luth Textile...
terima kasih kerana sudi bertandang ke studio buruk ni... :)

Naz said...

azzaliena suziantie...
terima kasih... harap2 awak x jemu dtg lagi ke sini... :)

Naz said...

Zara...
sama2 lah kita menginsafi diri di bulan yg mulia ini... dinda g terawih?

Naz said...

farah...
terima kasih... ni yg buat saya bersemangat nak berkarya ni... ada masa dtg lagi yer... :)

Naz said...

abang besi...
syyy... jng ckp kuat2.. hahahaha....
R ni memang pandai buat lirik. sebenarnya ni adalah puisi pada asalnya. pasal aku suka susunan dan mesej didlmnya, aku buatkan lagu.
pesal Al Zahidun tu aku dah komen kaw2 dlm utube ko. best layan head banging dan perfomance ko tu. sempoi arr... ;)

Naz said...

Dr Zek...
terima kasih bro... berapa bintang nak kasik... ;)

FiNa said...

sampai sekarana aku punye lappy tak habis loading.. uih.. sengal...

Naz said...

FiNa...
lembabnya tenet kat sana... meh aku unpluggded depan ko nak?? hahaha...

miss GAZA said...

slm ramadhan yg ke-12 buatmu..

maaf baru ada ksempatan nk komen skarang..
1st,
mmg bestla klaw bro suka unplugged lagu2 keinsafan gini..
kusuka sgt!
dengar lagu bro yg ni buat kurasa terkesan sangat kat hati banding dengar certain2 nasyid tu.
dok bayang lak bro yg sdg menyanyikannya dgn lontaran suara yg cukup ikhlas itu..
mmg feel sgt!
lirik lagu ni pon mabelesss habes!
banyak benar msgnya..
dan yg trpenting kutrsedar akn kealpaan diri ini wlw seketika..
huu


btw,
congrat bro!
keep up singing n riting yah for the sake of UMMAH!
saya mmpu sokong bro dr belakang je..
=)

Sulela said...

Adehhh...Man tak komen lagi ke...kekeke... Suka betul aku baca komen dia. Aku komen lepas dia komen la ek Naz? harharharhar

abang besi said...

naz,adekah R itu seorg perempuan?seorg yg mencintaimu?ceewah...

kem slm kt beliau..ok?

tq komen hehhe...
jom jamming 'n' banging!

Kish said...

Tuhanku.. tak mungkinku undur masa
Sesat aku dalam RahmatMu
Namun tiada kuingin Kau menjauh
Membiarku terlontar di penghujung dunia
Mengharap secebis kasih sayangMu.. <<< isk, syahdu ni... insaf sekejap. merenung mase silam... (",) bagus la abg naz ni, membawa kita same2 rase insaf.... syukur sbb masih ade rase!

Kish said...

Tuhanku.. tak mungkinku undur masa
Sesat aku dalam RahmatMu
Namun tiada kuingin Kau menjauh
Membiarku terlontar di penghujung dunia
Mengharap secebis kasih sayangMu..<<< erkz da type banyak2 tp x masuk! urh

Naz said...

miss GAZA...
Salam Ramadhan ke 12 buatmu kembali cik Gaza...

samalah kita cuba insaf ya. lagu ni utk semua dan untuk diri pokcik juger. slalu kita sibuk dngan urusan dunia, smpai terlupa urusan akhirat tu.

terima kasih kerana sudi dengan guna hati ya cik Gaza.. kalau sekadar dengar biasa2 saja x kan smpai mesej... pokcik hargai support cik Gaza... ni yg buat semakin bersemangat ni... :)

Naz said...

Lela..
eh, mcm tu pulak. ko kan big fans kat studio buruk aku. so, terjah jer la sis. aku nak sangat baca apa yg ko fikir lepas ko dengar lagu ni... komen taw... ;)

Naz said...

abang besi...
ish ke situ pulak...

lama dah weiihhh aku x head banging.. dulu2 layan nirnava jer. skrg boleh la layan utube ko tu... yeahh! jom jaming skali... ;)

Naz said...

Kish...
pokcik pun suka lirik tu. sebenarnya pokcik buat melodynya sajer... yg buat lirik, bukan pokcik...

jom sama2 kita renung2, fikir2 apa yg patut. masih ada masa utk kita buat sesuatu sebelum malaikat dtng menjemput kita...

terima kasih kasi komen yg padat dan positif... :)

hysMan.. said...

To sis Lela -->
hahaha..tergelak kawan baca komen mu wahai kanda Lela ku sayang..
buleh plak camtu yea..hahaa..
tuan tanah dah merasa hampa tatkala komen mu itu tidak mempunyai isi pokok utk beliau meng'improove'kan mutu keunggulan suara beliau..


Naz -->
nak taknak terpaksa aku komen Naz..
hahahaaa..aku bkn pndai mengomen aku pndai ckp ikot ape yg aku rase..kawan2 jgn marah aku yer..
1st of all,lirik dr R mmg masyukk..(sape R dude?? Rapeah kaa??)
lirik abstrak tp mudah utk dpahami..seram sejuk aku hayati stiap bait2 liriknya (insaf gwa bro tp lg seram kaku klu kite bukak ke teratak Alam Desa..)eheee..

suara ko mantop weihh,aku mmg tabik spring kat suara ko..toing!! toing!! suara ko mmg marbeles Naz,klu aku kaum 'hawa' da terpikat kat suara lunak ko tuh..tak caya try ko tnya kak Lela kite nih haa..;p

aku suggest,ko beter buat lagu unsur mcm nih je bro,match dgn suara ko..agak2 dpt tarik skit pn kire ok la..jgn fully tarik nnt lu hilang suara macho ko..suara camni da ok daa..hehee...
alunan melody best,quite little flat..tp dr tlinga aku ok jer..

btw,aku kasi 2 thumb up for da lyrics n melody..keep it up bro..
~aku mcm penah dengo,ko penah send aku lagu nih ker bro?? hurmm..


kak Lela ku sayang..dah siap komennyer.. nak bangkang ke trima??eheee...Naz jgn marah beb,gurauan dimalam Ramadhan..jagn amek hati nnt kena jual kat paso tani.,.hehe

Naz said...

Man...
walaupun ko ckp ko terpaksa mengomen, tp aku tau.. ko memang ikhlas nak komen dr hati dan sanubari ko kan... ;-)

pasal ko suka ckp ikut apa yg ko rasa tu lah, aku suka sngt nak dengar pro dan kontranya...

R tu aderlah... jeng3... Rahsia... hahahaha... R juger kan :P

lirik memang sungguh menginsafkan dan seram sejuk kalo dihayati.. tp x leh calen keseraman blog Lela tu taw... gurau jer... :)

iyer ker tergoda ngan sorer aku kalo ko pompuan? ok, aku tunggu Lela punyer komen pulak... hehehehe... tengah tunggu ni...

aku akan try buat lagu2 mcm ni. tp bab nak wat lirik berunsur ketuhanan dan keinsafan aku kena amek masa skit. maklumlah aku x nak tersalah tulis. nanti jadi isu... kalo ko boleh contribute lirik, aku lagi suka. lagi berkobar2 aku nak berkarya. kalo ada sesiapa nak contribute pun aku akn cuba yg terbaik.. Insyaallah...

memang ada flat dlm nyanyian aku. nak wat camner.. aku bukan singer. cuma sampaikan apa yg dah siap sajer... aku pun tengah carik singer yg sudi nak bawak lagu2 aku ni... :)

lagu ni aku pernah send kat ko. tu version pendek. aku unplugged pun mcm2 tu jer. hehehehe...

gurau2 x kisah.. buat aku senyum sorang2 depan lappy ni jer... hehehehe.... aku x aemk hati weihh.. kalo aku nak amek hati, aku beli kat bazar Ramadhan.. beli hati goreng... hahahaha...

anyway, terima kasih pesal kasik komen yg membina tu... buat aku semakin berkobar2 nak berkarya lagi... cuma bulan poser ni, aku x pernah unplugged. lepas2 rayer nnri mungkin aku akan aktif menggitar balik... tq agian my sahabat... :)

norb said...
This comment has been removed by the author.
Annies said...

panjangnya komen Hysman... ada talent jadi pengkritik lagu ni. banyak yang betul apa Hysman tulis tu.... rasanya apa yang Hysman tulis, ada la juga apa yang saya nak tulis. cuma 1 jer saya nak tambah... ni lirik kedua R dengan Naz kan? siapa R tu yer? lirik2 dia sungguh mendalam dan sesuai sangat dengan melodi Naz.. saya ucapkan tahniah atas lagu ini. membuatkan saya keluar air mata bila kenang dosa2 sebelum ini... terima kasih Naz...

nurain said...

hehe..bes naz.lirik pon sedih, tp mendatar je..

p pape pon sore ko mg merdu owh~

p/s: aku dah kuar wad dah naz, kat umah ni..

hysMan.. said...

Annies,
komen saye tu bkn talent cik Annies..itu kritik syok sendiri namanyer..hahaa..pandai sajer kritik org,tp tak penah pikir diri sndiri,mcm bgus je yea..hehee..
anda pn tertanya2 sape R,R adalah Rahsia menurut incik Naz..so Biarlah Rahsia..hahahaaa..

Naz,Ampunnnnnnn!!!!! gwa masok line..hehe :p

hysMan.. said...

Naz,
hahaa..aku komen je dgn ape yg aku rase n pikir kat benak aku.so suma aku langgo..ehe..kdg2 ape yg aku rase mmg tak masok akal woo..naseb baek yg ni buleh diterima akal..hahaaa..

kemerduan suara ko pn barangkali akan menjadi siulan para lembaga hitam dimalam kliwon satu hari nnt..dan akan turut menyelinap masok ke teratak sis Lela utk dijadikan bahan posting..hehe..

klu ko nak taw pompuan tergoda ke tak,ko tanya suma follower ko yg hilang 1 tulang rusuk kanan.. ;p

nnt aku coba ikhtiarkan share skit lirik dlm kepala ting tong aku nih..hehe..tp aku nakal so susah skit nnt klua unsur lirik cam ketuhanan nih..aku coba nak juga aku contribute kat teratak gitar ko nih..hahaa..

cik Nurain pn sependapat dgn aku little bit flat..hmm..so..chaiyokk!!

tak bagus makan hati nnt sakit hati sape yg sampai hati nk tengok ko diambil hati..adehh!! hehe..

u're most welcome frend..aku silap nnt mintak diperbetulkan puler wokehh.. (",)

Sulela said...

Kehkehkeh...komenmu memang kutunggu, Man...harharhar. Jangan salah tafsiran ye...bukan aku nak tiru ke apa ke tapi komen Man memang menyeluruh. Makcik suko membaco eh... errrr...macam aku lak yang menyanyi...harharhar

Wokehhh...ni komen aku. Suara, memang aku puji. Dengan ini aku sebagai follower yang hilang satu tulang rusuk belah kanan memang minat gile ngan suara ko...hehehe. Malas betul la nak bitau banyak kali...ahahaha.

Lirik, perggghhh!!! Jika dihayati betul-betul, penulis memberitahu yang dia penah menerima kasih Yang Maha Esa suatu ketika dulu? kemudian dia hanyut dalam godaan donia. Rasa aku nak tepek je blog description aku kat sini... ekekeke. Tapi hidayah Allah itu hadir dalam dirinya mewujudkan keinsafan dan penyesalan yang paling dalam. Itu pada apa yang aku faham. Sila beri tunjuk ajar ye...hehehe

Wahai Tuhan, ku tak layak ke SyurgaMu. Namun tak pula aku sanggup ke nerakaMu. Ampunkan dosaku terimalah taubatku. Sesungguhnya Engkaulah pengampun dosa-dosa besar. (aku cilok lirik lagu Raihan)huhuhuuuu...

Melodi...hmmmmm...jangan marah kalau aku katakan yang melodi Ramadhan Datang Menjelma lebih menusuk ke kalbuku yang paling dalam. Bukan aku kata tak sedap ye Naz. Permulaan memang ada macam lagu Scorpion macam yang abang besi katakan tu. Jadi secara tak langsung penghayatan aku terganggu bila dengan sewenang-wenangnya hatiku menyanyikan lagu Still Loving You...adehhhh. Lepas aku adjust balik, baru aku dapat dengar lagu ko neh...:P

Gabungan lirik dan melodi memang masuk la. Terbuai aku dalam keinsafan. Tahniah untuk ko dan R. Buat lagi lagu-lagu camni ye Naz...hehehe

hysMan.. said...

Yeah!! kak Lela ku sayang sudah menyusul..hahahaaaa..waaa... panjang tuh..chalet la kak... ehee..:)

Naz,aku sependapat dgn kak Lela weihh..aku pn rase lagu Ramadhan Datang Menjelma lg best melodynya..sorry beb..
lagu ni pn best gak..tp halwa tlinga org laen2 kan,mungkin ko da slalu jaming lagu scorpion kot..ehee..

Kak Lela,ape kate kak plak yg masok line dok nyanyi dlm teratak gitar nih..Naz cipta lagu,akak sampaikan..buleh kaa?? idea yg baek woo..

~byk plak komen aku Naz,sory geng.. :)

Naz said...

Annies...
Man memang good listener dan juga good commenter... ish, ader ker commenter?? hehehehe....
R tu adalah Rahsia... hahaha... awk suka combination kami? kalo ada keserasian memang mcm tu kot... semoga, kita semua insaf dng kesalah2 yg lalu... tq sudi komen yer... ;)

Naz said...

nurain...
sajer jer aku wat mendatar... kalo x sakit tengkok aku nak tarik tinggi2 nnti... hahahaha....

merdu ker?? biasa2 jer... but thanks puji sorer aku... ;)

>alhamdulillah.... berhati dng tangga pas2 ni erk... take care...

cookie devine said...

peghhh....dalam ke hati.

Naz said...

Man...
ada betulnya cik Anis ni taip... bukan semua org ada talent mcm tu. betul cik Anis??

masuk line x per.. tp jng line masuk air dah ler.. hahahaha.....

yang ni memang boleh diterima akal.. slalunya memang mcm ni... mungkin juger lembaga hitam tu akan menyelinap mcm ko taip tu... hahahar...

yg hilang 1 tulang rusuk kanan tu saper erk?? jeng3x... ko kenai ka Man?? cuba khabaq mai kat aku... hehehehe...

kalo ko x brani utk tulis lirik pasal Islamic, ko buleh taip apa2 yg ko suker. nnti2 aku teray adjust...

cik Nurain pun listener yg bagus. mcm ko gak Man...

so,berhati2lah membeli hati kat kedai cendera hati dan suka hatilah selalu supaya gelihati sentiasa... hahahahar...

Naz said...

Lela...
komen korang berdua lah yg aku suka sngt nak bacer krana korang secara rasminya dah jadi pengkritik tetap studio buruk ni... komen yang lain2 pun aku suker baca juger... hehehehe....

oooo... yg hilang 1 tulang rusuk kanan tu ko lah yer... hehehehe... aku nak senyum kat Man jap... :p
ala.. ko ulang bnyk2 kali pun x per. x dkenakan bayarn pun... (aku dah kombang lar tu..hahahah)

memang mcm tulah maksud lirik tu. seorang insan yg menyesali dosa2 nya yg lalu... lirik lagu Raihan tu pun sesuai, tp aku x leh amek, nnti kena sue... ;)

wuih... imaginasi telinga ko pun dasat mcm mata ko gak erk.. boleh terbayang2 dan terngiang2... memang aku modified intro lagu tu pasal nak wat intro utk lagu ni sikit jer. kalo nak buang intro tu pun buleh, pasal memang versi asal lgu ni x der intro. terus masuk vokal terus jer... cuba tanya Man, pesal versi asal aku pernah kasi kat dia bulan lepas...

Insyaallah aku akan cuba buat lagu2 mcm ni... asyik layan lagu cinta masakini pun x baik juger. ko pun kalo ada idea lirik, kasi la Lela.. aku rindu banget nak jv dng ko balik... wat lagu alam desa yg menenangkan jiwa pun chantekk... aku suker...

Naz said...

Man...
hehehehe... memang ku tunggu...

ye ker? mungkin kot? kalo tahun depan time nak dekat poser, aku x der idea nak wat lagu... aku unplugged balik lagu Ramadhan dtg menjelma tu. lagu tu aku wat dlm masa 2 bulan start bulan julai hari tu. sebenarnya ada part high chorus. tp terpaksa aku buang pasal terlalu tinggi. buruk bebeno bila aku rakam... hehehehe

yg part plucking intro tu, boleh dibuang... aku x sengaja terikut intro scorpion da... hahahaha....

idea ko to memang syantekk skali Man... mesti Lela x mo... tp jom kita dengo apa kata dia nnti... hehehehe...

aku lagi suka ko komen bnyk2... lagi bnyk lg meriah... ;)

Naz said...

cookie devine...
terima kasih cik cookie... selalu2lah dtg sini lagi yer... Selamat berpuasa hri ke 13... :)

Anonymous said...

salam..

puisi yag dilagukan dgn indah..

Terima kasih Naz..

Redynne™ said...

salam incik naz..

sedap lagu ni... x bole Red nk comment lebey2..hehehe..

Naz said...

Anonymous...
Waalaikumsalam wbt...
terima kasih di atas galakan itu... saya amat hargainya...

Sama2... :)

Naz said...

Redynne...
Waalaikumsalam wbt cik Red...

Silakan komen kaw2 punyer... ;)

Redynne™ said...

naz,

x terkomen daaa...hehehe..

Naz said...

Redynne...
kenapa x terkomen? kawan2 semua dah komen baek punyer.. ni gilirn cik Red pula...

Sulela said...

Oit, pasal tulang rusuk tu aku menyakat Man je la...huhuhuuuu

Lirik lagu ekkkk...(sambil garu hidung)...Tunggu Man bagi dulu la. Lepas tu aku komen kaw2 punya...hihihahaha

Cemana lak Man buleh dapat idea camtu neh? Nak suruh ribut datang keh? harharhar. Cukup la aku dengar ko nyanyi je Naz. Takpun ko suruh je Man yang nyanyi...hahaha. Tu idea dari aku lak...ekeke...Ko suruh dia buat lagu rap...wakaka

p/s: adoi la...sakit usus aku gelak baca komen si Man neh...harharhar

hysMan.. said...

kak,
den ka yg silap taip..ayoyooo...
sape yg ilang tulang rusuk kanan??
den yg tulis tp den jugok yg poneng ni haa..hahaa..
manyak tension itu kerja opis sama ini mcm komenter pn buleh silap taip kaa..haiyaa... :p
kesilapanku yg tak tercapai akal..
eheee..

Naz,
aku ni kepala2 tingtong klu nak bagi lirik bangau oh bangau buleh laa..adehhh..maunye masok serombong idung klu da kena kritik kaw2 dr sis Lela..mak aihhh..tak brani aku beb..hehee.. kata2 kak Lela sungguh pedas kapal api mcm crita monyet kena cili..adoiii..
:p

Rap?? oh tidak sama skali kak,takut nnt sean kingson letak jawatan..da takde beautiful girl lagikk..kekeke..

Naz said...

Lela..
aku tau la.. sajer jer aku buat2 x paham pasal tulang temulang tu... hahahaha... best gak sakat2 ko nih... ala2 ayu gituh...

kalo mcm tu, ko dan Man combine la wat lirik. pastu aku adjust sikit2.. nak? 3 kepala lg masyuk... ;)

hahahaha... asyik aku jer nyanyi. penat tengkuk aku nyanyi. apa kata aku jadi pendengar pulak. ko dan Man nyanyi. pastu aku lak jd pengkritik tetap. mesti best... lagu rap aku x leh nak masuk la. x reti buat rap. mau tersembur2 air liur aku nak menyebutnya...

>aku pun Lela... senak prankeas aku baca komen Man... hahahaha...

Naz said...

Man...
aku tau ko maksudkan saper... hahaha... jng la berkias2 mcm tu...:p

kasik lirik mcm lirik bangau oh bangau pun boleh gak. mencabar tu beb... mau makan bulan juga nak buat tu... kita kena tahan kritik, baru kebal. saper nak kritik lebih2, kita kasi fire sama dia.. hahahaha...

kalo si sean kingston letak jawatan, ko la jd man kingston... lagu cun girl... hehehehe

Annies said...

meriah sungguh blog ni. memang Naz ramai peminat setia. ok, take care...

Naz said...

Annies...
x titon lg ka?? meriah ker? depa ni memang spoting tahap 8 petala... pokcik sayang semua... :)

hysMan.. said...

hahaa...bagus tak bahasa kiasan aku??ehee..ampunnn tok ketua...

nak fire camne weihh,skrg suma tmpt da ade fire extinguisher.kita sukar utk menghapuskan kotoran degil itu..oleh itu,marilah kita berbuka pose..makan ayam goreng..:p

cun girl?? waaa..idea yg bernas skali beb..mari kita berhoyeh2 dgn lagu tersaboot...bangau oh bangau..

~cik Anis,anda juga peminat setia di teratak gitar pokcik Naz ni juger..jadi,dgn adanya anda di teratak gempaq ni bikin meriah hati kami sumer..take care juger.. (cheewahhh..;p)

Naz said...

memang bagus banget bahasa kiasan tu Man.. semua org yg terlibat akan tertanya2.. aku kah tu... hahahaha...

wuihh... kalo semua tmpat dah penuh dng fire extinguisher, kita cari port kat hutan simpan lah mcm tu.. kita wat camp fire... smbil2 tu kita wat ayam bako... sedap tu Man...

yokk... lalalalalala....

cik Anis ni silent reader.. skrg ni dah start nak memeriahkan mejlis...

hysMan.. said...

hahahaa..biar depa piiak sndiri.. tepok dada tanya pokcik Naz..ehee..

cam fire??perghh bunyik cam gempaq je beb.. yok next week kamis mlm jumaat kita pegi..malam jumaat best skit masok utan..pekena ayam bako?? perghhh!!! tak leh handle ni weih..sambil mkn ayam bako dgn tiupan angin soft-soft dat language.. nyamannnnnn teraser...
:)

baguih ler klu cik Anis da sudi nk memeriahkn majlis pasal tertunggu2 gak komen panjang lebau dr beliau..kekeke..

Sulela said...

Takpolah...makcik reserve sore makcik untuk halwa telinga sendiri...harharhar

Tapi aku tetap akan komen kaw2 kalau Man yang nyanyi...ahahahaha

Naz said...

Man.. naper kena tanya pokcik Naz pulak.. dah tepuk dada sendiri, tanya diri sendiri la...

buleh2.. kita g gunung ledang nak?? tangkap ayam hutan, pastu kita buat ayam bakar... yum3..smbil2 melahap,smbil2 soft2 air... smbil kita pun buang soft2 air jugak... hahahaha...

aku jugak tunggu komen panjang lebar beliau ni... ;)

Naz said...

Lela.. x best lah simpan sendiri... kitorang nak gak dengar alunan merdu suara ko tu. :)

kalo Man nak nyanyi lagi bagus. nnti kita sama2 komen...

ellyza said...

lom dpt pick up la...dh suh ati dgr...tp die blur lg...huhu...nnti sy sejukn ati dlu ekk...mungkin br dp feeling kot...

btw...i like ur voice...nyam nyam....
(kembang la 2...lalala)

Naz said...

ellyza...
skrg dah sejuk ker hati tu?? hehehehe

terima kasih di atas pujian ikhlas tu yer cik ellyza... ikhlas kan? hehehe...

{lumut} said...

naz,kamu ngan bag besi slalu jamming ker???hehe...
sori to say aku mmg minat gle ngan gitar...tapi xde pluang nak blaja..skang sdg berjinak2..=p

abg besi,lumut mmg suke naz pon..haha..lagu die mmg best..
tq naz.

p/s:ala..naz pon ape kurgnye...aura blog kmu mmg kuat kot..update je trus lumut dtg.hehe

abang besi said...

ahaks!lumut,abg besi pun masih mintak tunjuk ajar dr naz lg...dia guru abg besi.

ok la tu nk blajar men gitar,bkn ssh pon..3bln dh blh main lgu perfect(dgn penuh minat)...

suka lagu naz ke,suka kat naz..?lu ni lumut,jgn belok2...hahaha...aii know yuuu...

blog incik naz mmg best,yg plg best yg ni la...tgk la org komen mcm mana...setiap hari lagu naz dinantikan para peminatnya...=)

{lumut} said...

hahaa...
lumut ni sedar dimana bumi dipijak lah abg besi oii..
seriously minat gle ngan skill naz neh...kalau die buat band mmg follow abes ah..hehe

mmg minat gle ngan gitar.tp tuh lah..xde sape nak aja..sume busy..and lumut pon busy...igt cuti summer 3 bulan nnt nak blaja gle2..tp nga cari guru lg neh...aiseh.

{lumut} said...

teringin gak nak buat lirik..
tp rsenye lebih baik minat dr jauh je..hehe..

Naz said...

{lumut}...
dia slalu jamming kat ghumah.. pokcik pulak unplugged sensorang kat ghumah jugak. nak jimat blanjer kononnyer... tp kitorang slalu mengasah bakat kat tiub awak (utube). komen kaw2 punyer... hahahaha...

terima kasih suka kat pokcik. pokcik pun suka kat kamoo juger... (abg bosi, jng memandai gosip erk... ni suka sesama muslim la...)

terima kaseh pasal menjadi pengomen terawal. terharu bila ada org terus terang mcm tu...

Naz said...

abang besi...
ala bro... bab aku x tau, ko x tau lg... ko tau apa yg aku tau, pasal tu la mcm tu... hahahaha... (jng fening ayat tu erk...)

betul... lebih2 lg seorang student yg masih fresh mindanya mcm Lumut ni. rasanya kan abg besi, dlm 45 hari jer mampu atasi kita kan...?

ish... soklan maut tu... :p

memandai jer ko ni abg besi. x der maknernyer hari2 org nak tunggu hapdet aku... masak rendang lagi best... hehehehe...

{lumut} said...

wah..bestnye jd korang..
kagum2..
teruskan asah skill ek..
kalau ade performance ajak ah lumut..tp bulan 24/11 baru pulang ke masia cuti wwoohh...

abg besi ngan naz mmg best~
kan best kalau lumut pon power jugak...

issskkkk...

Naz said...

{lumut}...
kalo ader lirik tu send la kat pokcik... tp dng syarat... susunan ayat kena seragam. maksudnya, kalo ayat kat atas panjang.. ayat yang bawah pun kena sama gak. kalo atas pendek, bawahnya pun kena pendek. kalo x pokcik akan stuck.. hehehehe... kalo ihlam tu dtg cepat, cepat la siapnyer... begitu juga sebaliknya... :)

Naz said...

{lumut} lagi...
biase2 jer... cuma kitorang ni minat benda yg sama. dpd lepak2 mengaco anak dara org, lebih baik layan hobi.. mcm pokcik x pernah wat perfomance. abg besi & superfriends slalulah buat. kalo ada peluang nak tengok la show depa tu... gempak... tngk la kat utube.. keyword 'al zahiidun huzaifah ibnu yaman'.. hehehe.. jng x caya yer Lumut...

abang besi said...

hahahhaa...naz,gua agak fening la dgn ayat di atas....hahaha....ok2,yg pntg mut,kena minat..kn naz...=)

azzaliena suziantie said...

huahua...
xpernah jemu pon okay :)

update tau ;p
wakakaka...

Annies said...

sayang semua?? sekali saya ker?? ;)

Hysman~terima kasih atas take care tu... saya slalu dtg sini tp jarang sekali komen. skrg nak komen selalu mcm awak juga. awak member kamcing Naz ker?

{lumut} said...

hoho..smart ah abg besi..
salut gle...
cmne nak mtk abg besi ajakan neh...
hebat sgt..segan lak..haha

nia said...

berjalan2 di pondok buruk encik naz...


encik naz x posa..x posa...hehheeee...

hysMan.. said...

Sis Lela,
kusss semangat...baru klua perkataan A da dikritik 1000 patah perkataann.takleh jadik nih..tak mau ar..biar la si empunya blog yg menyalurkn suara beliau je yea..hehe..
fair tak kak?? hahaaa..


Annies,
saye dgn Naz member kamcing ker??kamu raser?? hehee.. yg pasti kami berdua suka kencing orang..
hahahaa...iye dak Naz?? ehee

Naz said...

abang besi...
kalo fenings... makan panadol berbuka krg... hahahaha
yer bro.. minat kena ada... ;)

Naz said...

azzaliena suziantie..
betul ker x pernah jemu... seyes?? :)

ooo.. ok... ;)

Naz said...

Annies...
yer... :p

nak kamcing dng kirorang kers... hahaha

Naz said...

{lumut}...
abang besi memang smart... terpaku pokcik tengok dia menggoreng... fuhh...

Naz said...

ain...
yer cik ain.. sila2.. buat mcm ghumoh sendiri...

ish, ni fitnah ni... cik ain ni poser atau x ni.. bertenaga semacam jer... :p

Naz said...

Man...
mana ko tau? cubalah try.. ko hapdet dlm blog ko tu. lagu rayer taw... aku tunggu...

ish... yg kencing2 tu jng ckp kuat2.. hahaha

azzaliena suziantie said...

huahua..betul lah
ade muke menipu tak??(wakakaka..macam blh nampak)

tuh anak eh?

{lumut} said...

naz,
kalau lumut nak bagi lirik tu,
nak bagi dekat mane ek?
lumut dah ada lirik nak bagi kat naz,
tapi kalau rasa nak betulkan ke ape..xkesahlah..
sbb lumut pon bkn reti sgt..hehe

im waiting for ur reply k.thanx.

Naz said...

azzaliena suziantie...
tak tau pasal x nampak... hehehe..

anak mana ni??

Naz said...

{lumut}..
wah.. dah ada lirik. bila buat? pokcik ada kasi msg kat chatbox... sila bacer yer... ;)

limau said...

chewahhh...
best...

Naz said...

limau..
terima kasih cik Limau... jom kita unplugged samer2...

zaira fitrah said...

ske liriknyer.. ati sy yg dgr pn trut mngakuinyer.. srius ni.. xmen2.. sy da discuss hal ni dgn hati sy.. hoho..

{lumut} said...

pocik naz,bia betul dah siap..
gile kentang trang tang tang pokcik neh...

lumut skang nga blaja men gitar.but then too busy la..so kene ketepikan minat dlu...

blaja yg x minat tuh kene paksa buat2 minat..hehe..

pape pon..i admire u.haha..
sori2 kalau ade sesape mrh..
x sengaja..teradmire.

Annies said...

siapalah saya nak kamcing dng kamu.

singgah la blog saya kejap yer Mr. Naz ;)

Annies said...

eh.. lumut teradmire kat incik Naz ker?

Naz said...

zaira fitrah..
wah.. hebat. awak diskas ngan hati awak mcm mana... ada mcm mesyarat jendela ker.. ahaks.. :p

liriknya ajer? hehehehe...

Naz said...

{lumut}..
ala.. tiba2 plak dtg idea... tapi mungkin x best sngt awk dengar. maklumlah pokcik dah lama x unplugged...

blaja gitar ngan saper?

blaja yg x minat? blajar aper tu? study ker? hehehe...

pokcik pun admire kat awk.. hehehehe...

Naz said...

Annies..
mrendah diri nampak... hehehe...

jap lagi...

Annies said...

bukan merendah diri. tp encik Naz tu yg tinggi. so, saya nampak rendah la. hehehehe

;P

hysMan.. said...

yeah!! gwa pengomen yg ke-100...

hahahhaa......

weihh!! takde hadiah pe beb??
haiyaaa....takde olang pn kat kaunter pertanyaan..haishhhh!!

Naz said...

Annies...
mana tau ni? memandai jer...

Naz said...

Man...
cantik no tu.. mcm no mawi... hehehehe...
baru jer aku nak ckp, ko dah jwb... org kat kaunter balik awal pasal nak g bazar ramadan.... hehehehe...

Redynne™ said...

caaakk!! tumpang nyebok buleh keee..? :P

Naz said...

Redynne...
boleh... sila2. buat mcm rumah sendiri yer...

Annies said...

mokcik taulah. pakai teropong ajaib taw.

:p

{lumut} said...

wah byknye komen..hehe..
thanx pokcik..=)

Naz said...

Annies...
wah.. kalo mcm tu pokcik nak pinjam tropong ajaib tu buleh?? nak tropong kamu pulak.... hahahahaha... :p

Naz said...

{lumut}...
blog kamu lagi bnyk komen.. kalah blog pokcik ni...

sama2... :)

hysMan.. said...

ni komentar pecah rekod kah??
hehehe..Naz nnt klu cik Annies bg pinjam itu telopong,bg plak aku pinjam yer..ehehee

Naz said...

Man...
x lah pecah rekod... pecah kaca pecah gelas sajer... hahahaha...

kalo cik Anis kasi aku pinjam, pas tu aku kasi ko pinjam... ko nak skodeng aper?? :p

{lumut} said...

banyak nye komen utk jejaka niiii...
hebat betul aura die ye..ehem2..
tp komen kamu je yg penuh..kalau tolak komen kamu tggl bape pokcik??

p/s:sini pon ramai gadis menaruh harapan..haha.skali pokcik dah kawen mati aku...

Naz said...

{lumut}...
tp x sebanyak komen kamu... kalo tolak komen balas pokcik tinggal separuh ajer. hehehehe... aura kamu lagi hebat tahap 8 petala.

>saper yg menaruh harapan tu? cuba ghoyak kat pokcik ni.. hahahaha... :p

{lumut} said...

ehem2 tuh td tersedak kulit kacang..hahaha..en.naz nape x tdo lagi neh.hehe..nak belajar ape?belajar memasak??=p

banyak lah aura 8 petala.aura lumut 8 harakat je..aura pakcik 8 skala ritcher.haha

lumut dah merepek neh.mane ade org menaruh harapan.sapela nak kat lumut.rupa takde..apetah lagi harta.wawawawa...nak berdrama lak kat sini.

hysMan.. said...

Hahahaa...
jgn pikir itu gelas biase beb..nampaknyer gelas tu da pecah hancuss berkecai sehingga payah ko nk bezakan yg kaca atau permata..ehe.. abes la ko.. aku tak nk tanggung tp aku coba utk menyokong ko beb.. ehee..

aku nak skodeng ehem..ehem.. alaa..lu mcm tak taw jer bro.. hahahaa..

~Naz,bila ko nk haplod lagu ghayer ha?

Annies said...

nak pinjam ker teropong ajaib? awk dengan HysMan memang notti. nak skodeng apa tu? jng yg bukan2. nnti batal pusasa :p

ye la.. bila Naz nak update pasal lagu raya pula? mesti ramai peminat2 Naz x sabar nak dengar. org fufolar la katakan.

apa2 pun saya rasa kalau ada lagu raya tu, mesti best... mcm lagu2 Naz yang lain. mungkin lagi best dr lagu Ramadhan Datang Menjelma... saya hari2 dengar lagu tu. sedap didengar.. harap2 ada la lagu raya yer Naz. ramai yg tertunggu2..

Naz said...

{lumut}..
pokcik belajar cara2 nak basuh kualai selepas memasak... merepak apa da... :p

jng woo... nnti tsunami mai, 1 sen pun x guna... hehehehe...

ye ker?? mana tau cowok2 NZ ramai yg menaruh hati kat kamuu...

Naz said...

Man...
sama2lah kita mengcover sesama kita yer... hehehehe...

ehem.. ehem..? oooo... hahahahaha...

lagu ghayer under renovation... insyaallah otw... ;)

Naz said...

Annies...
bukan kamu ker yg notti... hahahaha...

x pernah pokcik fikirkan fufuler... ada2 saja awk ni... hmm lagu raya otw.. insyaallah...

terima kasih... :)

{lumut} said...

oit pokcik...ganaz gler..

saba2..jgn kau musnahkan blog daku..hehe..

ecececey...gamda da pakai baju raye da..xnak kalah..haha

Naz said...

{lumut}...
baru taw pokcik ni ganaz... muhahahaha.. (gelak org jahat dlm criter tv)

x jadi nak godam.. nak send virus jer..

baju raya berkurun nan lalu...

Annies said...

dah memang awk ni fufuler. jelez ni. :p

jap lg saya dengar lagu raya tu. tengok mcm bnyk jer komen. mesti bestkan??

Annies said...

eh, pokcik dah tukar avatar yer. wow!!

Naz said...

Annies...
jelez?? hahahaha.. x der maknernyer..

apa yg wow tu??

pakcik kordi said...

resah pakcik bilo dgr lagu ekau nie!sungguh menusuk jntung kalbu pakcik dan jiran pkcik!ekau ni e mmg berbakat besar!

Naz said...

pakcik kordi...
eh pakcik kordi... aku pun pokcik gak.. nasib baik ko pakai nick pakcik.. salam kenal bro. terima kaseh pesal sudi dengo lagu pokcik yg x seberapa ni. jng resah2, jom kito sorang umah jiran kek hujung kampung. hehehehe...

good product said...

lagu yang menarik.. terima kasih

Pengalih Suara Papa Atashinchi said...

Haih la pokcik. Haih la HysMan. Ekau berduo ni mmg nakai dan gatai. Haha. Cukup ramai calon di sini Pokcik, Man. Mudah-mudahan tersangkut barang 1 atau 2. Hak hak hak.

~ Pokcik. Suare pokcik memang sesuai lagu sepesen ini ler.

Naz said...

good product...
sama2... terima kasih juga kerana sudi mendengar di studio buruk pokcik ni...

Naz said...

pengalih suara...
pokcik cuba nak pelbagaikan rentak pas2 ni. lagu slow agak x susah (walaupun susah gak) utk dibawak. pokcik dan Man ni bukan gatai no... cuma nakal sikit2 jer... hahaha

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?