Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Kasihku...




Pengertian mengenai kasih, cinta dan sayang berbeza di antara individu. Ada yang membayangkan tentang buah hati (kapel dia la tu :p). Ada yang fikirkan tentang kasih kepada keluarga. Ada yang kasih kepada negara, nusa dan bangsa dan macam2 definisi lagi. Apa2 pun takrifannya, ia adalah 1 luahan yang jujur dan tidak dipaksa. Tidak perlukan sebab untuk berkasih sayang. Bak kata orang, jika hati dah cinta... segalanya indah2 belaka. :)

Lagu baru yang tak pernah kuar radio... Semoga kita sama2 semakin dekat dengan Dia, Insya Allah...


Kasihku...

Lyric/Melody : Naz

Walaupun di mana di muka bumi ini
Ingatan padaMu tetap di hati
Walaupun di mana ku di dunia asing
Tasik kasihku tidak pernah kering

Kasihku... Sayangku
Kasihku... Cintaku

Hanya Engkau kupuja
Hanya Engkau di jiwa
KasihMu terpancar seluruh ruang, masa
Kasihku... Sayangku
Kasihku... Cintaku

-Ulang dari mula-

Naz : Kasih kepada Tuhan adalah yang paling agung...

46 comments:

azzaliena suziantie said...

lagu baru ;p

SuFy said...

bole jd komposer terkenal ni..huhu

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Sorry bro naz sesejak ni tak rajin nak ziarah blog ko pasal banyak masalah kat bengkel... macam macam hal kerenah pelanggan... dugaan bagi aku lah.... awal tahun ni aku dapat pelanggan yang banyak songel banyak cekadak... tapi duit ciput berkira beb....

eeeehhh ade lagu baru lah jap ye aku nak dengar lah ni.... pasal aku main terjah aje.... baru aje nak dengar ko punya lagu ni....


eeeeehhhh kalau ikut tajuk tu.... macam ade sesuatu lah yang berlaku kat ko...aha...ha.... kali ni lirik ko berbunga sikit... caya lah bro....

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

yupp... aku baru aje selesai dengar beb.... kali ni baru aku dengan starting intro ko agak panjang sikit....

dengan 11 rangkap baris kata....
1+1 = 2 .... ni mesti kes 2 orang sedang asyik berkasih coz 6 kali ko sebut perkataan kasih, 2 kali perkataan sayang, 2 kali perkataan cinta, 1 kali perkataan jiwa dan hati...

yup aku setuju ngan pendapat ko antara kasih, cinta dan sayang punya maksud berbeza.... bezanya niat dalam hati..... tapi dalam hati sapa yang tahukan.... kalau tak kamu lafazkan....

nampaknya idea ko datang secara tetiba aje dan ko garabkan dalam lagu.... idea ko mmg tak pernah kontang beb....

gua respect pada lu lah bro....


"kasih tuhan yang paling agung"

miss dayah said...

salam.. bro naz,nice song.. :)

Cik Cookie said...

aku laa kasihmu
cintamu

pakcik kordi said...

sedap beb....hehehe....cik cookie dh feel tu!kehkehkhehhh..apa tgu la naz.....!!!!

berkasih dgn kucing oden rse lg baik dr mkwe lama oden...kehkhekhhhh...

FarhanaDr said...

Smlm dh dgr, baru arini smpat nak mengomen.. Sbb tgh pikir ape nak dikate.. Hik hik.. ;p

Ksimpulannya, kasih itu universal dn untuk sume.. Heehee..

sweetsuraya said...

best3!!!
lirik pn mmbawa maksud trbuka...
sesuai utk sume kategori...
hehehe.....

Naz said...

azzaliena suziantie...
yer.. lagu baru... ;)

Naz said...

SuFy...
hehehehe... ni melayan hobi saja. awak x unplugged lagi ker. sorer awk best!

Naz said...

Azly...
itu x jadi hal bro... aku paham org biz mcm mana. sibuk jer memanjang pesal aku pun seangkatan juga dgn ko... aku tau mcm mana tahap kebz'an tu... ;)

aku kasi intro panjang pesal lirik lagu ni pendek. aku x kira berapa baris... kira2 ko ni buat aku terfikir... angka 11... salah 1 angka peberet aku... hehehehe...

tepat sekali bro, idea ni dtg spontan masa aku belai2 gitar aku mlm tu. teringat akan limpahan kasih sayang Allah kepada aku. kat situ timbul rasa insaf dan bersyukur dgn apa yg dia kasi kat aku. lagu ni bukan kepada seeorang, tp luahan terhadap kasih sayang dan belas ihsan-Nya... Subhanallah... :)

terima kaseh... aku hargainya... :)

Naz said...

miss dayah...
waalaikumsalam wbt... mekaseh... :)

Naz said...

Cik Cookie...
hehehehe... nnti marah cik abe kamu tu... x dpt hadiah popcon hari2... :p

Naz said...

pakcik kordi...
ko nak aku wat per hah?? ko jgn... hahahaha...

skrg dgn makwe baru erk?? sila jaga anak dara org baik2... ahaks ;)

mekaseh pesal taip lagu ni sodap... :D

Naz said...

cik Hana...
kenapa susah nak taip? x payah pikir, taip sajer apa yg bermain2 difikiran kamu... hehehehe...

betul3... kasih sayang tu utk semua... :)

Naz said...

cik Su...
mekaseh cik Suraya... lirik ni lebih kepada ketuhanan sebenarnya. boleh juga utk semua... :)

Afzainizam said...

salam dari kami datang ziarah pagi ni... http://firestartingautomobil.blogspt.com

thanks bro datang blog aku ni...ko minat no 11 ke. no 11 banyak dipakai oleh orang yang berpengaruh, punya skill tinggi, punya keinginan tinggi.. cuba ko tengok pemain bola yang pakai jersi no 11.Power beb.. ..

Naz said...

Azly...
kebetulan sajer tu. aku suka pesal kalo no tu diterbalikkan still dpt no 11 jugak. maintain jer... hehehehe...
~blog ko makin mantops ler. bnyk info pesal modified kreter... :)

Afzainizam said...

Salam dari kami http:// firestartingautomobil.blogspot.com

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan

Terima kasih
Kerana kembara ziarah maya
Membuka ruang, menyingkap dalam
Hingga tersentuh nurani, tercuit imaginasi
Tiada bandingan

mewarnakan hari-hariku
Mewajarkan masa berlalu
Kau tak henti mencetus keinginan
Merangsang pengembaraan
Kau meruntun, menyayat
Memukau
Dan mengasyikkan

Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....

aku sesaja ziarah dengar lagu ko ni.... ha...ha... thanks kerana sudi baca blog kecil aku...

aku rasa aku harus sampaikan sesuatu untuk pengetahuan umum... aku mmg minat ngan kereta motor ... jadi tak salah blog aku ini jadi medium sembang modifide kereta.... tapi tak maulah keterlaluan takut salah segi undang-undang

bro naz punya blog ape kurangnya pasal mmg tak ade blog macam ko ni.... aku dapat dengar karya ko... gitar ko.... sememangnya aku juga amat meminati muzik....ape pun aku akan terus mendengar petikan gitar ko tu.... Adiosss

Jawa a.k.a USERMODE said...

hahaha.... aku baru nak komen wallhal aku dah dengar dari awal lagi. adoyai..sorrylah bro diatas segala delay >_< banyak sungguh insiden yang tak dapat dielakkan yang memaksa aku hilang dari kerusi komputer aku :P

Jawa a.k.a USERMODE said...

hmm.. lagu nih, untuk lirik tuh aku tak berani komen, but sitll. it;s nice.

tapi aku sangat suke pada chord progression ko. yup. satu kelainan. cayalah bro..semakin maju sekarang. keep it up. aku terharu dengar lagu nih dengan lirik dia some more..

plucking pun dah semakin dynamic. hahaha.. best best. pasnih bole main classical lak bro :P w00t~!!!

just...sekali sekala dengar cam lagu "In-Team" lak. hahaha (ala nasyid) :P kekadang cam Zainal Abidin pun ada. XD but whatever it is, it;s urs and be proud of it. nice en3 bro... :)

Naz said...

Azly...
bro.. poem2 yg ko posting kat komen tu ko wat sendiri ker?? bnyk idea ko bro...

Naz said...

Jawa...
terharu yer? silalah terharu lagi pesal aku unplugged guna hati yg paling dalam... chewah... hehehehe...

aku plucking biasa2 jer... cuma chord tu aku cuba kasi lain sikit. nak kasi nmpak simple dan x melalut2.

aku nak gak buat lagu nasyid. agak2 guna gitar kapok ni boleh ker masuk?? hehehe...

~mekaseh bro.... komen ko ini sngt2 membina... :D

Afzainizam said...

Ceh bro Jawa ni.... ade aje...

aku rasalah boleh gak kalau lagu kearah keimanan dan ketuhanan tu guna pluking gitar kut... cuba ko dengar lagu kopratasa kan dia pakai gitar kapok aje....

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri
Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau beri erti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati
Seorang lelaki bernama suami

Kerana engkau isteri
Ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini
Tak semudah yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteriku

aku nak gak dengar ko petik gitar ala-ala kopratasa.... macam best aje... harap projek tune ko lain kali dapat aku dengar contribiut lagu unsur macam ni bergandingan bro jawa.... ade brani tak bro.....

Jawa a.k.a USERMODE said...

err..jap jap amik kopiah ngan cek kompang aku dah berhabuk ke blom XD

cik EPAL said...

Kasih kepada Tuhan adalah yang paling agung.


;)

Afzainizam said...

salam buat ko bro jawa and bro naz....

wehhhh bro jawa ko pakai kopiah dan main kompang.... cayah lah bro....

yah aku tak serik datang blog ko ni.... tah taulah kenapa tah....

macam ade megnet aje.... tekan video ko tu....

bUdAk kEnTaNg said...

Naz,
2 thumb up fe u beb..
awesome..keep it up next time..
aku harap lagu omputeh plak lps nih..boleh??
insyaAllah boleh.. u can,u muz try beb,ko sendiri advice aku iye dak kena cuba..so kasi update lah wokehh..

aku nak komen,tp rase suma yg aku nk taip suma org kat atas nih dah taip..so itulah kata aku jugak..congrat dude,makin ramai awekss yg bekenan..lai..lai..lai.. hahaha..saje jer..

~weih,lama aku tak nmpk sulela pemburu hantu kat sini..mane die menghilang ye??buru crochet ker??hehe

Idalara said...

kak ida sering tanamkan di hati..
jika rasa kekurangan cinta dan kasih sayang..Allah ada untuk memberi dan menerima cinta kamu..

Lili Puteh said...

menarik~

lama dah x singgah sini.

Jawa a.k.a USERMODE said...

oh.. ini ye incik Lili Puteh. ;)

salam salam.... :P *wink*

Afzainizam said...

Salam Darri kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

sorry lah lama tak ziarah agak asibuk sikit sekarang ni.... ape pun aku tetap ingat kat blog ko ni smua

pada bro jawa bilenya ko nak turun johor ... tapi aku agak sibuk sikitlah .... ape pun up tu you lah bro....

pada bro Naz lamanya tak ade lagu baru ke.... laama tak dengar petikan gitar ngan lagu baru ko ni....

Annies said...

teruskan berkarya...

Jawa a.k.a USERMODE said...

@azli bro,
aku hingat weekend nih nak turon juge. tapi tak jadik sebab parents aku dah naik KL. hahahah~!!

so, next planning...erm. tak tau lagik. nanti aku roger. dah dapat lom lagu² arituh? hu hu hu... ustaz ok ke? :P

*takut² sipot nih nak jam ngan otai*

Dr Zek said...

ZEK GUITAR CHORDS (http://guitarchordzek.blogspot.com) has successfully set up and create with new version originate from our previous blog GUITAR CHORDS AND LYRICS (http://gitar-chords-zek.blogspot.com) which has a problem and never been publish anymore.

Daud Mili said...

fuyoooooo....

Afzainizam said...

Mei Tiao Da Jie Xiao Xiang
Mei Ge Ren Di Zhui Li
Jian Mian Di Yi Ju Hua
Jiu Shi Gong Xi Gong Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Di tiap jalan dan lorong
Dari mulut setiap insan
Ayat pertama tika bersua
Adalah tahniah, tahniah
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Dong Tian Yi Dao Jin Tou
Zhe Shi Hao De Xiao Xi
Nuan Nuan De Chuan Fung
Jiu Yao Chue Xin Da Di
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Musim Salju kini berakhir
Sudah pasti khabar gembira
Angin panas musim bunga
Akan menghidupkan dunia kita
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Hao Hao Bing Xue Rong Jie
Yan Kan Mei Hua Tu Rui
Man Man Chang Ye Guo Chu
Ping Dao Yi Sheng Ji Ti
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Salji dingin kini menghilang
Bunga-bunga kian berputik
Malam yang panjang kini berakhir
Kokokan ayam kedengaran sana-sini
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Jin Guo Duo Shao Kun Nan
Jin Li Duo Shao Mo Lian
Duo Shao Xin Er Pan Wang
Pan Wang Chun Tian Di Xiao Xi
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni Ya
Gong Xi Gong Xi Gong Xi Ni

Setelah mengharungi kesusahan
Dengan penuh ketabahan
Kita semua mengharapkan
Keberkatan musim bunga
Tahniah,Tahniah,Tahniah Buatmu,Ya
Tahniah, Tahniah, Tahniah Buatmu

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Annies said...

salam ziarah... apa khabar??

Naz said...

lama sungguh aku x balas komen kat sini.. sori geng... terima kasih di atas support kalian... aku amat2 hargainya... :D

azwad said...

Salam perkenalan,

Saya azwad dari kugiran Sunday Workers. Jumpa blog awak melalui blog Jawa, bassist baru kami.

Ada potensi lagu2 awak ni. Saya ada dengar sikit2. Nanti saya dengar lagi. Teruskan berkarya.

Naz said...

azwad...
Waalaikumsalam bro.. trima kasih sudi menjenguk studio buruk ni. lagu biasa2 jer bro...
bro Jawa ada crita pesal band Sunday Workers kat saya. saya dah dengar beberapa buah lagu SW. sedap lagu2 tu. InsyaAllah saya akan terus berkarya :)
Selamat berkenalan...

Afzainizam said...

Salam Dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu….

Walau kau di barat, aku di selatan jua,
Walau dimana jua berada,
Setiap pagi, bila kita bagun dari lena,
Tapi kita lihat langit yang sama,
Salam dari ku untuk kamu semua

Sorry pada kamu kerana baru kali ini kunjungan ziarah ku selepas naik cuti tahun baru…. Aku Kembali semula….

aku lama tak dengar ko punya lagu baru ko.... rasanya macam ngidam plak nak dengar gitar dari jemari lentik ko.... cewahhhh.....

saje menyakat ko ni

Naz said...

Azly...
waalaikumsalam... lagu2 baru memang ada. nak rekod betul2 tu yg masalahnya... huhuhu..
insyaAllah kalo x der aral melintang, aku akan hapdet blog nie.. terima kaseh support aku bro... :D

Afzainizam said...

Salam Takzim dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Kami sedang melayari entri kamu.... kira kunjungan tanpa diundang
Antara Aku, Kau, Kita & kami
Salam lawatan buat mu dari ku
Bagiku…
Kau selalu jadi sahabatku
Selalu dalam hidupku
Karena kau adalah sahabat
Yang memiliki erti
Dari dulu sampai sekarang
Ku pohon sejuta kemaafan diri
Andai bicara seloka tersayat duri
Mengguris hati tanpa sengaja
Menyemarak rasa marah beraja
Memungkin terlerai ikatan kuat tersimpuh..
Membuang jauh diri ini.. penuh tanda tanya?

Ketahuilah kalian semua...
apa sahaja yang aku lakukan, ku cari damai dihati..

aku sesaja datang dok membelek koleksi lagu ko... bila tengah boring ni... aku dengar lagu lah kat blog ko nasib baik ade blog ko ni....

Naz said...

bro Azly...
sila.. sila.. wat mcm rumah sendiri. x der hal punyer. bro, sok kul 10 pagi aku publish lagu baru... :D

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?