Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Tag dari vInA


Tagged dari vInA...

do u think u'r hot?
Aku hot? Rasanya tak..

upload a favourite picture of you:
Ni gambo aku ngan kazen2 time kanak2. Agak2 aku yang mana satu?

give three reason why you like this picture?
Time tu aku tak perlu pikir kalau harga barang naik, perang sana sini dan 'tuuut'. Ceria dan riang ria sentiasa hahaha...

when was the last time you eat pizza?
Ntah.. lupa dah. Kalo makan lempeng, rasanya 2 bulan lepas.

the last song you listen?
Buih Sabun. Perghh best giler lagu ni. Tak pernah dengar? Ni link sedutnya : 'Buih Sabun' Thanks to Man..

what are you doing now besides this?
Minum air susu strawberry.

what name you prefer besides yours?
Hmmm.. Hj atau Dato' atau Tan Sri atau Almarhum... ish.. terlebih suda..

people to tag:
X nak pesal aku tak suka ditag atau mengtag...

who is num one?
X der

num three is having relationship with?
Ntah.. x der

say something about num 5?
Invisible...

who is num 2?
Ghost...

what do u think about num 4?
Dracula.. hehehe...

106 comments:

hysMan.. said...

sahabat,
gwe dapat agak dlm pic tu,yg paling gedik tu ko ler kan Naz??
ahahaaa...
instinct sbg kawan menyatakan itu ko..hahaa..
banyak yg ko jawab tak komplit bro..
aiyoo...sempoii ar Naz..
hehee..
:p

siap bagi link gwe tu..
aduhh..thanx geng.. :)

Naz said...

Man..
Gedik kata ko?? hahahaha... senak usus aku gelak...
aku saja jawab camtu pesal aku x reti maen tag2 nie..
sempoi? hahaha... aku memang suka sempoi..
aku dah hanyut dibuai lagu kanak2 skrg ni. best giler... tq juga kasik link sedot tu :)

hysMan.. said...

wahhh..terer ar usus ko boleh dok gelak ek..pinjam boleh??hahaa..

Naz said...

Man.. kalo aku kasik pinjam usus aku ni, habis tu aku nak nak pakai apa? hose pili bomba? hahaha...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

woo!!


sarjan comel!


hehehehe~

Naz said...

Zara..
time budak2 semua org comel.. riang ceria.. hehehe...

nurain said...

eleh.perasan.xcumel langsung.wekk!


hihi

bes kan jadi kanak2 naz

Naz said...

Nurain..
Betull cik Ain.. memang best jadi kanak2 dulu. hehehehe...

aku pun dah jd mcm hang, maen scanner.. ;)

vInA said...

eh pakcik!
da lme gle nyer tag bru nk wt eyh..?aha..

Naz said...

vInA..
pokcik jenis malas jawab tag la. kalo ada masa pree baru wat.. hehehe...

hysMan.. said...

hos pili bomba mahal n susah nak dapat lagipon kena order woo..baek ko pakai straw senang skit..kasi tegang takyah nak belit2..ko sendiri yg poneng nnt..
iye dak??hahaa..

Naz said...

hahaha... pandai la ko. apa2 hal pun, usus aku ni x boleh dipinjam2. 1 tu jer la aku ada. nnti kalo makan Ramly burger x lah masalah pencernaan.. ;p

ELLY said...

i juga suka zaman kanak2.. x payah fikir apa2 kan? asyik nak enjoy saja. :)

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

aku serta merta suka dengan sarjan secara menggila..

yeay!!

Sulela said...

Hmmmm...yang mana satu adalah dirimu ye Naz? Yang kanan sekali tu ke?

Naz said...

ELLY..
haha.. betul tu Elly. time budak2 adalah time yg best sangat2 pesal kepala otak x pikir masalah dunia. :)

Naz said...

Zara..
aku juger secara serta merta sukakan ko secara menggila juger... hehehe...

Naz said...

Lela..
Cuba ko tanya pada naluri mu itu... adakah ya atau sebaliknya... ;)

Sulela said...

Naluri aku kata yang kanan sekali tu. Betul ke? ;P

Naz said...

Memang ko adalah sahabat yg sejati.. naluri kesahabatanmu itu tepat sekali.. err.. mana ko tau ha??

>ish, pesal aku x post gambo ngan semua kazen2 aku yg berbelas org tu? mesti melilau mata ko nak teka.. hahaha...

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

yang kanan sekali itu kamu?

aduh..kenapa begitu kejambuan?

alamak..

hahaha~


yer!!

aku sayang sarjan!

Sulela said...

Aisehhhh...betul ke? Hadiah aku mana? kekeke... Aku tengok muka ko yang sedang merenung tu dan yang tengah menganga tu...ada iras la. Comel betul ko masa kecik2...

Naz said...

Zara..
salahkah aku kejambuan sebegitu??

sudah berapa kali ya ucapan kasih sayang ini?? hahaha...

Naz said...

Lela..
Hadiah? err.. mintak kat budak kecik dlm gambo tu.. hehehe..
mana x tumpah kuah kalo x ke nasik.. eh, boleh guna ker pribahasa tu?
ala comel masa kecik jer. dah besau panjang ni comot.. hahaha...

Sulela said...

Budak kecik tu suruh mintak kat ko sebab dia kata dia tak keje lagi...kekeke. Peribahasa tu hanya boleh digunakan masa ko tengah makan nasi je. Waktu2 yang lain, tak seswai...hahaha. Dah besau ni hensem la...manader comot...hehehe...

Naz said...

budak kecik tu dah tua skrg ni. dah x kerja lg dah.. so, x der duit.. hehehe..

ooo.. baru aku tau. peribahasa tu sebenarnya pesal makan nasik. ingatkan pasal sudu..

kalo aku makan nasik comot sampai ke telinga... hahahahar...

Redynne™ said...

ujung kanan skali tu kn? yg posing ala2 manja tu kn?

hehe...

Sulela said...

Oit Naz, ko jangan jawab kat orang lain macam yang aku cakap pasal peribahasa tu. Kang tak pasal2 kuah kene simbah kat baju ko lak...kakaka

Apsal lak? Telinga ko makan nasi gak ke? hehehe

Naz said...

Redynne..
posing manja? hahaha... manjer ker?

Naz said...

Lela..
dont worry.. ini rahsia kita berdua dan org2 yg baca komen2 tu. hehehe...
kalo pokcik karam tau mesti dia akan angkat2 tangan smbil cakap.. korang ni kena baca buku peribahasa Melayu...

aku makan bila lapo giler. so paham2 sajalah time aku membahamn nasik, ibarat x makan sminggu... hahaha

hysMan.. said...

hahahahahaaa....
pokcik karam klu tau hal korang nih maunye terjun klcc noooo beliauuu..aduh!!!

sakit ulu ati aku dekah..
gilak kamu berdua di sinii..
ku tak leh blahh...
hehe..

Sulela said...

Aku rasa pakcik Karam tu siap bagi ungkapan peribahasa kat kita lak nanti...kekekeke...

Naz, tingin lak aku tengok cara ko makan nasi. Buat la satu demonstrasi, Naz...hahahaha



Man, kalau pakcik Karam terjun KLCC, aku sambut. Akukan Wonderwoman...kekekeke

Naz said...

Man..
harap2 jng la beliau terjun klcc. aku masih meminati beliau, trutama time dia berperibahasa yg seumo hidup aku x prnah dengar. kadang best dan kdng2 tu buat aku senak perut bantai gelak dpn tv. hehehe..

hoh.. sakit ulu hati? hahaha... ko g makan givistron.. eh betul ker aku taip ni. ala, ubat yg ada tayang dlm iklan tv tu.. yg ada org bomba tu.. hahaha...

Naz said...

Lela..
agaknya la kot.. itupun kalo pokcik karam terbaca komen kat sini.. hahaha...

ohh.. itu x boleh Lela.. nanti org ckp hantu raya yg sdng makan nasik. nnti tersesat masuk dlm drama keliwon.. hahaha...

Man, dengo tu. mokcik wonderwomen dah nak bertukar. dasat tu, tp seksi woo uniform wonderwomen tu..

Sulela said...

Aku takot nak tengok cite keliwon tu. Daya imaginasi aku tinggi sangat kalau masuk bab2 benda tak hensem neh...huhuhu

Itu yang aku nak tengok tu...kahkahkah...

Itu uniform lama. Yang baru punya siap bertudung litup tapi pakai selipar Jepun...hahahaha

Naz said...

takut ker Lela? ala cuma criter jer. ko kena kawal imaginasi ko tu.. jng terlebih suda.. hahaha...

ish, x payah tengok. buruk bebeno ghupernyer.. hehehe

dah tuka uniform? ni mesti ko pakai slipa yg ko perkatakan tu... ;p

Sulela said...

Susah nak kontrol. Otak aku jadi aktif kalau sangkut paut ngan makhluk tu...ekekeke

Nanti aku nak tangkap candid camera cara ko makan...hahaha

Tepat sekali wahai sahabatku...hahaha. (serta merta aku terbayang Din Beramboi dalam majalah Ujang...hahaha)

Naz said...

ko ni penakut btullah dng makhluk tu. kenapa? pernah terserempak ker Lela?

x payah. lebih baik ko tangkap candid gambo org utan kat zoo taiping.. hahaha...

ooo.. yg pakai slipar kat pergelangan tngn dia tu ker? lawak biol org tua tu...

a.b geldofg said...

wah comel gmbar budak2 tu...mcm aku masa kecil je
comel hehehe

Naz said...

Ab..
ye ker.. ko ni comel mcm mana dulu?

Sulela said...

Hehehe...tak penah la. Harap jangan la. Tak sanggup aku...hehehe. Aku takut sebab makhluk tu tak hensem la...ekekeke

Iyolah...(nanti nak carik kat mana rumah Naz...hihihi)

Orang tua tu la. Lama dah aku tak baca majalah tu...

p/s: Ab kata Nicolas Cage ikut muka dia. Jadi memang betul la Ab comey masa kekecik...kekekeke

Naz said...

Lela..
eh ada apa makhluk tu yg lawo. ala, yg duk mengilai2 tu... hehehe...

ko pakai google earth boleh nampak ghumah aku tu. yg bumbung kaler cokelat tu...

aku pun dah lama tak layan Ujang. rasa mcm nak membeli senaskah bulan ni punyer.. hehehe...

>ooo.. compom Ab chumil time kecik2... kalo masuk pertandingan sure no 1 smpai 3 dia bolot..

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

er..aku tak mau cakap lagi lah~

Naz said...

Zara..
jng la mrajuk. ko boleh taipkan berapa kalipun. aku suka membacanya..

Sulela said...

Mana ko tahu lawa? Tu yang selalu berubah2 muka tu, bukan makhluk itukah? hehehe

Cheh, rumah aku pun bumbung wana cekelat. Berapa banyak lak kebarangkalian aku nak check nanti...hahaha

Ab tak jawab...kekekeke...

Naz said...

Lela..
slalu dlm drama depa pakai pelakon lawa2 jd hantu.. kiranya lawa la makhluk tu... hahaha...

bumbung aku kaler cokelatnya lain sikit. skali tengok mcm coklat da.. sedap... hehehe..

Ab sibuk mlayan komen2 kat blog dia tu. pesal tu sonyap jo..

a.b geldofg said...

kdengaran namaaku dsebut bberapa kali
shingga aku tk dpt solat dgn tenang

Naz said...

Ab..
hah.. muncul juga ko akhirnya. lamanya ko kat mesjid. ko wat witir dan baca kitab skali ker?

a.b geldofg said...

bnyak aku buat kt msjid tadi
solat sunat
solat hajat
solat duha
solat jenazah
qdal solat
solat trawih pun aku buat
mcm2 solat lagi lah aku buat tadi

Naz said...

Ab..
perghh... gila rajin ko kat mesjid tadi. skrg ni pun ko tngh solat ker?

Sulela said...

Itu yang masuk tv. Yang betul2 takdenye camtu. Cuba ko tengok betul2, Naz. Pucat, berdarah2, rambut tak sikat, kat mana cantiknya? kekeke

Ko makan bumbung rumah ko ke? Macam cite Hanzel & Gratel? hihihi... Aku suka cite2 camtu...

Sekali Ab muncul daaaaa...hahaha. Ni yang aku musykil neh, solat terawih bukan hanya dalam bulan pose je ke? Solat duha? Hmmmm... Nak kene Ab neh...heh heh heh

Naz said...

aku yakin hantu x wujud. yg slalu ada dlm tv tu cuma modal utk depa tarik penonton. aku yakin yg ada cuma jin, syaitan dan iblis. tp heran juga, bila aku lepak2 sorang2 time mlm di tempat gelap bayangan2 hantu tiba2 menjelma dlm fikiran.. hmm.. mungkin hanya mainan prasaan jer..

ha.. crita tu yg aku maksudkan... Hanzel & Gratel.. aku nak tulis tp x ingat tajuknya.. hahaha...

Ab rajin wat puasa sunat. tu pasal dia buat trawikh skali kerana menyangka bulan Ramadhan Al-Mubarak... hahaha...

SW33T said...

Biar saya teka.. Naz yang paling kanan sekalikan?? senang jer nak teka... mana hadiah misteri saya?? hikhikhik..

Sulela said...

Yup, dalam buku Dialog Dengan Jin Islam by Isa Dawud ada tulis. Yang ko pegi melepak kat tempat gelap sengsorang, apa bikin? ekekekeke

Alohhh...pokcik lupa la tuh...kekeke. Omputih memang pandai bab2 cite camtu dan aku lak suka menontonnya...hihihi

Mana Ab? Senyap lak dia...ekekeke

Naz said...

SW33T...
awak tau pasal awak dah baca komen2 sebelum nikan? hahaha.. jd awak boleh amek hadiah misteri kat kaunter bas rapid kl.. hehehe... ;)

Naz said...

slain tu ko ada tngk 'Tanya Linda' masa uncle seekers hentam dr Fadhillah Kamsah pesal bab hantu. hahaha... padan muda uncle tu kena pulang paku buah keras.

aku kdng2 lepak2 dlm gelap pesal menyambung kempen 'earth hour'. smbil2 carik idea baru... hehehe...

crita2 fantasy mcm tu memang best dilayan. aku juga suka mcm criter alice in the wonderland. dia punya set pengambaran nampak real.

Sulela said...

Aku tak penah tengok yang tu tapi ada baca gak kat satu forum pasal uncle tu. Memandangkan ko dah ingatkan aku, nanti aku check it out. Semua kata padan muka uncle tu...

Idea ko datang masa buat earth hour la ek? Ada tak serangga2 lain yang menumpang gembira ngan kempen ko tu? Nyamuk misalnya...hehehe

Aku suka Sleeping Beauty dan Beauty and the Beast...rasa cam aku je nak couple ngan Beast tu...ahahahaha

ZHA said...

Salam singgah Naz. Bila nak update lagu baru??

Naz said...

cuba ko carik dlm utube. ada slot tu. memang padan muka.. hahahaha...

hahaha.. aku gurau jer. idea tu dtg x tentu masa. tp yg nyatanya time aku sedang bersenang lenang dan tngh rileks sorang2. nyamuk kalo dtg aku spry jer...

ooo... crita2 mcm tu bestkan.. :)

Naz said...

ZHA..
hmm... bila ya? mungkin 10,11 hb nie. itupun kalau saya ada kesempatan utk rakam. :)

Sulela said...

Nanti aku carik...hehehe

Selalu idea kat kepala hotak aku ni datang masa tengah2 malam, masa semua bunyi dah berhenti...hehehe. Masa tu la aku suka merapu, melukis, menulis, macam2 'me' lagi aku buat...kekekeke

Naz said...

mcm ko ni x reti duk diam. ada saja mender ko nak wat. baguslah cam tu. aku kalo x der kerja syik layan tido. tp kalo time mood dan idea tu dtg, aku mulalah nak buat tu buat ni...

Sulela said...

Tido best apa...hahaha

Kekadang kalau semua benda aku buat tak kene, aku dengar lagu. Sekarang ni minat sangat dengar lagu 'Uninvited' by Alanis Morisette dan Another You by Mr.Naz. Dok ulang dua lagu tu la sampai tido...kekekeke

Naz said...

tido memang best. kalo terlebih tido, rasa mcm bengong jer kepala otak pokcik ni... member aku pernah tido straight 3 hari non stop. pas tu kitorang bacakan surah yassin kat sebelah dia. hahaha... rasakan...

aik, lagu A.You pun ada skali. sungguh aku terharu membacanya.. nnti bila ada masa, insyallah aku wat versi yg x der bunyi cengkerik tu... :)

Sulela said...

Hahahaha...sampai 3 hari tak bangun2? Bia betul neh...hahaha. Apa reaksi dia korang bacakan surah Yasin? hahaha. Kalau aku telebih tido, aku rasa nak marah orang jek...kekeke. Jadi, aku cuba elakkan...hehehe.

Take your time, Naz. Takde paksaan...hehehe. Sedap betul petikan gitar ko tuh. Ada kala rendah, adakala tinggi. Memang tangkap syahdu...hehehe

Naz said...

reaksi mamat tu ya? dia terus bngn dng mata yg merah saga. kitorng bntai gelak jer. dia tido mcm x ingat dunia. aku agak member tu dah bosan dng hidup dia kot?? hahaha...

kalo ko over slept, agak2 ko rasa nak marah mcm mana? ada rasa mcm nak sepak2 org tak??

ishh.. terharu aku baca. ok, nnti2 aku wat baru. special utk ko.. ;)

Sulela said...

Gilo la tuh. Tak dapat aku bayangkan orang yang tido sampai 3 hari neh...ahahaha.

Aku rasa macam nak jadi tarzan. Rasa nak lontarkan vokal aku ke oktaf yang tertinggi...ekkeke. Lepas tu aku jadi cam orang bodoh. Takleh fikir pape...hehehe.

Special untuk aku? Whoaaaaa...aku lagi terharu...thank you, thank you...hehehe

Naz said...

tu la pasal Lela. aku juga pernah tido 3 hari. critanya masa aku lepas habis final exam, aku naik moto ke Arau. time tu aku duk kat Penang. Lepas naik Arau, aku balik KL pd hari yg sama. sepanjang perjalanan kat highway, hujan turun selebat2nya. sejuk mencengkam sampai tulang hitam. bayangkan atas moto dlm klajuan 60,70 kmj, butiran air hujan rasa mcm batu2 kecik menghentam badan aku. smpai rumah aku salam mak bapak aku dan borak2 apa yg patut, kemudian mandi dan makan. lepas tu aku naik ke bilik dan... aku x ingat apa2 dah. bukak mata rasa letih dan sakit2 bdn. so, aku smbung tido smpai 3 hari. aku bngn utk mandi dan makan jer... bila ingat2 balik mcm x percaya jer aku dah berjaya naik moto beratus2 km dlm hujan lebat smbil bawa beg besar kat blkng moto...

Sulela said...

Haaaaaaaaaa???? Ko bia betul neh. Ko nampak tak rahang aku jatuh neh...:O

Ko demam ke lepas tu?

Apsal ko tak bawak kete? huhuhu. Kuat betul daya tahan badan ko ek Naz. Sakit woooo kene hentam ngan air hujan walaupun dah pakai jaket tebal kat luar. Tak dapat aku bayangkan. Mak dan ayah ko tak cakap pape ke nengok anak dia tido sampai 3 hari?

Amek ko, banyak lak soalan aku...hehehe

Naz said...

aku tengah membayangkan rahang ko jatuh mcm dlm crita kartun... klakar la ko ni..

aku x demam, tp sakit badan..

aku mana ada kreta masa tu. masih blajo lg. kalo ada kreta tu tu lg jauh la langkah aku... hahaha...
masa kat hway tu, mcm2 aku rasa.. sejuk, sakit, lengoh dan nak buang air. tp dlm kepala otak aku cuma fikir 1 jer. nak smpai rumah secepat yg mungkin... so, kesakitan fizikal tu beransur2 kurang dan aku rasa lebih bersemangat...
parents aku x ckp apa pun. pesal time tu aku balik time cuti sem jer. so, dia paham... hehehe...

Sulela said...

Ko bernasib baik sebab takde pape berlaku kat ko, Naz. Aku masih tak dapat bayangkan apa yang ko tanggung masa kat highway tu. Buatnya la tayar motor ko pancit atau minyak moto habis atau plug motor ko masuk air...hishhhhh...

p/s: boleh buat cite ngan kisah ko neh. masukkan sikit unsur2 seram dan mistik...hehehe

Naz said...

kalo lah apa yg ko taip tu berlaku, makin mencabarlah travel aku tu. mungkin nasib aku baik time tu. moto x buat hal.

actually plan asal aku nak hantar moto by train. aku cdng nak naik bas smpai kl. tp aku dah guna duit utk benda lain, so x cukup budget nak buat plan asal tu. jawabnya, kamikaze sajalah...

ko buleh buat story aku ni utk cerpen baru ko. nak selit unsur2 18SG pun x der masalah... ;)

Sulela said...

Ko naik moto apa masa tu? Ada sangkut dengan apa yang aku nak kata nanti neh...

Kamikaze ye...hahaha. Tersembur air yang aku minum...hehehe. Boleh hantar motor by train ye? Aku baru tahu la. Aku ingatkan orang bawak motor naik lori dan tractor, macam orang selalu buat kat sini...hehehe. Menarik pengalaman ko neh...

Unsur 18SG aku tak reti tapi kalau nak letak unsur2 katun ok jugak. Contohnya motor ko terus betukar menjadi sebijik kete sport dan meluncur laju mencelah2 di antara titisan2 hujan...hahaha. Ok tak idea aku? hahahaha

Naz said...

aku pakai moto kriss. memang mantap dan save minyak. minyak 2t pun x payah isi...

naper tersembur? hahaha...
kalo jaraknya jauh lg jimat guna KTM hantar moto tu kalo nak dibnding pakai lori. pengalaman kat tmpat org memang menarik pasal kena blajar berdikari.

kalo nak wat crita mcm tu kena ada penaja dr ding dang atau torra. hahaha... kalo ko wat yg ada unsur2 saspen lg best...

Sulela said...

Yup! Akupun pakai motor kriss tapi aku guna KrissII...hehehe. Jadi, tak perlu la aku tanya pape lagi pasal motor ko. Terbukti hebat...hahaha

Tak tahan nak gelak la. Gile kentang guna pekataan kamikaze...hehehe. Tingat lak novel RAM, Hatiku Di Harajuku...cite pasal orang Jepun.
Ko tanak buat cite pasal pengalaman ko ke? Share ngan kengkawan. Ayat ko not bad...hehehe

Ahahaha...maksud ko buat thriller saspen? Tak boleh la...hati aku macam kene geletek bila bayangkan motor kriss betukar jadi kete sport. Tapiii...hmmmm...jom buat cerita bersama2 nak? Based on your true experience...hehehe. Ok, aku dah merapu...

Naz said...

Moto tu memang hebat dan d'boom. oleh itu belilah barangan buatan Malaysia...

aku x tau nak wat cerpen. ko ajerlah wat. pesal kemahiran menggunakan bahasa aku kurang sket.

hehehe... mcm bagus2 jer pengalaman aku tu smpai nak wat criter.. hahaha..

Sulela said...

Yup...lepas tu jangan ngada2 modified...kekeke.

Tu nak rendah diri lagi la tu...huhuhu

Bagus la tu. Masukkan unsur2 seram dan gandingkan dengan kehadiran makhluk yang tak hensem...hmmmmm...boleh carik makan la...kakakaka

Naz said...

aku dulu modify sket jer. cuma potong sit, pasang trotle kaler2 dan tampal sticker jer. engine aku x kacau..

bukan la. aku kalo bab2 nak mengarang tu slow sket nak susun ayat. kalo dulu2 masa sekolah dulu mungkin boleh..

aku x fikir nak wat criter tu. aku cuma suka baca jer. hehehe...

Sulela said...

Untuk apa ko modified camtu? Nak bagi laju ye? Motor aku, aku bagi tukar sport rim je. Berat tapi bila dah start jalan, rasa best lak...hehehe

Terbalik lak ngan aku. Masa skola aku tak suka langsung mengarang. Malah, aku tak suka pelajaran BM sebab aku tak sukakan cikgunya yang pilih kasih. Sekarang ni lain cerita...hehehe.

Cerpen aku tak buat lagi lak. Dalam duduk2 crocheting, aku tersengih sendiri bila idea untuk buat cerita pasal kisah King datang...kekeke...

Naz said...

aku x buat kasi laju. aku buat moto aku tu nmpak fancy. ko tukar spot rim? bagus gak, pesal pakai taya tubeless. kalo bovor tampal dng cacing jer.

aku juga terbalik... dulu2 aku suka mengarang, la ni dah maleh... layan tido lg best... hahaha...

cikgu yg pilih kasih adalah cikgu yg suka berkasih.. cikgu ko tu laki ke pompuan??

crita apa pesal King? msti kombang idung dia tu kalo aku g tahu...

Sulela said...

"kalo bovor tampal dng cacing jer."

Yang ni aku keliru. Cacing apa? Cacing tanah, cacing kerawit, cacing gelang atau apa? hehehe

Tapi ko suka main muzik kan? hehehe

Cikgu pompuan la...dia pilih murid2 yang lawa2 je. Yang tak lawa cam aku siap kene fitnah lagik. Mencik...huhuhu

Pasal lagu yang ko dan dia buat untuk stewardess tu. Ko ingat tak? Lepas tu aku gelak guling2 sendiri...hehehe

Naz said...

selalunya kalo tayar tubeless bocor kena paku, kita korek tmpat bocor guna penggarit. pastu masukkan semacam getah panjang kedalam lubang tu. getah panjang tu la org slalu panggil cacing pesal bentuknya mcm cacing panjang...

aku suka main muzik time ada masa jer. slalunya maen by heart. semua lagu2 yg aku blajo dulu2, cuma tau maen sparuh jer... hehehe...

apa punya cikgu la... x baik kan pilih2 bulu ni?? aku pun x suka cikgu prangai lagu tu. huhuhu...

oo... lagu yang tu. actually crita depa tu panjang bebeno smpai 1,2 tahun. mcm yg dah jadi. so, aku pendekkan saja dlm lagu tu. kalo nak story semua, maka jadi novellah... ko ada wat versi ko ker Lela? mesti ada something yg wat ko gelak smpai mcm tu...

Sulela said...

Owwwhhh..benda tu rupanya. Memang sebijik cam cacing pon tapi aku tatau orang panggil cacing lak...kekeke. Penah tayar motor aku pancit tapi aku tak pasan. Aku bawak laju. Separuh jalan lagi nak sampai rumah. Lepas tu dengar bunyi 'kting, kting, kting'... Rupa2nya jejari aku dah tercabut. Sebab tu la aku tukar sport rim...hehehe. Mekanik tu gelelng kepala tengok rim tayar aku...kekeke

Apsal ko blaja separuh? hehehe

Ramai cikgu yang tak suka tengok muka tak hensem aku neh. Nak buek camno...sabar je la...huhuhu

Takde la...aku gelak sebab otak aku dah mereng...kekekeke

Naz said...

ko maen bawak jer moto pancit tu? memang ko ni pompuan sejati.. hahaha... patutnya ko tolak ajer la moto tu...

ntahla Lela. slalunya aku blajo maen gitar masa part mula2 jer. yg tengah2 dan akhir aku dah jadi malas. tu pasal aku masih di tahap amatur lagi. hehehe...

kalo camtu wat dek jer la. yg doser diorang la kan? x baik benci2 ni. kan baik kalo semua org suka berkasih sayang... :)

hahahaha... aku pun nak gelak skali....

Sulela said...

Aku tak perasan sebab takde rasa gelong ke apa...hehehe. Aku suka merempit dulu. Nama aku ada kat guard tempat aku keje sebab bawak laju. Top list tu. Kawan aku bitau dia kata nama aku dalam senarai paling teratas. Ntah la...aku merempit kat kawasan lapang je. Kalau kete banyak, takkan la aku nak bawak laju2. Gilo apo...

Tahap amatur takkan boleh buat lagu sendiri...hehehe. Nak merendah diri lagi ye...

Itulah yang aku buat. Makin aku buat dek, makin sakit lak hati cikgu tu kat aku. Lepas tu adik aku masuk sekolah yang sama. Masa tu aku dah habis SPM. Wajah dia ngan aku tak sama. Dia jadi murid kesayangan cikgu tu. Sakit pulak hati aku bila dengar dia sebut nama cikgu tu...huhuhu. Kalau semua berkasih sayang, mesti takde perang, kan Naz? hehehe

Naz said...

perghh... dasat la ko ni. ko bawak laju dlm kawasan tmpt kerja ko ker? bnyk saman dpt Lela? bawak moto laju2 ni best. jng smpai jatuh dah ler. kat pergelangan aku ni ada kesan parut jatuh moto. aku kena kat jln klang lama dulu...

skill gitar x sama dng skill wat lagu. ramai org bagus maen gitar tp x der idea wat lagu. mcm aku ni sebaliknya, kurang bagus maen gitar, tp ada idea wat lagu. tu pun kalo ada ilham... kalo x der tido lg best.. hehehe...

ooo.. adik ko yg nak kawen tu ker? dia cun sngt ker? yg cikgu pulak x patutkan. pilih2 murid. aku x suka cikgu yg mcm tu. kalo semua org berkasih sayang selalu, maka kilang peluru akan bankrup... hehehe...

Sulela said...

Mmmm...dengan bangganya aku maklumkan yang aku belum penah kene saman...ahahaha. Aku tengok line jugak. Lagipun kawasan kampung tak banyak road block. Line sentiasa clear. Sekarang je yang agak sibuk. Penah sekali aku kene tahan. Aku bawak 100. Polis tu kata aku laju sangat. Aku bagi alasan nak balik cepat, nak tengok anak...ahahaha. Lepas tu polis tu kata nak check semua enjin motor aku takut aku rembat kat memana lak. Pastu aku hulurkan surat check seluruh body motor yang polis kawasan tempat aku dah buat...ahahaha. Lepassss...kekekek. Ko penah jatuh? Cemana lak tu? Ko bawak laju ke?

Tido, tader sapa yang kata tak best...hehehe. Bagi aku ko ada cekil (skill) buat lagu dan main gitar serta menyanyi. I'm your no.1 fan...hehehe

Bukan dia. Kakak kepada dia, putih melepak dan hidung mancung. Tapi lepas kawen, gemuk lak...kekeke.

Naz said...

x pernah kena saman? bagus3x. kekalkan rekod bersih ko tu. pandai ko bikin helah sama itu polis. bijak2x...
aku jatuh pesal ada 1 kreta iswara main keluar jer dr simpang. so, aku nak elak. jln pulak basah pesal hujan. last2 sreett... gedebab aku jatuh motor. mcm nangka da...

tq3x... aku sungguh terharu. cekil tu tahap beser2 jer. kalo masuk audition aku agak kena kritik kaw2 punyer...

ramai ya adik bradik ko. kalo camtu, memang la cun. pesal org dah kawen, badannya naek yer??

Sulela said...

Lepas ko dah jatuh macam nangka (hehehe) tu, sapa bawak ko pi klinik? Takde buat laporan polis ke apa ke?

Ko suka ke kene kritik, Naz? Aku tengok kat tv tu...mmmmm...tertengok sebenarnya...dorang kritik tak hengat.

Adik beradik aku ada 8 orang. Aku second...hehehe. Kalau berkumpul, penuh rumah mak aku...hehehe. Ntah la...senang hati kot...ahahaha. Mesti ko tahu apa kebaikan mendirikan masjid, kan? hehehehe

Naz said...

Lepas aku jatuh, aku terus bangun dng segera dan melompat ke bahu jln. time tu aku pikir 1 jer. aku pikir kereta yg laju dr arah belakang. kalau lah ada time tu, mungkin aku x dpt bertenet dng ko di alam maya ni... pastu bila line clear, aku tegakkan moto aku dan teruskan perjalanan. smpai rumah, ayah aku bawak aku g klinek. aku ckp x payah, tp dia paksa jugak. dia ckp jln yg basah, bnyk air berbisa. ye la, time aku xcident, jln licin pesal hujan. so, aku kena la inject utk bunuh kuman...

kalau kritikan yg ikhlas, aku sanggup terima. kalo kritik utk menjatuhkan air muka atau nak tunjuk terer, aku x suka. kritikan yg ikhlas, lg baik dr pujian yg ada muslihat... :)

wah, bnyknya adik bradik ko. beruntung ko kan... :)

Sulela said...

Ishhhh...mintak simpang la. Sebab tu ramai yang kata bahaya bawak motor, kan? Ko penah masuk blog onthescene? Ada link dia kat blog aku. Kebanyakan mangsa adalah penunggang motor. Seram tengok. Kebanyakan mereka mati sebab terbabas. Adoi la... Kat tempat lain ko tak luka la ye?

Hehehe...aku dapat e-mail kata Paul Moss tu tak pandai menyanyi tapi pandai kritik orang...haigggzzz... Tanda kiamat dah semakin banyak, kan Naz.

Banyak ragam, banyak kerenah, tambah dah ada pasangan hidup. Pening kepala makcik. Adik beradik ko banyak mana Naz?

Naz said...

Alhamdulillah aku cedera sikit jer. nnti aku carik link tu kat blog ko. aku pernah tengok gambar2 kemalangan kat 1 pameran keselamatan jln raya. sungguh ngeri gambar2 tu. tak nak la aku crita. cukup aku boleh ckp, buat aku terbayang2 gambar tu masa aku drive atu ride kat jln raya.

Paul Moss tak tau nyanyi? biar betik?? aku tringin sngt nak dngr dia nyanyi. pastu nak kritik mcm mana dia kritik peserta2. hai... mmng skrg dah akhir zaman. org yg bukan ahlinya pun boleh jd ketua... dah bnyk nmpak skrg ni dah...

Sulela said...

Kat blog yang aku mentioned tu pun ada gambar2 ngeri. Tersepit la, putus kaki la...macam2.

Aku tahu dia dulu kumpulan Aisyah and the fan club. Dia main gitar tak silap aku...Kutuk orang tak hengat.

Naz said...

tiba2 jantung aku berdegup laju.. aku dah tngk Lela web tu dulu via blog ko. tak mau ingat... ngeri siot...

oo, guitarist ajer.. ingatkn dr kumpulan besar dr US. rasanya dulu aku tau, tp dah lupa. skrg ko ingatkan aku balik pesal mamat poyo ni...

Sulela said...

Ko dah tengok ye? hehehe...seram kan? huhuhu. Tu bagi pengajaran gak tu. Kekadang aku nangis tengok kemalangan tu...

Aku tak kenal sangat ngan dia tapi penah tengok la kat TV dulu. Yokoyo je kritik orang tak hengat. Ko sudi ke kalau dia yang kritik ko? Aku rasa, tak ko yang baling dia ngan kerusi, aku lak yang enterframe sepak dia...hehehe

Naz said...

ngeri kan Lela? pernah aku tngk kat tv. ada pegawai crita, dia pernah kutip anggota badan mangsa kemalangan. 1 keluarga maut kat tmpat kejadian. pegawai tu menangis kat situ juga, sedih dan kesian kat keluarga tu...

kalo dia kritik aku, aku x nak kritik nyanyian aku. pesal aku ni bukan singer yg baik. tp, aku nak dia kritik hasil gubahan lagu aku tu. ye lah, aku x der sesiapa yg boleh kritik, selain ko dan member2 kat sini.

Sulela said...

Yang ko tengok tu ngeri gak. Yang kemalangan motor yang ko cite tu. Sampai sekarang aku takleh lupa...huhuhu

Sebenarnya tak best kritik orang neh sebab takde sapa yang perfect. Nasihat lebih baik...hehehe. Meh aku nasihat ko...bila nak buat lagu baru...hehehehe

Naz said...

ooo, xciden yg tu ya. memang ngeri Lela. nasib aku x terbawak2 dlm mimpi. apa2 pun berhati2 di jln raya. kdng2 kita bawak betul, org lain pulak bawak x betul. :(

alamak... nasihat yg direct to the point. rasanya tu bukan nasihat, tp pertanyaan.. lagu baru x der, lagu lama ada la. cuma x sempat nak rekod. kalaulah ada singer yg sanggup nak bawakan, lg senang kerja aku sikit. nak pakai suara sendiri, rasanya kureng la. hehehe..

Sulela said...

Ha'ah...selalu aku takut yang tu la. Kita dah bawak elok2, orang lak yang bawak macam hampeh...huhuhu

Eh, itu bukan nasihat ye? ahahahaha. Apsal lak ngan sore ko. Sedap apa. Ko tak try tanya ko punya followers keh? Buat iklan kat blog ko ke...hehehe

Naz said...

iye... mcm ko kena dulu tu. yg kemek bonet blkng tu...

actually aku mcm pengkritik af jugak. tp aku kritik kerja aku sendiri. suara aku cuma sesuai utk karoke jer. utk pergi lebih jauh, susah. its fine, aku lebih puas buat lagu berbanding nyanyi.. :)

aku ada masuk blog sorang mamat ni. dia buat lagu dan nyanyi sendiri, mcm blog aku jugak.. perghh, sedap giler.. terasa diri ni mcm kecik jer...

Sulela said...

Yup...huhuhu...

Hmmm...macam tu ye. So, kene la ko carik sorang penyanyi...hehehe

Bagi link dia, bley? Nak try dengar lak...hehehe

Naz said...

tp saper nak jd penyanyi Lela? aku ada hantar demo kat 1 band tu, tp senyap jer depa...

ni dia... lagu2 yg sesuai didengar sebelum bermimpi....
http://encikmimpi.blogspot.com

Sulela said...

Kat tempat ko takde ke? Errrr...ko carik perseorangan ke atau kumpulan?

Thanks Naz, nanti bila senang aku menyemak jap kat sana...kekeke

Naz said...

kat tmpat aku x der. x der sorang pun yang boleh nyanyi. kalo ada pun, aku x kenal. manusia kat tmpat ni aku ramai...

sama2... amacam, best x performance mamat tu??

Sulela said...

I still adore your own voice...huhuhu

Aku tak masuk lagi...kekeke. Banyak keje lak kene wat...huhuhu. Nanti dah masuk, aku bitau ye...

Naz said...

oh, ye ker... terima kasih daun keladi... hehehe... aku sungguh terharu...

ok...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?