Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

L.S.K



Lagu baru yang tak pernah kuar radio...

video

Kali ini aku nak stop unplugged jap. Sesekali nak gak rest... :p
Klik button 'play' kat atas tu dan nikmatilah 1 lagu instrumental ciptaan sahabat seangkatan aku.. Bro Jawa. Ini adalah lagu instrument pertama beliau. Walaupun agak slow, tapi luahan rasa dari dalam tu... Layansssss.... Hehehehe...


Beliau merupakan bassist band indie 'Ugly Space Jelly'. Amacam? Gempak tak aksi beliau dengan gitar bass merah tu? Ada sesiapa nak berkenalan?? Ahakss.. ;-)

So kalau ada sebarang komen yang membina, sila-silakanlah post kat sini. Majulah industri muzik Malaysia demi masa depan yang gemilang... :D

38 comments:

{lumut} said...

pokcik.
lepas ni kalau unplugged tunjuk la kmu unplugged..xnak la kuar lirik je..=p

Jangannn said...

hahahaha....

aku suke bass itu~!!! XD

Cik Cookie said...

teringat zaman skool dolu2.
suka ikut kwn g jamming..
gila bagai...

Kish said...

ngeh~ abg naz bila da stat berkata2.. wah~ CEMERLANG gitu, he he... abg naz pun layan gak LSK bro jawa ni? (^.^) nice kan kan? abg naz buatkan la lyric dia... huhu.

p/s : psssst2, ni leh buat melt ni abg naz, muehehehe

LORD ZARA 札拉 said...

wah!!

merah tu kanda!

Farhana said...

Haha.. Baik.. Stop laa jap yek.. Bior kitorang dengor abg jawa lak "brbicara dari hati".. hehehe.. ;p

waduuhhhh.. instrumentalll tol.. jap2 mcm lagu otai jap2 mcm nasyid plak dgr.. hehe.. mcm kish ckap, try laa selit lirik dlam tu.. ;)

overall, not bad.. bro jawa, nape nama ugly space jelly band korang? hehe.. ;p

~ bro jawa ni sama ke ngan jawa a.k.a usermode tu pokcik? hehe..

Jawa a.k.a USERMODE said...

@bro naz
heh... thanks untuk penghormatan diselitkan lagu nih dalam blog kamu. hu hu hu... terharu sungguh.

@Kish
yesza... unfortunately, suareku sungguh burok kalau nak menyanyi. bro naz punyer vokal lebih indah untuk lagu2 genre macam ni...

hmm..meltz eh? ;) Thanks for the compliment.

Jawa a.k.a USERMODE said...

@Farhana
heh...instrumental, more pada berbicara menerusi irama dan lagu. thru music, bawakan perasaan itu... hu hu hu~!! (tak kire lah perasaan ape pun)

erm..nasyid eh? adoyai... part mana tuh macam nasyid? hahaha... actually, ini adalah lagu first instrumental yang ber"genre" ini... :P some more ianya adalah ditujukan khas untuk seseorang diatas permintaan orang itu sendiri untuk instrumental...sbb tuh tanpa lirik. :)

mengapekah nama band kami begitu? panjang ceritanye,...dan tak boleh dipendekkan. maka dengan itu terima ajelah seadanya. :P

p/s: yes.... Jawa a.k.a Usermode adalah orang yang sama (tak tau lah mana kamu nampak itu nama).

Farhana said...

Wow.. Ade pnjelasan dari bro jawa sendiri.. Heehee.. ;)

Mane nampak??? Kat fesbuk laa.. Cik jawa yg blushing tu.. Hahaha.. ;p

Kish said...

muahhahaha, gelak guling2 tgk farhana ngan jawa. sungguh senget jawa ni, terang2 farhana letak avatar dia pic yg same, adoiyai. ha ha.

p/s : salam kenal2 farhana (^.^)

Sulela said...

Baru dapat dengar sekali je. Nanti aku dengar lagi. Buffering slow giler! Tapi aku nak taip la... kebestan melodi neh membelai jiwa!

Syabas untuk Bro Jawa...

Farhana said...

Erk.. Kish plak yg tau.. Heran sunggoh.. Heehee.. ;p

salam knal juge wat kish.. numpang blog pokcik jap.. hehe.. ;)

pakcik kordi said...

wah!banyak best maa!!!klu mcm ni la...boleh jd itu komposer ma!!!8 bintang ah waks!!!

Afzainizam said...

http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Best lagu instrumental ni macam cromok lah buat...atau butterfinggers....

pada 'Ugly Space Jelly' kami amat tertarik ngan petika gitar tu...

bro Naz join sekali ke.... cam ni band aku tak leh cari makan lah....

yuppp walau agak slow tapi mmg best gempak lah.... selalunya band indie tak suka main lagu slow... kali ni aku dengar mmg best...

Annies said...

plucking yg amat menusuk kalbu. slow dan membuai perasaan. thumbsup buat bro Jawa!!! pokcik bila nak wat lagu instrumental pulak? mesti menusuk kan...!

Jawa a.k.a USERMODE said...
This comment has been removed by the author.
Jawa a.k.a USERMODE said...

@Sulela
Thanks...sile lah dengar sampai abis kalau sudi :P

@pakcik kordi
Thanks juge.. komposer eh? newbie lagik le...

@Afzainizam
cromok? butterfingers? itu sume otai2... tak bole sama ngan dowang. XD

Ini bukan lagu Ugly Space Jelly. kami tak main lagu2 camnih. Ini just lagu aku sendiri bro...flying solo for this kind of music :P

dan paling penting, jangan salah anggap dengan band "indie" bro. "indie" adalah independent yang terbang sendirian tak terikat ngan mana² label. Indie bukan genre muzik. dalam indie scene, macam2 genre lagu ade... even yang slow (pernah denga Laila's Lounge?).

@Annies
Thanks... bro Naz punyer instrumental akan kuar album teros. hahahaha~!! takder post2 kat blog nih... :P

@bro naz
mana kau? hu hu hu...

Naz said...

Lumut...
nak tunjuk pokcik unplugged? rasanya x payah la kot. lagipun apa ada pada pokcik ni. just share karya sajalah yer cik Lumut...

Naz said...

Jangann..
aku suka semua sekali termasuk bunyik bass tu... hehehehe...

Naz said...

cik Cookie...
wahh... cik Cookie pun pernah g jamming? best2.. :)

Naz said...

Kish...
naper, ada mcm menteri ker? hahahaha...
pokcik layan semua jenis muzik. kebetulan dpt kenal dng bro Jawa ni. muzik dia memang sempoi.. lirik LSK pokcik x brani nak buat. biar composernya sendiri masukkan. baru masyukk!!!

~LSK memang melt buat mereka2 yg dengar guna hati... ;)

Naz said...

Zara...
yg merah tu gitar bass bro Jawa. cun? ;)

Naz said...

cik Hana...
stop.. jng x stop cik Hana... semua perkara buat lah dng hati. nnti akan hati akan transparent mcm crystal... hehehehe...

tang mana mcm nasyid tu cik Hana? mungkin lain org, lain pandangannya... rasanya lagu ni tanpa lirik pun dah okeyhh. layansss...

Naz said...

Jawa...
sama2 bro. aku sungguh berbesar hati bila ko kasi permission utk hapdet kat sini. bro, tq tolong jawabkan komen2 kawan2. aku x dan nak balas seblum ni...

Naz said...

Lela...
sis.. ko dah dngr balik dah? ko dengo patblas kali pas tu komen kaw2 yer...

~arwah tikus kat dapur ko tu dah jumpa dah??? hehehehe...

Naz said...

Jawa, cik Hana & Kish...
hehehehe... ni criter pesbuk lah ni yer... hahahaha..

Naz said...

pakcik Kordi...
wow.. bnyk jugak bintang tu. ni boleh kasi bro Jawa lebih naik syeikhh nak wat lagu ni. hehehehe

Naz said...

Azli...
memang layan LSK ni...

bro Jawa ni bassist band Ugly Space Jelly. tapi boleh main mcm2 jenis instrument termasuk drum dan acoustic guitar... selain tu beliau juga seorang komposer...

aku support mereka dr belakang. nak join tu nak kena ada commitment yg tinggi. x mo lah depa marah2 aku pesal ponteng training... hehehehe... band ko memang dah dasat. main 2 org jer dah mcm 4 org punya bunyik. :)

jadi best pesal, luahan dr dalam bro Jawa. kalo ko dngr lagu2 band dia ni memang agak heavy. campuran muzik ska, metal dll...

Naz said...

Anis...
sudah tertusuk ker cik Anis?? pokcik pun x leh main mcm tu. jeles pun ada ni... hehehehe...

pokcik ada wat, tp x sedap langsung la... hahahaha...

Annies said...

Bro Jawa, pokcik naz ni memang dasat kan. tup2 dah kluar album nnti. kita tunggu saja.

Naz, cubala kasi saya dengar atau post kat blog ni lagu instrumental pokcik tu. :)

Farhana said...

Cetttt.. Perli orang saja.. Hampesnye pokcik.. ;p

Hati kristal tu mcm hati pokcik.. Sumenye nampakkkk.. Tiada lagi rahsia.. Jeng3x.. ;p

bUdAk kEnTaNg said...

ko try ar maen mcm brader Jawa ni Naz..bravo woo...gwa tunggu lagu metal rock dr lu beb.. ;)

Sulela said...

Bro Jawa, nak dengar pat blas ploh ratos kali pon buleh...kalau buffering tak slow giler...hehehe.


Naz, aku dah dengar dah. Best gile! Hmmm...masa aku tengah mendengar tu, buleh plak otak aku teringat lagu 'The Call Of Ktulu' by Metallica. Adakah lagu ini sebest lagu tesebot? ahahaha. Lu dengarlah sendiri...ekekeke. Rasanya lagu neh tak perlu lirik, kan? Betulkan kalau aku salah. Ianya sedap didengar begitu sahaja. Mendayu beb! Petikan gitar dia kejap camtu, kejap camni...Makcik suko...ekekeke...

p/s: harap lepas neh ko buleh wat camtu gak...siap dengan drum, bass, seruling, gendang..etc.

Afzainizam said...

Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

kepada semua
Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
pelanggan dan pengunjung blog ini.
Selamat Menyambut Hari Raya Haji Aidil Adha
Selamat Menunaikan Ibadah Korban….

Salam Aidil Adha Dari Mereka Yang Menjadi Tetamu Allah..
"Aku telah menyahut seruanMu untuk menunaikan Haji, wahai Tuhanku! Sesungguhnya aku ingin mengerjakan Haji, maka permudahkanlah bagiku, maka terimalah ibadat Haji daripadaku, sahaja aku menunaikan ibadat Haji dan berihram dengannya kerana Allah Taala. Telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, telah aku penuhi seruanMu, telah aku penuhi seruanMu wahai Tuhanku, tidak ada sekutu bagiMu. Telah aku penuhi seruanMu, sesungguhnya segala puji, segala nikmat dan segala pemerintahan adalah kepunyaanMu, tidak ada sekutu bagiMu. Wahai Tuhanku! Diharamkan bagiMu rambutku dan diriku, jasadku dan semua anggotaku, daripada wangi-wangian dan perempuan serta dari semua perkara yang Engkau haramkan terhadap orang yang berihram, aku mengharapkan pertolonganMu, wahai Tuhan sekelian alam."

Jangan lupa ambil kad ucapan Salam lebaran aidil adha… pilih lah nak mana satu

Anonymous said...

bro...taw x kord lagu statik-cherita kita?

nice song arr bro

syaf said...

sgt sedapppppppp.....heaven sgt rasenyer bile aku dengar
aku suke bunyi petikann gitar,drumm die...

aku rase cam nk buat lirik plak bie dengar lagu ni ha...

Jawa a.k.a USERMODE said...

@Sulela
Lagu nih tak perlu lirik eh? sesuwaaaai... pasal sampai skang nak carik orang untuk menyanyi pun kompom tak ada yang mau... hu hu hu..so instrumental aje senang :D

Jawa a.k.a USERMODE said...

@Anonymous
Rasenye chord lagu tuh bersepah² kat google... :P Thanks btw.

@Syaf
Terima kasih juge untuk compliment itu. Kalau rase bole ader kan lirik (+nyanyi sekali lah..) then why not? hu hu hu..

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?