Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Dia (Buat Bonda Tersayang)


Ni lagu khas buat mereka-mereka yang bergelar IBU. Lagu kedua aku tentang jasa seorang IBU selepas lagu Restuilah. Lirik ini ditulis oleh sahabat maya aku iaitu Bro Kimisai. Dia juga seorang pemuzik yang sempoi... ;)

Hayatilah lagu ini guna hati kerana jika guna telinga pasti akan terkesan kesumbangan dalam nyanyian ku ini.. Ahaks...



Lagu baru yang tak pernah keluar radio mahupun carta top 10 juara lagu... hehehehe...

Dia
Lyric : Kimisai
Melody : Naz

Dia tak perlu tersenyum
Di di sebalik raut wajahnya
Aku lihat kepuasan
Abadi kasih sejatinya
Sentiasa di hati ku...

Dia tak perlu ketawa
Di setiap ukir bibirnya
Aku lihat dia bangga
Gigih menunjang kejayaanku
Korban jiwa dan raga...

*
Dia tak perlu menangis
Di setiap tingkahnya berlalu
Aku sedar setiap kesilapan
Sentiasa kau berikan kemaafan

**
Dia tak perlu apa-apa lagi
Di segenap raut wajahnya
Ku panjatkan doa pada Illahi
Ku pohon sejahtera untuknya
**
Dia tak perlu apa-apa lagi
Di setiap mimpi ku temuinya
Terima kasih buat dirinya
Melahir membesarkan ku di dunia

(Repeat from intro again)

Terima kasih buat dirinya...
Melahir membesarkan ku di dunia...

Naz : Doa ibu amat mustajab bagi kejayaan seseorang... :)

41 comments:

Redynne™ said...

rindunya pada bonda.. :(

salam naz..

nice song.. cuma dgr skali.. nnti sy dgr lagik ye..

setiakasih said...

cool strumming.. huhu...
nice song too.. bravo u guys..

Farhana said...

pokcik.. Suare mkin 'lain' sgt. Kalau di wajah org ckap trpancar chaya kgembiraan.. Kalau pd suare org blh dgr ksesuatuan. Hahaha. Jeng jeng jeng.

Rating lgu ni 7/10. 3 lg tu vokal pi bsuh btol2 ye. (kali ni sy dgr gune tlinga) ;p

~rindu sama mak. Hmm. Bonda pokcik sehat ke? ;)

Hai buat bro kimisai.. ;)

Naz said...

cik Red...
Waalaikumsalam... pokcik pun rindu kat bonda... baru semalam jumpa dah rindu balik... :)

Naz said...

setiakasih...
terima kasih... strumming biasa2 saja. baru nak belajar seni strum... :)

Naz said...

cik Hana...
apa yg sesuatu tu?? cuba taip biar terangg sikit... hehehehehe

basuh?? hehehehe... nnti pokcik cuba basuh vokal tu smpai berkilat... tp kamu kena la jadi guru vokal pokcik... buleh?? 7/10... Alhamdulillah... masih ada rating... ingatkan 1/10... hehehehe

bonda pokcik Alhamdulillah sihat walafiat kat rumah sana... :)

cik Hana g lah blog bro Kimisai dan say hi... ahaks...

Farhana said...

Haha.. Sesuatu tu mknanya something.. Cube check nengok dlam kamus india-cina.. Heehee.. ;p

Basuh gune clorox ek.. Hehe.. Saye laa ptut blajo vokal ngan pokcik.. Suare saye mane sdap lngsung.. Hampes sesaje.. Kalo pokcik dgr sure pokcik gelak tau.. Malulah saye.. Tak leh nk ajor.. Heehee.. ;p

Rating tu rating bg muka.. Haha.. Takde laa.. Pokcik not bad gak laa.. ;)

Ohh.. Kem salam bonda ye abang naz.. Haha.. ;)

Baik.. Nnt saye skodeng bro kimisai tu..

Cik Cookie said...

touching

Annies said...

sudah dengar bnyk kali. melody dan lirik sedap. tang bunyi strum gitar tu agak lain dr yg biasa. ni guna gitar baru tu ke? rasa2nya boleh kot lagu ni masuk carta top 10 juara lagu. mesti ramai org suka kerana berkaitan dngan ibu. manalah tau sok lusa ada rezeki pokcik jadi artis. semua lagu2 pokcik sedap didengar dan ada maksud. bukan lagu kosong...
ok pokcik, semoga terus berkarya. :)

~saya kasi 8/10 bintang... :)

bUdAk kEnTaNg said...

anak sape la yg bikin ini lagu..halwa telingaku mengatakan cool banget...masyukkkk bebb!!!!
aku pn sependapat dgn cik Hana cam ade 'sesuatu' bila part ko tarik tuh..hahahha....tp biarlah cik Hana yg menguraikannya..coba try test bukak kamus india-cina pasti ketemu.. ehe

lirik lgu nih terkesan jugak weihh..ehe..kimisai jv dgn anak laut per..ahahaha..lirik dorgh ni mantop2 belaka.suker gwa bace liriknyer..hehe..

kluarkan aura2 metal ko..kasi gego ini donia tanpa sempadan..hahaha

Afzainizam said...

Salam dari kami untuk Bro Naz http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Bonda SANJUNGAN JIWA
Ampuni dosaku
Kerana kelahiran ku
Darah mu tumpah ke bumi

Ampuni dosaku
Kerana sakit, sedih ku
Airmata mu membasahi pipi

Ampuni dosaku
Kerana membesarkan ku
Resah gelisah selalu kau alami

Terima kaseh ku pada mu
Atas jasa mu membesarkan ku
Atas segala kasih sayang mu

Terima kaseh ku pada mu
Atas bimbingan dan ajaran mu
Aku dapat menjadi ibu seperti mu

Doakan dan restuilah diriku agar berjaya
Mejadi ibu seperti mu jua
Melahirkan anak bangsa yang berwibawa

Setinggi gunung seluas lautan
Bukan dapat jadi ukuran
Pengorbanan ibu tak ada batasan
Kasih sayangnya tetap berkekalan

Doaku untuk mu ibu
Agar ALLAH memberi restu
Atas segala jasa dan bakti mu
Pahala Syurga ganjaran untuk mu

Jangannn said...

bro! nanti mintak sain kat tshirt ah! pakai hilighter kaler ijau! :P

nak jadik sessionist lah untuk brader naz camnih. hu hu hu~!! ader ruang kosong untuk main bagpipe tak dalam line-up? XD

Sulela said...

Hmmmm...dah dengar banyak kali dan terdengar kelainan pada suara ko, Naz. "Sesuatu" macam yang farhana taip tu...hehehe. Something somewhere...

Irama permulaan sayu. Aku ingat ko nak buat lagu sentimental...ekeke. Tang jengjengjengjengjeng tu, mata aku terbukak...muahaha.

Lirik simple tapi ada mesej yang mendalam. Segalanya untuk insan yang bergelar 'ibu'. But altogether, jv ko ngan Kimisai masyukkk macam yang Man taip tu...wakaka.

Naz said...

cik Hana...
iyerla.. pokcik taula. masalahnya, kamus tu x der kat rak buku pokcik ni ha. komik aderlah...

biasanya org yg power slalu memperlekehkan kebolehan sendiri... pokcik tau, cik Hana mesti sorer sedap kan?? kan..kan??

not bad? tenkiu2... hehehehe

waalaikumsalam.. abg naz tolong jawabkan... :)

skodeng jng x skodeng guna tahap 19 petala... ahaks...

Naz said...

Cik Cookie..
tenkieu... nangis x Cik Cookie? hehehe

Naz said...

Anis...
pokcik guna gita baru tu. not bad gak... hehehe. kalolah masin jari awk ni taip, masuk jer top 10 tu pokcik blanjer awk kentaki sama Man... tp pokcik x mo ler jd2 artis ni. tenkiew utk rating tu.. tinggi tu... hehehehe

Naz said...

Man...
anak orang lah bro... hehehehe...
cool yer? mekasyeh... aku juga enjoy masa unplugged ini lagu smbil menghayati lirik yg terkesen dek hati ni....
cuba la ko huraikan apakah 'sesuatu' itew?? sumbang ker, terover ker, dll ker?? aku x der kamus india-cina tu lar... huhhuhuh :p

aku pun suka lirik Kimisai ni. aku skodeng blog dia, jmpa ini poem dan tetiba dpt idea secara spontan... :)

yeahhh metal never die.. hahahaha...

Naz said...

Bro Azli...
bro, ni poem ko karang sendiri ker? atau lirik sebuah lagu? terima kasih pasal sudi post kat sini. aku suka membacaya. semoga syurga ganjaran kepada ibu2 kita semua.. amin... :)

Naz said...

Jangannn/Jawa..
hahahaha.. saja la tu. patut aku yg mintak sain ko bro... kenapa kena kaler hijo? hehehehe

aku dah praktis guna bass line yg ko bagi tu. memang masyukk dng bunyi dram dan timing... kalo aku dah rakam molek2, aku bagi kat ko. kita jv lah mcm ni bro. ko punya kepakaran memang membuatkan aku sungguh teruja... sungguh... :)

Naz said...

Lela...
tenkiew pesal sudi dengar bnyk kali. apakah kelainan yg ko ckp sbgai 'sesuatu' itu Lela? part yg mana? ko ngan cik Hana dan Man memang saja arrr.. nak suruh aku bukak kamus india-cina la tu... ahaks...

mata ko terbukak beso mana? amacam, ok tak part jengjengjeng tu?

Alhamdulillah, ni jv pertama aku ngan Kimisai. masyukk erk? berapa bintang ko nak kasik Lela?? hehehe

Jangannn said...

kaler ijau...erm..sebab.. ntah ek~? pasal itu aje kaler hilighter yang ader dalam kotak pensel nih :P

huhuhu... ok lah kalo bro allrite ngan bassline tuh :) takot aje kena saman ngan bro pasal suke suki aje menokok tambah lagu bro :P

anyway, JV? isk... aku kalo dapat jadik sessioanist ko pun dah cukop bersyukur dah nih bro. hahahaha~!! boleh je bro...saper lagi nak support dalam scene nih kalo tak kita sendiri juge kan ;)

Annies said...

dah agak mesti pokcik guna gitar akustik baru tu. bunyi plucking dan struming tu kedengaran lebih jelas. ditambah dengan lirik dan melody yang hebat... memang buat sapa2 yang dengar mesti nak ikut nyanyi sekali. saya dah hafal dah lagu pokcik jv kimisai ni. mana kimisai? dia tak memberikan komen ke?

nak belanja saya dan hysman kentaki? best, best!!! pokcik hantar la lagu ni ke pencalonan juara lagu 2009. nnti saya dan semua followers undi lagu ni bnyk2 sampai jadi juara. ;)

Farhana said...

Wah.. Saye disokong oleh Dak Man dan Cik Sulela.. Hehehe.. ;p

Haiyo.. Kate satu Uganda.. Awat kamus cina-india pn takdak.. Ish3..

Hahahaha.. Ulang suare.. Suare saye.. TAK SEDAP!!! HANCUR SEHANCUR HANCURNYA!!!! Percayalaaaaaa.. ;p

Mane laa bro kimisai ni.. Penat sy nunggu kelibat dia yg hencem tu.. Haha.. Alih2 ade org len tulun jawabkan.. Haha.. ;p

{lumut} said...

masa saye dengar lagu ni..kotak komen kosong lagi..skrg dah berisi...

=)...

pakcik kordi said...

yeah...utk mak aii!!!tq mak!!!sedap suara incik naz!

Naz said...

Jangannn...
aku ingat kaler ijo tu tanda simbolik ke aper... hehehehe...

saman, ish x lah aku tergamak nak wat kat member yg tolong aku ni. memang susah gak nak ikut tempo ni kan. x per, aku akan cuba the best...

yer, sama2 kita saling support sesama kita. betul... kalau x kita, siapa lagi kan?? ;) aku lebih suka jv dng ko. win-win situation bro.. :)

Naz said...

Anis...
main biasa2 saja. x der apa2 yg istimewa pun. janji ada bunyik. Kimisai sibuk, pasal tu dia x dan nak komen kat sini. kitorang borak dlm e mail sajer.

boleh.. ajak Man skali makan key ef si. dia suka makan ayam.. mcm pokcik gak... part nak hanto lagu tu yg rasa mcm ada something wrong tu... layak ker? hehehehe...

Naz said...

cik Hana...
apa yg kamu sokong?? hahahaha...

masalahnya, kedai buku kat uganda semua x juai kamus tu. :p

x dengo la mana la tau hancor ke idok... ;)

bro Kimisai ada saja kat ghumoh dia. hehehehe

Naz said...

Lumut...
komen kat sini x semeriah kat tempat kamu tu... hehehehe... syok layan gambo2 oversea kat blog kamu tu... :)

Naz said...

pakcik Kordi...
x lah sngt. tngh carik vokalist ni... laris album 'jng x mandi pagi' tu.. kalah metalica... ;)

Farhana said...

Saye sokong pokcik!!! ;)

Eh.. Pokcik kat uganda ke? Awat tak habaq.. Blh kita kuar lepak, jamming sama2.. Saje jek dtg negara kita tak bg tau kita.. Welcome to uganda.. ;)
(salah kdai tu, kat uganda, buku dijuai di pasar tani..bkn kdai buku..)

Okeyhh.. Nnt dengo ye.. ;)

Naz said...

cik Hana...
oleh tu undilah pokcik di masa pilihanraya akan dtg... :p

pokcik kat sana saja2 jer. kan tahun melawat uganda skrg ni. patutlah kat kedai buku ada juai terung, kangkung dll... adehhhh.... dah dengo dah... ahaks... tenkieww...

Farhana said...

Pokcik.. Kalau saye undi mau bagi saye ape??? Kalau takat seposen dua posen saye takmo laa.. Kalau buleh sprt bese laa. Sbijik banglo, sbijik kete, sbijik cincin.. Hahaha.. ;p

Ohhh.. Saje2 jek ke.. Igt dtg nak jenguk saye ni.. Hmmmm.. Haaaa.. Kdai buku mmg juai mende mcm tu.. Ikan jerung kat tepi sanun tu pn ade juai.. Haha.. ;p

Sama2.. (erk.. pelik.. ape pasai thank u..) ;p

Kish said...

suke suke suke... bro maintain HOTTTT ..walla (^.^)

Naz said...

cik Hana...
ish.. ish.. ish.. x baik amalkan amalan tu. pilihan di tangan anda... ;) cincin...? nak cincin ding dang ni... :p

nak menjenguk tu pun skali jugak. apa pasai jerung tu ada kat tepi sanun hah??? hahahaha...

tenkiew pasal mp3 unplugged tu la... :)

Naz said...

Kish...
iye ke? mekaseh. mungkin feeling kat bonda kot... hehehehe....

Annies said...

hi pokcik... ni bila nak blanjer kfc ni? :p

Naz said...

Anis...
pokcik tngh tunggu kupon percuma ni.. :p

Annies said...

nak yg pree jer pokcik ni. ni saya ada 1 bundle kupon pizza. jom kita makan pizza nak? jng nak dalih2 yer pokcik! :p

Sulela said...

Aku bagi bintang kecil di langit yang tinggi. Amat indah menghias angkasa. Aku ingin terbang dan menari. Jauh tinggi di tempat kau berada...ekekekeke

syaf said...

lagu ni sedap gak,...
suke style lagu ni...
walaupon lagu ni x sedih tp lirik die bermakne....lagu ni macam ade elemen2 slow rock sikit r...aku suke sgt...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?