Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Tag dari vInA


Tagged dari vInA...

do u think u'r hot?
Aku hot? Rasanya tak..

upload a favourite picture of you:
Ni gambo aku ngan kazen2 time kanak2. Agak2 aku yang mana satu?

give three reason why you like this picture?
Time tu aku tak perlu pikir kalau harga barang naik, perang sana sini dan 'tuuut'. Ceria dan riang ria sentiasa hahaha...

when was the last time you eat pizza?
Ntah.. lupa dah. Kalo makan lempeng, rasanya 2 bulan lepas.

the last song you listen?
Buih Sabun. Perghh best giler lagu ni. Tak pernah dengar? Ni link sedutnya : 'Buih Sabun' Thanks to Man..

what are you doing now besides this?
Minum air susu strawberry.

what name you prefer besides yours?
Hmmm.. Hj atau Dato' atau Tan Sri atau Almarhum... ish.. terlebih suda..

people to tag:
X nak pesal aku tak suka ditag atau mengtag...

who is num one?
X der

num three is having relationship with?
Ntah.. x der

say something about num 5?
Invisible...

who is num 2?
Ghost...

what do u think about num 4?
Dracula.. hehehe...

Perpisahan Ini



Title : Perpisahan Ini
Lyric : Naz/King
Melody : Naz

Lagu yang paling lama dalam koleksi peribadi aku.. Juga lagu yang tak pernah keluar dalam radio. Semoga terhibur... ;)

Lagu ni pernah dinyanyikan oleh best friend aku, bro Syafrizal (Ejann @ Apai @ Model) dan bro Nasri (Nas) sebagai pemain gitar pada temasya Bintang Sukom'98. Big claps untuk depa ni.. :)

Perpisahan Ini

Perpisahan ini
Hanyalah seketika
Demi mengejar
Harapan dan cita

Walaupun aku jauh
Kau tetap di ingatan
Ku abadikan
Kenangan bersama

Ku kalungkan ikatan
Cinta, kasih dan sayang
Semoga ia
Tak akan terlerai

Pertemuan pertama
Masih segar terbayang
Seperti baru
Semalam berlalu

(Chorus *)
*
Cintamu mekar di hatiku ini
Tidak akan mungkin ku siakannya
Hanyalah setiamu yang kupinta selamanya

*
Pemergianku ini wahai kekasih
Iringilah dengan harapan
Semoga termakbul doa kejayaan bersama
(Repeat from intro)
(2nd stage, repeat chorus twice)

Hari yang bakal tiba
Bagaimanakah takdirnya?
Terserah pada
Yang Maha Kuasa...

Haaaaaa...


Tag dari Nazatul aka Fairy


Aku di tag lagi. Kali ini daripada Cik Fairy kita. Sorry pesal amek masa lama untuk jawab. Tag-tag yg laen, insyaallah aku akan cuba jawab. Sambil-sambil tu boleh layan lagu Pirates of the Caribbean versi gitar unplugged dari guitarist low profile kegemaran aku.. Mr. Hemo.



1.Org luar sana x kenal kamu.Perjelaskan siapa kamu?

Seorang lelaki yang suka pada seni dan juga biz.

2.Sikap kamu yang 'mantap'?

Hmm.. apa yer? Bersikap sentiasa ingin tahu kot?

3.Sikap kamu yg sgt jelek?

'Jelek'? Macam bahasa Indon jer.. Mungkin bersikap suka melengah-lengahkan sesuatu. Tapi dlm proses ubah sikap tu.

4.Apakah gajet yg kamu sentiasa bawa?

Thumb drive dan henpon.

5.Dah berapa HP kamu pakai selama neh? Senaraikan brandsnya.Jenama HP yg sdg kamu gunakan skrg?

Sagem, Nokia dan Hp China made. Skrg pakai brand China, dah 2 tahun lebih pakai dan jatuh berpuluh kali still boleh guna. Tp susah sket nak carik spare part.

6.Siapa bestfriend kamu?

Sesiapa saja yang sudi nak jadi sahabat..

7.Siapa yg kamu syg selain family kamu?Kenapa kamu syg dia?

Sahabat setia. Pasal time susah dan senang, depa ni la yg ada.

8.Lagi 10 tahun kamu jadi apa?

Hmm.. cita2 nak bukak kilang sendiri, Insyaallah... tolong doa2kan ya.. :)

9.Kata-kata hikmah yg pernah kamu dgr & paling kamu suka?

Makan sebelum lapar dan berhenti sebelum kenyang.. (Bukan pasal makan jer, boleh juga utk perkara lain)

10.Dlm blog kamu,suda ada berapa followers?

53.. tq kpd mereka yang sudi jadi followers. :)

11.Senaraikan followers yg kamu suka? (Tak kira kuantiti) Kenapa?

Semua sekali..

12.Makhluk Tuhan paling HOT mahu di Tag?

Hmm.. siapa ya? Kalo sesiapa nak jawab, silakan... hehehe...

Aku Dan Seorang Gadis




Title : Aku Dan Seorang Gadis
Lyric : King & Naz
Melody : Naz

Lagu yang tak berapa lama sangat yang x pernah keluar radio..

Aku Dan Seorang Gadis

Baru seminit berbicara maya denganmu
Seperti setahun aku kenali dirimu
Membuatkan aku rasa ingin bertemu
Di dunia nyata siapakah kamu ?

Telah kubaca segala cerita hidupmu
Derita di sebalik wajahmu yang ayu
Akanku ringankan setakat yang aku mampu
Sehingga terukir senyum di bibirmu


Mungkinkah kehadiranku di dalam hidupmu
Cuma secebis takdirmu yang telah ditentu
Namun aku bahgia kau telah bertemu arah
Bukannya kernaku kau berubah

* Aku keliru memikirkan perasaanku
Perasaanku terhadap dirimu
Adakah cinta yang lahir itu sejati
Ataupun aku sayang kamu kerna simpati

* Inginku luahkan sesuatu dalam hatiku
Walaupun sukar, payah dan lidahku kelu
Itulah kejujuran terbit di jiwaku
Cumaku pinta pengertian darimu

Hanya kenangan kita yang indah kutuliskan
Dalam catatan diari hidupku bersamamu
Agar suatu hari dapat mengingatkan aku
Pengalaman bertemu denganmu

Ulang *

Tq kpd Sulela. Aku jenis malas taip... hehehe...

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?