Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Warisan


Buat bangsaku...
Semoga kita terus bersatu di bumi yang bertuah ini...
Tempat tumpah darah dari generasi ke generasi....
Bangunlah... demi agama, bangsa dan negara yang amat kita cintai...
Renungkan dan hargailah pengorbanan orang-orang terdahulu yang sanggup mengorbankan diri...
Jangan sampai tanah ini dijajah lagi...
Jagalah warisan ini dengan sepenuh jiwa dan sepenuh hati...



Warisan
Komposer: Y.B. Dato' Dr. Nordin Kardi
Unplugged by : Naz

C
Anak kecil main api
C
Terbakar hatinya yang sepi
F G C Am
Air mata darah bercampur keringat
G C
Bumi dipijak milik orang
C
Nenek moyang kaya raya
C
Tergadai seluruh harta benda
F G C Am
Akibat sengketa sesamalah kita
G C
Cita lenyap di arus zaman

F C
Indahnya bumi kita ini
G C
Warisan berkurun lamanya
F C
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Dm G
Pribumi merintih sendiri

C
Masa depan sungguh kelam
C
Kan lenyap peristiwa semalam
F G C Am
Tertutuplah hati terkunci mati
G C
Maruah peribadi dah hilang

F C
Kini kita cuma tinggal kuasa
G C
Yang akan menentukan bangsa
F C
Bersatulah hati bersama berbakti
Dm G
Pulih kembali harga diri

C
Kita sudah tiada masa
C
Majulahlah dengan maha perkasa
F G C
Janganlah terlalai teruskan usaha
G C
Melayu kan gagah di nusantara 3x

50 comments:

ZARA 札拉 said...

wah laling~

sungguh terkesan semangat kamu laling~

Sulela said...

Pheeeeeewwwiiiiiiiiiittttttt!!!!

Dj Epoi said...

Dalam banyak2 lagu...

Nih salah satu daripada lagu FAV Gua..siut!!!

Weih!!! bagus Lu teruskan ngn Lagu2 Patriotik yang dah nak pupus dah nih!!!!!

Ada sesetengah bebudak lanih ...mana tau lagu ni beb!!!!

Redynne™ said...

terserlah semangat patriotik...

hehe.. bagus...bagus..

nia said...

mak aihh...encik naz nie pariotik laa..wah kagum2...

ameeza77 said...

nih lagu famus masa kem bina negara nih, bangga! bangga!

Kish said...

huhuhu, at last! abg naz upload gak. berkurun kish tunggu ni lagu, ngehehhe.

Naz said...

ZARA...
darling...? ada yg x leh tido mlm ni... muahahaha...

semangat kena ada walau di mana sajer... :)

Naz said...

Lela...
aww... malunyer i....

sis, aku ternyanyi tempo laju la. susah betul aku nak buat rentak slow...

Naz said...

Dj Epoi...
samolah den bro. lagu ni aku suka banget. ko yg mencetuskan ilham bila ko kasi lirik ni kat blog Man.

Insyaallah akan aku teruskan dng lagu2 patriotik yg membakar semangat ni. pas ni aku nak carik lagu anti dadah pulak. ko ada kod gitarnya x??

bebudak skrg dah x dengar lagu2 mcm ni. pesal pendedahan x der...

Naz said...

Redynne...
terserlah ker? terima kasih daun keladi... ada masa dngr lagi... walaupun lagu tu berterabur... hehehe

Naz said...

Nia...
semua org ada nilai2 patriotik dlm diri masing2... cuma x dikeluarkan saja... cik Ain pun ada jugakan??? :)

Naz said...

Kak Meeza...
memang fames giler lagu ni kak. jom kita masuk kem bina negara balik nak. kita jadi cikgu motivasi bebudak baru... hehehe....

Naz said...

Kish...
Pokcik sibuk sket nak menggitar sekarang ni. hari ni baru ada masa nak haplod. nak buli freshies yer? bagus gak idea tu... tp sebelum tu Kish kena la hafal lagu Warisan ni dulu. kemdian baru la boleh on... ;)

Sulela said...

Sebenarnya kan...(sambil garu dagu)...aku tak penah dengar lagu ni dalam versi asal. Oleh sebab aku dah adore suara ko, jadi aku dengar sedap je...hehehe

Tempo laju ke? Ko ada link versi asal lagu ni tak? Buleh aku compare...hehehe

Naz said...

Lela..
dulu2 sek ko x hantar ko g kem bina negara ker?? kat kem tu, hari2 nyanyi lagi Warisan ni.. atau ko tuang ni... hehehehe...

mekaseh pesal suka dngr unplugged x seberapa aku ni...

ni link versi asalnyer :
http://www.youtube.com/watch?v=f5ZhIyidBs0

hysMan.. said...

salam kenal..
cheewaahhh!!
terasa lame aku tak singgah sini..
chaiyokk!!!

bagus bro..tahniah..
teruskan sikap patriotik..
bersama2 kita majukan agama,bangsa dan agama menerusi pelbagai medium salah satunya blog..hehee..

suare ko seswai beb.
sodap woooo..sungguh!!
terkesima aku..hehee..
boleh jd recording artis.. cheewahh!! hahaa

actually aku pon sama cam Lela tak penah dengo lagu nih b4 bulan 2 yg lepas..aku pikir lagu warisan yg dinyanyikn oleh allahyarham sudirman..gwe shilapp daa..hahaa..
tahniah bro..

Sulela said...

Kem bina negara takde...tapi kem motivasi ada kot...kekeke. Yang aku cite dorang jumpa harimau badan manusia tu...ko ingat tak? Takde lak nyanyi lagu ni melainkan lagu Negarakulah jua adanya...hehehe.
Aku tak penah tuang kelas. Aku tuang air dalam cawan je...muahahaha. Jemput minum...kekeke

Thanks Naz. Nanti aku dengar ye...;)

Idalara said...

sesekali dgr lagu patriotik ni rasa semacam je..asik dgr lagu cinta je..so bagus gak perdengarkan lagu2 mcm ni..

Sulela said...

Hmmmm...aku dah dengar. Betul la...tempo ko sikit laju...hehehe. Tapi sedap...don't worry la... Aku baca komen2 yang dorang tinggalkan...sungguh menyakitkan mata...huhuhuuuu

Naz said...

Man...
Salam kenal juger.. hua3x...
aku juga merinduimu selama ko ghaib semenjak dua menjak ni...

Insyaallah, apa yg ada dikekalkan. semua org ada semangat tu, cuma cara nak diluahkan saja berbeza... tq

sedap? mekaseh ya pesal puji... kalo ko dngr betul2, rangkap perta tu pun dah lari pitching... tempo x stabil... hehehe... rekoding artis, hmmm... boleh juai ka sorer aku ni ha??

mungkin zaman aku jer kot ada lagu ni. dlm blog ko tu la aku dpt ilham unplugged ini lagu.... yg Dj Epoi kasi lirik tu.. hehehe....

tq again bro... :D

Naz said...

Lela...
hmmm... mcm tu yer... crita ko tu aku ingat. seram yer...

minum? ko ni buat aku rasa haus jer.. jemput minum... wat mcm rumah sendiri yer... hahaha...

dah dengarkan? aku dah cuba nak wat lebih slow, tp still xleh... agaknya aku ni dr aliran fast song agaknyer... sedap ker? harap2 begitulah pesal bila aku dngr balik aku tutup muka sorang2... time tu la aku rasa mcm nak g jamban... hahaha...

komen2 kat sana memang menyakitkan mata dan hati. inilah realiti org Melayu. lagu pesal perpaduan pun depa still nak bertelagah... aku x paham la kenapa org Melayu ni suka gaduh sesama sendiri? huhuhu...

kita tunggu komen2 dlm utube aku tu pulak. itupun kalo ada org nak komen... hehehehe....

Naz said...

Kak Ida...
telinga org2 kita dah penuh dng lagu2 cinta yang x tau ke mana arahnya... terima kasih ya kak Ida pesal sudi dtg sini dan sudi pulak dngr unplugged saya yg x seberapa ni... saya amat hargainya...
:)

Sulela said...

Ko jangan gi jamban sambil tutup muka lak. Kang terlanggar dinding, benjol kepala ko...muahahaha. Takyah la malu, Naz. Siyes, memang sedap. Tengok...Man pun puji...hehehe

Hmmmm...Melayu, satu agama, satu bangsa, malah mangaku bersaudara tapi selalu bertelagah. Bila baca komen2 dorang tu, aku tingat lirik lagu M.Nasir. "73 pintu, 73 jalan. Yang sampai hanya satu jalan"...

p/s: aku suka lagu2 M.Nasir dalam album Canggung Mendonan. Ingat nak carik balik la kaset dia...

hysMan.. said...

mcm lela ckp aku ade terperasan jugak masalah sorer ko pasai ko sakit tekak..tp sedap woo..
natural bukan dibuat2..

boleh jual laa..
ko cuba tgk follower ko da bape org..can u imagine all of ur follower buy ur album..can u bro??
hahaa...blum buat blum tau..
:p

>> Lela,
lagu M.Nasir tu ape yg dimaksudkan dgn angka 73 ye??

Sulela said...

Man, aku ada baca kat satu buku agama. Dah lama...ingat2 lupa. 73 tu cabang agama. Tapi dalam buku tu kata 72. Aku tak pasti hal ni. Walaupun ada 73, hanya satu je yang Allah terima... aku tak berani nak kata betul atau tak...huhuhu. Bagitau aku kalau ko tahu ye...

Naz said...

Lela..
mungkin perasaan aku. seyes, aku merasakan sebegitu. pasal ko dan sahabat2 lain kata ok, kiranya ok lah... aku x malu dah... hehehe

aku pun mcm Man, tertanya2 kenapa perlu 73? hmm... aku kdng2 cukup risau kalo jumpa kawan sebangsa yg talam 2 muka. depan kita bersungguh2 buat baik, tp kat belakang kita tikam kita dr belakang.

>oooo... ko ada beli ker kaset tu dulu? tringat 1 n3 Ab pesal komposer tu... hehehe...

Sulela said...

Caiyyok! Caiyyok!...hehehe

Aku dah jumpa dan rasanya sangat sakit...huhuhu

=> kat dalam entry tu aku kutuk M.Nasir...ekekeke. Tapi betul la kata Ab, minat lagunya. Jangan minat orangnya. Dulu aku minat sangat kat dia sampai aku buleh lukis potret dia. Tapi aku dah buang...hehehe

Naz said...

Man...
aku terharu bila ko taip mcm tu. benar2 rasa dihargai... tq :)

1st aku ucapkan terima kasih bebanyak kat semua followers termasuk ko. tanpa semua, blog ni akan sunyi sepi mcm haunted house...

aku x pernah terpikir nak juai. wat masa ni aku bz ngan kerja. tujuan aku cuma nak menghiburkan kawan2 saja. kalo terhibur aku suka, kalo x, tutup telinga saja erk...

Naz said...

Lela..
harap2 kita dijauhkan drp bertemu dng org2 mcm tu lagi. org2 mcm tu la yang membunuh org sendiri dari dalam. sepatutnya mereka ni dihumban saja ke tengah hutan. bagi mereka tu berkawan dng harimau dan singa...

>hehehe... pandai ko ni. aku pun ada komen kat sana. aku dah x ingat apa yg aku taip hari tu. betul, kita minat pd karyanya, bukan orgnya. kalo orgnya ada personaliti yg baik dan bagus... x salah nak minat orgnya juga...boleh dijadikan role model... ;)

Naz said...

teringat aku lirik dia...
73 pintu 73 jln...
yg smpai hanya 1 jalan...

Sulela said...

Hmpphhh...dulu aku baik ngan dia. Lepas baca apa yang dia kata pasal aku, aku jadi sakit hati. Tak sangka kawan baik buleh buat camtu. Tapi aku masih jenguk gak blog dia, jadi silent reader. Saje...

Aku jadikan Optimus Prime sebagai role model ...otobot,roll out...ahahaha

Aku suka lirik dia...
"Lihat dunia dari mata burung. Atau lihat dari dalam tempurung. Yang mana satu engkau pilih?"...hehehe

Naz said...

sapa yg ko maksudkan erk? dia ada blog? hmmm... kalo ko x mo g tahu sini, email aku sajer... aku nak tau saper... :)

ooo.. menteri optimus.... ada pangkat dato' tu... hehehe... ntah apa2 tah aku ni... :p

aku pilih mata burung... dpt tengok dunia dng seluas2nya... ;)

Sulela said...

Aku rasa serba salah lak. Tak ke aku kelihatan seperti memburuk-burukkan orang? hmmmmmm...

Naz said...

aku pikir x. pesal dia yg start dulu... ko yg jg mangsa. email la sis.. aku tunggu...

Sulela said...
This comment has been removed by the author.
shima said...

wow!dh lame aku xnyanyi lagu nie.dolu time dok hostel kat sek.pg ptg mlm kena nyanyi.hahha

Naz said...

shima...
hahahaha... ni lagu wajib kan?? mula2 x dpt tangkap maksudnya. bila dah hari2 nyanyi baru paham... :D

crazee_tangerine said...

hua.... best2

don't mind me. tadi tgh browsing tenet cari guitar chords, jumpa this blog. huhu.

Naz said...

crazee_tangerine...
terima kasih...
ada pree, dtg lah lagi erk... :D

rockmetaller said...

hidup melayu!mana melayu?!

rockmetaller said...

lgu ni la abg besi amik jd metal ok?sbb lgu ni dh ade dlm kepala...hehehe....

Naz said...

rockmetaller...
Hehehehe... isu yg panas di pagi hari... hehehe... Melayu tetap unggul ;)

mcm best jer kalo buat metal... rekod yer masa performance.. aku nak dengo skali...

miss GAZA said...

salam bro..

saya dah download da lagu ni masuk lappy..
thanx yah!
hehe
kira jadila saya mnx izin kat blog saya tu ye..
hehe
=)


patriotiknya lagu ni..
mmg tringat btul memori berbtn hrtu..
huhu

Naz said...

miss GAZA...
sama2... lagu2 kat sini boleh di donlod asalkan utk tujuan kebaikan... :)

memang sungguh patriotik... pokcik sampai sekarang terngiang2 masa kursus BTN dulu2... pernah kena rendam dlm sungai pesal pecahkan telur amanah... hehehe...

Annies said...

pernah gak nyanyi lagu ni kat kursus motivasi. bila dengar balik, teringat time tu. apa2 pun versi pokcik paling best...

Naz said...

Annies...
lagu ni susah nak dengo kat mana. cuma kat BTN jer... sedap ker? mekaseh...

Annies said...

betul tu. cuma kat BTN saja boleh dengar lagu Warisan ni. memang sedap giler lagu ni pokcik bawak. bleh jadi penyanyi lagu2 patriotik ni.

Naz said...

Anis...
pokcik memang suka layan lagu2 patriotik... asyik dengo lagu2 cintan jer, x smpai ke mana... :)

Annies said...

betul tu...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?