Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Begitulah Beginilah




Macam ni lah aku. Bila sibuk, x dan nak layan online. Rindu weihh kat korang semua. Bila aku dah free nanti aku akan terjah blog2 dan FB korang... Dengarlah lagu pesal secebis kisah rutin hidup aku. Kerja untuk carik duit. Ntah bilalah duit akan bekerja untuk aku pulak yer... Hehehehe... Apa yang penting bersyukur walaupun dapat sedikit dan tak alpa bila dapat banyak... ;-)

Lagu yang tak berapa baru yang tak pernah keluar radio... Enjoy...

Begitulah Beginilah
Lyric : Naz
Melody : Naz

Sepanjang hariku
Mengejar masa dan waktu
Dalam jerebu dan debu

Tak pernah kisah ku ....
Walau tiada apa di saku
Asalkan ada agendaku
Asalkan ada agendaku

*
Begitulah... beginilah
Begitulah... beginilah

Siang yang menjelang
Terhampar sejuta peluang
Jika terlewat akan hilang

Malam tak pernah malam
Hanya kadang kala suam
Bila gelap timbul hitam
Bila gelap timbul hitam

*
Begitulah... beginilah
Begitulah... beginilah
2X

50 comments:

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Naz.."Malam x pernah malam,hanya kadang kala suam.."Macamane tu..? >_<

p/s: Ape khabar?Sibuk ekk..Lame x singgah Blog..

pakcik kordi said...

yihha!!!2nd!
ekau nih mmg gile ah!gile gile!!!gile hebat!wargh!!!(pakcik kordi isim sekojap)

abangbesi kem salam....beliau dah join tabligh...harap maklum!

Ieda the Rainbow Princess said...

Yeah..1st n 3rd..!Hihi..Naz,Ummm..kt umah jiran tu kalo sume makanan yg dimasak standard Jakim..g lah Naz..Da die jemput,kn.. :)

ZARA 札拉 said...

kanda ada FB?!

Mau juga kanda!!

Redynne™ said...

salam..

semoga makin murah rezekimu.. :)

farah said...

mesti byk koleksi lagu naz kan.

:)

cookie devine said...

letihlaa nak nyanyi lagu nih.

Sulela said...

Begitulah...beginilah...begitulah beginilah...hehehe. Tang yeay nye tu yang mahal...wakakaka...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

nice one lah ^_^
keep up gud work..

Naz said...

Ieda the Rainbow Princess...
sebenarnya pokcik tersalah nyanyi... lirik asalnya

'Malam tak pernah malam
Hangat kadang kala suam...'

al maklumlah lagu ni pokcik buat 2 tahun yg lepas. so, ada part yg terlupa lirik... hehehehe...

>pokcik kabar baik... Alhamdulillah... awak apa kabar??

Naz said...

pakcik kordi...
pokcik memang dah giler... ekau nak join pokcik jadi giler? muahahahaha....

>aku rindu la sama Abang Bosi. naper dia mengghaibkan blognyer pakcik Kordi? x kanlah join tabligh, dia delete blog dia tu??? huhuhu...

Naz said...

ZARA 札拉...
nanti kanda add kamu... ;)

Naz said...

Redynne™...
Amin... Terima kasih cik Red. kalo rezeki pokcik murah dan masyuk juta2, pokcik amek kamu jd assistant... hehehehe....

Naz said...

farah...
lagu2 pokcik yg lama2, bnyk yg dah luper. mana yg ingat, pokcik try haplod kat sini.. tq sudi dengo unplugged sumbang pokcik ni... :)

Naz said...

cookie devine...
kalo time bulan poser memang letih nak nyanyi... skrg dah bulan lain, x lah letih sngt... hehehehe...

Naz said...

Lela...
mahai ker yeeahh tu Lela?? tu aku main tambah jer. komen la panjang2 sikit. rindu aku dng komen ko yg mcm lepas2 tu... :)

lagu ni aku wat masa cuaca jerebu. time tu aku baru balik dr kerojer... letih gler. terus aku amek gitar utk melepaskan penat. tetiba pulak dpt idea buat lagu... hehehehe...

Naz said...

☺[ai][sUmi]☺Chan...
terima kaseh... kalau ada masa, dtg lagi ke studio buruk ni yer... :)

{lumut} said...

pokcok,
terima kasih untuk nasihat yg begitu panjang.hehe...sentap taw hati wa bace komen lu pokcik.

jgn isaw lumut akan sentiasa kesini.
dah jadi pembaca tegar blog ni tau ..=p.
teruskan berkarya pokcik....best2 ade kenalan pandai men gitar wat melodi tangkap leleh beb.mane wa nak carik kenalan mcm ni lg?susah wo..ukhuwah itu xkan terputus..kerana lumut juga punya hati dan perasaan...saye akan slalu ke sini!!!

dun wori pokcik!
akan ku terus bersemadi didunia blogging..take care pokcik.
minum air masak byk2..=)

Naz said...

{lumut}...
samer2.. nasihat ikhlas buat seorang adik yg comey.. hehehe...

dtng, jng x dtng studio buruk pokcik ni lagi taw... walaupun unplugged pokcik x seberapa... tp pokcik akan cuba kasik yg terbaik... ;)

apa yg jadi, maintain ajer. yg penting, kita tau sapa diri kita. Insya Allah ada ketenangan di situ... teruskan berblogging, selain berjoging untuk kesihatan mental dan fizikal.. ahaks...

Annies said...

simple, sempoi dan sangat best pokcik. saya suka petikan gitar tu. lain kali kalau nak kuar g kerja, pastikan guna topeng muka yer. x la tersedut debu dan jerebu tu lagi.

walaupun melody diulang berkali2, namun x boring didengar. saya d.lod yer pokcik, lagu ni. mintak izin...

Along Arman said...

bersyukurlah dengan apa yang kiter ada :D ngeee...
lom dpt nak dengar lagi lagu nie.. kat opis takde speaker.. malam kang la layan lagu nie..

Naz said...

Anis...
pokcik x pakai topeng muka atau topeng gaban kalo ke mana2. skrg dah x der jerebu. so, boleh napeh puas2..

sila.. sila.. pree jer... ahaks... :)

Naz said...

Along Arman...
betul tu... sentiasa bersyukur dng apa yg kita ada... :)

mlm krg silalah layan... kalo best puji, kalo x best.. wat senyap jer taw.. hehehehe

seliparbesi said...

bestnye blog neh..
=)

ZARA 札拉 said...

kanda~

oh kanda~

bila nak rakam lagu studio kanda?

selipar besi said...

hehe..
pokcik..
sudah lme daku usha pokcik..
kimslm abg besi.eh x pkcik kordi.
eh2..due2 la..=p

Naz said...

seliparbesi...
blog pokcik biasa2 sajer... blog kamu lagi best... :)

nnti kalo pokcik jumpa mereka di alam maya ni, pokcik kim salam sayang kamu itu... don't worry... ahaks...

Naz said...

ZARA 札拉...
dinda... oh dinda... kanda paling gerun masuk studio. cukuplah sekadar kat studio buruk kanda ni... hehehe... amacam lagu terbaru ni? ada komen atau kritikan?? :)

Pengalih Suara Papa Atashinchi said...

Lagu pas jerebu rupenye. Ptut ade sisa2 bau jerebu dalam ini lagu. Rating peribadi. 6/10. Lagi 4 tu pi carik eh. Heehee. =)

Pokcik ni rajin benor membanting tulang. Trharu isteri-isteri dan anak-anak pokcik. Eh. Bakal. Hehe.

Pokcik 8 petala yg mereng lagi sewel. Haha. Saje jek try test panggil. Sdap panggilan tu. :p

Naz said...

pengalih suara...
naper kamu guna nick ni lagi... ni mesti x mo dedahkan identiti kpd publik ni. ni mesti ada org yg marah ni.. kan..kan..kan... ahaks...

wow.. tinggi jugak rating tu. terharu pokcik. yg lagi 4 tu, pokcik nak bodek kamu g makan kentaki. kupon ada 3 helai lagi ni... hahahaha...

membanting tulang? pokcik suka g banting makan sup tulang.. yum2... :p

bini2, anak2 serta bakal2, hari2 terharu dng pokcik. smpai pokcik pun terharu dng mereka juger... hahahaha...

tang 8 petala tu memang ok. yg selepas tu, langsung x best... apakata kamu panggil pokcik 8 petala yang kacak bergaya lagi genius... hahahaha... kamu ni memang lar... :p

Pengalih Suara Papa Atashinchi said...

Pokcik 8 petala kuasa 23 yg sgt2 mereng dan amat2 sewel. Hahahaha. Kan dah kena. Padan muko.

Suke gune nick ni, nmpk special. Sebut btul2, special ye bkn spe-sial. Hoho. Pokcik tak suke ke saye guna nick ni? Tak suke takpe, lagi saya suke guna. Hahahaha. Mesti laa pokcik 8 petala oi. Rmai yg beratur nak marahkan saye sbb "termengorat" pokcik 8 petala. Ngorat ke nyah? Tak kuase mak. ;p

Hellooo pokcik. Tak tinggi okeyh. Sila tinggikan lagi smpi jadi 10/10. Saya cabar pokcik. Sila tercabar ye. Jgn nak sogok saya ngan kentaki, saye tak trsogok. (pokcik, pos kupon tu meh.) :)

Ooo. Suke mkan sup tulang, ptut ler urat besi tulang dawai. Comel2 kecik2 je orangnye. Suke mkan sup tulang gamaknye. :p

Haha. Pecah rahsia 8 petala. Trharu ngan bini2, anak2 dan bakal2 dia. Hahahaha. Sila ye semua. Pokcik ini dah berpunya. Hahahahahahahaha. (alamak, tutup periuk nasi pokcik laa pulak. haha. suke saye.)

Hahahaha. Panggilan tu tak sesuai ngan pokcik. Yg mereng lagi sewel tu lagi sodap didengar, masak sup tulang pn sodap kot. Betul tak abang 8 petala yg kacak bergaya lagi genius??? Eh. Eh. Nape jari trsasul mnyebut mulut trsalah menaip ni. Adehhhhh. ;p

Melz said...

smart la bro..terus kan okeh! aku suka men guitar jgak..tapi agak noob bab melody .:(

Annies said...

kena pakai topeng juga. H1N1 kan masih bermaharajalela. sila pakai demi kesihatan pokcik. pokcik... kerja, kerja juga... kesihatan tu kena jaga juga taw. take care...

bUdAk kEnTaNg said...

salam..
mantop dan ade kelainan dr lagu2 sebelum nih..
teruskan beb..
aku dpt rase ade peningkatan yg sungguh drastik dgn melody ko..
keep it up bro..
20 thumb up 4 u geng..
papehal bikin lagu lg sekerap yg mungkin..baru ade semangat nak jd YUNO beb..
wokey..

semangat!!!!

Annies said...

saya sependapat dengan Hysman. lagu baru ni ada kelainan yg sungguh ketara dgn lagu2 sebelum ni. Yuno?? ni adik beradik Yuna ker? korang ni... mcm2 la.... :p

*dengar berkali2 pun x boring. part korus tu... hehehehe... sungguh unik... dok ulang2 jer..

Ieda the Rainbow Princess said...

Salam..Lohhh..Naz tersalah nyanyi ke!?Hihihi..padan lah dengar nye len macam je..Sori lah coz terlebeh'alert'..Haha..Pk kn mmg cenggitu lirik dia..

{lumut} said...

datang melawat pakcik..sehatkah kamu..=)

Afzainizam said...

salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com/

sorry bro Naz lama aku tak ziarah kamu ye... ahah ade lagu baru.. pelik bunyinya tajuk tu...
begitulah
Beginilah

Jerebu....debu...

"Kerja untuk carik duit. Ntah bilalah duit akan bekerja untuk aku"

betul tu kata ko...aku tertarik ngan kekata ko... terpikir gak... kang kadang aku malas nak gi kerja...

aku klu boleh nak jadi cam ko... ade masa untuk relex ngan memainkan gitar...bestnya...

{lumut} said...

nape dah lame x nampak kamu ek..
busy ek..

{lumut} said...

sehat alhamdulillah..cume dah nak exam ni..pokcik doakan saye...
entry tuh sume dikala tensen....
saje lepas study tulis mende merepek.

Annies said...

salam... lamanya pokcik menghilang? ramai peminat nak dengar n3 terbaru pokcik...

Naz said...

pengalih suara...
hahahaha... jng memain dng pokcik ni... hahaaha

dah sampai hujung jln sana org dok beratur... hahahaha...

kalo nak tinggi, nnti pokcik makan kalsiyum... yum3.. kupon dah lama habis.. hahahaha

gelaran yg last tu paling tepat.... :p

Naz said...

Melz..
aku layan pasal utk isi masa lapang. aku pun bukannya pandai maen sngt. jnji ada bunyi sudah ler.. hehehe

Naz said...

Anis...
sila2... dngr bnyk kali pun x per... x kena bayo pun.. hehehehe... yuno tu adik beradik yoyo... :p

Naz said...

Man...
kelainan? mungkin kot?? aku wat lagu ni lama dah, dh bertahun2 yg lepas... hheehhehee

Insya Allah jika idea tu selalu ada, aku akan bikin lagu bnyk2 lagi... utk kawan2.. semoga terhibur dn amek msg tersirat.. :) no semanagt Yuno nih...hehehe

Naz said...

Ieda... bagus lah kamu ni.. jrg ada org yg peka. buat2 pekak tu ada lah... hehehehe....

Naz said...

bro Azli...
waalaikum salam

tajuk lagu ni memang pelik.. saja je, konon2nya nak kasi unik.

kerja.. kerja jugak. kesihatan juga kena jaga... kalo malas tu dtg, halau dia cepat2, nnti akan melarat.. time mlm2 tu layan la gitar. time baru rasa cool dn relax

Annies said...

hehe!!! yuna dah masuk final juara lagu...! ;)

Naz said...

Anis...
hehehehe... tengok jl mlm td ker?

Annies said...

tengok. tp lagu jac x berjaya la. saya suka lagu tu. :(

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?