Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Kau Ilhamku-Mr. Naz





Setelah baik dari batuk yang panjang selama 3 minggu, aku teringin sangat nak unplugged lagu Man Bai. Aku maen bukan ikut sangat dia punyer kod. Kat bawah ni kod gitar yang sebetulnya. Mungkin tempo aku terlaju sket. Semoga terhibur. Kalo tak terhibur, cuba-culah hiburkan hati tu sendiri ye. Hehehee... Just a joke ;)

Man Bai - Kau Ilhamku

Intro

-----

*(untuk intro setiap kord antara "/ /" punyai kiraan 4/4)

Dm7 / G / A / Bb(s)

Bb /



Verse

-----

C G*

Beribu bintang di langit

Am G

Kini menghilang

F G

Meraba aku dalam kelam

C G*

Rembulan mengambang

Am G

Kini makin suram

F G C G

Pudar ilhamku tanpa arah



C G*

Sedetik wajahmu muncul

Am G

Dalam diam

F G

Ada kerdipan ada sinar

C G* Am G

Itukah bintang atau pun rembulan

F G C

Terima kasih ku ucapkan



Pre-Chorus

----------

C G* Am G

Izinkan ku mencuri bayangan

F / Dm7 / G / G //

wajahmu

C G* Am G

Izinkan ku mencuri khayalan

F / F / G / G --> Fill-1

denganmu ... Maafkanlah...



Chorus

-----

C / G* / Am / G /

Oh...

F

Andai lagu ini

Dm7

Mengganggu ruangan

G / G / G / G --> Fill-1

hidupmu ... Kau senyumlah...

C / G* / Am / G /

Oh...

F

Sekadar memori

Dm7

Kita di arena

G / G / G / G

ini ... Kau ilhamku...



Solo

----

C / G* / Am / G /

F / F / G / G /

C / G* / Am / G /

F / Dm7 / G / G /

C / G* / Am / G /

F / Dm7 / G / G /

G / G --> Fill-1



Ulang

-----

1) Pre-chorus

2) Chorus



Outro

-----

*ulang kord sehingga fade-out

C / G* / Am / G /

F / Dm7 / G / G //

(Izinkan ku mencuri bayangan wajahmu..... Kau Ilhamku)



Fill-1

E|--------|

B|--3-5-6-|

G|--4-5-7-|

D|--------|

A|--2-3-5-|

E|--------|

*Chord ni mana aku rembat... aku lupa la... but thanks kepada penyumbang guitar chord ini.

36 comments:

panggil aku sheh said...

suke lagu ni
(*__*)

Naz said...

>Sheh
Lagu lama yg mengimbau kenangan lalu. Masing2 ada nostalgia dng lagu ni.

eRRuL AspHyxiAteD said...

try main lagu gersang la.. masih aku terasa.. best gak lagu lame2 tu.. hehe

Naz said...

>Errul
Best gakkan? nanti2 aku try hapdet..

ab geldofg said...

bst bro........bakat tpndam

Naz said...

>ab
tq bro... kombang idong pokcik membacanya...

ab geldofg said...

kmbang idung tkpa..jgn kmbang bnda lain...bhaya

Naz said...

hehehee... ab, kembang apa tu? bunga kembang semangkuk?? :p

Sulela said...

Whoaaaaaa...Bravo! Bravo! Bravo!
(aku tabur kelopak bunga kat gitar ko neh...hahaha)

Sedapnya suara ko, Naz. Tapi aku rasa batuk ko tak baik 100% lagi ek. Pi minum ayaq asam jawa lagi. Takpun ko minum leng chi kang. Boleh sejukkan badan gak tu...but no ice...kekekeke. Aku dah jadi mak nenek...

Versi ko lagi sedap dari kumpulan errrr...apa ntah aku tengok kat tv. Hancuss lagu tu dia buat...hehehe

Naz said...

ko tabur klopak bunga kat gitar aku ajer? yg tukang maen tu?? hehehee...

alahai... sedap ker Lela?? ni yg bertambah2 motivasi aku nak meng'unplugged'kan diri nih.. sebenarnya aku x pueh hati dng performance aku tu. masa maen rasa mcm ok. bila dengo balik banyak flet. maleh nak wat balik.. aku upload terus

kalo masuk tv boleh g ker? hehehee... ;p

IxoRa said...

best gak layan lagu ni.... :)

Naz said...

layan.. jng x layan. pree jer.

GeNeRaSi MaLaYSia said...

mmh besh lg ni..
leh rlex2 kn pale je..

Naz said...

>GeNeRaSi MaLaYSia
Rilek sambil2 memblog... hehehee

Sulela said...

Naz, masa aku tabur kelopak bunga tu, angin sedang bertiup sepoi2 bahasa. Sebab tu ko tak kene...kekekekeke. Bagi aku memang sedap la lagu ni ko bawak.

Naz, tolong sain otograf...hehehehe

en_me said...

layannns..

Naz said...

>Lela
patut ler aku bau wangi jer time tu. ingatkan bau badan aku. rupa2nya bau bunga yg ko tabur... nak autograf yer. tunggu aku wat konsert time adik ko kawen nanti... hehehee...

Naz said...

>en_me
layan inche... jng x layan...

Sulela said...

Ecehhhh...wangi ek bau badan ko.

Autograf tu bagi sekarang takleh ke...hehehe

Naz said...

waaannngggiiii sesangat...

mai sini aku sain... ;p

Sulela said...

Ko sms la sain ko tuh...

Naz said...

fuh... lagi advance ko ni. sain pakei sms jer. ok, bak la no ko.. tp jng bg 014 atau 011... hahahaaa

Sulela said...

ok, ni no aku...017-lepas tu ko letak la angka berapa yang ko nak...hahaha

Naz said...

kebarangkalian aku nak dpt detect no ko tu 1:143.38juta. aku kira pakai calculator saintifik aku...

Sulela said...

Hahaha...pinjam calculator...hahaha. Aku cuba detect no ko lak. Tengok kebarangkalian dia...kekekeke

Naz said...

nnti aku poskan caculator tu..

Sulela said...

Apsal tak sampai2 lagi. Ko guna alamat mana? Kan aku dah bagi alamat kutub utara tu. Takkan ko letak kutub selatan kot...hehehe

Naz said...

Lela, bukan da sampai ker?? pos laju kasik surat terima. ditandatangani oleh en. kelly yg hensem...

Sulela said...

Cheh, patut la...esok aku pegi carik en.kelly tu...errrr...aku namakan dorang Bob...hehehe

Naz said...

Lela, compom si bob yg amek. sure dia guna untuk melepaskan diri dr kolam ke sungai yg berhampiran... jaga2, dia juga nak wat time bomb..

Sulela said...

Kalau aku jumpa dia, aku sembelih tros...kakaka.

Errrmmmm...bila nak buat lagu baru, lagi? Seronok dengar ko nyanyi...:)

Naz said...

Lela... ikan pun kena semblih ker??? mulakan dng bismillah..

tengok mood dan masa, kalo nak wat lagu baru... lagu2 lama still ada ma.. aku nak korek dlm dlm ingatan aku... hehehee...

Sulela said...

Ok, keep up the good work, bro. All the best...;)

Naz said...

Lela...
Insyaallah... yakin boleh...

mira amair said...

abah sya da bli gitar..tp smpai skrg sya xreti main..leh ajarkan...?hehehe..

Naz said...

Mira...
Dtg la sini.. nanti saya ajarkan.. tp ada charge... hehehee... gurau jer.. :p

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?