Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Perpisahan Ini



Title : Perpisahan Ini
Lyric : Naz/King
Melody : Naz

Lagu yang paling lama dalam koleksi peribadi aku.. Juga lagu yang tak pernah keluar dalam radio. Semoga terhibur... ;)

Lagu ni pernah dinyanyikan oleh best friend aku, bro Syafrizal (Ejann @ Apai @ Model) dan bro Nasri (Nas) sebagai pemain gitar pada temasya Bintang Sukom'98. Big claps untuk depa ni.. :)

Perpisahan Ini

Perpisahan ini
Hanyalah seketika
Demi mengejar
Harapan dan cita

Walaupun aku jauh
Kau tetap di ingatan
Ku abadikan
Kenangan bersama

Ku kalungkan ikatan
Cinta, kasih dan sayang
Semoga ia
Tak akan terlerai

Pertemuan pertama
Masih segar terbayang
Seperti baru
Semalam berlalu

(Chorus *)
*
Cintamu mekar di hatiku ini
Tidak akan mungkin ku siakannya
Hanyalah setiamu yang kupinta selamanya

*
Pemergianku ini wahai kekasih
Iringilah dengan harapan
Semoga termakbul doa kejayaan bersama
(Repeat from intro)
(2nd stage, repeat chorus twice)

Hari yang bakal tiba
Bagaimanakah takdirnya?
Terserah pada
Yang Maha Kuasa...

Haaaaaa...


157 comments:

ELLY said...

I'm first?? :)
Wow.. lirik yang mantap dan melody yang bertenaga!! I dpt rasa kan feel yg Naz sampaikan.. GOOD JOB..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

sarjan!!

walamak!

kamu menyanyi lagu di dalam balai ke?

hehhe~

hysMan.. said...

biso bonar sore ko nih wehh..
gempaq siutt...
wallaweiii..weh,sodap beb..
tp mmg aku tak penah dngo radio pon lagu nih..

~kreadibiliti ko sebagai penyanyi tersohor mula terancam tatkala hang berminat dgn muzik kanak2 hehe..
see my blog..
:p

Naz said...

Zara..
Apa nak buat dah tugas aku kepada agama, bangsa, nusa dan negara.. dlm balai pun boleh.. hahaha...
whooaa.. gambo baru nampak. boleh berkenalan?? hehehe...

Naz said...

ELLY..
mantap ker? terima kasih daun keladi.. lama x dngr criter awak? 1 lg, tq pesal memeriahkan forum kita tu. saya dah lama x masuk. bz sket..

Naz said...

Man..
Biso bona yo? nanti aku amek biso kala jengking kat gitar aku tu. hehehe..

lagu ni x der saper yg sudi nak bawak masuk studio.pesal tu x pernah kuar radio. hehehe...

aku tngh donlod kat blog ko. pas tu baru aku dngr semua skali. alahai.. susah2 jer ko ni. ni yg aku sayang banget kat ko ni...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hehehe..

gambar baru itu penting...

mahu mengusya kamu...teeetttt!

hahaha..

tugas yg cemerlang..phewitt!

*************************

menteri pelajaran bro..
menteri pendidikan memang takde..
hahaha~


doakan aku eks?
nanti buleh kita buka universiti kita sendiri..
hehehe~


hidup sarjan misai!
err..maksud aku..
hidup sarjan gitar!

tak2...hidup sarjan Naz!

Naz said...

sesungguhnya trik mu itu sudah berjaya.. aku thergoda... wewiit..

pinkaholic eqa said...

pehh...rase cam nak culik je awk ni sehari...hahahaha...
soh nyanyi jer..haha

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

hahaha~


pasni bleh aku jadik pusher...



LOL!

*****

hahaha~

apa plak jadik pak guard jer?

camne kita nak seludup bekalan camni?


aduyai~



hahaha~

Naz said...

pinkaholic eqa..
x payah culik. awak repeat jer video tu. berbelas kali pun x per. free jer.. :)

Naz said...

Zara..
jngkan pusher.. stapler, rubber, sharpener pun boleh jadik..

Sulela said...

Whoaaaaa...high note ko dah semakin best la Naz...
Bravooooooo...bravoooooo... tepuk tepuk tepuk!

hysMan.. said...

gwe da clap!!!
dush!!terhantok gwe tatkala gwe tgh bersorak..
ade mata yg menjeling tajam..adoiiii...
rupanya Sulela..
juz 4 laugh..

takpe bro,nnt gwe masokkn lagu ni dlm studio senyuman gwe..
pasti geng2 blog gwe terpesona..
kahkahkah..
wait n see ajoo..
wakakaa..

Sulela said...

Man, aku menjeling tajam sebab cara ko tepuk tu sumbang...hahaha. Tu pasal la ko terhantuk...

Naz, lepas ni boleh buat lagu high note bebanyak lak. Caiyok caiyok!

eRRuL AspHyxiAteD said...

naz.. lagu ko ni double meaning tau..haaha..

ejann said...

Naz..Lagu ni yg aku nyanyi kat Bintang Sukom '98..thanks to Naz..lagu ni menjadi sebutan ramai walaupun baru sekali diperdengarkan...

pinkaholic eqa said...

la...ulg vid xbesh...
xleh nk mntk autograf pas da hbs 2...kui3

Naz said...

Lela..
terima kasih3x.. amacam terhibur tak?
tu high note tahap 2 petala. kalo tahap 8 petala, mau pecah anak tekak aku nih..

Naz said...

Man..
toceh3x.. Lela x menjeling, cuma merenung jer kat ko. ko trantuk kat maner? kat siling ker? hehehe..

ko nak masukkan dlm studio senyum ko tu ker? hehehe, aku rasa ramai yg blah sebelum sempat nak klik kat play button.. hahaha...

Naz said...

Lela..
ish, ade ker tepuk sumbang. naper? pitching tepukan tu lari ker? hehehe..

Insyaallah, kalo aku dikurniakan ilham, aku akan wat lagu2 high note pas2 ni. :)

Naz said...

Ejann..
Tq pesal sudi nyanyikan lagu ni masa Bintang Sukom98. walaupun aku x dpt dengar ko nyanyi life, tp dngr dlm telefon hari tu pun dah cukup. :)

Naz said...

eRRuL AspHyxiAteD..
hmm.. boleh jd juga. ko agak meaning yg 1 lg tu apa yer??

lagu ni ko x nak jamming ker?

Naz said...

pinkaholic eqa..
sama jer live dan tngk vid.. kalo nak autograf, nanti saya email.. :)

Anak Pendang Sekeluarga said...

slm..sy dah sedih bila ada lagu pisah2 nie..

Naz said...

Anak Pendang Sekeluarga..
Perpisahan sementara untuk melanjutkan pelajaran... :) x sedih lah..

Sulela said...

High note tahap dua petala dah best. Terangguk2 tergeleng2 aku. Pasni ko buat high note tahap 3, 4 dan 5 lak. Lepas tu 6, 7 dan 8. Tapi kalau dah sampai 8, mau pecah semua gelas yang ada kat rumah ko tak? kekekeke

Ko tak penah dengar tepukan sumbang ek? Ko dengar je Man tepuk cemana...ekekeke

ELLY said...

sudah 27 komen?? ramainya peminat Naz. :)

Betul cakap Lela. kalau nak kasi suara tu boleh tarik tinggi, kena buat praktis berperingkat2. tp i yakin, Naz boleh buat punya.. betul kan Lela dan semua?

Naz said...

Lela..
Hehehe... kalo dah 8 petala, jngkan gelas.. guruh, ribut, petir semua dtg... hahaha...

aku x pernah dngr dia tepuk. mana nak tau... hahaha

Naz said...

Elly..
Ramai ke? x lah...

Saya kurang masa utk praktis pasal bz dng rutin. tp, insyallah saya try the best utk semua. Lela memang pandai kasi tips. smpai saya pun x terfikir kena wat camtu camni.. thanks to her a lot..

ejann said...

naz..insyaallah..nanti aku pi sana..kita rakam album kita..haha..kategori indi la kita yek..

Sulela said...

Adakah aku baru kene puji? ahahaha

Tengok Naz, Elly pon sokong ko. Caiyok caiyok! Kami sentiasa di sisi anda...

Naz said...

Ejann..
Boleh bro.. no hal punyer.. nanti boleh wat single kita dlm kategori indi.. ;)

tp kita kena panggil Nas skali pesal dia power maen gitar...

Naz said...

Lela..
Bukanlah, tp pendapat dr hati yg tulus.. hehehe...

Tiba2 diriku begitu bersemangat bila ada yg beri support sebegitu. Tq very2 much :)

Sulela said...

Keep smilin' , keep shinin'
Knowin' you can always count on me
For sure, that's what friends are for

Eh, ternyanyi lak...kekekeke

hysMan.. said...

toing..toing..toing...
toing..toing..toing...
toing..toing..toing...
Lela n Naz dengo tak aku clap??
klu tak dengo pendek umo..
clap aku ni di petala ke 8 gak..
pelik skit..
gitu jugak ler sore Naz jika sampai ke high note ke-8..
maunye tak pecah mangkuk jamban umah die..
heheee...

im sorryyyy...
:p

Naz said...

Perghh... sodap sorer hang Lela.. jom la unplugged dng aku. asyik layan sorang2 jer. :)

Naz said...

Man, aku dengar... hahahaha...
so, umo aku panjang la yer?? ;p
clap smpai tahap 8 petala tu.. dasat3x.. x merah ker tapak tngn ko? hehehe...

kalo aku smpai 8 petala, jngkan mangkuk jamban, loji kumbahan pun pecah. hahahahar....

x payah sori2... hehehe

Sulela said...

Kalau aku unplugged dengan ko, aku gerenti loji kumbahan kat Pantai Dalam tu hancur...kakakaka.

Naz said...

Lela, belum try belum tau...

da lama ikut x ikut shot cut lalu tepi loji kumbahan pantai Dalam.. dulu2 selalu merempit ikut situ... hehehe...

Sulela said...

Hehehe...ko tak caya ke niii...hehehe

Aku selalu berbasikal kat situ masa nak pegi skola menengah dulu. Tapi masa aku ziarah kawan aku kat situ, semua jalan dah bertukar. Aku lak yang keliru...huhuhu.

Naz said...

hehehe... betul try mana nak tau..

yup, sana dan brubah habis. aku masuk sana 1 mlm tu. ingatkn nak tembus federal lalu situ. tup2 sesat... hehehe... ko suka berbasikal kat sana ya??

Sulela said...

Aku tak sanggup amek risiko. Nanti tak pasal2 Pantai Dalam gempar sebab loji tu kababom...kekeke.

Masa tu aku dalam tingkatan 4. Skola aku kat Bukit Gasing tu. Sek. Men. (P) Taman Petaling. Masa tu aku tinggal kat Batu 6, Jalan Kelang Lama. Lepas pindah kat Pantai Dalam, aku habiskan Form 4 aku kat skola tu. Tu yang berbasikal tu. Nak naik bas penuh macam ikan sardin. Form 5 baru aku pindah Sek. Men. Bangsar. Aku suka berbasikal kat kawasan perumahan Pantai Dalam je. Naik mountain bike adik aku yang aku rembat...kekekeke.

Naz said...

lawak la ko sis..

oo.. sek men Bkt Gasing? aku x tau, tp dulu2 aku pernah naik atas tu, bkt gasing. boleh tngk pj dr atas. kera bnyk sekali. chumil2 blaka..

SM Bangsar? mcm jauh sikit jer. ko pindah bangsar ker dulu?

Sulela said...

Pantai Dalam ngan Bangsar kan tak jauh? hehehe...

Naz said...

memanglah, sebelah menyebelah jer. naper tuka skolah??

Sulela said...

Sebab skola lama aku yang kat atas bukit tu jauh dengan Pantai Dalam. Dulu mana ada short cut macam sekarang. Aku berbasikal ikut Kampung Pasir, tembus ke Jalan Kelang Lama dan melintas landasan ketapi untuk ke sekolah. Banyak kali aku jatuh basikal depan orang ramai masa tu. Malu siot. Adik lelaki aku lak tukang gelak. Nak kene dia tu...hehehe.

Naz said...

ooo.. gitu ya.. lintas landasan? perghh, mencabar minda dan fizikal tu. naper jatuh pulak? ko naik basikal time lalu kat landasan ker? patut kena tolak dulu. ko ngan adik ko tu rapat yer?

Sulela said...

Kekadang lalu kat kawasan berpasir. Licin la. Kekadang tu malas nak tolak basikal kat landasan. Jadi aku harung je la. Tak mahir nak control handle, bedebap aku jatuh...kekeke... sampai habis kain skola koyak. Adik aku tu memang rapat gile masa kekecik. Dah keje pon aku masih dating makan KFC ngan dia. Masa bejalan pon pegang jari kelingking dia...alahaiii... cemana orang nak ngorat aku kalau dah camtu? hahahaha

Naz said...

ni malas nak tolak basikal ler ni Lela.. hehehe... tp bahaya btul lalu kat landasan kretapi tu. aku pun slalu naik basikal kat landasn. masa kat Port Klang, aku suka masuk kg kluar kg. so ada la landasn yg aku kena sebrang. aku mcm ko gak, malas nak tolak. so maen redah jer. rekod aku x pernah jatuh, cuma kdng2 tayar basikal x boleh naik.

wow.. rapat dan mesra nya ko ngan adek kesayangan ko tu. patutlah ramai yg x brani nak kaco ko. kalo ada org kaco gak, agak2 dia tujuk penumbuk kat org tu x? hehehe...

Sulela said...

Terpaksa lalu kat situ. Jalan tu je yang ada untuk aku pegi skola. Cemana ko buleh tak jatuh ni? Ni yang aku jeles ni...hehehe. Tak silap aku, aku buleh lepas dalam 2 kali je. Selebihnya, aku jatuh. Tapi kerap kali aku turun tolak basikal la. Malu gak asyik nak jatuh depan orang jek...kekekeke. Ko buat apa kuar masuk kampung, Naz?

Mmmmm...orang memang tak berani kacau aku dulu kalau aku jalan ngan adik aku. Selesa je aku rasa. Aku cukup anti kalau dengar orang suit2 kat aku. Ingat aku tikus ke? huhuhu.

Eh, aku cite kisah silam aku kat blog ko lak neh...hahaha. Ya ampunnn...

Naz said...

aku x jatuh pesal aku terer.. hahaha
mcm mana la ko buleh jatuh? agaknya landasan tu tinggi bebeno kot, atau batu2 kat situ mcm pasir jerlus?
aku masuk kg org pesal aku suka jln2 masuk kg org. jd lone ranger, seronok beb..

kalo ko jln sorang2 mcm mana? ramai dpt pakwe?

criter jer.. nanti bila dah tua nnti bole suruh cucu2 baca kat sini.. hehehe

Sulela said...

Oooooo...terer ye. Jom lumba basikal ngan aku, tengok sapa menang...wakaka

Landasan tu tinggi la. Batu rel tu lak banyak besepah. Tapi aku tak salahkan benda tu semua. Aku salahkan basikal aku yang tak boleh stand still. Kalau basikal aku tak jatuh, mesti aku tak jatuh jugak kan? Masuk akal tak? hahahaha

Errrr...aku tak penah jalan sengsorang. Aku jenis lepak kat rumah je. Balik keje, terus balik rumah. Sebab tu kot mak aku pecaya kat aku kalau aku OT sampai malam. Kalau nak ke mana2, adik aku temankan...hehehe. Aku jenis orang yang jalan laju. Aku tak pandang orang yang suit2 kat aku macam aku ni sang tikus. Sombong kan aku? hehehe. Kebanyakan masa aku dengar walkman. Takpun aku buat2 membaca. Jadi, orang yang kacau2 tu diam la bila aku tak layan...hehehe. Yang bestnya, walaupun aku tak layan, aku dapat naik bas free sebab konduktor bas tu tanak amek duit tambang dari aku...harharhar...

Naz said...

nak lumber? ok set. mana port nak mrempit ni??

tinggi sngt yer? patut ko kena willy sket masa nak lintas lndasan tu.. tu baru cara..

buat2 baca buku? jrg skali aku tengok org baca buku dlm bas. tp bagus gak tektik ko ni. boleh naik bas pree.. ataupun, brader tu nak pasang umpan ngorat ko x? hehehe

Sulela said...

Tunggu aku kat simpang rumah ko malam ni. Ajak King sekali...hahaha (yokoyo jek);P

Apsal ko tak bagitau cara tu kat aku sebelum aku jatuh dulu...haiggzzz...hehehe

Hah! Aku la tu...lalalala
Selalu aku bukak nota, baca. Ada yang akan cakap camni, "Alaaaa...awek baca buku pulak"...hehehe. Selamat la aku tak kene kacau. Turun dari bas, aku jalan cepat2...kekekeke.

Yang konduktor bas mini tu...mmmmmm...panjang cite dia...hehehe. Kang jadi tempat luahan kisah silam aku lak kat sini. Enough about me, lets talk about you lak... Soalan petama, cemana ko ngorat/pancing awek? Tengok ko nak jawab tak soalan aku neh...hahaha!

Naz said...

ok set.. king pun dah lama x mrempit di mlm hari. hujung simpang pokok mangga tu tau. jng yg ket seblah surau. nnti tk imam marah pesal x g baca Yassin.. mlm jumaat woo...

mana la aku kenal ko time tu. aku ingat awek mana la gila brutal main redah2 jer lndasan. hehehe..

oo.. jd hobi membca ko telah menyelamatkan ko dr di kacau la yer Lela..

wah.. ada kisah dsbalik abg konduktor bas.. apa critanya Lela. story mory la sket. kat sini x kisah bual apa saja. asalkan bukan 18sx.. hohoh...

ko tanya tu kenapa? aku bukan kaki pancing ikan darat. ikan laut pun aku x pancing.. hehehe...

Sulela said...

Aiseh, malam tadi aku tak dapat hadirkan diri untuk merempit la. Korang tunggu ke? Aku demam lak. Malam sok la ek. Kalo korang tak jumpa aku, tengok kat atas pokok mangga tu. Aku landing baik punya sambil makan putik mangga...kekeke

Cheh, tak kenal pun takleh sedekah ilmu ke? hahahaha...

Yup, betul tu. Tapi ada gak yang tak makan saman tu. Masa tu aku kat rumah kawan aku. Lelaki ni bapak sedara dia. Selamba dia je mintak no tepon aku dan ajak dating. Hah?!. Daring habis...huhuhu. Aku sengih, pastu buat2 beborak ngan kawan aku...kekeke

Abang konduktor tu memula tak kacau aku. Macam biasa aku bayar tiket bas kat dia. Tapi setiap pagi lak aku jumpa dia. Maksud aku, aku naik bas dia setiap pagi untuk ke tempat keje. Kebetulan la. Dia tak penah tegur aku, cuma senyum je. Aku balas la senyuman dia tu. Kang kata aku sombong lak. Sejak tu dia tanak amek duit tambang dari aku. Itulah kisahnya, aku pendekkan...kekeke. Kang menjela2 lak dalam komen box ko neh...kekekek...

Aku dah agak dah itu jawapan ko. Ni lak jawapan aku... Eleh, tanya pun tak boleh...hahaha...

Naz said...

ooo.. patutlah x nampak batang hidung ko Lela.. aku dan king x jd mrempit mlm tadi. ikut tok imam g halau jin kat pokok mangga yg ko nak makan putik mangga tu. naper ko nak makan putik ha?? ko 'tuut' ker!? hahaha...

aku memang nak kongsi ilmu dng ko. tp time tu aku blank terus. ingat nak ngorat awek naik beskal kat landasn tu.. peewiitt..

wow.. org lama nak berkenalan.. makin tua mkn berisi tu.. naper x kasi no ko Lela?? ;p

ohh... 1 kisah percintaan yg romantik. bruntung dpt naik pree.. hehehe... so, criter tu habis mcm tu jer ker? x berlanjutan ke? mana tau korng berdating kat mana2 ker? ;)

ala, jng marah Lela.. aku gurau2 jer. hmm.. mcm mana eh aku buat? lupa pulak dah.. haa.. aku senyum2 dulu la mcm abg konduktor tu wat kat ko. ala, tektik lama.. x der yg best..

Sulela said...

Hah?! Ada jin ke kat atas pokok mangga tu? Habis, yang petikkan putik mangga untuk aku tu...errrrr...aaaaaaa...alamak!!! Cabooottttt!!!
(putik mangga sedap apa...kekeke)

Ko nak ngorat awek sampai blank nak kongsi ilmu ngan aku ek...hahaha. Bijak betul jawapan ko. Sakit perut aku gelak neh...hahaha...

Gilo apo nak bagi no tepon kat orang tu. Bukan aku kenal pon...hahaha...

Mmmmmm...minat lak ko ngan cite aku neh, Naz...hehehe. Lepas perkhidmatan bas Intrakota take over, aku tak penah jumpa dia dah sebab aku naik bas Intrakota je. Ada air-cond. Ada gak aku nampak dia tengah gayut kat tangga bas mini tu, tapi dia tak nampak aku. Masa tu bas mini belum 100% hilang dari bumi KL...hehehe (ayat!). Macam tu je...lepas tu takde jumpa2 ngan dia dah. Aku mana penah dating ngan sesapa...hehehe

Eh eh...hehehe...aku gurau je la Naz. Tak best la marah2 ngan ko. Kang sapa nak kawan ngan aku...huhuhuuuu. Soalan tu pun aku tak maksudkan pape. Sungguh! Ko tak jawab pun takpe. Aku menyakat ko je...kekekeke.

Naz said...

hah.. compom jim mangga yg petikkan putik mangga tu kat ko? abis la ko Lela.. jeng3x... hahahaha....

jawapan yg bijak utk soklan yg bijak... hahahaha...

oo.. mana la tau kan?? hahaha...

bas mini yg kaler pink tu ker? rasanya ada sebijik bas tu diletakkan kat muzium negara sebagai bahan sejarah. tp skrg dah ada balik kat jln raya.. aku rasa mamat tu teringat2 senyuman ko kat dia. dia cari ko tu.. tp apakan daya, jodoh ko bukan utk dia.. ;)

ooo... tp aku dah jawab. aku mana reti mender2 tu..

Sulela said...

Huuuuu...jin ikut aku balik... Dia kata dia nak sakat ko malam ni...hehehe

Jadi, kita sama2 bijak la...hahaha

Tapi bapak sedara kawan aku tu temankan aku balik sampai Kotaraya. Bukan aku ngan dia je. Kawan aku ngan bapak sedara dia yang sorang lagi ada sekali. Jadi berempat la. Dalam teksi, dia tanya aku nak couple ngan dia tak? Makkkkkk!!! Sikit punya berani ke tu. Tapi aku buat2 tatau dan menyembang ngan bapak sedara kawan aku yang sorang lagi. Bila ingat kisah ni balik, aku nak gelak guling2 lak...hehehe

Ha'ah...yang kaler pink tu. Aik, haritu aku pegi muzium, tak nampak lak. Mungkin sebab aku tak round habis kot sebab hari nak hujan. Tapi aku nampak kete Proton Saga. Aku cakap kat ayah aku, kete dia dah jadi bahan pameran. Elok tukar cepat. Dia ketawa terkekek2... Naz, kalau la dia tegur aku dan kami couple, ko rasa aku kenal ko tak? hahahaha

Macam sedih je jawapan ko... Takpe la, kita bukak cite lain...hehehe.

Naz said...

jin tu belaan aku sebenarnya. cubalah ko hantar balik kat aku. nnti aku sakat dia smpai jadi jin hijau dan dia cakap, 'Boleh saya bantu anda?' pastu aku jawab, 'Saya mahu power'. jin tu cakap balik, 'Suuuperr Powerrr'... hahaha.. (ko tau amender tu?)

dlm teksi yg brimpit2 tu pun masih ada hati uncle tu nak ngorat hang? giler gersang sungguh.. hai, dia nak carik mangga muda la tu... hahaha... kalo ko jd capel ngan uncle tu maybe ko x kenal aku kot. ntahla Lela...

hahaha... aku x prasan kreta proton saga dah ada kat muzium. pergh.. cepat benar masa berlalu kan? rasa mcm baru smalam jer Dr M lancarkan kreta pertama Msia..

ish.. x der sedey pun.. aku x reti emo emo ni.. hahaha...

Sulela said...

Iklan kopi tu ek? Lupa dah aku. Iyeke? Yang suami isteri tu ek?

Apsal lak aku tak kenal ko? Aku bukak la tenet, pastu masuk blog 'My Guitar And I'...aku kenal la ko...hahaha. Ok tak alasan aku neh? kekeke

Best la ko neh. Tapi iye la...ko lelaki. Lelaki tak kuat emo cam pompuan kan? hehehe

Naz said...

haa.. betul.. iklan kopi power utk laki bini... hahahaha...

iyolah cik Lela oii... sungguh x tercapai akalku... ;p

aku ada kawan yg kuat emo. arghh.. tensen pokcik. kalo pompuan, boleh la pujuk.. ni lelaki..

Sulela said...

Ko pujuk la ala2 awwwww gitu...hahahaha.

Aku ingatkan lelaki merajuk pada orang yang dia sayang je. Merajuk sama jantina ni memang aku tatau nak pujuk gak. Akupun ada sorang kawan pompuan. Adoiiii...merajuk sesaja. Kekadang aku naik muak lak nak pujuk. Kebanyakan masa aku buat donno jek...kekekeke

Ko kuat merajuk tak Naz? hahahaha

Naz said...

ah malas lah nak pujuk2 org mcm tu. dah besar pnjang pun nak mrajuk. kalo nak mrajuk balik Ijok lah... hahaha..

aku x suka mrajuk. bnyk mender2 lain aku boleh buat...

Sulela said...

Oooo...kalau merajuk balik Ijok
Kalau tak sabar, pegi balik Sabah
Kalau boring, jom corner baring...ahahahaha...

Eh, aku sukeeeeee...hahahahaha

Naz said...

ya betul...
ada member aku tu mrajuk tadi. aku buat dek jer. lagi sminggu dua nnti ok la tu. lantaklah... :)

ko suka?? oh ya, lupa pulak aku... hahaha... ;)

Sulela said...

Hmmmmmm? Sampai seminggu dua? kekekeke. Itu terlebih suda...huhuhu

Apa? hahaha (sambil tongkat dagu tengok avatar ko)...

Naz said...

bior la org tua tu. sminggu dua ke, stahun dua ker, i dont care. aku pun bnyk kerja nak wat. sesekali kita kena fikirkan diri sndiri. betul x Lela??

tringat aku masa n3 mrajuk ko tu... ;)

Sulela said...

Yup, betul tu Naz. Errrr...hmmmmm... rasa macam berbaloi je cakap ngan ko pasal merajuk neh. Aku dah dapat tangkap apa yang orang lelaki selalu fikir bila perempuan merajuk...hahaha.

Ahahaha...itu aku merajuk ngan mak aku. Dah 7 tahun tanak datang rumah aku neh. Bila aku tanya, macam2 alasan dia bagi tapi ngan adik-beradik lain takde alasan lak. Ntah la...mungkin sebab jauh kot. Itu yang aku merajuk tu. Jarang nak tengok aku merajuk sebab aku suka pendam dalam hati. Jadi, bila dah ada blog, aku luahkan la... Time kasih kat ko...hehehe

Naz said...

apa yg ko dpt tangkap? ;)

ooo.. baru aku tau. ingatkn ko mrajuk ngan laki ko. hahahaha.. jangkaan aku meleset sungguh.. sama2...

Sulela said...

Mmmm...aku rasa lelaki hanya suka pujuk orang pompuan masa belum kawen je. Bila dah kawen, lantak ko la. Banyak lagi keje yang aku boleh buat...ahahahaha. Iyeke? ahahahaha lagik...

Tak selalu aku merajuk ngan dia. Bila tak dapat balik KL untuk jumpa kuarga aku, baru la aku mogok...ahahaha

Naz said...

iyeker? mungkin juga... ala, pompuan kan suka kena pujuk dan lelaki pula suka memujuk. perfect la tu...

ooo.. begitu. main mogok2 ek. hehehe...
bila ko wat camtu, mcm mana, berjaya atau x??

Sulela said...

Perfect ek? Tengok bila ko dah kawen sok cemana...hihihihi

Selalu tak bejaya...hahahaha. Jom gelakkan aku. Tapi kekadang tu bila aku dah habis mogok, baru la aku dapat apa yang aku mogokkan tu. Aku tak suka mogok lelama. Sakit la muka aku bila buat muka masam...ahahaha...

Naz said...

kenapa? apa yg akan berlaku kalo dah kawen??

laa.. ciannya. ko ada lesen kreta Lela? balik sendiri la lagi senang. tp kena la dng izin. aku nak gelakkan ko kena pikir 2 kali. samada nak gelak atau nak sedey... huhuhu...

Sulela said...

Tunggu la ko kawen...ahahaha. Ke ko dah kawen niiii...hmmmmmm?

Aku ada lesen tapi jarang bawak kete. Selalu suami aku bawak, aku hanya jadi second driver. Contoh kalau dia ngantuk ke, atau aku saje2 mintak nak lepaskan gian driving... Kene mintak izin dari dia. Aku nak ke klinik pun dia tak bagi drive sendiri...hehehe

Gelak je...ni bukan cite sedey...ahahahaha. Aku tak salahkan dia gak. Budget nak balik tu mau RM500 sekali balik...kekekeke

Naz said...

ko agak aku single lg ker atau 'tuut'. hehehe...

naper mcm tu. dia x brani nak biarkn ko drive ker? atau ko dulu pernah langgar apa2??

hmm.. bnyk juga tu. patutlah nak balik kl pun kena badget. nampaknya ko kena wat tabung balik kg la Lela... hehehe...

Sulela said...

Ntah la...ko berahsia sangat, macam Ab. Kekadang aku rasa ko dah kawen tapi bila baca komen ko dengan Man, aku rasa ko single. Terus-terang je takleh ye? hehehe

Bukan aku yang langgar orang. Orang yang langgar belakang aku. Orang tu bawak laju. Dia tak nampak aku benti kat depan dia dan dah lama bagi signal nak masuk kanan. Dia kata dah nak dekat baru nampak kete aku. Dia ada 2 pilihan. Kalau ke kiri, penunggang motor tu gerenti arwah. Jadi dia amek keputusan hentam belakang aku. Nasib baik aku tergerak nak pakai tali pinggang. Jadi takde la dada aku hentam stereng. Tapi kete dia remuk gile. Masuk ke dalam terus. Kete aku bumper pecah dan retak sampai ke tengah badan kete...huhuhu. Dah repair guna insuran dia.

Tabung balik kg tu ada tapi bila penuh, ada je benda yang nak kene buat. Adehhh...hehehe...

Naz said...

aku dah memang mcm tu sejak kecik. suka berahsia dan simpan rahsia org. so, aku lebih suka rahsiakan apa2 yg rahsia supaya nampak lebih misteri dan penuh dng kerahsiaan yg amat2 rahsia... ish, apa punya ayat da... hahahaha...

pergh... pengalaman yg agak mencabar tu. kalo dah nak jadi, memang sapa2 pun x boleh nak elak. agak bijaksana org yg langgar tu. kalo dia ke kiri, mungkin rider motor akan mati. dah jadi kes besar. nasib dia ada insuran yg boleh guna utk repair kreta ko tu. tp sayang la, kereta dah jd mcm tu. berapa lama boleh claim insuran tu Lela?

hah.. masalah ko tu sama la dng aku. buat tabung, kononnya nak wat sesuatu. bila nampak benda lain, pecah tabung... huhuhu... mcm mana nak wat utk selamatkan duit tabung dr kena pecah oleh diri sendiri ha??

Sulela said...

Iyolah...ekau jadi la rahsia perindu...hehehe

Lama gak la dalam 2 minggu lebih...tapi bukan claim duit. Pihak insuran dia repair kete aku yang rosak tu. Baik macam baru tapi ko faham2 je la kalau kete dah kene langgar. Masa tu kami dah plan nak balik KL sebab adik lelaki aku yang no.4 kawen. Tak dapat aku tengok dia kawen haritu... Takpe, ada rezeki lebih nanti, aku nak sambar Hiliux satu...hahahaha. InsyaAllah...

Sekarang ni aku try wat camni, letak tabung kat tempat yang aku jarang tengok. Bila ada duit nak simpan, letak cepat2 dan buat tatau lepas tu...hahaha. Tapi masalahnya, bila time kritikal nak pakai duit, kaki aku mesti bawak aku ke tempat aku simpan tabung tu...adoi laaaa...hahaha

Naz said...

rahsia perindu? tu tajuk novel ker Lela??

jadi kreta ko tu kena tunggu 2 minggu lebih, baru boleh repair la yer? x boleh repair dulu, pastu claim pekai resit? msti tensen bila x boleh dtg time adk kawen hari tu kan...? hilux... ok gak. semoga berjaya beli sebuah.. :)

Sulela said...

Ha'ah...novel RAM...hihihi

Takkk...lepas accident tu terus masuk bengkel. 2 minggu lebih la kami jadikan motor sebagai pengangkutan rasmi. Gelihati bila beli beras dan barang2 dapur, bawak balik naik motor. Aku tukang pegang barang. Lenguh tak hengat...kikiki. Adik aku tak kisah. Janji dia dapat kawen...ahahahaha

Kenapa? Hilux tak best ke?

Naz said...

oo.. aku dah agak dah... hehehe...

kesiannya hang dan family. benda dah jadi, nak wat mcm mana. ehh, ko kena kat Perak kan? so, adek ko wat kenduri kat KL kan? ko balik naik moto ke apa??

Hilux best gak. Storm lg best sikit pesal body nya mantap dan cun. try la compare dua2 model tu...

Sulela said...

Hehehehe...hehehehe lagik...

Ade ke pulak aku nak balik naik motor jejauh batu nun. Tak sanggup la aku nak jadi tough guy macam ko...ahahaha. Aku tak jadi balik KL masa tu. Aku tepon bitau mak aku yang kete aku involved dalam accident. Dia mengeluh gak cakap tak best aku takde tapi nak buat camne. Benda dah jadi...(macam ko kata lak...kekeke) Aku naik motor pegi Pantai Remis untuk beli barang keperluan dapur...hehehe

Actually kami dah compare kedua2nya sekali. Memula memang nak sambar Storm tapi lepas tu terbelek Hilux lak. Terus minat...kekeke. Ko pakai Storm ke?

Naz said...

ooo... just g beli kat Pantai Remis. aku fikir ko balik kl pakai moto. hehehe... miss understood sket... tp rasa ralat kan kalo adik bradik kawen, tp x leh nak g. :)

aku tough pesal terpaksa. duit x cukup nak hantar moto naek train. tu la, saper suruh berpoya2 smpai Arau... hahahaha...

dulu2 masa aku kerja dng org, supervisor aku pakai storm. aku x pernah bawak, tp aku dpt rasa 4w tu power. masuk hutan slamba jer.. kalo hilux aku x pernah try..

Sulela said...

Memang la...tapi lebih ralat kalau tak dapat hadir masa adik pompuan aku kawen...hehehe

Kenapa ko pegi berpoya2 tak ajak aku...hehehe. Eh, Arau tu katne?

Camtu ye...masing2 minat. Suami aku minat gile ngan Hilux tu. Tak lepas biji mata dia skodeng jentera tu kat atas jalanraya...hehehe. Aku suka naik je. Kete yang dah ada ni pun dah cukup untuk aku...

Naz said...

Pesal tu la ko tanya2 mcm mana nak online kat sana.. hehehe... mesti time tu ko sibuk tahap gaban kan? kerja kawen ni kena bnyk kakitangan, baru lancar...

kalo aku ajak ko, agak2 ko larat ke bonceng moto jauh2 tu? mau ko naek teksi jer... hehehe...
Arau? ooo, aku g kat Uitm Perlis sana. masa aku tahun pertama, aku study kat sana dulu. pastu kena transfer Permatang Pauh, Penang. Pesal aku rasa, aku dah nak habis study kat Uitm, aku jumpa kawan2 lama dan awek2 lama kat Arau. nak ucap sayonara... hahaha... bnyk kenangan manis aku kat Arau sana. kat Penang pun bnyk gak... kdng2 rasa mcm nak cipta jer time machine... :)

Sulela said...

Yup...kekeke. Cara aku buat keje, aku tak suka campur tangan ramai orang. Cukup 2 atau 3 orang untuk satu2 keje. Bila dah settle, beralih ke keje yang lain lak. Sebab tu la aku tido pukul 4.00 pagi tiap2 hari masa adik bongsu aku kawen haritu...ahahaha

Patah pinggang aku kang...ahahaha. Atauuuu...tayar motor tu yang akan selalu pancit...hahahaha.

Owwww...ko budak UiTM la. Dasat ko neh...boleh travel ngan motor je kesana kemari... Nanti ko pinjam je alat Doraemon. Jangan lupa ajak aku sama...harharharhar

Naz said...

aku setuju cara ko tu. kalo ramai sngt, jd havoc. kalo kerja kawen aku suka jadi tukang hantar lauk, itupun kalo x pakai katering. bila org dah kurang, aku mulalah nak pegang mic, kalo ada karoke la... wow, kul 4 pagi ko tido. kerja keras ko hari tu...

kalo tayar pancit, kita naik bas ajer la... hehehe...

aku budak u separuh jln. actually, aku brenti u dan transfer credit kat kolej swasta. hasilnya, aku berjaya grade lebih cepat berbanding kawan2 sekelas aku kat u dulu. pointer aku yg teruk tu pun dah kasi up. alhamdulillah...

tunggu hari sabtu ni, aku g pinjam kat doraemon... kalo dia bagi aku ajak ko skali... hehehe...

Sulela said...

Owwwhhh...apa orang panggil, penanggar ye...hehehe. Apsal ko tanak nyanyi masa orang tengah ramai? Malu ye? hehehe

Terpaksa tido lambat. Ko bayangkan aku ngan adik aku pegi pasang bunga manggar pukul 3.30 pagi kat khemah. Tapi kat KL, malam pun jadi siang. Orang ramai tak tido. Betul tak apa yang aku cakap neh...hehehe.

Alhamdulillah...tak sangka lak boleh buat camtu ek? Boleh main separuh2 lak... Nak tanya, cemana ko survive masa kat dalam U dulu?

Aku tunggu neh...ahahahaha

Naz said...

ye la kot? penanggah.. kalo aku wat kerja, mana ada masa nak korok. bila org dah kurang, baru la ada peluang nak korok. hehehe...

kat kl tngk tmpat jugak. ada tmpat x pernah malam. cerah memanjang... aku pernah stay up masa kazen aku kawen. paling best masa wat operasi pacak papan tanda arah. rasa mcm kempen pilihanraya pulak.

aku survive kat u dng cara ikat perut. bukan x cukup duit, tp biasalah budak nakal mcm aku ni. mana boleh duk rumah lama2. lebih2 lg ada moto. jauhlah langkah aku. time sengkek, aku cuma mkn nasik dng telur dan kuah yg aku beli 50sen. boleh tahan dr thari smpai ke mlm... hehehe...

Sulela said...

Tak penah jumpa hantu ke masa ko stay up tu?

Semua orang sama ye Naz? Rata2 cerita yang aku dengar dan baca cakap benda yang sama macam ko neh. Tak kira la lelaki ke pompuan. Aku ada kawan dulu. Selalu bersaing ngan dia dalam pelajaran. Selalunya keputusan kami sama. Tapi dia lanjutkan ke U dan aku terkandas...huhuhu. Dengar cerita dari orang pun best gak pasal kehidupan kat U neh.

Naz said...

tak pulak jumpa benda pelik2 time tu. naper? ada pengalaman ker Lela??

hmmm... mungkin sama, tp x serupa. sebenarnya life kat u bukannya best sngt pun. crita kat dlm tv atau novel tentang student life sebenarnya hanyalah kosmetik semata2. kat u, kita hidup mcm org lain jugak, cuma terikat dng kelas dan aktiviti kampus. aku x layan mender2 ni sngt. aku dulu slalu masuk kelas lambat, x masuk lab, assignment buat last2 minit, kurang mesra dng lecturer padahal aku tau dia yg akan pas atau fail kan kita. dulu2 aku layan kepala aku jer. tu pasal aku 3/4 jln kat u. nasib baik boleh further kat tmpat lain...

bagi aku, semakin tinggi kita belajar... semakin kuat cita2 kita utk bekerja dng syrikat yg besar2. aku lg suka belajar x tinggi, tp ada minat utk ber bisness. perasan tak Lela, kebanyakan big bos, sekolah x tinggi. hehehe... ko setuju dng aku?

Sulela said...

Aku jalan2 kat blog orang ramai, ada yang paste gambar masa dorang stay up late tu. Ada jumpa pompuan berpakaian putih lepak ngan dorang la, ada yang jumpa pompuan nak amek baby dari pokok senduduk yang dorang tanam kat dalam rumah la...macam2...seram siot...huhuhu. Sahih atau tak aku tak berani nak cakap...hehehe

Naz, cerita ko sama macam novel yang aku baca la. Layan kepala jek tapi otak brilliant...hehehe. Sampai dia jumpa sorang pompuan yang merubah hidup dia, baru la dia tumpu pada pelajaran kat U...kekeke. Ko ke tu? ahahaha

Naz, aku baru je berbincang ngan suami aku pasal benda neh dalam kete tadi. Aku setuju sesangat la. Orang yang paling berjaya kat tempat aku ni pun belajar tak tinggi tapi dia cekal berusaha hingga berjaya. Ada yang keluar U tapi sebab dia tak suka keje ngan orang (eh, cam ko lak)...dia keje sembelih ayam je. Pelik bila fikir lumrah hidup neh. Tapi, sekurang2nya aku rasa lega dengan apa yang dah ditetapkan pada aku, tentang hidup aku. Time kasih sebab sedarkan aku...

Naz said...

ala.. skrg kan ramai org yg mahir guna photoshope.. gamba2 tu cuma super impose jer. kalaulah makhluk tu ada, rasa2 boleh ke gambar depa tu diambil guna kamera yg biasa2? dlm blog misteri aku memang ada bnyk gambar2 'hantu', tp 1 pun aku x rasakan gambar2 tu asli.

crita aku sama ker mcm dlm novel yg ko baca? wow, rasa mcm bagus2 jer. yg bab brilliant dan pompuan mengubah hidup menjadi rajin tu kurang tepat. aku gelak sorang2 bila baca ko taip tu. siapa lah mamat dlm novel tu? hehehe...

aku yakin hubby ko pun setuju dng pendapat aku. ko tngk 'bersamamu' baru2 ni. dlm tu ada sorang jurutera yg sanggup tinggalkan kerjayanya tu utk buat biz barang2 lusuh. 1 lg, aku tringat ada sorang tokeh kat Cheeras. pekerjanya ramai, projek yg dia dpt hebat2. tp kelulusan dia cuma SRP... itupun x lulus. bayangkan, seorang yg tiada klulusan akademi, mampu menggajikan jurutera, akauntan dan technician. hebatkan?? tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia?? kita sama2 mencuba peluang2 di dpn mata. mcm ko dng biz penternakan dan aku dng biz yg aku sedang jlnkan skrg. mana tahu, Allah tu nak limpahkan rezeki kat kita sok lusa.. kalo ko dan family dan bergelar jutawan ternak, aku juga tumpang bangga... :)

Sulela said...

Aku penah baca, gambar hantu takleh ditangkap. Tak silap aku dalam buku 'Dialog Dengan Jin Islam'. Tapi aku heran, cemana gambar2 tu ditangkap? Bukan yang sekarang punya, Naz. Ko google tengok, ada gambar tahun2 dulu2, yang gambar hitam putih tu.

Kekekeke...bukan ko ke? ahahaha. Tapi yelah, novel ni hanya fantasi pembaca je. Bukan kisah benar. Aku rasa penulis buat pemerhatian, lepas tu jadikan karekter tu lebih menarik. Camtu je.

Ye...aku setuju. Tuah orang, tak sama, kan? Kalau boleh, aku nak bagi anak-anak kampung aku yang tak dapat sambung belajar ni keje. Tanak dorang hidup susah. Tapi dalam dunia perniagaan ni Naz, macam2 dugaan dok ada. Ko mesti faham, kan? Kawan suami aku pegi kursus bela udang tempoh hari. Dia kata, yang join kursus tu bukan jenis orang yang berpelajaran tinggi pun. Ada yang tak pass SPM, ada yang tak sekolah. Tapi mak ayah dorang yang dah berjaya tu hantar anak2 depa ikuti kursus ikut kemahiran yang depa suka. Menyesal aku tak masuk kursus kemahiran menjahit dulu...kekekeke

Naz said...

gambo2 hitam putih tu aku pernah tngk. ntah, rasa mcm tipu jer. tp tak taulah... wallauhualam..

ye la sis.. dah crita namanya kan? ikut imaginasi penulis tu nak wat crita tu mcm mana. tp crita berbentuk cinta remaja bnykkan dipasaran? pembaca lg suka crita mcm tu kan?

naper ko x g kursus mnjahit tu Lela? kalo skrg x leh pergi pesal sibuk dng family, ko just tumpukan saja pada aktiviti penternakn tu. pompuan pun boleh berjaya kalo berusaha bersungguh2. lebih2 lg ko ada tanah kat sekitar rumah.. gunakan seoptima yg boleh. :)

Sulela said...

Kita tinggalkan misteri itu...biarkan ia diselubungi misteri...kekeke

Memang, sampai aku jemu jelak lak nak baca. Aku carik novel thriller je sekarang neh. Takpun, hasil airtangan penulis favourite aku je. Yang lain aku malas nak baca walaupun Su promote...hahaha.

Naz, jom jumpa kat pesta buku...;)

Silap teknik la...kalau tak, buleh aku buat bisnes menjahit kat rumah, kan Naz? Tempah baju sekarang ni sepasang dah RM30 kat tempat aku. Kat Kl RM60 pun ada. Kawan aku benti keje tumpu pada jahitan baju je. Lumayan gak. Aku pun tempah kat dia sebab dia buat cantik dan kemas.

Ada la sikit tanah yang kosong neh. Ingat nak tanam serai tapi banyak lak songehnya. Ada yang nak sampai 1 tan tapi syarat hampeh. Ada yang aku dah tanam tapi takleh jual sebab nak jenis serai wangi je. Sekarang ni aku sedekah je kat sapa2 yang nak makan...huhuhu.

Naz said...

ye lah... blog misteri aku tu pun dah bersawang... hahaha...

Su memang suka baca novel pelbagai. ko pulak suka baca mcm RAM punya. tp kalo dah minat, jiwa mesti sama kan??

tengok keadaan. kalo aku tngh rajin, mungkin aku akan turun pesta buku...

betul, lebih2 lagi bila nak dekat raya. ada kakak kedai jahit tu terpaksa tolak tempahan, pesal terlalu bnyk. untung wat baju ni mesti beriban2 kan??

ooo.. tringat pulak aku dulu. ada member aku ajak aku jd broker serai wangi. tempat dah ada, tp masalahnya dia pulak sepi tanpa brita. serai tu nak eksport ke Jepun.

Sulela said...

Aku takde bahan la nak bagi lagi. Kotak e-mail aku takde yang best...huhuhu

Jiwa Su lembut, jiwa aku brutal...kekeke.

Aku plan nak turun, jumpa Su kat sana. Kalau nak join, sms aku ye...ahahaha

Yup, kawan aku tu macam tu la. Haritu aku buat muka sedey kat dia sebab dia nak tolak tempahan baju kurung aku. Itupun lagi 2 bulan nak raya. Dahsyat betul la...tapi kalau takde hari2 besar camtu, income sikit la...hehehe

Makkkk...sampai ke Jepun ye? Serai wangi ngan serai biasa tu apa beza ye Naz?

Naz said...

Lela, aku dah masukkan entry pesal mummy china tu. ko g la blog tu. tq :)

brutal ke ko nie? brutal kot. kalo x, xkan lah ko layan lagu heavy metal. hehehe...

korang g dulu. nnti amek gambar sama dan hapdet dlm blog ko. ;)

tp skali tempahan besar dpt, boleh kenyang setahun tu.. ko tiap2 tahun tmpah ker sis?

ntah, mungkin bau nya lebih wangi. yg aku tau serai wangi tu depa nak wat produk ubat luaran. ntah, ubat mcm mana yg dimaksudkan.

Sulela said...

Aku takleh bukak la. Lambat betul tenet aku sejak semalam. Apo lah hal eh...huhuhu

Aku brutal2 manja...ahahahahakahkahkah

InsyaAllah...hehehe. Aku tak sabar nak borong buku neh...heh heh heh

Aku jarang tempah baju. Aku lebih suka pakai yang lama. Pelik aku neh. Jangan ikut sikap aku...hehehe. Dah berapa tahun aku pakai baju lama untuk raya...hehehe.

Serai wangi dah jadi sejarah...huhuhu. Dulu masa nak benti keje, itulah yang aku nak buat...

Naz said...

masalah kat server kot. slow tu cuma masalah kejap jer. nnti2 ok balik la tu..

brutal + manja = bruja... ;p

aku tau,mesti ko akan carik novel RAM dulu kan?? hehehe...

samolah den. baru 2 tahun lepas aku beli baju raya baru. tahun ni pakai balik... bukan org prasan pun. hahaha...

Sulela said...

Iyeke? Ni lambat lagi neh. Sakit hati aku. Kata 100mbps...huhuhu

Ko cipta perkataan baru ye...kekeke. Bagi aku tersengih sengsorang je...

Aisehhhh...takde rahsia la macam neh. Ada lagi 1,2 novel dia yang aku tak dapat cari tapi dah baca. Pinjam kat library dulu. Aku nak wat koleksi. Lagi 2 novel lama dia aku tak dapat carik sampai sekarang...huhuhu. Tingin betul nak baca...huhuhu

Betul tu...hahahaha. Sapa yang nak perasan. Lagipun benda masih elok, tak perlu la tukar2. Pakai selagi boleh...kehkehkeh

Naz said...

so, komplen la kat tmnet...

ya, perkataan baru.. sesuai utk ko sajer... ;)

mungkin kat pesta buku tu ada.. good luck...

hahaha... betul tu. kita pakai sampai rabak...

Sulela said...

Semalam tenet aku bengong tahap gaban sampai aku takleh connect. Pagi ni dah ok...kekeke. Blog ko pun aku takleh masuk semalam...huhuhu

Naz said...

ooo.. ko wat report kat tmnet ker?

aku sehari dua ni x online sngt. ngadap pc, just wat kerja. pas tu tido...

Sulela said...

Tak, aku biarkan je. Lepas tu dia elok sendiri...hehehehe

Patut la tak nampak ko sangat. Ko dah masuk blog Ab? Dia nak tutup blog...huhuhu...

Naz said...

skrg ni pun aku still sibuk. tp aku curik2 masa layan blog dan hapdet lagu baru.

blog Ab dah x leh nak masuk. kalo nak masuk cuba email dia, minta permission utk access. mcm2 hal skrg ni kan... mungkin dia nak protect blog dia dr di siasat oleh org2 tertentu. kan skrg ada kes kena tangkap pesal blog...

Sulela said...

Bagi aku, layan blog buleh dpat banyak ilmu...kekeke. jadi sibuk cemana pon, layan jugakkkkk...kekeke

Ab kata dia kene fitnah...hmmmmmm...

Ko tukar avatar lagi ye? hehehe

Naz said...

tu aku sokong. selain dpt maklumat baru, kita juga boleh dpt member2 baru. time tngh bz giler, kepala hotak aku ni ingat kat blog, member2 maya.... bila dah pree, dng bergegas aku on latop... hehehe..

siapa la yg fitnah Ab tu yer? dah kurang 1 blog lg utk kita lawati. Ab ada dtg blog ko bagi komen dlm shari dua ni??

yup... tangan ni sehari dua gatal sngt nak tukar2 avatar. hehehehe... naper Lela?

Sulela said...

Uikkk...tu lagi dasat daripada aku...ahahaha. Dulu aku tak kenal dunia blog. Selalu masuk forum je. Su la yang perkenalkan. Dia jugak yang bagi semangat suruh bukak blog...kekeke. sekarang aku dah kemaruk. Sapa nak tolong tu...hehehe

Betul tu. Aku suka baca entry dia. Ada point tu...Dia komen masa aku buat entry lidah tu. Masa tu la dia kata dia kene fitnah...errr...ayat dia lain la, maksud sama...huhuhu

Takde...suka lak aku tengok. Teruskan, teruskan...hehehehe. Ko memang suka tangkap gambar ek...hehehe

Naz said...

samolah den... dulu2 aku slalu lepak2 kat forum. tp bila pikir2, tu cuma akan menguntungkan owner forum terbabit. so, aku bukak la blog sendiri, walaupun pakai free domain... hehehe...

kemaruk dng dunia blog x salah. janji x tulis mender yg bukan2...

oo.. aku perasan dia pakai nick baru, 'Roh a.b geldofg'.. dah jadi hantu bergentayangan pulak dia tu... semoga dia bersemadi dng aman di sana...

teruskan? hmmm, dah malas la Lela. hari tu aku kemas folder2 gambo dlm laptop ni. so, mana2 gambo yg aku berkenan, aku buat la avatar. skrg gambo2 tu dah aku transfer dlm external hdisk aku. malas nak bukak balik. apa yg ko suka tengok? hidung aku ker? hahaha...

Sulela said...

Wooooo...masuk forum tu buleh mendatangkan keuntungan pada owner ye? Aku baru tahu ni...

Yup. Aku baru discover...ada blog 18SX rupanya ye. Terbukak hari tu. Mengucap panjang aku...huhuhu

Masa aku tengok nama dia tu, terus aku gelak besar...buleh lak pakai nick roh pulak. Doakan dia je...huhuhu

Hidung ko lebih mancung dari hidung aku...hahahahakahkahkah. Tapi senyuman ko buleh buat orang cair. Errrr...pastikan isteri / gf ko tak baca...cabooooottttt....

Naz said...

yup.. salah 1 owner boleh untung, dng letak iklan google (adsense). bila semakin ramai visitor/members forum, smakin tinggi chance iklan itu akan diklik. setiap klik tu ada hrganya...

apa ko nmpak?

samo la den... aku gelak smpai brair mata... ya, kita doakn semoga rohnya dikalangan org2 yg beriman... amin...

hidung aku kembang la sis. ala dlm gmbo, nmpak jer mcm tu. kalo jmpa betul2, x sama... dont worry, x der saper nak marah...

Sulela said...

Macam tu ye...patut la....hmmmmm...

Aku nampak benda2 yang 18sx la...huhuhu

Tak nampak kembang pon. Nampak hensem je...hehehe

Naz said...

itulah rahsia internet ni. x ramai org tau boleh buat income dlm senyap...

err... contohnya....?

kawan2 aku suka kutuk2 hidung pokcik... ensyem ker? x kot...

Sulela said...

Ok jugak tu...boleh tambahkan pendapatan...hehehe

Errrr...ko nak tahu ke?

Ko tak terasa ke?

Naz said...

absolutely... kawan aku tu dah kaya raya dng tenet ni... jeles sungguh aku...

nak3x... hehehehe....

aku wat x tau jer... hidung besau ni bagus utk kesihatan paru2 sebenarnya... hehehe...

Sulela said...

Uihhhh...boleh kaya raya ke? :O

Aku bagi link dia, nak? Bukan susah nak carik. Ko google perkataan lidah kat bahagian images tu. Ko akan nampak punya...cuba la buat. Lepas tu bagitau aku apa yang ko nampak ye...ahahaha

Biarpun rupamu tidak kukenali, tetapi lubang hidungmu tetap menjadi poooojaan hatiku...hahahahaha.

Tu mana punya fakta ko dapat?hehehe

Naz said...

kalo buat bersungguh2, insyaallah boleh kaya raya. aku pun tngh dok kaji menatang biz online ni... masih r&d lg.. hehehe...

aku dah google 'lidah'. x der yg menarik pun. ada gak gambo albert einstien tengah jelir lidah.. hahaha... klako la org tua tu...

iyolah... hidung pokcik ni spesel smpai jd pojaan hati mokcik... ;p
fakta tu aku dpt dr pengalaman sendiri. terer x aku? hahaha

Sulela said...

Aku doakan ko ye Naz. Dah kaya nanti, jangan sombong ngan aku ye...hehehe

Ada la... pi buat lagi sekali. Ko masuk situ dan click gambar tu...huhuhu... Memula aku nak letak gambar orang tua tu la. Lepas tu tak jadi sebab sekali imbas, cam hantu pun ada...hehehehe

Hahahaha...bekas kawan aku ada cakap benda yang sama ngan ko. Sebab tu aku tanya... Tapi ko memang teror...kekeke. Hidung aku lebih banyak sedut oksigen berbanding ko...muahaha

Naz said...

terima kasih doakan aku. bila aku dah pro tahap dewa, aku ajo ko lak. mana tau boleh jd jutawan internet pas2 ni... ;)

kat laptop aku still jumpa mender yg sama. aku x jumpa apa2 yg ko taip tu... huhuhu...

ooo.. ye ker. terer gak aku ni yer... hahaha...
jom kita sedut oksigen sampai habis... ;p

Sulela said...

Bukan bidang aku la Naz...hehehe...
Janji ko jangan sombong, dah la. Selalu orang yang kaya2 ni...sombong sikit. Suka pandang rendah kat orang2 macam aku...huhuhu

Takyah carik la...buat tambah dosa mata jew...kekeke

Sebab tu la aku tanam pokok bebanyak. Rumput pun aku biarkan panjang sampai menutup kaki. Biar banyak oksigen terbebas ke udara masa proses fotosintesis...wakaka

Naz said...

Insyaallah... aku ni time susah ke, senang ke... maintain jer mcm ni. tarak sombong punyer... ;)

ooo... aku nak carik juger. hahahaha...

yg panjang tu rumput atau lalang Lela?? muahahaha...

Sulela said...

Hehehe...calit sikit...

Nak carik jugak tu. Lebih baik ko tengok je kat Youtube...banyak apa...harharhar

Eh, lalang pun ok jugak. Kat sebelah rumah aku ni haritu, ada banyak lalang. Setiap pagi banyak burung2 kecik dok bertenggek kat bunga2 lalang tu. Indah sungguh! Aku terhayun sama dengan alunan lembut pokok lalang tu bila burung2 tu bertenggek. Kicauannya amat memikat hati...tenang dan syahdu je dengar. Tapi sekarang lalang2 tu dah kene tebang. Actually, lalang tu dah termasuk kat kawasan jiran aku. Tiada lagi alunan syahdu muzik indah sang burung2 kecil...huhuhu

=> kalau kat rumput2 panjang, hanya belalang je yang bermaharajalela kat situ dengan aksi merosakkan tanaman2 aku...huhuhu

Naz said...

calit.. calit... hehehehe...

utube? aderker?

wow... indah sungguh pemandangan... teringin la nak tengok. tp rasanya ular pun bnyk kat kawasan lalang kan??

>kasi cantas itu rumput...

Sulela said...

Pap!!! Tepuk dahi ko...ko dah jadi member, takkan tak penah tengok? Akupun secara tak sengaja terbukak haritu. Tajuk sikit punya best, bila bukak...cheh! Tapi aku nasihatkan jangan la tengok. Buleh melemahkan jiwa tu...hehehe

Aku tak dapat snap gambar dia sebab itu kawasan rumah jiran aku. Memang mengasyikkan wa cakap lu. Tapi ular memang banyak. Aku penah dengar bunyi dia waktu petang. Tak silap itu bunyi ular tedung. Penah masuk kat dalam rumah aku neh tapi tak jumpa kelibatnya pun. Aku hanya jumpa telur dia...putih2 panjang kat bawah sinki. Lepas tu kami beli sejenis kapur bewarna kuning...macam belerang...tabur kat sekeliling rumah luar dan dalam. Ceruk2 almari pun kami tabur gak...huhuhu

=> tukang cantas rumput busy tahap gaban...

Naz said...

kalo mcm tu, aku x nak tengoklah.. walaupun aku member, aku x rajin xplore. sibuk ler...

ular tedung bertelur bawah sinki rumah ko? so, apa ko buat dng telur2 tu Lela? agak menarik ni...

ulo memang takut dng belerang. arwah atuk aku slalu tabur kat keliling reban ayam dulu....

>bz? simbah air garam panas jer... compom sok layu...

Sulela said...

Aku suka dengar lagu2 lama kat situ. Bila jumpa, aku convert masuk hp...hehehe. Yea...aku tahu ko sibuk kekeke.

Masa tu dah petang sangat. Dah nak maghrib pun. Aku tak bukak lampu lagi. Masa tu aku tinggal sengsorang kat rumah. Tetiba je aku dengar bunyi benda langgar baldi bawah sinki aku. Aku ingatkan tikus. Aku biarkan je. Malas nak tengok. Lepas tu aku bukak lampu dan nampak benda putih lonjong kat atas simen. Bila aku tengok kat dalam baldi, ada la dekat 4 biji. Campur kat tangan aku ada 6 biji. Aku tunjuk kat suami aku. Dia kata telur ular tedung...huhuhu. Rupa2nya anak aku dah rembat sebiji buat main...haigzzzz...banyak kan telur dia? Aku pecahkan telur dia tu...kang menetas lak...bahaya wooo...kekeke

=> Uik...petua ke ni? Aku nak cuba la...thanks Naz...hehehe

Naz said...

ooo... bnykkan lagu2 lama dlm utube tu. rajin sungguh depa haplod. hari tu aku layan lagu 'ayem den lapeh'. best sungguh...

aku kejap2 bz, kejap2 x bz... mcm ni lah kerojer aku...

ish... ulo tu tinggalkan telur dia mcm tu jer ke? atau dia nak wat sarang kat situ? mcm best pulak dpt telur ular tedung... so, ular tu ada masuk rumah ko lg?

>arwah atuk aku gtahu. aku ada siram rumput dng air panas campuran garam. soknya rumput tu layu...

Sulela said...

'Ayam Den Lapeh'? ahahaha...

Samo la den...tapi selalu aku tak busy...harharharhar

Aku rasa dia nak melarikan diri. Sebab tu la aku dengar baldi aku kene langgar. Mungkin dia ikut lubang paip kat bawah sinki tu dan tak sempat nak bawak telur2 dia keluar. Ular tu dah takde masuk dalam rumah aku dah tapi ular lain lak yang masuk. Hijau je...kecik dan panjang. Nasib baik ada buluh kat dalam rumah aku neh. Aku rembat ngan buluh dan lontar atas jalanraya. Penyek...huhuhu. Ada sekali aku sembur ngan Ridsect masa dia belingkar kat tingkap...huhuhu. Kan rumah aku dekat ngan hutan kecil...

=> aku kene cuba neh. geram gak tengok rumput panjang sampai banyak lak kemuncup melekat kat kain...haigzzz

Naz said...

lagu minang tu... hehehe...

best kan ko ni... boleh hidup dng aman damai... hehehe

ooo... mcm tu. nasib dia x buat apa2 mcm balas dendam atau apa2... ulo hijau tu x bisakan? naper penyek? kena langgo kreter eh...

>ko try sikit dulu. kalo menjadi, ko boleh buat bnyk lg. tp berhati2, pesal cuaca panas skrg boleh buat lalang kering terbakar... nnti jd kebakaran hutan pulak..

Sulela said...

Arwah Wan aku orang Minang. Mak aku kacukan Minang...kekeke.

Tak best la jadi seorang aku. Kalau aku dilahirkan sebagai seorang lelaki, apa akan jadi ye? hehehe

Ada yang kata, ular tu akan balas dendam sebab aku dah musnahkan telur2 dia. Tapi Alhamdulillah...tadappappa yang berlaku kat aku...

=> aku baru nak cuba. tetiba ada orang mesin rumput lak kat kawasan rumah aku...cuba len kali la pulok...kekekeke

Naz said...

ooo... rumah arwah Wan ko kat N9 eh?? berjiranlah kita ni eh...

kalo ko jd lelaki, mungkin ko akan jd suami kpd isteri ko... hahahaha...

nasib baik... penat2 jer ulo tu bertelur.last2 kena pecah akhirnya... mesti dia tobat, x nak lepak rumah manusia lg...

>yeker? jimat garam kat rumah ko tu...

Sulela said...

Ha'ah...aku sendiri lahir kat N9, kat rumah arwah wan aku tu. Lepas wan takde, rumah tu diwasiatkan pada mak aku tapi mak aku dok kat KL lak. Jadi mak ngah aku tinggal kat rumah tu sekarang neh. Pakcik (abang mak aku) tinggal kat Melaka. Sama ngan kak long (sepupu) aku. Ntah2 ko kenal tak? kekekekeke

Kalau aku jadi lelaki, aku tanak kawen awal2. Aku nak hayati hidup neh. Pegi mengembara dengan moto Cagiva Mito aku yang bewarna merah darah. Tengok dunia orang, belajar berdikari. Lepas tu jadi MIB...harharharhar

Ular tu sepatutnya befikir macam tu sebelum ngengada masuk dalam rumah aku...hehehe

=> garam murah je la pokcik...huhuhu

Naz said...

tu aku tau, pesal aku ada spy. hahaha... orng N9 memang ramahkan...
rumah tu kat mana Lela?
depa tu duk area mana? mana tau aku kenal ker. ntah2 sedara... hehehe

wow... cita2 ko tu memang dasat. naik moto besau g mengembara. ;)

dah ulo tu kurang berakal mcm manusia... nasib dia la kan...

>murah2 pun, kalo x letak dlm kuah kari, x sedap... hehehe

Sulela said...

Sungguh aihhhh...hehehe. Peramah tak hengat...harharhar. Ko pakai spy? Aku nak suruh bodyguard aku pegi carik, siapakah ittew...
Rumah tu kat Kg.Dusun Besar, Johol. Penah pegi tak?
Depa tu aku tak ingat dok katne sebab dah lama tak jumpa. Kalau jumpa pun aku lari...hehehe. Ntah2 ko pangkat cucu aku tak Naz...harharharhar

Aku peminat sukan lumba motor dulu...hehehe

Penah baca buku agama. Ada ditulis, kalau ular masuk dalam rumah, kita kene tegur..."kalau niat kau baik, elok keluar dari rumah aku sekarang"...3 kali. Kalau ular tu tanak kuar gak, kita kene bunuh dia sebab dah tentu niatnya jahat. Ada kisah lain yang menguatkan lagi cite tu...

=> cam tau2 je aku nak masak lauk kari kepala ikan tengahari neh...hehehe. Macam cite P.Ramlee..."saya sayangkan abah seperti saya sayangkan garam dan gula"...huhuhu

Naz said...

bodyguard ko tu dah kena kuarantin kat spital... lebih bak ko g cek... hehehe

ooo... Johol aku tau la, tp kg tu aku x tau.
mungkin kita ni sedara... kalo mcm tu aku kena panggil ko nenek la yer. hahahahaha...

ko ni memang rock la Lela... minat group yg ganas2. minat moto... kalolah ko ni lelaki, mesti ko ni jenis x reti duk rumahkan??

oooo.... baru aku tau. kdng2 jin suka menyamar jd ulokan?

>aku ni ada pasang spy la... jaga2, anda sedang diperhatikan...
aku nak ckp mcm tu la Lela. mcm dlm criter P.Ramlee tu, tp x ingat dialog...

Sulela said...

Antibodi aku kuat...tak lut la...hehehe

Nenek yang vogue gitu...ahahahahaha... Nenek Lela...tak sesuai, tak sesuai...kekeke. Ntah2 ko yang berpangkat moyang ngan aku...harharharhar

Kan aku kata nak mengembara ngan moto besar...kekekeke...berangan tahap gaban aku neh...;P

Ha'ah...tak silap aku ulo yang ada tanda bulat wana putih kat kepala kot...yang tu konpom setan...huhuhu

=> cari cemana ko spy aku neh...hmmmmm...

Naz said...

ko ni x-men ke apa ni. kasi antibodi ko sket kat aku.. aku nak kuat jugak...

vouge? bukan vogeh? hahahaha...
jom kita buat dna test utk membuktikannya.... hahahaha

aku pun kalo boleh nak mengembara dng superbike. perghh... mantop sungguh angan2 ko itu...

ooo.. tu pun aku x tau... tq2...

>spy ada kat bawah meja... :p

Sulela said...

Ko kene ikut syarat dia dulu...
1)berendam dalam air kolam ikan keli
2)lumur badan ngan ikan2 baja yang dah diperam semalaman
3)terjun tiruk dalam kolam ikan puyu
4)berenang bersuka2an dengan lintah

boleh? kekekeke

Takyahla...janji kita sedara seislam...hehehe. Tapi buleh la kalau aku nak panggil ko Atuk Naz eh...best lak rasa...kahkahkah

Superbike? Tu lagi best tu. Lompat2 sana, lompat2 sini...kekekeke. Jangan ko lompat dalam gaung lak ye...

=>bawah meja aku ada timbunan kertas je...ko pakai lelabah ye. Ni ada lelabah neh...kaki panjang2...huhuhuhu...Geli la...auuuwww

Naz said...

ooo.. nnti aku suruh hantu rayer aku buat mcm syrt2 ko tuh... lagi pun dia suka makan ikan keli mentah... muahahaha

uhuk.. uhuk... ye nek Lela... hahahaha

aku nak lompat dlm kolam ko... :p

>yer.. aku pakai robot spider. hahaha...

Sulela said...

Berani la dia makan ikan2 kali aku. Kang terbakar dia aku buat nanti...fire fire fire!

Dah tua ye sampai batuk2 tu...sambil hulur ubat batuk cap kelapa laut afrika...

Lompat la...kolam tu kering takde air...wargghhkahkahkahkah

=> baling tarantula kat ko...kekekke

Naz said...

dan dia juga suka makan api.... muahahaha

eh.. dah xpired la... jng tipu taw.. hehehehe

tu kolam kat sebelah. aku lompat dlm swimming pool ko la... debush...

>tarantula ko tu kena makan dng black widow aku.... hahahaha

Sulela said...

Aku simbah air lak...ahahaha

Manader expired. Ko tengok date manufacturing dia la... (sambil buat muka tak besalah)

Habis la minyak motor ko terapung dalam kolam aku...(cucuh api...hahahaha)

=> black widow tu kecik je. cemana dia nak makan tarantula aku...jawab...jawab...kekekeke

Naz said...

selain api, dia juga suka mandi dan minum air... muahahaha...

eh ye ker? jap atok tengok balik yer nek... ish, mana pulak cermin mata ni... tulisannya kecik sngt... x nampak

aku pakai moto kuasa solar da... manada petrol... hahahaha....

>ni black widow gergasi. anak dia jer beso pinggan nasik...

Sulela said...

Ait? Camtu aku baling ngan tanah je la...

Copek la atok...lamanya nak tunggu ni. Kang melarat lak batuk atuk tu...

Kuasa solar ye? Ko terjun dalam kolam aku tu sebab matahari tak memancarkan sinarnya la ye? hahaha

=> Aku mintak tolong kat lelabah jadian lak...muahahaha

Naz said...

tanah adalah makanan ringan dia... hahahaha

eh, ini ubat sakit gigi... salah ubat ni...

bukan.. pesal moto tu akan bertukar jd motobot bila masuk dlm air... canggih beb

>x mo. x hensem langsung.. hahaha

Sulela said...
This comment has been removed by the author.
ika said...

sob3..sedey je lagu nie..

Naz said...

ika..
x sedey la lagu ni... :)

rathiqah azmira rosli said...

boleh amik lirik ini tak?
sgt suke
:)

Naz said...

rathiqah azmira rosli..
boleh3x.. tp kasi la kredit kat blog saya ni.. hehehe...

rathiqah azmira rosli said...

kredit bagaimana ye?
:)

Naz said...

ooo.. letak la link ke blog saya... tu jer... bukan kad kredit taw... :)

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?