Pages

Read me 1st

Tunggu sampai habis download dulu baru play. Tq :)

Dirompak Gadis Mental


Aku di tag oleh Nurain @ Gadis Mental... Saperlah yg cipta permainan tag tag ni. Macam2 la bebudak zaman sekarang ni. Oleh kerana aku ada free hari ni, aku layan...

Inilah roper wallet dan isi perut nya. Aku letak atas gitar, pesal ini adalah blog gitar. Kalo blog pesal buat kueh, aku letak la kat atas oven. Lawak la tu... gelak la... penat aku buat lawak ni... ;p

Inilah roper wallet aku. Biasanya aku letak dlm pouch. Dalam pouch aku banyak semak samun. Aku x snap pesal tag ni pesal wallet jer. Ok, semoga Gadis Mental berpuas hati dengan rompakan yang beliau lakukan... :)

Di bawah ni senarai manusia-manusia yang aku nak rompak :
1. Sulela
2. HysMan
3. Ab geldofg
4. Nursuzry
5. Ajwin Ajeera

Sila jawab tag ni yer bagi sesiapa yang dilistkan di atas... ;p

61 comments:

a.b geldofg said...

maaf bro aku boikot indsri tag ni''''
walaupun dia bukan slah satu prduk yahudi

Naz said...

Ab...
Perghh.. boikot beb.. besar sungguh istilah tu..

Ajwin Ajeera said...

yeahhh.
takde nama sy disitu.
lalalalalalalalala

Naz said...

Awin..
Apa?? Tak dengar la!...
lalalala...

a.b geldofg said...

NAZ...ni lirik lagu yg aku buat utk ko mlodikan

kalau boleh ko indie kan dgn gaya unplugged....

lirik....

bangau o bangau "kenapa kau tak hinggap kat bukit antarabangsa?"

"macamana aku nak hinggap.....pokok sudah tiada..."

pokok o pokok "kenapa kau sudah tiada di bukit antarabangsa?"

"macamana aku nak ada...pemaju telah tebang aku"

pemaju o pemaju "kenapa kau tebang pokok?"

"macamana aku tak tebang pokok....enggenier telah luluskan projek"

enggenier o enggenier "kenapa kau luluskan projek....?"

"macamana aku tak luluskan projek...bos aku arahkan lulus...."

boss o bos "kenapa kau luluskan projek.....?"

"macamana aku tak luluskan projek...menteri arahkan aku...."

menteri o menteri "kenapa kau arah lulus..?..

macamana aku tak luluskan ....ular nak makan aku....ular nak makan aku....

ular o ular kenapa kau nak makan menteri.....

"alo bro lu percaya ke yang aku nak patut menteri?....
depa dapat komensenlah tu...jangan nak tuduh aku...."

jangan nak tuduh aku.......

jangan nak tuduh aku.........

Naz said...

Ab..
Mak aih... kontroversi2x... hahaha... lu punya poem ciplak itu lirik bangau oh bangau... seyes ker bro? kasik la lirik yg lebih double meaning kpd sesiapa yg berkenaan..

a.b geldofg said...

bkn ciplat lah..ni lirik lagu rkyat yg tiada pcipta...siapa2 pn boleh mgubah suai...

ko jgn tk buat ye

Naz said...

Ab..
susahnya lirik ko tu. ada verse yg panjang.. ada yg pendek... kucar kacir melody yg aku nak imposekan nanti. rangkap 1 dah ada idea.. masuk rangkap 2 hahaha... x masuk...

a.b geldofg said...

ala ko ubah2 je lirik tu apa yg patut......tk sabar nak dgr mlodi tbaru ko

Naz said...

Ab..
huhuhu... aku try dulu. kalo berjaya tahap 8 petala, aku hapdet.. boleh kita wat singgle terbaru bertajuk 'bangau oh bangau'...

a.b geldofg said...

ok bro..aku tggu...klau boleh langsung tkda mlodi asal lagu ni

(bnyak mintk aku ni)

Naz said...

Ab..
hehehe... ditanggung beres... biar posting schedule aku habis dulu baru aku hapdet lagu kita tu..

naper ko x nak jawab tag hah??

FiNa said...

amboi abg naz...

banyak isi wallet mu bro???

Sulela said...

Naz, ko saje nak tayang duit ek...kekekeke. Pinjam RM50...kekekeke

Eh, betul ke Ab nak buat lagu tu? Bia betul...

Sulela said...

Hah!...ko tag aku Naz...adoiiii

Naz said...

Fina..
ala.. hujung2 bulan memang camtu.. tngh2 bulan tinggal habuk jer.. hahaha...

a.b geldofg said...

dlm otak aku mcm3 bnda yg aku nak kgsi...kalau kerja aku duk jwb tag....ish2

Naz said...

Lela..
Aku nak tunjuk duit tu sebelum aku meleburkannya dng membayo bil letrik, air, tenet, dan sebagainya... huhuhu... baru jer nak merasa kayo... sat lg jadi kayap..

tak der maknernyer ko nak pinjam limaploh hengget pesal ptg krg tinggal 3 hengget jer. hahahaha...

Ab buat lirik tu dng sepenuh jiwa dan raga beliau. agak mencabar bagi aku... huhuhu....

Tag? hahaha.... oleh kerana aku x dpt pinjamkan ko limaploh hengget, aku kasi ko tag jer la... hahaha... pemurah x aku ni?? ;p

Nursuzry said...

adeh!
kena buat ke?

Naz said...

Ab..
think poitif jer. jawab tag kawan2 akan lebih memesrakan kita. ala... mcm lagu 'teman tp mesra' tu...

a.b geldofg said...

ni yg aku lemah...ok lah kasi aku masa utk jwb ye

Naz said...

Su..
tak wajib pun, dlm Quran pun x suruh buat mender ni. tp digalakkan memenuhi tuntutan saudaranya asalkan tidak menjerumus kepada kemaksiatan... :)

Naz said...

Ab..
take your time bro... snap gambo wallet sekeping jer.. hehehe....

Sulela said...

Alaaaaa...cian lak baca kisah sedey ko neh. Nah aku bagi ko pinjam duit lak. Nak? kekekeke

Errrr...sebenarnya, aku nak bagitau...yang...aku takde wallet... Ko pecaya tak, Naz? (sambil kelip2 mata) wink wink wink...


Aku tunggu lagu baru ko. Mesti kababommmm ni...hehehehe

Sulela said...

Eh, bagi aku Su wajib jawab tag ni. Aku tingin gak nak tengok wallet dia...hahahaha (nyuruk, nyuruk)

Naz said...

Lela..
NAK7x... ko bank in dlm maybank aku... hehehe... semoga tuhan saja dpt membalasnyer...

cit poodah!! pompuan yg x der wallet adalah pompuan umo seploh tahun ke bawah...

jng la xpression tinggi sngt. dah dngr nanti baru komen.. ;)

aku pun teringin nak tengok wallet Su. mesti gempak pesal dia tu kan writer tersohor... sama cam ko gak...

Nursuzry said...

weh!! lebih sudah la korang ni.
wallet aku tu dah boleh dijadikan bahan muzium tau. --> cubit pipi lela dan naz

pssttt... nas!! penulisan aku lum diiktirafkan lagi la...ko jgn...

Naz said...

Su..
wow.. klasik tu. lglah aku nak tengok... >x leh cubit pipi pesal aku pakai helmet..

ala.. bila hasil karya ko dah malatop, akan diiktiraflah nanti..

Sulela said...

Ko nak brape? Takpe, aku dah bank-inkan pon. Esok ko tengok buku bank ko ek...hehehe ;D

Eh, umo aku baru sploh tahun la Naz. Ko tak pecaya ke cakap aku neh...ekekekek

Akan kunanti lagumu itu wahai sahabatku. Dalam erti kata lain...cepatlah...hahaha

Aku bukan writer la. Aku typewriter...hihihihi

p/s: tengok Su cubit helmet Naz...kahkahkah

nurain said...

yah!naz tahniah!


hee..manyak nyew card!

p/s: thanks for doing that naz~

Nursuzry said...

weh! apa klasik2 huhuhu

--> ketuk helmet naz ngan mertul

Naz said...

Lela..
Kalo ko tanya, aku nak limaploh hengget 10 keping jer.. hehehe...
mana der masuk. aku cek m2u aku tak berubahpun still 4.52 hengget...

umo ko 10 tahun beberapa dekad yg lepas kan? hahaha...

Lagu tu on the way. tngh nak carik mood indie spt yg Ab request. hmm, i'll try my best... cepat atau lambat bergantung pd ilham yg dtg.

laa.. aku ingat ko ni kalkulator... :P

>mesti jari Su sakit cubit2 x dpt... hehehe...

Naz said...

Nurain..
Terima kasih juga krana sudi main tag2 dng saya... jng tag saya lagie...

tu kad kosong jer. hahaha...

>:)

Naz said...

Su..
Aku tringin sangat nak tengok wallet ko yg ko kata 'boleh dijadikan bahan muzium' tu... kan klasik tu...

>aku elak.. hahaha.. x kena... (mertul tu aper Su? tinggi sungguh bahasa mu itu)

Sulela said...

Aku masukkan 100 keping duit syiling 1 sen. Tak dapat ke Naz? Alahaiiii...silap no a/c kot...harharhar

Itu maksudnya aku kene buat la tag tu ek? huhuhu. Iyolah...nanti makcik buat la...

Naz said...

Lela..
Mana der... x berganjak2 pun belen akaun aku tu... sah kena sedot dng jin bank.. hahaha...

ya.. tepat sekali. ni lah tag yg paling mudah kalo dibandingkan tag2 yg laen..

Sulela said...

bagi aku masa ek. esok keeee...tulat ke...minggu depan ke...tahun depan ke...hehehehe

jin dari negara pasir berdengung la tu...huahuahua

Naz said...

Lela..
pergh... boleh anjak2 pulak...

zam2 ala kazam...

hysMan.. said...

aiyaaaa...
gwa kena tag kaa???
bisa diatur beb..
akan ku jawab sepurnama nanti yo!!
heheee..juz wait n see ler..
tapi qwa punya walet tak mcm lu berkeping2an ijau ler bro..gwa ade biru je..
hahaaaa..
:p
btw,trimas kaseh sudi menge'tag' gwa..
ceh!!!
>=S

Naz said...

Man..
yer bro. anda ditag. inilah kali pertama aku tag orang. ko ler yg ajo aku... hehehe..

naper sepurnama? sehari x bleh??

x kisahlah kepingan kaler apa pun... janji tunjuk isi kndungn wallet lu. kalo ada gambo awek, kasi tunjuk skali..

sama2 dan terima kasih juga pesal ada hati nak cuba menjawab tag rompakan gwa ni..

eRRuL AspHyxiAteD said...

hahaha.. aku pun pernah kena tag macam ni

hysMan.. said...

tag ni mmg sonok..
somtime dpt release tension beb dok pikir jwpan yg dluar kemampuan aqal..hehe..
kdg2 bg sape2 yg takde keje boleh ler abeskn mase dok jawab dr buang masa..
slain tu dpt tahu perangai +ve n -ve member2 yg di'tag'..
mcm ko..last2 jamban jugak tmpt perindungan ko..hahaaa..

gwa sempoii beb..gwa layannzz..

aku akan jawab tag hang..no worries..aku kena stanby dlu sblum ko copet aku..
hahaa..

Naz said...

eRRuL AspHyxiAteD...
aku da tengok n3 hang tu... siap marking pakai nombor lg tu... :)

Naz said...

Man..
memula aku malas nak layan tag ni. tp aku tabahkan hati juga.. sronok tu sronok juga. yg seronok kita tag balik member2 yg laen... hehehe...

jamban tu tmpat release apa2 yg patut. tempat spesel tu...

aku tau hang sempoi dan sporting. lg pun time x der ker kerja boleh buat..

standby.. jng x standby.. sediakan apa2 yg patut sebelum operasi mencopek aku berjalan..

Nursuzry said...

naz! nnt aku buat. tapi bg aku masa skit eh. tungguuuuuu....

--> mertul tu ko kena tgk cite p.ramlee masam2 manis.

Naz said...

Su..
no hal sis.. janji aku boleh tengok purse dan segala isi perutnya itew..

>aku slalu tengok, tp x prasan perkataan tu..

Sulela said...

Naz, harini sebelum pukul 12 tengah malam (hahaha), aku jawab tag ko neh...hehehe ;P

Naz said...

Lela.. ok, akan aku standby kat pc aku ni kul 11.59 pm..

Sulela said...

Nanti ko jangan terkejut lak. Sediakan bantal kat tepi ko dan letakkan tuala basah kat dahi ko siap2. Takut ko pengsan lak...kekeke

Naz said...

wah.. nampak mcm dasat jer purse ko tu. nanti aku siapkan pili bomba skali... :)

Sulela said...

Pili bomba? hahahahaha...pengsan aku gelak...hahaha

Line tenet aku tak berapa stabil. Jadi aku dah jawab tag ko ni. Sila ke blog aku ek...hati2, jangan pengsan lak...kekekeke

Naz said...

dah jawab eh..? sat lg aku g ke sana...

SW33T said...

Naz, kenapa awak minat gitar? cuma bertanya, tak jawab pun tak apa.

Lela, saya baca komen awak kat atas. seronok ya jawab tag ni..

Sulela said...

SW33T, oi haiiiiii...hehehe

Jawab tag sekadar suka-suka dan main-main je. Boleh release tension gitu... SW33T nak try jawab tak?...hehehe


Naz, tag SW33T lak...harharhar

Naz said...

SW33T..
saya minat gitar biasa2 jer. bukan gitar maniac. skill saya pun biasa2 jer. tu saja alat muzik yg saya tau main.

Naz said...

Lela..
aku nak tag dia, tp dia x der blog.

SW33T..
saya nak tag awak boleh? wat la blog 1 atau tunjukkan blog awak dlm profile (jika ada)..

Sulela said...

Ha'ah...akupun tengok gak profile dia tadi. Takde blog...huhuhu

Naz said...

Lela..
Misteri sungguh SW33T ni. profile view dah 3k lebih, tp x der blog. misteri2x... mana SW33T? kalo baca, balas la yer?

Sulela said...

Sw33t yang misteri... Benda2 misteri ni la yang aku suka tengok dan nak amek tahu neh...hehehe.

Su dah buat tag ko. Ko dah baca ke?

Naz said...

Aku belum baca lg la Lela.. sat lg aku ke sana...

Agus@ kayu jabon said...

mampir nich...
menarik sekali blog anda dan saya menyukainya..
salam....

Post views hit counter

Guitar chord / kod gitar

Guitar chord / kod gitar

Recent Visitors

My sexy name. It is true?