Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Gaza




Kali ni aku buat 1 lagu khas buat saudara-saudara kita yang berada di Gaza, Palestine. Jika ada sebarang sumbangan ikhlas boleh salurkan kat nombor yang tertera di bawah ni.



Aman Palestin Berhad

Bank Islam Malaysia Berhad
Nombor akaun: 12029010047880

Maybank Malaysia Berhad

Nombor akaun: 562263010787

Pertanyaan : 03-89267019


Tabung NSTP Untuk GAZA

Maybank Malaysia Berhad
Nombor akaun: 514105-320501





Lagu baru yang tak pernah kuar radio... :)

Gaza
Lyric : Naz & N
Melody : Naz

Di bumi yang terbakar ini
Belas serta ikhsan tidak lagi bersemi
Di bumi yang bergolak ini
Nyawa insan bagai tiada harga lagi

Mereka berjuang
Sehingga darah yang terakhir
Sedang zahir kita
Cuma di sini

Dimanakah kita ketika
Hujan peluru melanda bumi mereka?
Dimanakah kita ketika
Tangisan simpati dan jeritan derita?

Siang malam mu tak pernah sunyi
Bergegar setiap inci tanah suci ini
Tak pernah kering daerah ini
Titisan darah merah pekat di sana sini

Zahirkan kedamaian
Hentikan peperangan
Kembalikan keamanan
Di bumi ini...
2x

Naz :
1. Sama2lah kita mendoakan keselamatan mereka di sana.
2. Terima kasih buat Man pesal sudi jadi pengkritik lagu demo ni hari tu.. :)

26 comments:

Annies said...

tersentuh hati saya mendengar nyanyian awak. tak tahu nak komen apa, cuma lagu kali ini agak berbeza dgn lagu2 sebelumnya. nice plucking, strumming, melody, lyric and voice... saya suka..

LORD ZARA 札拉 said...

alhamdulillah kanda~
terusik hati mendengar bait2 alunan lagu ini~

Farhana said...

Ehem ehem.. Assalamualaikum.. Pokcik Naz dah balik bertapa melatih vokal di Gunung Santubong??? Heehee.. Suare makin muda ni.. Haha.. ;p

Hurrmm.. Ape nak kate eh? Lagu not bad, melody best tapiiii.. Hurrmmmm..

Selamat pulang ye pokcik.. Teruskan berkarya yek.. Heehee.. Taking care.. Tata titi tutu.. ;)

Nursuzry said...

arini aku x pat nak dgr konye muzik. sbb aku dah x larat nak tgk lappy mlm ni.

aku cuma singgah sebagai melawat kawan.

harap ko sihat hendanya.

bUdAk kEnTaNg said...

Naz aku rase tak seswai point no.2 tu.. beter ko remove jer.. pesal takut merosakkn pandangan org dtg ke blog ko yg indah nih..hahaa..

~gewd job bro...mane N tak nmpk batang idung pon.. :p

Farhana said...

Hahahahaha.. Man yg poyo jekkkkk.. Mane ade mrosakkan pmandangan.. Cantek lagi ade.. Muahahaha.. ;p

~ pssttt.. N tu sape? ahaks.. hehoheho... sibuk jekkkk.. ;)

Naz said...

Anis..
berbeza yer? sebenarnya saya baru blajar strumming gaya tu. bolehlah kot??
terima kasih pesal suka.. :)

Naz said...

Zara..
hai dinda.. bila dah dpt gaji nnti jgn lupa derma taw.. :)

Naz said...

cik Hana..
ehem2 juger.. :p
waalaikumsalam wbt. bila masa pulak pokcik g gunung tu. pokcik memang sentiasa muda walaupun x berapa muda sngt. hehehehe..

apa yg hurmmm... panjang sgnt tu?

pokcik still ada, cuma masa on9 tu agak terhad sikit. :)

Naz said...

Su..
aku sihat2 jer. ko mesti sihat walaupun selalu ngantuk kat opis ko tu. hahahaha.... terima kasih pesal dtg sini. :)

Naz said...

Man...
betul kata cik Hana kita tu. point no 2 memang sesuai. x der rosak apa2 pun.

N amat2lah bz tahap 5 petala... ahaks..

Naz said...

cik Hana...
betul2... shanteks lagi adakan cik Hana??

psss.. N tu adalah abjad selepas M.. hahahaha

syaf said...

sgt sedap...aku sampai nyanyi brape kali dah ni....hahha nk karox...

pakcik kordi said...

best2!semangat beb!lirik bagus!

asyik ah!

Afzainizam said...

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they’re dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight


Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who’s wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Salam Dari kami Warga Kerja http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

kepada semua
Keluarga, saudara mara, sahabat handai, rakan niaga,
pelanggan dan pengunjung blog ini.

Terima kasih mengunjunggi blog kami….. datang lagi ye

Aku menyokong penuh perjuangan kamu.... semoga semangat kamu lagu kamu karya kamu sebagai nadi perjuangan Gaza....

Allah selamatkan bumi Palestine ini.... Rakyatnya menderita atas kekejaman zionis

Lama kamu tak kembali.... sekali datang penuh semangat.... Bro Naz tahniah kerana berikan semangat Gaza pada aku

SuFy said...

salam bro..wah2!!seyes ckp sedap dan sebak dengar..keep it up wokeh..hehe

joegrimjow said...

ni yg buat nak blajar gitar gak ni!

en_me said...

insaff kannns..

Bunga Hanna Binti Nordin said...

quite good...
lama tk dgr citer hang...

Sulela said...

Yang bunyi macam gendang tu...ko ketuk apa, Naz?

Jawa a.k.a USERMODE said...

yesza.... dapat juge aku komen kat sini setelah sekian lame. hu hu hu~!!

Terima kasih bro pasal bagi aku dengar lagu nih in advance. Song structure bagus. kalo dapat aderkan bridge lagik menusuk jiwa orang² yang mendengarnye hingga mereka musti dengan automatik akan mau menderma. hahahah~!! walobagaimanapong, yang sedia ada sudah memadai tahap bagus dia. at least ramai juge orang² yang insaf dan simpati lepas dengar lagu ni:P (termasoklah aku...tapi blom sampai tahap automatically menderma lah).

anyway bro, tahniah dan thumbs-up for the effort untuk support gaza dengan cara nih. :D keep it coming bro...

Jawa a.k.a USERMODE said...

@Sulela
Itu aku rase dia just thumping kat body guitar tuh sendiri...rasenyelah. pasal dengar pada rough sound dia cam tu. untuk kepastian, tunggu lah bro Naz jawab sendiri :P

Afzainizam said...

Salam Maal Hijrah…. Hijrahkanlah Diri Ini ….
http://www.firestartingautomobil.blogspot.com/

Rimbun dan redup kasihMu
Kau tempat ku berpayung
Di manakah lagi dapat ku rebahkan
Rasa gundah ini

Nun Kau teguh di sana
Pengasih dan penyayang
Pun ku masih terleka
Meneguk ihsanMu
Walau ku sedari

Oh... nyamannya
Bila diperlukan rinduMu
Mengimbaulah sentosa

Bentangkan ku permaidani
Dari baldu berwarna putih
Moga tak ku terasakan
Cubaan yang ku galas ini
Kepada Mu titianku
Hijrahkanlah diri ini

lamanya ko menyepi diri mana ko pergi ye.... mana petikan gitar korang ye... sepi lah ketiadaan korang ni

Annies said...

Dengar sekali lagi walaupun dah masukkan dlm hp.. bunyi ketuk2 tu rasanya dari gitar tu jugak. naz strum smbil berselang seli dgn ketukan gitar. pernah gak tengok member unplugged mcm tu. suker sngt dengar, mcm ramai jer yg mainkan padahal cuma sorang sajer. dah derma.
:)

balqissy said...

ameen... moga mereka selamat disana ;)

Redynne™ said...

Salam..

manusia alpa.. manusia lupa..
Dia diatas sana lebih Berkuasa..

hmmmmm...

*good job.. teruskan b'karya..

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?