Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Hari Raya




Selamat Menyambut Hari Aidil Fitri buat semua yang meraikannya. Pada kesempatan ini aku nak Minta Maaf Zahir Dan Batin dari hujung rambut sampai hujung kaki... jikalau sepanjang aku berblogging ni, aku ada buat salah dan silap. Kepada kawan2 ofline serta sedara aku yang tersesat masuk kat sini sebagai silent reader pun sama juga. Salam penuh kemaafan buat semua.

Actually, aku nak buat lagu raya berentak joget Melayu. Oleh kerana dah berapa kali aku rekod dan dengar balik, teruk sangat bunyinya aku post pone dulu. Mungkin tahun depan kot. Lagu 'Hari Raya' ni aku buat 3 hari lepas. Kesinambungan dari lagu 'Ramadhan Datang Menjelma'. Kiranya lagu ni adik beradik la... ;-)

Kalau korang nak balik kg atau nak beraya nanti, berhati-hati di jalan raya. Raya raya jugak, keselamatan pun kena jaga juga. Biarlah keadaan selepas raya, sama seperti keadaan sebelum raya. Ni aku pesan sekali kat diri aku sekali... :-)

Lagu baru yang tak pernah kuar radio. Kalo sumbang, buat tak tau jer taw... Layansss... Hehehehe...

Hari Raya

Lyric : Naz
Melody : Naz

Aidil Fitri
Kembali menjelma lagi
Bersihkanlah hati
Memohon keampunan diri

Bagi yang mengerti
Hakikat kemenangan ini
Bibir tidak henti
Takbir memuji Ilahi

Allah.. Allah Allahhuakbar
Allah.. Allah Allahhuakbar

*
Di sebalik
Rahsia tersembunyi
Kenikmatan
Yang tidak terperi

**
Hari raya
disambut dengan gembira
Hari raya
Pengubat segala duka
Hari raya
Lupa segala sengketa
Hari raya
Maafkan segala dosa

Hohohohohohoooo


60 comments:

Redynne™ said...

Salam naz,

hmmmm.. sy soooka..
tp sy bg kwn2 lain komen dulu ye... :)

*Selamat Hari Raya utk awk juga..

{lumut} said...

ala..baru nak jadi 1st komen!!!!
tanda kau mmg menanti blog neh diupdate!!!

isk..

nga dgr neh..
xleh komen lg..
hehe

{lumut} said...

ok dah dgr!!!

suke gile kot part serak2 basah tuh!!
gillleeee best!!
mane curik suara serak basah tuh?
ella bagi??
haha..


Hari raya
disambut dengan gembira
Hari raya
Pengubat segala duka
Hari raya
Lupa segala sengketa
Hari raya
Maafkan segala dosa

part ni lah yg best tuh.mase nak akhir2..hehe

{lumut} said...

lain kali nyanyi dgn suara serak basah tuh lagi boleh?

ok ni kali ke2 aku dgr lagu neh.ok nak kua dah.nak study esok test.

tata

nurain said...

ala naz..lagu raye sedih la.aku suke lagu raye yg gumbira2..

tapi lrik bes!

aku donlot ek~

Redynne™ said...

hi cik lumut...

jgn mare yeee.. hehe...

selamat hari raya.. minta maaf ye.. :D

azzaliena suziantie said...

serius best gilleeee....

sori kalo wat u terase k...
jangan lupe bak sini duit raye..hahaha
makan jgn lupe org weh...

hahahaha

selamat menyabut hari raye :)

cahayachenta said...

slmt hari raya bro...

ZARA 札拉 said...

kanda!!



selamat hari raya kanda~

Annies said...

ramainya komen kat sini. tp kenapa semuanya gadis? memang fofuler la pokcik Naz ni. nak dengar dulu... jap lagi mokcik komen yer..

Annies said...

lagu belum habis, tp mokcik nak komen jugak. sedap lagu ni. suara pokcik yg serak2 tu buat lagi bertambah sedap. pokcik sorang2 pun boleh buat lagu dlm masa sekejap jer. respek la kat pokcik ni. ada la flet sikit2, tp abaikan pasal melodynya mantap dan lirik sempoi..

lastly, semoga semakin sukses dlm bidang cipta lagu. semakin ramai followers pokcik. saya juga mcm ni saja. Selamat menyambut Hari Raya. kalau ada salah tu, mokcik minta maaf kat pokcik Naz. daaa...

azli said...

Salam Ramadan dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam lembaran Aidil fitri Maaf zahir Batin sesungguhnya aku ade buat salah terkasar bahasa harap di ampun... salam kenalan…….

Lemang lontong ketupat laksa,
kuih semprit kuih koya,
Sebulan sudah lama berpuasa,
Tiba masa untuk merayakannya,

"Ramailah orang memasang pelita,
berbaju melayu cantik ceria,
Salam dihulur kemaafan dipinta,
Menyambut aidilfitri hari mulia"

abang besi said...

assalamualaikum....akhirnya....sifu naz update jgk akhirnya...suara gila power....suare mahal tuh!sama taraf dgn saleem....serak2...fuhh...asyik ah gua layan....!
blh dh jd komposer nih....tang korus layan gilaaa..a.a.a.aaa...

smart smart smart!

header tu mmg rare la...gmbr mase kecik dgn gmbr yg kacak bergaya...perghhH!!!membuai hati para gadis....heheh...

farah said...

best.

lirik pon best.

btw, selamat hari raya naz.

:)

Sulela said...

Mmmmm...aku takyah komen la...harharhar.

Selamat Hari Raya Naz. Aku mohon maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki andai ada kesalahan yang aku dah buat kat ko sepanjang aku kenal ko. Eh...aku kenal ko keh? harharhar. Sesungguhnya aku bergurau cuma. Kira 0-0 la ek. Lepas ni aku kacau ko lagik. Lepas tu tahun depan aku mintak maaf lagik...ahahahaha

Razman said...

uish..ko buat sndri lgu ni? bez2..

slmt hari raya

Naz said...

Redynne...
Waalaikumsalam wbt...
suka ya cik Red? kenapa x terus kasi komen..? nak juga dengar komen awak tu....

>Selamat Hari Raya juga... Maaf Zahir dan Batin... :)

Naz said...

{lumut}...
tak per.. no berapa pun x per. jnji komen... hehehehe

sebenarnya tekak aku kering la cik Lumut. bulan poser mana boleh minum air. tu pasal sorer jd mcm tu. ella kasik?? hahahaha.. x der maknanyer...

terima kasih pasal suka. aku pun jadi suka bila ko suka cik Lumut... terasa karya ni dihargai....

insyaallah, pokcik akn try buat serak2 basah tu. hmm.. mcm mana test? ok ker orait??

Naz said...

nurain..
rasanya bukan lagu sedih ni. mungkin style slow rock lagu ni yg buat ko dngr mcm sedih kot.. hehehehe...

tq Ain...

nak donlod?? sila2... :)

Naz said...

azzaliena suziantie...
terima kasih...
nak terasa kenapa pulak... nak duit rayer? dtg la beraya kat rumah... u pun jng lupa org bila mkn lemang...

Selamat Hari Raya...

Naz said...

cahayachenta...
Selamat Hari Raya utk awak juga... jangan maen mercun yer... :p

Naz said...

Zara...
dinda...

Selamat Hari Raya juga dinda.. bila nak mai rumah?? bawak si comel yg bermata besar itu sekali. kanda teringin nak berkenalan dng beliau...hehehehe

Naz said...

Anis...
ramai ker.. ish rasanya x ramai la...

aisyeh.. sorer yg serak2 tu pasal tekak pokcik kering. x lah kejap sngt. buat dlm 1 mlm, payah gak nak wat liriknya... bab flet tu memang x leh nak elak. huhuhu...

samolah den... Selamat Hari Raya dan Maaf Zahir Batin... 0-0 ya...

Naz said...

azli...
rasanya ko x der salah pun... aku juga nak Minta Maaf Zahir dan Batin kat ko... Selamat Hari Raya juger...

waahhh.. ada pantun la... best2...
ni aku beli...

Setelah sebulan kita berpuasa,
Tibanya raya penawar dahaga,
Setelah puas berhari raya,
Jangan lupa bertugas semula...

pas raya kita keep in touch yer bro... :)

Naz said...

abang besi...
Waalaikumsalam wbt...
ish, mana dtgnya nama sifu ni...
sorer aku serak pasal tekak kering la bro. x boleh nak minum pasal poser. kalo minum, batal poser.. hahahaha... tq3... aku memang minat nak jd komposer... bab korus tu aku main hentam jer.. x sangka ko suker... tqvm... :)

saper la nak terbuai bro?? huhuhu..

Naz said...

Farah...
terima kasih pasal kata lagu ni best... saya hargainya... :)

Selamat Hari Raya juga...

Naz said...

Lela...
laa... naper x nak komen Lela?? komen la... x best la kalo ko x komen. aku x kisah kalo ko nak kritik atau sebaliknya... ;)

ok.. kita reset 0-0 balik yer. pas rayer, siaplah ko.. muahahahaha...

Selamat Hari Raya... Minta Maaf Zahir dan Batin... :)

Naz said...

Razman...
ala, lagu biasa2 saja bro... hobi dikala ada masa pree...

terima kasih sudia dtg sini ya...

Salamat Hari Raya... :)

hysMan.. said...

Salam,
Aku pon sama dgn Sis Lela..ehe..
:p

Naz,aku mintak maap klu ade terlanjur aku menaip..tersilap tekan punat keyboard..typing error dan khilaf utk membalas komen ko.. aku susun 20 jari tangan + kaki beb pohon kemaafan dr ko..gwa mintak ampunn..

SALAM LEBARAN 1430H..
Maaf Zahir Batin..
2 bijik telor, 0-0 k..
adiosss!! gwa balik kamponggg ooo balikkamponggg dlu!!! chaww...

{lumut} said...

pokcik tnye test ok ke orait??nak pilih yg mane neh pokcik..huhu..
test telah berkecai menjadi kepingan2 lalu menjadi debu..isk..

pokcik..slamar ari raye..sume msti da balik kg..masak2 bagai kan..
huhu..trigt kat kampung halaman...sedih smp jdkan mood jatuh bawah 0..jd negative da neh..erk.huhu..

azli said...

Salam Aidilfitri sekali lagi dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com/
Salam Kenalan Dari Kami…

“Tanjung Puteri Pantai Gelora,
Selat Tebrau Kembara Mahkota,
Tibanya Syawal Disambut Gembira,
Salam Dihulur Kemaafan Dipinta”,

Jika tidak terlambat dan masih ade kesempatan ini

“Dalam kerendahan hati ade ketinggian budi..
Dalam kemiskinan harta ade kekayaan pekerti..
Dalam kelembutan lidah ade keterlanjuran kata
Dalam gurau dan senda tentunya ade silap berdosa”

Sempena Hari Raya Aidilfitri ini aku menyusun jari salam dihulur memohon ampun dan maaf atas segalanya..

Silalah berkunjung Ke blog kami ye…
ko masih beraya lagi ke... aduh aku dah start bloggin dah dah naik raya cuti pun dah habis... nanti klu ko dah naik raya ko datang lah kat blog aku ni ye

Annies said...

sampai2 jer rumah terus masuk sini. lagu ni dah mcm sebati dng mood suasana raya. boleh jadi lagu tema hari raya ni. kat mana pun pokcik Naz berada, saya harap pokcik berbahagia dan gembira di samping keluarga... Salam Hari Lebaran dari saya di sini... :)

Sulela said...

Kan aku dah komen dalam e-mail...hehehe. Kira orait la tuh. Buatnya aku komen dalam soratkabar kangggg...hahahaha. Ko masih beraya lagi ke niiii. Duit raya aku takde ke niiii....harharhar. Aku ingat nak serbu rumah Man la...mintak duit raya...kahkahkah

ellyza said...

semekom...
SAMAT ARI RHAYER ABG NAZ....

lirik yg besh yg hapening tp nyanyian naz mcm sedih jerk..knape...

SW33T said...

lama dah x komen kat sini. biasanya saya jd silent reader jer. tp, hari ni nak kmen jugak. lagu ni agak slow. masa mula2 x leh nak tangkap melodinya. bila masuk part korus dah nmpak kekuatan lagu ni. part Allahuakbar tu paling menyentuh perasaan. tahniah kerana berjaya hasilkan lagu yg simple tp sedap ni. saya tunggu kemunculan lagu2 baru mr-Naz... semoga suksess ya!!

SELAMAT HARI RAYA....

cookie devine said...

pitching xlari kan?

Putra Al-Maliki said...

salam aidilfitri. maaf zahir & batin... =)

pakcik kordi said...

beh gila lagu!terlayan perasaan pakcik ini mlm...hebat incik naz nie!salam kenal mr naz!

{lumut} said...

silalah buat lagu dari puisi anak laut tuh..setuju!

Annies said...

Lumut. lagu apa tu? macam ada undian saja. mungkin saya terlepas bas...

anaklaut said...

salam...naz,


salam singgah...:)) anaklaut mengizinkan bro naz mabil puisi itu...

naz, saudara saya yg dirahmati allah swt,

apa saja yang ada di dalm blog anaklaut, yg naz boleh gunakan, anaklaut mengizinkan..sangat terharu..

ikhlas,

anaklaut

Naz said...

Man...
sory lambat reply komen ko... hehehehe... oleh kerana masih dlm mood raya lagi, aku juga nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA... MAAF ZAHIR jer... hahahahaha.... yer 2 bijik telo separuh masak.. 0-0 yer bro... sok lusa aku nuat jahat lagi ngan ko...

Naz said...

Lumut...
dah dpt result perser hari tu?? mesti gempaq kan?? SELAMAT HARI RAYA juger... hehehehe...

Naz said...

Azli...
SALAM AIDIL FITRI buat ko juger... wahh.. siap berpantun bagai lagi kat sini... nnti aku skodeng blog ko... hehehe...

Naz said...

Anis...
waahh.. terharu pokcik membaca komen awk tu... semoga awk juga berbehagia dan gembira dng kaluarga...
SELAMAT HARI LEBARAN buat awk juga...

Naz said...

Lela...
aku dah rply dah pun email ko tu.. tq..tq..tq... patutnya ko lah yg kena kasik duit raya kat aku.. hahahaha.... jom kita serbu rumah Man... kita mintak duit raya dia sikit... eh, banyak... hahahaha

Naz said...

ellyza...
waalaikumsalam wbt
SELAMAT HARI RAYA juga buat awk...

saya nyanyi sedih pasal haus la... kan time tu bulan poser... hahahaha... jom karoke... :p

Naz said...

SW33T...
terima kasih sudi komen... welcome back... :)

kata2 mcm ni lah yg buat saya lebih bersemangat berkarya... terima kasih sekali lg...

SELAMAT HARI RAYA juga buat awk...

Naz said...

cookie devine...
pitching ada gak yg tergelincir... kalo dngr betul2 memang bnyk yg lari hehehehe...

Naz said...

Putra Al-Maliki...
SALAM AIDIL FITRI... MAAF ZAHIR BATIN juga... terima kasih sudi singgah sini ya..

Naz said...

pakcik kordi...
selamat kenal jugak pakcik kordi. aku pun pokcik gak... hehehe calett... ada masa selalu2lah dtg sini yer... :)

Naz said...

lumut...
dah siap pun lagu puisi tu... kalo ada masa, dengo la erk... ;)

Naz said...

Annies...
ni undian utk kerusi ADUN daerah klang... hahahaha....

Naz said...

anaklaut...
terima kasih sekali lagi... semoga kita boleh jv lg selepas ini ya... :)

Annies said...

sekarang dah habis raya dah. x lama lagi saya nak pindah opis. :-)

Naz said...

Anis..
ohooo.... selamat berpindah...

Annies said...

terima kasih..

~boleh tolong saya angkat barang... :p

Naz said...

Anis...
kalo ompompuan punya barang mesti bnyk... pokcik tlong tengok jer lah... hahaha

Pengalih Suara Papa Atashinchi said...

Ish3. Pokcik pokcik. Ish3. Haih laa pokcik. (sambil geleng pale tak henti-henti. hahaha.) :p

~ suare pokcik serak2 basah sebab dia tertelan buluh lomang.. :p

Naz said...

pengalih suara...
mcm crita nujum pak belalng la pulak... hahahaha

nasib baik buluh lomang tu beso rambut jer... dah settle dihadam... hahaha

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?