Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Terimbas (Ver 2)





Inilah lagu yang paling ramai penyumbang lirik yang ada dalam simpanan aku. Best sungguh bekerjasama ni... apa yang penting... kerjasama... hehehe...

Lagu asal ada kat sini. Lepas aku terima lirik dari Hysman dan SensationKuman, aku modified untuk disesuaikan dengan melody dan kesinambungan sedia ada. Harap korang tak marah aku modified yer...

Lagu baru yang tak pernah keluar radio... semoga terhibur... :)

Terimbas
Lyric : Naz, Hysman, SensationKuman
Melody : Naz

Dikala mentari di ufuk timur
Aku merenung ciptaan Tuhan
Suasana yang begitu mendamaikan
Jiwaku hatiku...

Dikeheningan pagi yang tenang
Ku duduk melayani fikiranku
Terimbas kenangan masa silamku
Di waktu dahulu...

*
Ada suka ada duka
Tangis dan gembira
Sedih dan ceria
Ada manis ada pahit
Tenang dan gelora
Bahgia dan derita...

Telahku mengatur langkah kakiku
Untuk ku menuju impianku
Mencari hikmah kisahku yang lara
Yang luka yang duka...

Kenangan manis penyegar jiwaku,
Memberikanku semangat yang baru,
Kupohon tabah dan seribu doa
Kepada yang Esa

*
Ada susah ada senang
Sepanjang hayatku
Sepanjang hidupku
Ada hitam ada putih
Dalam kenanganku
Dalam ingatanku

(Ulang dari mula)

Dikala mentari di ufuk timur
Aku merenung ciptaan Tuhan
Suasana yang begitu mendamaikan
Jiwaku hatiku...

Dikeheningan pagi yang tenang
Ku duduk melayani fikiranku
Terimbas kenangan masa silamku
Di waktu dahulu...

Oooooo......

33 comments:

Mysterious Surfer said...

I'm 1st... muahahahaha.....!

Masy said...

insaf x pasal2 hehe

Sulela said...

Ni cemana lak Mysterious Surfer boleh jadi orang yang petama neh...tak aci...tak aci...hehehe

Naz, ko akan boring baca komen aku nanti sebab apa yang aku nak cakapkan tu adalah benda yang sama...hehehe.

Well done, bro...

Idalara said...

lirik ni mcm kena kat kak ida je naz...ni yg malas ni..buat sedih je..

hysMan.. said...

kekekeke....
:)

ZARA 札拉 said...

pergh kanda...=)

harus sahaja kanda buka kelas sendiri tau? bleh dinda belajar sama~

SYAFIQASALIM said...

lagu en naz sedap
tapi kan lagu ni macam mendatar sahaja la..takde climax nya
macam takda bahagian chorusnya..

saye cuma bg komen je. ni awak nyanyi sendiri?..sedap! Sedap sebab saya dengar guna hati..chewah!

Naz said...

Mysterious Surfer...
i'm 8th... muahahahaha....

Naz said...

Masy...
Insaf? hmmmm... bagus juga tu... :)

Naz said...

Lela..
dak MS tu memang mcm tu... lama menghilang, tup tup jd 1st commentor... hahahaha

ko copy paste jer komen ko yg dulu tu kat sini... x per, nnti aku baca dan balas... hehehe.... lirik baru ok Lela?

tq :)

Naz said...

Kak Ida...
mungkin kebetulan nama 'lara' tu ada dlm lirik... bukan sedih ajer, gembira pun ada... :)

Naz said...

Man...
takkan gelak jer bro? kasilah komen sikit. lagu ko tu...

Naz said...

Zara...
Dinda.. kelas apa yg harus kanda buka? patutnya kanda yg harus jd student dinda...

Naz said...

SYAFIQASALIM...
tq sudi dengar lagu x seberapa saya ni...
saya x der idea lah nak buat korus tinggi2. kalo ada idea, mungkin saya akan buat version 3 pula...

saya nyanyi dan unplugged sendiri. terima kasih kerana mendengar guna hati... saya amat hargainya.. :)

kuman09 said...

congrate!!!GOOd jobs!!!nice Song!!!

Naz said...

kuman09...
tahniah juga buat diri anda juga Kuman... tanpa hang, lagu ni x lengkap... thumbs up 2 u!!!
:)

kuman09 said...

mane ade beb...sumenye hang yg wat...liriknye mmg cantik n bmakne...

SYAFIQASALIM said...

okeh
tak sabar nak tunggu ver 3 atau lagu baru yg lain

ameeza77 said...

awat lagu nih macam sedey jer di pendengaran ku?

Redynne™ said...

hmmmmmm..

*sedap ditelinga spt biasa..:)

Naz said...

kuman09..
jng la merendah diri bron. kalo ko x der, seyes aku ckp, aku x der idea...

Naz said...

SYAFIQASALIM...
Insyaallah. jika ada ilham dan support dr sahabat seperti awak, saya akan hapdet lagu baru.. terima kasih :)

Naz said...

Kak Meeza...
sedey ker? ok lah, nnti naz nyanyi lagu worder pet lak. compom x sedey... hahahahaha....

ZARA 札拉 said...

uhuks~

lagunya menyentuh jiwa..mengapa agak sayu hati ini?

Naz said...

Zara...
mungkin kerana temponya sudah kanda perlahankan sedikit... atau mungkin ada persamaan dengan kisah dinda... ;)

Dr Zek said...

salam bro, semua lagu bro best2, keep it up...malaysia boleh!

hysMan.. said...

aku gelak bukan ape..
aku segan campo bengang..
hahahaaa...

besh juger yea..
hahahaha..
tp lirik ko mmg marveler ar naz..
aku takde komen pasai perfect bro..
mantop...
2thumb up for u men..
:p

Naz said...

Dr Zek...
lagu saya biasa2 ajer..
ya... Malaysia Boleh... :)
Hidup penggitar mcm kita...

Naz said...

Man..
ooo... kalo ko gelak maksudnya ko tengah segan bengang lah yer... muahahahaha....
naper ko segan dan mengapa ko bengan bro? story la sket... adakah aku ada buat something yg ko x suker??

kalo x der ko, aku x kan dpt idea buat lirik mcm tu... ko lah insprirasiku... bila ko nak kasi lirik yg ko ckp hari tu hah? aku tengah tunggu ni...

tq di atas pujian tu... aku hargainya... kalo nak kritik pun boleh bro... utk memperbaiki apa2 yg patut...

~HaZeL~ said...

mmm very soothing and relaxing.. lepak je dgr lagu ni.. suka suka suka..

Naz said...

~HaZeL~...
Terima kasih sudi dengar lagu ni.. enjoy ya ;)

{lumut} said...

lirik cm kene ngan aku..
sedih lak.
thanx naz.kamu mmg best

Naz said...

{lumut}...
hehehehe... samolah kita.. sama mcm criter aku jugak... ;)

tq... aku biasa2 sajer... ko yg best sebenarnya... :)

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?