Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Terimbas




Lagu ni aku belum buat habis lagi. Stuck kat lirik. Kalau ada sesiapa yang nak sambung liriknya amatlah dialu-alukan. boleh kasi kat ruangan komen...

Link lagu yang dah siap kat sini... (8 Jul 09)

Aku wat lagu ni pagi tadi... pastu g kerojer. balik rakam dan haplod dlm blog... Lagu baru yang tak pernah kuar radio... hehehe...

Title : Terimbas
Lyric : Naz
Melody : Naz

Dikala mentari di ufuk timur
Aku merenung ciptaan Tuhan
Suasana yang begitu mendamaikan
Jiwaku hatiku...

Dikeheningan pagi yang tenang
Ku duduk melayani fikiranku
Terimbas kenangan masa silamku
Di waktu dahulu...

Ada suka ada duka
Menangis, gembira
Sedih dan ceria
Ada manis ada pahit
Tenang dan gelora
Bahgia dan derita...

oooo...

88 comments:

naqiubex said...

Not bad..

Redynne™ said...

dah dengar.. hmmmmm....

Idalara said...

hmmm...teror gak naz ni...boleh diketengahkan bakat yg ada..lirik pun menarik..
ada suka dan duka,menangis gembira sedih dan ceria.ada manis dan pahit,tenang dan gelora,bahagia dan derita..(mcm hiduo kak ida)

Sulela said...

Dah dengar...hmmmmmm...(ikut Redynne lak)

Macam dah complete je lirik ko tu.

Naz said...

naqiubex...
tq :)

Naz said...

Redynne...
'hmmm...' tu bnyk maksud. x sedap eh?

Naz said...

Idalara...
bakat kecik jer...
pengalaman hidup kita samakan?? susah senang bersilih ganti mcm roda. apa2 pun saya salute kat kak Ida pesal sungguh tabah... :)

Naz said...

Lela...
apa ya kat dlm fikiran korang? aku x boleh tangkap maksud 'hmm..' tu. kasi la detail sket...

lirik blum lengkap lg pesal lagu tu dok ulang2 lirik yg sama. boring mendengarnya...

Dj Epoi said...

Salam....

Walaweiiiiiiii
I like it!!!!
Syabas Naz......baguih!!! siut!!!

Hang nih serba serb pandai.....
Nanti kalau Gua nak Buat Karaoke lirik Gua carik Lu arrrr....

Ayatna Puitis sekali.....
Rentak laju nyer Gua sker!!!!

Tahniah...Weih!!!

Suara Lu boleh Tahan Siut!!!!
Kalah budak2 AF tuh!!!!

Naz said...

Dj Epoi...
Waalaikumsalam WBT.
Toceh3x.... :)

boleh, no hal punyer. ko sendiri boleh wat aper....

tu ayat time aku baru bangun dari tido tu... hehehe... tetiba lak dpt idea...
rentak tu ok eh? aku ingat kureng menyengat... hehehe...

Tahniah?? terima kasih sekali lg.... :)

ye ker? aku sungguh terharu... :)

Sulela said...

Kekekeke...ko jangan ikut otak gile aku neh. Aku sendiri nak tengok sapa yang buleh sumbang lirik kat ko. Tapi aku cakap betul la...suara ko sedap...hehehe

hysMan.. said...

1st of all,lagu nih mmg besh..
rentak die simple n sempoii pada aku arr..
gwa suke beb walaupun berulang2..
lagu melly pon lirik pendek je tp dok berulang2 tp disebabkn melody yg sedap..tak kisah laa nk ulang byk kali pon..hehe..

aku taknak komen bebayk nnt ade org marah..hahaha..
~lela tgh mengipas hang tuh..kasi la doposen kat die..hehe..

**********************
chorus:
ku mengaturkan langkah,
untuk meluputkan bicara lara,
dan ku terbang di angkasa,
menoleh sinar tuk hari mendatang..

dengan tabah dan seribu doa,
jejakku takkan mati di situ,
perjalanan yang ku capai kini,
kesan imbasan..

penutup:
ku jadikan bicara yang jernih,
untuk madah di hari muka,
lupakan simpangan yang berliku,
selagi mampu DIA tetap di hati..

*******************

on da spot lirik baiii..
hahaaa..terlintas kat benak gwa..
abaikan klu tak maching lorr..
gwa sajer je bg gempaq..
ampunnn...
:p

Redynne™ said...

lela,
mana aci main ikut2 nih.. :P

"hmmmmm.." tu.. sedap didgr la naz..

*nak ikut lela gak -->"suara ko@naz sedap"

:)

Naz said...

Lela...
dah ada pun penyumbangnya. boleh tahan juga Man ni...

sedap yer? terima kasih...

>kalo ada yg ckp sorer aku sumbang mcm mana??

Naz said...

Man...
Terima kasih...
betul ko x boring dngr lirik tu berulang2? 3 kali tu beb. aku yg dengo ni pun dah boring...
Melly tu dah tahap gaban, tp rasa berbangga ko bandingkan lagu aku dng lagu dia... hehehe... nak masuk dlm diari ni...

ala... komen ajer. saper yg marah, aku fire dia. don't worry beb...
>kipas? hahahaha.... sungguh sejuk rasanya....

hmmm... ada lirik sambungan. ok, aku dah try impose dlm melody. tp aku kena edit sikit. nice wording dan ada kesinambungan dng lirik aku tu. bila dah siap, aku hapdet...

ok sangat tu Man. ada bakat menulis scara spontan... boleh digilap ni... cayalah :)

Naz said...

Redynne...
Lela sajer nak gurau2 tu. hahaha

saya x paham bahasa sebegitu. bak tajuk sebuah lagu 'tak tercapai akalku'....

terima kasih dengar unplugged saya yg x seberapa ni. komenlah lg taw...

>naper korang ni main tiru2 erk??? hahahaha...

Sulela said...

Redynne & Naz, ikut mengikut membawa berkat...hahaha. Itu maknanya ko dan aku bakal jadi pengkritik terkenal tau Redynne hahahakahkahkah...;P (aku gurau je la)



Man, tak main la kipas2. Aku pakai air-cond je. Tak memedihkan mateeeeee... Sebenarnya aku memang adore suara Naz. Pure gentleman voice...macam James Hetfield. Hmmmm...imagine la kalau Naz bawak lagu The Unforgiven atau Nothing Else Matters ataupun Sad But True atau Through The Never...kekekeke
(walaupun nampak cam bergurau...tapi itu la yang aku rasa/harap...siyes)
Sapa marah ko komen, aku pun ikut fire sama...hahaha



Naz, lirik Man memang best. Dasat la...buleh lak dia dapat idea spontan cenggitu...hehehe. Aku tunggu ko hupdate ek. Tapi aku sendiri rasa ko memang patut edit sikit. Kalo ada yang kata suara ko sumbang, either ko improvekan lagi or just ignore. Mungkin juga neither nor...hehehe. Bagi aku, better still...suara ko dah sedap...hehehe (takde sessi mengipas di sini ye...kekeke)

hysMan.. said...

eh kombang nampok pokcik kena compare dgn melly..hehee..
ko fire la dia..hehee..
ku takooottt...

abaikn je Naz lirik tu..
aku saje je..
nk buang trus pon boleh..
aku memain je laa..

ko komposernye aku penulis lirinya..
tercapai akal tak bro??
huhuu

hysMan.. said...

Lela,
James Hetfield??jauh betul imaginasimu kak..
aku sokong kamu sis..
betul tu,sore die jantan macholah die tu boleh melunturkan jantung si hawa..klu masok AF gerenti boleh bet dgn hafiz..
afundi tiap2 mingu 100% die menggondol..
kekekekee...
juz kiddin' dimalam hari..

Naz,hang perasan tak yg kakak lela kita nih ckp ade "Kalo ada yang kata suara ko sumbang, either ko improvekan lagi or just ignore"..
tettt!!!
hahahahaa..
fire!!!
kekekkee..saje je..
tension ar klu straigt je kan..
:p

Redynne™ said...

lela, naz, hysman,

den tumpang sengih je..

ko rase la kan lela, bole ke aku jd pengkritik? hehe..

cian naz kena tepis kita b'2 nnti.. :D

Lili Puteh said...

lagu yg menarik.

tapi
puteh tak tau pasal cinta ke persahabatan.
kamu suke kat seseorang ek dulu.
hiks~

cinta..cinta
tak tau bila ia hadir.
cuma sedar
bila satu masa nanti,
kita rindu.

ghee~

Anonymous said...

KEnangan manis mengusik jiwaku,
Membawaku kealam yg bru,
Jiwa tenang mdambakan kasih-MU,
Semoga sentiasa tenang disisiMu...

Naz said...

Lela..
Iyolah mokcik... ikut membawa berkat. hehehehe

aku boleh nyanyi lagu tu time memula jer. pastu sumbang mambang dan kucar kacir.... puas aku bandingkan dng James. x srupa la... tp, aku kombang hidung bila ko taip mcm tu...

aku dah modified lirik Man. lirik yg 'Anonymous' kasi tu pun boleh tahan. saper dia tu ha?? silalah mengaku...

kalo aku nak improve vokal aku, kena lah aku masuk kelas vokal. improve sorang2 susah kalo x der cikgu... nnti aku syok sendiri pulak, ye tak.

Naz said...

Man..
kombang idong aku hari tu pun x kuncup2 lg ni... hehehe
nnti aku fire... ;p

lirik tu aku dah edit dah pun. cuma masa x mengijinkan aku utk rekod. lagu fast mcm tu kena lirik panjang2 sikit. so, idea ko tu aku dah jadikan 2 rangkap.. tp words aku gunakan lain sikit... jng marah yer Man... :)

boleh sesangat Man. ko sumbangkah lirik lagi. ada masa, aku melodikan. banda2 yg melibatkan kerjasama ni aku memang suka. apa yg penting.... kerjasama....

sorer aku sorer jantan eh? aku baru sedar. tq utk ko dan Lela pesal peka. akan aku cuba menjantankan lg vokal aku ni... hehehe... aku x cukup syarat masuk realiti competition la... dah tua...

ooo... maksudnya, aku kena improvekan kan? ok, slow2. pesal aku x der masa. kalo aku dh pree gaban, aku nak carik sifoo...

Naz said...

Redynne..
sengeh... jng x sengeh... boleh menceriakan hati... hehehehe

kritik ajer. mcm Man tu. dia kritik dan komen berdasarkan apa yg dia dngr. boleh mengimprove kan apa2 yg patut...

saya x tepis, saya redah jer. hehehe

Naz said...

Lili Puteh...
hi sis... pekabar? sronok balik Klang. naper x roger. boleh pekena mee jawa...

lagu ni pesal kenangan suka dan duka ajer la. x der cinta2 langsung...

lirik awak best juga. boleh simpan ni, mana tau dpt idea baru... :)

Naz said...

Anonymous...
not bad... kalo sesuai, saya cuba masukkan dlm lagu ni. eh, awak ni saper ha? jng la pakai nama tu. saya nak tau juga saper yg mempunyai bakat terpendam ni... munculkan diri ya pas ni... :)

Anonymous said...

huwAA2...hehe...sy xde blog nak share..tp ade rs minat nak blaja men gitar...tu yg search2..tJumpe blog ni..sajeje jot down lirik tu..mcm masuk kan (ceh2)..tp simple jela..

Naz said...

Anonymous...
saya dah edit lirik awak tu dan masukkan dlm lagu. boleh kasi nama atau nama samaran awak. saya nak letak nama awak dlm penyumbang lirik... :)

Naz said...

Lirik dah complete... so, aku kunci ini lirik... sekian terimas...

Sulela said...

Hmmmmm??? Jangan Lupa Lirik!

Naz, ko dah record ke lagu yang baru...maksud aku lirik baru...hehehe

Naz said...

hahaha... itu la maksud aku. jng lupa lirik. ko memang amat2 memahami la... calet cikit...

lagu dah siap. complete lirik... aku amek dari lirik Man dan Anonymous yg telah aku edit. aku ada rekod pakai pda aku. tunggu la beberapa minggu, aku hapdet. smbil2 tu kita layan sembang la kat sini yer Lela... hehehe...

Anonymous said...

hehe...nant r, tggu lgu dah siap bru bgtau...huwa2...klu ok je bru bg name...huwaa2

Naz said...

Anonymous...
hmmm... dah siap pun. saya x hapdet dlm utube lg. tunggu beberapa minggu lagi kot. kasi la nama samaran dulu. lirik awak ok, tp saya dah edit utk sesuaikan dng kesinambungan lagu. awak x kisahkan Anonymous? :)

Anonymous said...

x kisah pun, lgpun percuBan pertAma tu...so nicknaMe-sensationkuman!!!apakah???xpe,layaan je...ok

Naz said...

Anonymous...
sensationkuman? agak unik juga nick tu yer... ok, kita layans.... :)

Sulela said...

Caleeettt...kekekeke

Aku gelak terbahak2 kat sini bila baca nick anoy...sensationkuman??? harharhar...layan jugak la...

Tak sabar nak tunggu ko hupdate...kekeke. Tungguuuuuuu...

Naz said...

layan... jng x layan Lela... dia ada bakat terpendam tu... :)

sabar tu separuh drp iman... hehehehe
naper ko x sumbangkan lirik lagu ni? mesti puitis punyer...

Sulela said...

Betul...bakat camtu elok diketengahkan...macam bakat maen gitar dan nyanyian ko...hehehe

Aku takde idea la...biar kengkawan lain sumbangkan dulu. Ada idea, aku sumbangkan sambil menyumbangkan pulak...hehehe

Naz said...

yup... tp nak cari medium utk ketengahkan bakat tu susah skrg ni. terlalu bnyk bakat skrg ni... bakat aku ni kecik ajer Lela... utk hiburkan kawan2 dan selitkan sedikit msg tersirat.. ;)

ok.. akan aku tunggu idea baru mu itu... :)

kuman09 said...
This comment has been removed by the author.
kuman09 said...

lawaks sgt ke name tu..actually mmg lawak pun...x tercapai di akalmu..hehe...xyahla ltak name sy, aggapla it just an idea for u..

Naz said...

kuman09...
nama sensationkuman tu unik. saya x ckp pun lawak. jng terasa dng gurauan rakan2 kat sini yer... :)

nama awak saya kena letak juga pesal lirik awak tu mencetuskan idea yg best...

kuman09 said...

yeke???tharunyerr (dgn nada yg sgt P.O.Y.O)...hehe

Naz said...

kuman09...
iyer en/cik kuman09... hehehehe... ;)

Sulela said...

Errrkkk...terasa ye? Minta maaf ye kuman09. Silap saya...tak penah dengar nick camtu... hmmmm...pergaulan saya tak luas, mungkin. Maaf sekali lagi...


Naz, bahana aku banyak bercakap. Lepas ni aku kene diam...huhuhu

kuman09 said...

Sulela
xde terasa pun, ape la sgt, just nick je, small da metterla..sy ok je...mmg sgaJe wat lawakz pun...hehe...

Naz said...

Lela..
aku dan kuman09 tau ko buat lawak jer. kan bersenda gurau dpt merapatkan silaturahim... x best la kalo x usik mengusik ni. hehehehe...

Naz said...

kuman09...
kdng2 nick yg pelik membuatkan org akn lebih tertarik. betul x? hehehe..

kuman09 said...

terTarik, meNarik, kau mmg DEbOOOOM...HEHE...btOI2!!!!

Naz said...

kuman09...
ko memang DEbOOOOM lah kuman... hehehehe...

Anonymous said...

lg ni best...nyanyi relaks sket..br blh feel..hahahah...(mazni)

Naz said...

mazni...
nnti saya cuba nyanyi relaks skit. tq pesal sudi komen :)

kuman09 said...

diPETang yg InDAH..
APakaH kejadah
yang pATUT ak laKukan!!!
Buat Insan yg BerBakAt,
kuTitipKAN,
SECEBIS nuKilan,
yG tergIYAnG di BENAk FIKIran...
NgEH3..


Kiri kanan ku hanya aku,
Terus melangkah mengorak cinta,
Hati yang kecewa dek panahan cinta,
Namun langkahku tak akan terhenti begitu saja,

Tiada jemuku menantikan cintamu,
Walaupun langkahmu yang smakin jauh,
Walaupun langkahmu semakin laju,
Tetap akanku buru cintamu,

Terdetik benci dihati ini,
Adakah benar cinta yang diburu ini?
Kelak adakah tertangguh segala kekecewaan diri?
Adakah segala yang kudambakan hanya sekadar khayalan mimpi?

Benci dan sakitnya hati ini
Akanku sulam hingga yang tiada lagi ruang benci,
Hingga tiada ruang untuk bermimpi kisah duka yang mhiris hati,
Akan sentiasaku ukir senyuman diwajahmu,

Hingga kini hanya ada aku,
Kau mmg tiada untuk ku,
Ku merenung bulan dan bintang,
Ku titipkan doa untukmu yang tersayang,
Semoga hidupmu indah,
Seindah senyumanmu yang kukenang.

Naz said...

kuman09...
aku dah kunci lirik dah la Kuman.

ni lirik utk lagu baru ker bro? aku simpan dulu erk. mana tau ada idea aku pas2 ni... tq2x... :)

rangkap pertama tu lirik ker apa bro... hehehe

kuman09 said...

buatla ape yg pAtuT beb,
JgN SIMPaN jD peKaSAM suDah..
huWA3..
RAnGkap 1st tu???lu pikirla sdIri...
'renUng2kan dan sLamt braMal....'

Naz said...

kuman09...
x tido lagi?? hang kerojer atau masih study??

ok, aku simpan dulu sampai idea tu mari... awek hang tu naper? korang x der jodoh ker? sory tanya, pesal aku tengah menghayati lirik ko tu... sedey siot... nak nanges pun ada...

kuman09 said...

ngEH3..
ala biasela tu,
ramai je Yg berADE in this sItuation kan..
asam garaM dlm bCiNTA..

ak nak kate keje,mmg keje pun..nak kate blaJa..pun blaJa GAK...PENdek kate keje sambil blajala...hahahaha

Naz said...

kuman09...
oo..ok... :)

maknanya hang ni kerja smbil belajar dan belajar sambil kerja la ni... bagus3x.. bak kata pepatah, tuntutlah ilmu sejak dari buaian sehainggalah ke liang lahad... :)

duk mana bro??

nia said...

wah2..suke nyanyi ni...mst slalu praktik dlm blik air..tol x encik naz?

Naz said...

ain..
eh, mana tau ni? skodeng erk?? hahaha...

kuman09 said...

skranG dok bermastautin kat area2 pJ la...

Naz said...

kuman09...
ooo... PJ. dekat sngtlah tu dng tmpat aku. aku kat area2 Klang... ntah2 pernah berselisih bahu kat mana2 kot? hehehe

kuman09 said...

dok eh...jauh lerr gan klaNG..klang tu dah kat ceruk mane ntah....hahaha

Naz said...

kuman09...
Klang tu dekat2 dng gold coast. ish... rugi la tmpat hang jauh.. kalo x boleh aku blajer hang kat sini... hehehehe....

Sulela said...

Pokcik, mana versi baru? hehehe

Naz said...

Lela...
versi baru bulan depan la aku hapdet? kalo nyanyi ni senang mcm mkn kacang ngan nyin, hari2 aku hapdet... muahahaha

kuman09 said...

ape nak blanjer????klu stakat klang, merempit pejaM MAte pun bleh sampi la.....

Naz said...

kuman09...
merempit ker bro? sini banyak operasi. sana sini ada jer pak pacak tahan2 moto...

kuman09 said...

beb,some people call me bron...but im not bro...

Naz said...

kuman09...
saper la hang ni bron?? bront palarae yer?

Sulela said...

Susah ye nyanyi ni...aku tiap2 hari nyanyi kat ceruk dapur...harharharhar
Jangan terasa lak. Aku gurau2 je ngan ko...hehehe. Aku tahu nyanyi ni susah. Kalau tak, semua orang buleh jadi penyanyi, kan?

Ok bro...aku tunggu. Lagipun, penawar untuk aku dengar petikan gitar ko dah ada dalam handphone aku...hehehe

nia said...

slalu je skodeng encik naz nyanyi...pakai teropong p. ramlee..huhuk...

Naz said...

apa kata ko rekod masa ko nyanyi tu dan email kat aku... nak jugak aku dengar sorer ko tu... hehehe...
tu la pasal, aku ni x der masa nak praktis. aku rekod pun main dan jer.. hahaha...

Insyaallah... ada masa aku hapdat...
aku tau lagu apa dlm hp mu itew... hehehehe... layanss... :)

Naz said...

Ain...
uiks... cik Ain skodeng pokcik? pakai tropong P. Ramlee? awww... x rela u.... mana harmonika ajaib ni, nak tiup kasi teropong tu rosak... :p

Sulela said...

Rekod suara aku? Ko akan terkejang kaku lepas dengar suara aku nyanyi...kekekeke. Mungkin satu hari nanti ko buleh settle down dan buat banyak practice dalam nyanyian ko, Naz. Tak mustahil tu...hehehe

;)

nia said...

eh..jgn la..tu teropong cari mkn...hehe..

Naz said...

belum test belum taw Lela... hehehehe...
yg tu x mustahil. boleh dilakukan. kalo ada cikgu lg bagus... hehehe...

Naz said...

Ain...
tu teropong cari pasal.. ooo, suka skodeng2 org ni... nak kena babab nie :p

Sulela said...

Nyanyian bukan bidang aku. Dengar ko nyanyi pun dah cukup bagus buat telinga aku. Naz, ada request...(kekeke). Next lagu ko, boleh buat cara mendayu2 tak? Kalau buleh, celen pontianak tu...ahahaha

Naz said...

Lela... kombang buat kali yg ntah berapa ntah bila aku baca ko taip tu... aku try buat mendayu2.. tp tengok jenis lagu juga. kalo sesuai, aku try my best... ni ko seyes atau main2 hah??? :p

Sulela said...

Eh, aku serius neh. Tiba-tiba tingin nak dengar suara ko dalam versi mendayu2...kekeke. Takde paksaaan, Naz. Aku tahu ko busy tahap gaban. Lagu sedih, boleh? Jangan kata aku buang tebiat lak...muahahaha

Naz said...

hmm... lagu sedih? dlm simpanan aku, rasanya x der lagu sedih Lela. ko try la buat lirik berunsurkan sedih. nnti aku try buat lagu. mana tau boleh dpt feel sedih dan melody mendayu2... :)

Sulela said...

Aku buat lirik? Adehhhhh...(sambil urut tengkuk)

Takpela, Naz. Dah ada nanti ko cuba la buat mendayu2 punya ye...hehehe

Naz said...

naper urt2 tengkuk Lela... terkehel ker? hehehe

Insyaallah... asalkan idea tu x putus menyinggah kotak ilham ku ini... chewah...

Naz said...

kuman09...
lagu kita dah siap... :)

Sulela said...

Urut sebab baru kene waccaaaaa! Nak buat lirik bukan senang...kekeke

Whoaaaa...boleh buat novel ko neh sebenarnya. Ayat power rangers tuuuu...hehehe

Naz said...

saper waccaaa ko? laki ko ker?? muahahahaha...

buat novel? aku nak wat cerpen 1 perenggan pun amek masa seminggu nak buat. inikan pula novel yg tebal giler tu... huhuhuhu.... tidak mungkin...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?