Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Tag dari Nazatul aka Fairy


Aku di tag lagi. Kali ini daripada Cik Fairy kita. Sorry pesal amek masa lama untuk jawab. Tag-tag yg laen, insyaallah aku akan cuba jawab. Sambil-sambil tu boleh layan lagu Pirates of the Caribbean versi gitar unplugged dari guitarist low profile kegemaran aku.. Mr. Hemo.



1.Org luar sana x kenal kamu.Perjelaskan siapa kamu?

Seorang lelaki yang suka pada seni dan juga biz.

2.Sikap kamu yang 'mantap'?

Hmm.. apa yer? Bersikap sentiasa ingin tahu kot?

3.Sikap kamu yg sgt jelek?

'Jelek'? Macam bahasa Indon jer.. Mungkin bersikap suka melengah-lengahkan sesuatu. Tapi dlm proses ubah sikap tu.

4.Apakah gajet yg kamu sentiasa bawa?

Thumb drive dan henpon.

5.Dah berapa HP kamu pakai selama neh? Senaraikan brandsnya.Jenama HP yg sdg kamu gunakan skrg?

Sagem, Nokia dan Hp China made. Skrg pakai brand China, dah 2 tahun lebih pakai dan jatuh berpuluh kali still boleh guna. Tp susah sket nak carik spare part.

6.Siapa bestfriend kamu?

Sesiapa saja yang sudi nak jadi sahabat..

7.Siapa yg kamu syg selain family kamu?Kenapa kamu syg dia?

Sahabat setia. Pasal time susah dan senang, depa ni la yg ada.

8.Lagi 10 tahun kamu jadi apa?

Hmm.. cita2 nak bukak kilang sendiri, Insyaallah... tolong doa2kan ya.. :)

9.Kata-kata hikmah yg pernah kamu dgr & paling kamu suka?

Makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang.. (Bukan pasal makan jer, boleh juga utk perkara lain)

10.Dlm blog kamu,suda ada berapa followers?

53.. tq kpd mereka yang sudi jadi followers. :)

11.Senaraikan followers yg kamu suka? (Tak kira kuantiti) Kenapa?

Semua sekali..

12.Makhluk Tuhan paling HOT mahu di Tag?

Hmm.. siapa ya? Kalo sesiapa nak jawab, silakan... hehehe...

145 comments:

Sulela said...

Whoaaaaa...aku manusia pertama yang memberi komen...lalalala

Nasib baik ko tak tag aku...hahaha. HP China tu hp apa, Naz?

Naz said...

Lela.. sila dapatkan hadiah misteri kat kaunter pertanyaan..

Aku maleh nak maen tag2 ni sbenarnya. tu pasal aku x nak tag sesiapa.

hp cina tu ntah apa brand ntah. tp menu dia bnyk, lg best dr yg branded. ada 2 camera depa blkng, sound system marvles, touch screen, ada 2 slot sim card, dan mcm2 lg function yg aku suka..

eRRuL AspHyxiAteD said...

same r.. aku sebenarnya malas nak layan tag ni..membazir masa je

Naz said...

eRRuL AspHyxiAteD..
tu la pasal bro. tp kawan2 tenet punya pasal.. sesekali tu layan la jugak..

Sulela said...

Woooooo...best la dapat hp camtu! Aku tak penah tengok lak...errrr...maksud aku, aku tak terdedah ngan benda2 camtu...errrr...maksud aku, mata dan fikiran aku la...errrrr... ala, ko faham je la apa yang aku nak cakap ni...hehehehe

Aku faham sebab akupun malas nak main tag2 ni...kekeke. Sebab tu la Ab boikot tag...hehehe

Naz said...

Lela..
ooo.. paham. lg elok pakai yg ada jenama, mcm nokia. senang dpt spare part.

dia boikot tag pesal dia malas nak layan... hahaha...

Sulela said...

Aku guna Sony E...huhuhu. Nokia aku dah kene curik. Sakit hati tatau nak cakap la...

Naz said...

Kena curi ke Lela? aduhai, sayangnya.. so, hp yg ada ni simpan molek2, jng kasi kena curi lg. kalo x der hp zaman skrg umpama kereta x cukup tayar..

Sulela said...

Hp sekarang ni aku gantung kat leher buat cam rantai...kah kah kah.

Naz said...

ok gak tu Lela.. kalo hp ringan ok la. kalo hp mcm remote tv, payah nak wat rantai..

Mysterious Surfer said...

Salam singgah.. hehehe.. wow, Lela 1st person yg kasi komen di sini.. ;p

Sulela said...

Naz, hp nokia aku tu hilang dalam rumah mak kat KL. Masa tu kenduri. Kan ramai sedara datang. Dah jumpa dah pencurinya tapi tak cukup bukti. Jadi, seberat manapun hp aku tu (memang berat pon...huhuhu), aku tetap gantung kat leher...muahahaha.

Mysterious Surfer...guling2 aku gelak...hahahaha

Naz said...

masalah betul kalo ada org pnjang tngan ni kan. yg curik tu laki ker pompuan?

family aku ada gak hilang barang dlm h.bag masa kenduri kawen. sama mcm kes ko. suspek ada, tp x der bukti..

sayang yer ko kat hp... ye la, sama cm aku gak. kalo x der di sisi, rasa cam x best jer..

M.surfer tu nak ajak ko wat criter seram.. mana tau ko boleh contribute kat blog misteri dia tu... hehehehe...

Sulela said...

Yang curik tu pompuan. Bekas gf anak sedara aku. Aku nampak dia sorokkan tangan kat tepi katil masa aku sibuk layan tetamu. Tak sangka lak masa tu dia tengah bukak sarung hp tu. Masa aku carik hp, dia buat2 sibuk mencari sama. Sehari lepas tu, adik pompuan aku nampak hp aku tu dalam beg dia. Dia siap tayangkan kat semua orang lagi. Dia skola lagi, Naz, baru tingkatan 3. Mana dia cari duit nak beli hp tu. Harga kat pasaran masa tu RM800. Dia kata orang bagi. Aku 100% tak caya.

Lepas tu aku beli lain. Mana je aku pegi, hp tu aku bawak...huhuhu.

Ko, kalau tak bawak hp, agak2nya ada tak orang yang marah kat ko, Naz? Misalnya manager2 ko, kawan2 ko, King ke, awek ke...hmmmmmm hahahakahkahkah

Aku ada hantar email kat M.Surfer. Ada dapat tak? Nak contribute cerita seram ye? Amek je la kat blog aku tu...hehehe. Kalau tak best, buat2 best je la...muahahaha

hysMan.. said...

aiyooo panjangnyeee tag....
jenoh gwa nak bace..hehe..
baguih ar ko..universal..
suma org bleh masok..
layanzzz..
:p

Naz said...

Lela..
teruknya prangai budak pompuan tu. siapalah yg malang jd pakwe dia yer?? kalo time kenduri kendara ni kena jaga brg2. kdng2 org yg kita kenal pun boleh curik.. huhuhu...

kalo aku trtinggal hp, aku jd x menentu. pesal client aku call x kira masa. biasanya time siang bnyk la..

dia dah dpt dah.. tunggu masa nak hapdet. blog tu dah bersawang. nnti aku suruh dia bersihkan, baru wat n3 baru.. hehehe

Naz said...

Man..
aku universal dng semua org. lelaki, pompuan, kaya, miskin, lawa, x lawa, semua aku layan sama rata. x der double standart.. kalo ko rajin wat la tag tu... hehehe

Sulela said...

Sebab tu la sekarang ni bila ada kenduri, sedara-mara aku announce siap2 suruh jaga hp...hahaha. Kalau sorang yang buat announcement, kira ok la. Ni bersambung2 gema suara kat dalam rumah. Malu aku...hahaha. Lepas aku tunjuk dah gantung kat leher, semua tersengih pandang aku... Saje la tu...kekekeke

Kekekeke...busy tahap dewa dah tu. Boleh bayang la... kekekeke

Mintak ko bitau M.surfer gak, nanti aku hantar lagi. Sungguh aku lupa cara nak hantar e-mail. Sabar je la aku...huhuhu

Naz said...

hahahaa.. kalo aku kat sana, compom aku jd salah sorang yg tolong sambung menyambung dlm rumah tu. hahahaha...

stakat ni under control, belum sibuk tahap dewa lg. kalo aku x online berhari2, tu baru sibuk tahap dewa..

M.surfer ckp tenkiu bery2 mash.. nanti dia hantar jin internet tolong ajo ko cara2 hanto email.. hehehe

Sulela said...

Owwwhhhh...kalau ko tolong membuat gema suara bersambung2 tu, aku baling ko ngan alas cawan...ekekeke

Hmmmm...jeles betul la bila tengok kengkawan busy neh. Apa aku nak buat bagi diri aku busy tahap gaban lak ek... Selalu aku keboringan tahap dewa...huhuhu.

Welcome...;P
Betul ke ni...kekekeke. Bagi jin lelaki tau. Jin pompuan nanti kuat membebel...kakakaka.

Naz said...

ala.. jng marah. cuma gurau2 jer. sronok kenakn org ni. hehehe...

walaupun bz, komen tetap berjawab. nak elakkan boring, aku pun x tau nak jawab. kalo aku, layan tenet, tengok tv atau klua jln2..

jin pompuan dia simpan dlm botol. jin jantan dia biarkan buat kerja. nnti dia pos laju jin yg ko nak tu..

Sulela said...

Aku gurau2 kasar jugak tu. Mana ada marah...ekekekek

Huuu? Aku ke yang busy tu? Aku dah tak busy dah. Tu yang rasa boring tahap dewa tu. Sekarang aku dah dapat idea nak membusykan diri. Aku nak buat crochet banyak2...hahaha. Cerpen aku letak tepi dulu. Idea mencurah2 tapi crochet ni lebih menggoda aku. Hobi baca novel pon letak tepi dulu. Cerita sekarang lebih memboringkan aku.

Apsal tak sampai2 lagi jin tu? hehehe

Naz said...

aku tau ko x marah.. nanti2 boleh aku buat suara sahut menyahut 'jaga barang masing2 ya'... hehehe..

hobi baru nampak? ye lar, org pompuan memang berseni dan sabar. kalo aku la nak buat crochet, jawabnya benang2 tu akan berpintal2 kat jari jemari aku. hahaha...

mungkin salah hantar jin kot. jintan manis...

Sulela said...

Hahahaha...aku bayangkan jari dan badan ko sekali kene lilit ngan benang. Aku minat je, Naz...;)

Semakin ramai pengikut ko neh...hehehe

Naz said...

mlampau la tu smpai badan aku terbelit skali ngan benang.. hahaha.. jahat ko ni..

nmpak jer ramai. tp counter blog aku bergerak dng perlahan sekali. nasib baik ko ada, kalo x sunyilah studio buruk aku ni...

Sulela said...

Hahahaha...sakit perut aku gelak...

Sama cam blog aku la. Masa ko busy haritu takde sapa yang nak meriahkan... Mati kutu aku...huhuhu. Cemana blog Ab boleh meriah camtu ek Naz?

Naz said...

hahaha... aku sakit usus tengok ko sakit perut gelak...

blog aku pun sama la Lela.. time tenet ko problem hari tu, blog aku sunyi sepi mcm kedai x laku jer... hahaha...

oh.. blog member kita tu meriah gila babas pesal dia bnyk mrayau2 carik kawan2 tenet baru. marketing dia power...

Sulela said...

Nanti aku panggil ambulans untuk ko ek Naz. Risau takut usus ko terbelit lak...ekekeke

Takpolah Naz, aku tahu ada pembaca yang baca tanpa meninggalkan komen. Oleh itu, aku sebagai wakil pihak2 silent reader ingin menujukan soalan bernilai RM0.20...bila ko nak hupdate lagu baru...haaaaahahahaha.

Ab memang power serba-serbi. Ko penah jumpa dia tak Naz? hehehe

a.b geldofg said...

bst cara ko main lagu ni bro..aku suka

Naz said...

dun wori.. usus2 aku masih ok. cuma tergeliat sket jer. sapu pakai minyak senyonyong, trus ok.. hehehe..

lagu baru? actually aku dah rakam dah (lagu lama aku). bila dengar balik mcm x best jer. nnti aku rakam balik dan hapdet.. mahai no soklan hang tu..

blum lg. just borak2 dlm ym jer sekali hari tu..

Naz said...

Ab..
tu member maya aku yg maen.. bst kan??

Redynne™ said...

sama sama..

hehe..

Naz said...

Redynne..
Sama2? untuk apa ya? saya kurang jelas..

Sulela said...

Ahhahaha...ada lagu baru. Aku telambat lak nak dengar. Soalan aku tu memang mahai. 200 sen tuuuu. Bukan senang nak carik...kakakaka

Naz said...

dah dengar Lela? apa komen? kalo dah dengar sila letakkan 200sen tu kat dlm topi atas jalan jer...

Redynne™ said...

10.Dlm blog kamu,suda ada berapa followers?
53@56.. tq kpd mereka yang sudi jadi followers. :)

tu le..soklan yg no 10.. hehe..

Sulela said...

Aku dah komen dah...hehehe. 200 sen tu aku letak dengan cara hormat kat dalam buku bank ko...

Naz said...

Redynne..
ooo... pesal tu ker?? ingatkan apa tadi.. hehehehe...
dah lama memblog ya??

Naz said...

Lela..
Ok, nnti aku balas..
ko jng wat mcm hari tu.. kata nak masuk dlm buku bank aku... 1sen pun smpai2.. hahaha

Sulela said...

Tu mesti dah kene kebas ngan jin pasir berdengung la tu...hehehe.

Naz said...

cheh... jin jugak jd mangsa.. apa la ko ni.. Eh, ko x nak wat poem lg ker?

Sulela said...

Poem? uuuuhuhuhuhuuuu... Aku busy mengcrochet...hahaha

Aku lebih suka lirik yang ko dan King hasilkan. Masyukkk...kekekeke

Redynne™ said...

sy bukan blogger tegar..

sekadar nk penuhkn masa lapang.. :)

Naz said...

Lela..
Mentang2 la ada hobi baru.. dah bnyk ker yg ko dah buat?

Selain king, ada gak member laen yg contribute. tp aku belum rakam lg. lagu lama.. dah lupa2 ingat. poem ko best, aku suka ko gaya penulisan ko yg bnyk berkisar tntng alam semulajadi. buat aku tenang dan mendatangkan inspirasi..

Naz said...

Redynne..
Betul tu.. memblog ni boleh memenuhi masa lapang. dpd duk tido atau lepak2 kan?? dpt juga ramai kawan2 maya yg baru.. :)

Sulela said...

Alaaaaa...ni yang rasa nak buat lagi ni...hahaha.

Aku baru belajar kat Youtube bunga crochet tu. Kekadang dah nak siap, lepas tu bukak balik. Salah kait...huhuhu. Selain tu aku selang-seli ngan cross stitch. Nanti dah siap, aku hupload kat blog...hehehe.

Naz said...

buat.. jng x buat Lela.. :)

walaupun aku x minat, aku akan tengok juga nanti.. mana tau boleh memberikan inspirasi..

Sulela said...

Nanti la...malam tadi aku tengok bintang2 kat langit. Cantik sangat. Berkelip2 macam butiran berlian. Aku nak snap gambar tapi tak dapat. Aku tenung langit sambil tengok adik lelaki aku bakar ikan keli...hehehe.

Lama lagi la ko kene tunggu. Dah 3 hari tergendala sebab ayah dan adik aku sekeluarga datang. Seronok makcik sampai tak jengok blog...kekekeke

Naz said...

wow.. buat bbq ikan keli ker Lela. serunut tu.. aku baru td mkn nasik lauk ikan keli kat kedai. tp kureng skit lah.. nasinya keras..

patutlah sunyi sepi. aku ingatkn tenet ko kena lightning lg..

Sulela said...

Yup...hehehehe. Aku ingat nak bagi sikit kat ko tapi ko jauh lak. Kalau jiran sebelah rumah, awal2 lagi aku seru nama ko suruh tolong panggang sama...muahaha. Nasi keras? Mentah ke? huhuhu. Ikan keli masak cili kering lagi ye Naz? hehehe

Tak menang tangan nak melayan. Menyembang sakan sebab dah lama tak balik KL...kekeke. Mintak dijauhkan la kene sambar ngan kilat. Teruk susut duit poket aku nak kene beli modem lagi...huhuhu...

Naz said...

tunggu la nnti aku pacak rumah kat seblah ghumah ko. hari2 aku kasi piring kosong, mintak ko isikan dng lauk ikan keli.. yum2x..

nasi kedai tu terdedah lama kot. tu pasal keras. walaupun nasik x habis, ikan tu cuma tinggal tulang belakang dan kepala sikit2 jer..

ooo.. minta dijauhkan... memang kopak nak beli modem baru dan repair..

Sulela said...

Ko buat rumah apa tu yang main pacak2? huhuhu

Aimakkkk...kepala tinggal sikit2 je? Ko gigit kepala dia sekali ke Naz? wakaka

Naz said...

aku wat stingGarden. bolek aku pacak sblh rumah ko?? hehehe..

aku gigit pipi dia ajer...

Sulela said...

Rumah stingGarden ko tu nanti akan bersebelahan dengan rumah katak2...muahahahaha

Pipi ikan keli? hahahaha...

Naz said...

wah.. ada kawan la nampak gayanya.. boleh aku join depa unplugged dpn rumah ko Lela.. kalo hujan, aku tunjuk jari kat depa.. pas tu depa tunjuk jari kat aku pulak.. hahaha..

pipi ikan keli tu kan sedap kalo dikunyah.. x pernah try??

Sulela said...

Hahahaha...kelakar la ko ni. Aku bayangkan orkestra ko dan katak... Siap pakai tuksedo tuuuu...ahahaha.

Tak penah try lak sebab keras la bro. Sedap ek? Selalu aku makan takat isi dia kat kepala je. Pastu buang. Nanti nak cuba la...hehehe

Naz said...

tuksedo? hahahaha... yg siap pakai bow tu? ok gak tu. nnti ko boleh buat crochet baju depa tu. kaler hitam putih tau.

bagi aku sedap dikunyah. tak tau la lidah ko rasa mcm mana?

Sulela said...

Ha'ah...nak aku buat crochet, mahu makan tahun tu...hahaha

Takpe Naz, nanti aku cuba lain kali. Kalo ko kata sedap, mesti sedap la...hehehe. Aku suka makan sirip belakang dia tu...tambah kalau goreng...perggghhh!

Naz said...

aik, crochet yg saiz katak pun amek masa setahun ker? hehehe...

aku juger suka mkn sirip ikan keli goreng. pergh.. enaknya ya ampunn... syedap sehingga ke sirip terakhir..

Sulela said...

Hahaha...ko buat aku tergelak sengsorang la Naz. Jom lumba makan ikan keli ngan aku....ahahaha

Naz said...

jom.. aku dah mkn sekor mlm td. rasa mcm x cukup jer. Lela, bak mai 18 eko. hehehe

Sulela said...

Mai la datang sini. Lebih dari 18 ekor aku buleh bagi...ekekeke

Sekarang ada masalah lak. Benih keli yang orang supply tu banyak mati. Kami buat perbandingan ngan ikan puyu. Tengok tumbesaran dan cara pemakanan. Kalau puyu lebih elok, kami ingat nak stop buat keli. Tapi masih bela gak la dalam kuantiti yang kecil.

Naz said...

agak2 apa sebab anak2 keli tu mati? mungkin kurang vitamin kot? woo, rugi la kalo camtu Lela..

Sulela said...

Buat masa ni kesimpulannya pasal air dan ruang. Sensitif gile anak2 keli neh. Macam puyu, dorang punya daya tahan agak kuat tapi keli neh, silap sikit je banyak mati. Suami aku dah transfer masuk kolam tanah lak. Tengok cemana. Memang la rugi. Nak buek camno...huhuhu

Naz said...

ooo.. pasal tu ke? sensitif betul anak ikan keli ni yer? patutlah ada value tinggi dlm market. so, gali kolam baru ke? mungkin kena buat experimen dan try an error.. semoga berjaya ya..

Sulela said...

Gambar aku tunjuk haritu kat blog aku tu, kolam baru la tu. Kolam lama ada lagi 4 kat sebelah sinun...hehehe. Memula buat projek ikan keli ni, satu kolam penuh mati. Dah boleh jual dah masa tu. Silapnya tang air dia. Aku rasa nak nangeh masa tu. Sayang betul. Lepas tu kami mintak nasihat dari orang yang berkenaan. Dia kata memang sebab air. PH terlalu tinggi takleh, terlalu rendah pon takleh. Adehhhh...

Kita doakan kejayaan bersama, Naz...amin.

Naz said...

loh.. 1 kolam mati? lg sedey.. brapa ribu ekor smuanya Lela? kalo stakat 10,20 ekor mati x kisahla.. boleh buat lauk..

ko tanya kat org berkenaan tu kat mana? dr jabatan atau pengusaha mcm ko gak? kalo nak cek pH air kolam pakai kertas pH atau ada alat lain?

ok, aku doakan kejayaan projek2 yg sedang ko buat. aku suka dan bangga dng usaha2 yg ko dan family buat tu. semoga biz ko ni semakin maju dr hari ke hari.. :)

Sulela said...

Aku dah lupa berapa ekor jumlah sebenar dia tapi puluh ribu ekor la Naz. Nak buat lauk pun takleh sebab ikan keli tu mati macam keracunan. Perut dia wana hijau. Kami tanam je.

Kami tanya kat orang yang dah berjaya buat projek ikan keli neh. Masa tu kan ke kami baru nak mula. Ada jugak mintak ilmu ngan orang2 kat pejabat MARDI. Dorang tak kedekut ilmu malah cuba bantu selagi boleh. Suami aku check PH air guna sejenis cecair. Ada jual kat kedai akuarium. Bukan pakai kertas litmus tau Naz...hehehe.

InsyaAllah Naz. Kita sama2 berdoa. Bukan senang nak naik dalam bisnes kan Naz? Aku tabik kat orang yang dah berjaya sebab tahu susah payah yang dorang tanggung untuk naik ke tahap yang boleh dianggap selesa. Macam ko jugak, kan Naz?

Naz said...

keracunan la tu kot?? perut kehijau2an mcm tu. terseksa ikan2 tu nak mati. nak wat mcm mana, dah jd mcm tu.. mungkin ko dpt 1 ilmu tntang cara2 nak bela ikan keli dng betul. utk masa dpn projek ko..

ooo.. bagitu. ilmu kalau dikongsi akan bercambah2.. baru aku tau MARDI juga boleh kita rujuk. aku ingat jab pertanian atau perikanan..

hehehe.. aku ingat guna kertas litmus mcm dlm lab masa sek dulu..

alhamdulillah, life aku selesa skit dibanding dulu. tp belum capai tahap yg aku target lg. jd kontraktor ni mcm2 susahnya. tu pasal aku tengah fikir biz lain skrg ni. hmm.. aku serah saja pada takdir disamping ikhtiar dan usaha..

Sulela said...

Itulah pengajaran kami yang paling mahal...hehehe

Naz, alaaaaaa...silap lak. Bukan MARDI la...FAMA...hahaha. Cemana aku buleh silap lak neh...huhuhu. Ko jangan marah ek. Maaf, maaf maaf...Tukar maklumat tu balik... Masa tu kami jual ikan keli secara borong kat FAMA. Tapi dorang amek murah. Jadi, sementara tu usha2 gak tengok mana2 pemborong yang amek harga mahal.

Kekeke...akupun ingat camtu memula. Ada sejenis cecair, kita campurkan kat dalam air kolam tu. Pastu tengok perubahan warna. Pastu compare ngan wana yang ada kat botol.

Naz, ko jadi contractor apa? Boleh aku tahu?

Naz said...

pengajaran yg mahal untuk hasil yang berbaloi... good luck..

ooo.. Fama rupanya. depa nak amek murah? la, kalo camtu lebih baik juai kat pemborong lain. so, dah ada pemborong tetap ke skrg Lela?

ooo... mcm tu yer. dah jd mcm saintis pulak. at least ko dah jd mcm ala2 marine researcher. hehehe...

aku kontraktor kelas F sajer. mcm2 aku dah buat tp main activities com aku buat Fire Fighting System, Office Renovation, Lab tools supplier.

aku ada hantar proposal utk fire fighting system utk Hicom dan TM hari tu. not bad dia punya budget. doa2kan ya Lela...

Sulela said...

InsyaAllah... Good Luck untuk ko jugak.

Dorang amek RM2.50 sekilo. Tak pulang modal la. Lagipun dorang nak saiz sekata jek. Susah la. Jadi sekarang ni dah dapat RM3.00 sekilo dari sorang pemborong. Saiz ikan boleh campur2. Kira ok la, lebih RM0.50.

Marine researcher...hahaha...

Camtu ye...dasat gak. Ada sorang orang kampung aku, contractor gak. Kelas aku tak pasti. Dia amek tender tanam2 pokok sepanjang jalan raya. Kiranya dia orang yang paling berjaya kat kampung aku neh. Rupanya contractor ada macam2 ek. Aku baru tahu...hehehe. Mesti ko dah capai taraf berjaya jugak, kan Naz...

InsyaAllah, semoga ko berjaya, Naz. Aku doakan rezeki itu milik ko...

Aku baca pun gerun neh...hehehe.

Naz said...

Alhamdulillah, aku bersyukur dpt sahabat mcm ko. saling doa mendoakan... semoga apa yg dirancangkan berjalan lancar dng izin Nya.. amin..

wow.. ok sngt la tu. dpt untung lebih 50sen skilo. kalo 2.50 x pulang modal ker Lela? atau mungkin untung ciput sngt??

atau Marine biologist... hehehe... ;)

oo.. tender tanam pokok.. aku pernah nak masuk dulu, tp x jadi masuk pesal ada masalah dng workers. so, aku pikir lebih baik tarik diri. lagipun aku bukan pakarnya. hehehe...

aku masih tahap biasa2 jer. belum sampai target lagi.. terima kasih kerana mendoakan ya.. :)

apa yg ko gerun Lela?

Sulela said...

Amin...

Tak kesampaian la...kekeke

Ha'ah...landscape punya. Seronok aku tengok. Sekarang ni pokok2 yang workers dia tanam dah besar2 dah...hehehe. Errrr...tanam pokok kene ada kepakaran ke Naz? Aku ingat, main korek lubang dan bubuh pokok je. Aisehhh...menyimpang lak imaginasi aku...huhuhu

Kita sama2 berdoa, Naz...hehehe

Aku gerun la dapat sahabat yang buat benda2 yang tak terjangkau dek fikiran aku. Tabik la kat ko...hehehe

Naz said...

:)

x per.. ko boleh amanahkan anak2 ko utk sambung cita2 mnjadi Marine Biologist.. :)

dah besar? redup sikit kan. skrg ni panas menggila. mlm2 pun trasa bahangnya. semua bidang kontraktor ada ilmunya. ada kursus khas utk bidang2 yg dipilih. pihak PKK (Pusat Khidmat Kontraktor) ada anjurkan kursus2 tu..

Insyallah, kita sentiasa saling mendoakan... :)

x payah gerun. biasa2 saja, lagipun memang dah itu priuk nasik aku. :)

Sulela said...

Anak aku nak jadi saintis. Terduduk aku kejap masa dengar cita2 dia...hehehe. Aku hanya doakan yang terbaik buat dorang...hehehe

Macam tu rupanya. Ada kursus nak kene attend... Ada exam tak Naz?

Periuk nasi aku, mmmmmm...periuk elektrik jenama National...hahaha

Naz said...

Alhamdulillah... ada harapan tu Lela.. jd, kasi dorongan dan support utk anak ko tu...

exam tu ada di hujung kursus. biasanya apa yg blajar, tu la yg kuar. susah nak fail kalo ikut kursus tu betul2. kalo x dtg, compom depa failkan secara automatik..

periuk karan aku jenis... ntah... nnti aku turun dapur tengok.. hahaha...

Sulela said...

InsyaAllah...;)

Camtu ye. Ada sijil la lepas tu, kan? Satu kursus, satu sijil. Kalau seploh kursus, seploh sijil la dia bagi ek Naz...

Hahahaha...sakit perut aku gelak...adoi la...

Naz said...

sijil ditauliahkn kemudian. kalo 10 kursus, 10 la sijil akan dpt.. boleh wat koleksi sijil2.. hahaha...

adoii... aku sakit perut nengok ko gelak... hahaha...

amacam projek crochet ko tu? bnyk dah buat?

Sulela said...

Camtu, banyak la dah sijil yang ko kumpul? ekekeke

Kalau ye pon, jangan la sampai tergolek masuk longkang. Aku gelakkan ko lak...hahahakahkahkah

Sekarang ni tengah cuba buat beg guna granny squares. Dah 70% siap. Bunga pun dah siap. Nanti aku show off kat blog. Aisehhh...lari dah tema blog aku tu...hahaha...(sambil geleng2 kepala)

Naz said...

x lah bnyk. semua tu utk kelayakan ber biz jer.. kalo nak masuk job gov, semua tu kena ada. lainlah kalo dng private..

apa yg ko taip tu aku x tau pun. teruskan dng hobi ko tu. bagus ada hobi ni. sambil2 tu ko wat la n3 pasal alam semula jadi mcm dulu2. tringat n3 ko pesal burung yg tersangkut tu...

Sulela said...

Itulah, dah meleset dah ngan tema blog aku neh. Jarang dah aku pegi ke belakang rumah sebab preoccupied ngan crochet neh. InsyaAllah, aku cuba buat balik. Haritu aku nampak burung kenyalang berlegar2 kat kolam masa aku nak buang sampah tapi tak dapat snap gambar la. Tu musti nak sambar anak benih ikan...huhuhu...

Naz said...

wah.. ada burung kenyalang kat area sana? aku ingat kat Sarawak jer ada. kena berhati2 sket Lela. nnti jadi lauk pulak anak2 ikan ko dng burung tu nnti...

Sulela said...

Ada yang dah bejaya. Burung raja udang pon banyak. Bila dorang tahu ada anak ikan masuk kolam, dorang terbang keliling kolam tu dan hinggap kat dahan2 pokok tunggu peluang. Selalu gak lastik tapi tak kene. Takat dapat halau je...huhuhu.

Burung kenyalang tu selalu terbang sepasang. Aku rasa suami isteri kot tu. Besar gak. Bingit bunyi dia... Aku takde idea la nak cerita apa kat blog sekarang neh. Tadi aku berlegar2 kat belakang rumah tapi idea tarak mariiii...kekekeke

Naz said...

nak halau burung memang susah. lebih2 lg kalo ada sumber makanan kat kaw tu. tp kena gak halau, nnti bnyk ikan kena makan.. rugi ko nanti..

kalo x der idea ko snap gambo jer la. apa yg mnarik kat blkng sana??

Sulela said...

Uishhhh...ko tak penah pegi belakang rumah aku. Macam2 adaaaa...hahahaha. Makhluk yang tak hensem tu pun ada...hehehe

Ada cerita aku nak buat pasal belakang rumah aku tu tapi rasa malas lak...hehehe

Naz said...

mak aii... makhluk tu pun ada Lela? siapa yg pernah jumpa?

buat la Lela.. aku tringin nak tau apa misteri kat blkng rumah ko tu... msti ada sesuatu yg menarik...

Sulela said...

Adik2 aku penah jumpa masa dorang datang sini. Lepas tu semua tak berani nak tido sengsorang kalau datang bertandang. Aku kene teman dorang tido...hehehe.

Last sekali adik aku yang nak kawen ni datang ngan tunang dia. Aku temankan dia tido cam biasa. Esoknya dia kata dia nampak aku masuk tido dalam bilik aku. Bila beralih ke kanan, aku tengah tido kat sebelah dia. Hessshhh...buat meremang bulu roma je adik aku neh...

Aku tengah blur sekarang neh. Nak cipta perkataan pun maleh..hehehe. Tengok kot2 lepas ko balik dari kampung ko, aku cuba buat ek...hehehe

Naz said...

dia org ada ceritakan mcm mana rupa bender tu Lela?? kalo pernah jmpa, msti tau mcm mana kan..

alamak.. seram pulak crita adik ko tu.. abis tu, ko yang mana satu? yg duk kat seblah atau yg g bilik tu?? keras ya tmpat ko tu??

Sulela said...

Ada...ada yang jumpa nampak macam cahaya. Ada yang nampak berbungkus je. Ada yang kene sakat...huhuhu

Aku yang tido kat sebelah dia. Sebab tu aku rasa seram masa dia cite tu. Punyalah best aku landing kat sebelah dia, dia kata aku masuk bilik lak. Siot jek...huhuhu...

Tempat aku memang keras. Iyolah, tanah, batu, tunggul pokok, jalan tar...kan keras tu...ahahahaha

Naz said...

mcm tu ya rupa makhluk tu.. yg berbungkus tu pocong ker Lela? member aku pernah g tahu, masa dia kecik2 pernah jumpa makhluk berbungkus kain kapan. dia berjalan dng cara berguling2. laju mcm tayar kereta dia cakap. kalo kena kejar... perghh, somput napas..

stakat ni ko x kena kan? mungkin makhluk tu pilih2 mangsa... yg kuat semangat dia x nak kaco...

kalo keras camtu, kat ghumoh aku pun keras.. hahaha...

Sulela said...

Errrr...esok aku jawab komen ni ye. Takut lak aku neh. Dah tengah malam neh...hahahaha

Naz said...

ok.. aku paham... boleh jawab esok, time matahari meninggi... :)

Sulela said...

Hah, yang berbungkus tu, kat sini pun ada. Kami panggil hantu bungkus. Ada yang gelarkan hantu pocong. Masa tu suami aku kecik lagi. Dia la yang cite neh. Benda yang berbungkus tu berguling2 kejar orang. Lepas tu hilang...huhuhu. Tapi arwah atuk suami aku jenis yang ada ilmu. Tatau dia buat camne, benda tu terus tak kacau lagi.

Setakat ni Alhamdulillah...aku tak kene lagi cuma sekali je masa aku jaga kedai dulu. Itupun sebab ada orang yang busuk hati hantar sebab nak lingkupkan bisnes. Aku dengar tapak kaki berjalan laju kat belakang aku. Lantai tu ada tikar getah. Dengar jelas la tapak kaki dia terseret kat lantai tu tapi takde orang. Masa tu aku sengsorang je. Terus aku lepak kat luar kedai, tunggu suami aku datang...ahahaha

Ada cerita di sebalik semua kejadian neh. Nanti aku tulis, ko baca ek. Tengok malam kang aku karang cerita...kisah benar...huhuhu

Bukan keras itu ke yang ko maksudkan? ahahahaha...;D

Naz said...

aku tengah imagine benda berbungkus mcm tu berguling2. seram jugak ya... dlm tu ada mayat ker Lela? kalo x sungguh, org x kata kan?? aku rasa itu cuma mainan syaitan yg cuba nak ganggu khidupan manusia...
dulu family ko bukak kedai runcit ker?
aku dah nampak n3 ko pesal crita seram tu. pas aku habis balas komen2, aku ke sana... :)

Sulela said...

Ishhhh..seram lak aku. Ada orang kata, benda tu nak mintak kita tolong bukak tali pengikat kat kepala ngan kaki dia je. Masa dia kene tanam, orang lupa bukak tali tu. Gile la kalau ada yang boleh buat camtu. Aku setuju ngan ko, mainan syaitan je tu...huhuhu

Takkk...aku kongsi ngan kak sedara aku dulu. Kan aku penah bitau yang aku kene tipu tu...huhuhu

Naz said...

ooo... mcm tu rupanya. seram jugak yer..

yg ko dan dia buat biz krepek tu kan? kesian ko kan... mahal sungguh pengajaran yg ko dpt tu... sama mcm aku juga... :)

Sulela said...

Ha'ah...yang tu la. Kami jual kerepek dan produk2 keluaran bumiputra. Ada potensi untuk maju cuma caranya tak betul.

Ko penah jumpa hantu tak Naz?

Naz said...

sayangkan?? ada kedai, tp x boleh jln... pas2 ni wat sendiri lg baik. untung ke, rugi ke sendiri tanggung...

aku x pernah jumpa hantu. cuma bayangnya sikit2 tu ada la dulu2. tp aku rasa tu makhluk halus atau syaitan. hantu tu x wujud bg aku. bukan ckp besar, tp ustaz aku ckp jng percaya hantu2 ni.

Sulela said...

Betul ko cakap tu. Tapi kalau betul caranya dalam erti kata perkongsian, aku rasa boleh dapat banyak untung. Ko bayangkan la, kedai jual produk2 Melayu sekarang ni semakin dapat sambutan based on halal material. Tambah Melayu yang buat. Kat tempat aku neh, ramai yang dah buka mata ngan produk2 camni. Mutu dan kualiti tak lari cuma kureng sambutan je. Jadi, bila ada kedai yang mula perkenalkan, ramai yang akan datang mencuba dan membuka mata. Errrrr...hehehe...aku dah mengarut lak...kekekeke

Cemana ye orang buleh buat gambaran hantu pocong, camni rupanya. Hantu penanggal lak camni rupanya. Memang mainan syaitan dan bagi aku hantu itu adalah syaitan itu sendiri...

Naz said...

pasal produk2 tempatan yg base halal produk tu aku setuju sngt. dah banyk giler kat market skrg ni. kalo nak suksess, kena pandai bab2 marketing. produk Melayu yg aku kagum ialah Ramli Burger, Sate Hj Samuri (kajang), dan Power Root. ada bnyk lg, tp yg 3 tu paling menonjol dlm arena produk berasaskan makanan.
mcm ko taip tu, bila dah malatop... mulalah org nak tiru. hehehe... nak wat mcm mana, org kita ni memang mcm tu...

aku terpikir jugak pasal gambaran tu. mcm mana ek rupa tu boleh digambarkan ya?? aku sokong ko cakap pesal hantu tu adalah syaitan itu sendiri... :)

Sulela said...

Ramli Burger...kekekeke. Jom buat Prosperity Burger...ahahaha

Jangan tatau Naz, pencuci pinggan mangkuk pon ada yang halal tuuu... Aku guna sekarang neh. Barangan keluaran Hilal, HPA, Antikah, Mahadi's...tu semua produk melayu yang semakin terkenal. Kalaulah orang2 kita boleh bukak mata dengan produk2 camni, aku rasa akan ada Melayu yang jadi jutawan based on benda2 halal neh.

Aku rasa syaitan tu nak terkenal jugak la. Cara dia, menyerupa...hehehe. Aku heran takde hantu bungkus kat luar negara. Dracula je yang ada...ekekeke

Naz said...

jom... kalo aku rajin dan ada masa nnti aku nak try wat resepi ko tu...

aku rasa skrg usahawan2 bumiputra sedang menuju puncak menjadi jutawan dng produk2 base ni. ni yg buat aku bangga. cuma aku rasa org kita belum cukup berani utk bersaing dng org ca ya nun alif. aku slalu ronda2 area2 kilang kat shah alam. kilang2 milik org kita cuma beberapa buah sahaja. yg bnyk, kaum depa dan org luar. bila la industri perkilangan akan dimonopoli oleh org2 kita?

ya la... naper hantu bungkus, toyol dan sebagainya x der kat luar negara ya?? hehehe

Sulela said...

InsyaAllah, sedap...kekekeke

Itulah masalahnya. Ko tengok je makanan yang terjual di pasaraya. Maksud aku yang berbungkus la. Semua keluaran syarikat ca ya nun alif. Kekadang aku bengang sebab syarikat melayu ada buat benda tu tapi tak dapat sambutan. Kenapa? Sebab orang kita sendiri tanak support barangan buatan tu. Alasan, mahal la...tak standard la. Jangan komen pasal rasa sebab aku rasa memang sama. Quality guaranteed...

Ahahaha...suka betul aku tengok cite Van Helsing...hihihi

Naz said...

ntah.. belum try lg... dah try baru tau :)

betul tu. makanan buatan bumiputra berlambak kat pasaran skrg. tp, naper yer produk depa tu lebih laris terjual? mungkin sesuatu perlu dilakukan. mungkin cara promosi yg lebih efektif...

Naz said...

Van Helsing? hehehe.. membuatkan mata aku x berkelip2 menontonnya... nyeh3x...

Sulela said...

Kekekeke...sama ngan aku. Dulu ada pemain vcd, dapat la tengok banyak cite2 camtu. Sekarang dah rosak, malas nak beli lain. Tengok tv je la...kekeke...

Naz said...

kalo ko donlod kat website torrent, mcm2 crita ada. main kat pc jer, x payah vcd/dvd player. dlm h.disk aku ada 140 filem. bila nak tengok pun aku x tau. skrg aku main sedut jer dulu. ada masa free, baru layan...

Sulela said...

Makkkk...sampai 140 filem? Ko tak memilih ye? Ko suka tengok cite jenis apa? Aku, kalau takde action-packed...rasa malas nak tengok...hehehe. Tapi cite kelakar aku layan...ahahaha

Naz said...

aku memilih juga masa nak donlod. aku bnyk criter2 bbntuk seram, fantasi, animasi, perang2, dan lawan2. kebanyakan criter omputeh. aku terpaksa guna external hd 500gig utk memenuhi hobi aku tu.

Sulela said...

Wooohhhh...hobi ropanya. Apsal lelaki suka cite perang ek? hehehe

Naz said...

ntah la Lela. mungkin seronok tengok letup sana letup sini kot... aku paling suka crita 'save private ryan'... penuh dng adegan mendebarkan dada...

Sulela said...

Akupun buleh bagi ko tengok letup sana, letup sini. Nanti aku pi carik mercun katak...kekekeke. Time raya ramai yang jual secara haram kat sini. Kekadang tingin gak nak main. Tapi aku tak berani nyalakan. Suka tengok jek...kekekeke. Tak pun try meriam buluh. Powerrr...

Naz said...

kalo nak letup2 mcm tu kena tunggu time2 nak dkt raya baru fell... layan meriam buloh pun best gak. paki batang besi lg best...

Sulela said...

Wuuuuu...kababommmmm!!!

Takyah la buat meriam tu, Naz. Kang tersilap langkah kang, sapa nak main gitar untuk aku dengar lagik...huhuhu.

Naz said...

criter pesal letup2 ni, aku tringat masa kecik2 dulu, adik aku cedera pesal mercun meletup kat tangan dia. aku nampak dia bakar sumbu mercun tu depan mata aku. ingatkan dia nak baling... last2 meletup dan.. dia menangis... mengelupas tapak tangan dia. aku jugak kena marah pesal x jaga adik aku tu. ye la, time kecik2, ingat nak sronok jer...

kalo aku x der, mamat gitar yg sorang lagi tu ada... hehehe...

Sulela said...

Pehhh...nasib baik tak putus. Seriau aku baca. Adik ko lelaki gak ye? Dulu masa kekecik aku lebih suka main mercun yang kuar payung terjun tu. Best gila bila dapat payung terjun tu tapi selalu lak dia tersangkut kat pokok ciku orang kaya kat depan rumah. Takut wooo nak mintak sebab dia bukan mesra masyarakat miskin...huhuhu

Aku tak kenal dia...huhuhu

Naz said...

adik aku lelaki. nasib time tu jari dia x cedera teruk...

org mcm jiran lama ko tu patut kena banned ajer. ingatkan kalo dah kaya tu bagus sngt la... huhuhu...

x kenal, boleh berkenal2an... hehehe...

Sulela said...

Benda dah nak jadi, kan Naz...huhuhu

Dia keturunan raja, takleh salahkan dia gak. Orang yang berdarjat tinggi tak seswai bercampur ngan orang kebanyakan tambah2 lagi orang miskin hina macam kami kat kawasan rumah setinggan tu...huhuhu. Jadi selalu aku pandang je la payung terjun aku yang tersangkut tu...

Mmmm...takpela...hehehe

Naz said...

aku ada gak kawan2 dr krabat draja. ada yg ego x bertempat dan ada yg mudah mesra. mcm jiran lama ko tu, kalo rumah dia kena rompak, agak2 ada org nak tolong x? ciannya ko yer Lela... hanya mampu tengok ajer parachute yg tersangkut kat pokok...

Sulela said...

Sorang anak lelaki raja tu berkawan ngan kami. Masa tu aku dalam darjah 2. Bila mak dia tahu, dia upah orang buat pagar zink keliling kawasan rumah dia. Jadi, kalau rumah dia masuk dek pencuri pun, takde sapa yang tahu...kekeke. Sebab tu la sampai sekarang aku tak suka kawan ngan orang kaya gila babas dan ada darjat. Rasa diri kecik macam paramecium je...huhuhu... Errrr...ko kerabat di raja jugak ke Naz? Tanak kawan ngan ko la...hahahahaha

Zaman kekanak...bila jadi camtu, selalu aku kene gelak. Lepas tu dah ok...hehehe. Zaman kekanak memang best. Rasa nak balik ke zaman tu je...

Naz said...

sampai mcm tu skali? mcm crita Antara 2 darjat la pulak...
kalo aku dr kturunan krabat pun aku x sombong punyer. manusia ni kalo toreh pisau kat tangan, darah tetap merah. sama jer semua kecuali Mahsuri.. ;)

naper ko slalu kena gelak? ko dulu suka buat lawak badol ker? hehehe... memang best zaman kanak2 dulu.

Sulela said...

Aku tak nampak apa yang bestnya kalau bersikap memilih dan mengadili orang yang nasibnya tak sebaik orang yang berdarjat tinggi dan kaya raya padahal darjat tu hanya ciptaan manusia semata2. Kekayaan pun tak boleh bawa kebahagiaan jugak...ok, aku dah merepek.

Darah aku wana biru...ahahahahaha

Sebab masa kekecik aku comel...harharharharhar. Takde la...jiran sebelah rumah aku semua lelaki. 7 lelaki, 1 pompuan. Adik pompuan dia kawan baik aku. Jadi bila dah berkumpul reramai tu, selalu la aku kene sakat. Tambah lak budak2 bujang sebelah rumah yang OTC...habis la aku kene sakat. Lelaki kan suka menyakat budak2 kecik... ha, nak nafikan la tu...

Naz said...

betul tu Lela... sungguh tepat apa yg ko taip tu. ko ada baca Mastika yg lama2 punya? pesal ada org tu terima balasan masa buat haji, pesalnya terlalu sombong dng org2 miskin.

ko ni spesis sotong ek? darah kaler mcm dakwat... hahaha...

oooo.. chumil yer. aku juga suka sakat budak2 yg mcm tu. tp ko dah besar panjang. x boleh kacau2... nnti laki ko tembak aku dng snapang gajah. hahaha... aku x nafikan, malah aku amat2 bersetuju....

Sulela said...

Mungkin aku ada baca tapi dah lupa. Stok mastika yang lama2 aku masih simpan lagi...nanti aku try cek bila free...hehehe

Sotong yang manja tau...ahahaha

Ko pecaya, kenapa? ahahaha. Kekecik mungkin la comel. Dah besar, takde mana comelnya. Menggerunkan ada la. For sure orang tak suka kacau...hehehehe

Naz said...

baca.. jng x baca. stok mastika aku ntah kemana ntah. mungkin dah terbuang kot?

manje? waw.. boleh letak dlm akuarium ni... hik3x...

fuh, tu salah 1 taktik penyamaran tu. buat2 mcm menggerunkan utk menakutkan pihak musuh...

Sulela said...

Aku suka simpan buku. Nota masa aku keje dulu pun aku masih simpan lagi...hahaha. Nak kene buang la lepas ni...

Sotong manja tu hanya hidup dalam laut cetek je. Habitat semulajadi tu. Makanan utama, pizza. Keju lebih...kekekeke. Larat ke nak bela? hahaha

Ko ingat aku elien ke?...hehehe

Naz said...

ko wat koleksi buku kat rumah ker? cuba la snap koleksi2 tu... hehehe...

tp sotong tu boleh bertukar jd ikan duyung kan? ikan duyung makan daunkan? hehehe...

rasanya... hehehe

Sulela said...

Ada la sikit...hehehe. Bila senang nanti aku show off my books collection...kekekeke

Ikan duyung yang ni makan ayam panggang. Kenny Rogers punya...ahahahaha

Baiklah...alien yang cute taw...

Naz said...

berapa rak la agaknya khazanah buku2 yg ko ada tu ye?

ni ikan duyung yg manyak demand wo... makan bulu ayam saja udah ler...

iye... yg cute dan comey...

Sulela said...

Tak banyak la Naz...Su punya lagi banyak tapi banyak yang dia tak baca lagi...hahahahaha...(nyuruk, takut Su nampak). Takat ni hanya ada 2 rak novels, 1 rak mastika + misc books, dan 1 rak buku2 Ujang...kekeke.

Tanak! Tanak!...sambil hentak2 ekor kat atas batu...

Ahahahaha...pengsan la aku gelak ;D

Naz said...

ada 4 rak? perghh... boleh buat mini library tu. tinggi mana rak ko tu Lela? aku punya buku ada 1 rak ajer. tu pun buku2 yg boleh bikin ko mengantuk kalo ko baca...

nak..nak..nak... sambil tolong suapkan ikan duyung ngan bulu ayam...

bangun2x... dah subuh dah... hahaha...

Sulela said...

Hajat memang nak buat mini library tapi rumah aku kecik. InsyaAllah, bila aku dah kaya nanti, aku nak buat rumah lain. Bagi besar sket. Agaknya mau aku dah tua bongkok masa tu...muahahahaha. Rak aku tu tak besar. Ada la dalam 2 jengkal X 2 jengkal je. Buku apa yang ko maksudkan tu?

Ikan duyung tutup mulut sambil geleng2 kepala... nehi...nehi...nehi...

Ko cakap dah Subuh tu, secara otomatik aku tengok pukul berapa ko post komen neh. Mak aiiii...pukul 1.11 pagi ko tak tido lagi? huhuhu

Naz said...

bagus3x... cita2 yg perlu aku contohi... aku pun nak buat 1 mini library 1 hari nnti. guna salah 1 bilik kat rumah aku. skrg dlm proses kumpul buku2 yg aku minat sbgai koleksi.
jng ckp mcm tu, mana tau projek2 ko malatop dlm setahun dua ni. boleh buat modal besarkn rumah ko tu...
rak buku aku dlm 4x2 jengkal. bolehlah... hehehe...

ikan duyung tngh lapo tahap 8 petala. semua mender dia ngap termasuk bulu ayam... hahaha...

aku ni kawan Keliman. aku kena stay up utk kasi maklumat kat beliau. skrg aku tengah skodeng penjenayah yg sedang merancang 1 projek jenayah... syyyy

Sulela said...

Pehhhh...rak ko lebih besar dari aku. Tak boleh jadi ni...hahahahaha

Sembur bulu ayam kat muka Naz...=> lari masuk dalam laut sambil kibas2 ekor...lalalalala hehehehe

Apsal aku tatau ni...huhuhu. Aku break la ngan Keliman camni...

Naz said...

jom kita buat pertandingan kumpul buku.. hadiahnya, sebuah rak buku... hahaha...

aku cover pakai helmet. >lepaskan buaya dlm laut...

ni projek rahsia. Keliman nak ambush dng ko bila tiba masa yg sesuai... syyy

Sulela said...

Aik, hadiah rak buku je? Buatlah hadiah melencong ke serata kedai buku kat Malaysia dan Italy...muahaha

Tengok tu, pakai helmet lagi...
=> buaya tu mati sebab tak tahan dengan kepekatan air laut...tengok buaya jadi mumia...kekekeke

Nak ambush tanpa ajak aku bebincang ye. Aku ambush Keliman tu lak. Ni musti ada Keliwomen yang lagi satu neh...(kes jealous lak...hahaha)

Naz said...

hmm... ok gak tu. kasi kupon voucher 5hengget skali...

safety first...
>ni buaya air masin.

ops... kantoi... lari...

Sulela said...

Voucher lima hengget? Sikit sangat tuuuu...hehehe

=> buaya jenis air tawar takleh hidup kat air masin la. ko tak caya, ko tanya buaya tu. aku dah tanya dahhhhh...

Aku kejar ngan parang...kekeke

Naz said...

nak letak brapa? 5hengget setengah... hehehe

>ko tanya kat buaya maskot. salah tempat bertanya tu... :p

aku lari smbil baling jerangkap samar ke belakang....

Sulela said...

Letak la 5 hengget 1 sen...kekekeke

=> Buaya maskot??? meh sini aku smack down ko ngan buaya maskot tu sekali. Sian aku meredah hutan amazon tu pi tanya sang buaya, taw. Nasib baik tak kene bedal...huhuhu

Aku elak sambil baling lembing gaya sukan olimpik punya...muahahaha

Naz said...

ish, skrg ni kan dah digenapkan. kalo letak 5hengget 1 sen, maknanya jadi 5hengget balik la... rugi2x...

iyer ker ko meredah hutan amazon? rasanya ko meredah zoo negara jer kot... hahahaha....

aku pun elak smbil jeling2 side mirror...

Sulela said...

Tang mana lak yang rugi...kan kita yang nak kuarkan duit tu...kira untung la tu...hehehe

Kenapa? Tak pecaya a?...kekeke

Side mirror ko pecah dah kene rembatan lembing aku. Lontar satu lagi..

Naz said...

hmmm... betul gak tu. aku ingat kita yg jual barang. hahahaha

kalo betul, sure ko dah hapdet dlm blog. hahaha

side mirror aku dpd stainless steel. so, x kan pecah punyer... ;P

Sulela said...

Ko ni la...gelak mengekek aku kat sini...hehehe

Dalam beberapa hari ni, kat astro banyak cite best. Aku melekat tros kat tv tu. Bermula ngan Jurassic Park sampai 3 movie, sampai ke XXX, sampai ke Hollowman 2, sampai ke 10,000 BC. Perggghhh!!! 10,000 BC tu cite dia best gile! Aku suka cite2 macam tu. Bulan 7 nanti adalak The Mummy 3, 28hb neh ada lak Hulk...hahaha. Habis la akuuuu...kekekeke

=> cermin ko stainless steel gak ke? Ko bia betul neh...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?